Suurperheellisten pulinapalsta <3

Keskustelun 'Suurperheelliset' aloitti twisted, 8 joulu 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Huli Addikti Toukokuun äidit 2019 Heinämammat 2014 Tammimammat 2017

  Uutiset on olleet aika huonoja, syytä ei edelleenkään tiedetä? Ja sen verran vakavasta vajaa toiminnasta kyse, että ajokielto tuli, ei saa nostaa, vetää, työntää mitään, tehdä mitään mikä rasittaa sydäntä:sad010Hirveen helppoa lasten kanssa. 20-30% tuon diagnoosin saaneista kuolee vuoden sisällä diagnoosista. Joten itkuksi on kyllä mennyt tämä viikko.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 9
  Last edited: 29 touko 2021
 2. twisted Naimisissa foorumin kanssa Kesä-äidit 2020

  Voihan paska... Mitä hoitona? Lääkkeitä vai voiko esim päästä siirtojonoon?
 3. Huli Addikti Toukokuun äidit 2019 Heinämammat 2014 Tammimammat 2017

  Lääkkeet tällä hetkellä, muusta ei vielä tietoa. Syytä etsivät miksi tää on tullut, sit miettivät hoitokeinoja lisää.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 7
 4. Mira83 Ei muuta elämää Toukokuun äidit 2019 Kesäkuunmammat 2015 Tammimammat 2017

  Voimia huli!
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 5. twisted Naimisissa foorumin kanssa Kesä-äidit 2020

  Onneks silti ollaan Suomessa, lääketieteen huippumaassa, jossa suurin osa saadaan parannettua ja elämä pystyy jatkumaan.

  Pistän Huli kädet yhteen, rukoilen sun miehelle parantumista. :Heartred Rukoilen sulle myös hirveästi voimia jaksaa arjen keskellä. Saatko apua kotiin?
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Metsätähti88 Tuttu foorumilla

  Voi kamala Huli! :sorry: Eikö miehellä oo aiemmin ollut mitään oireita jotka olisivat paljastaneet vajaatoimintaa? Tosi kurja tilanne, mutta toivottavasti lääkehoidolla ja levolla on tilannetta tasaava vaste :Heartred paljon voimia teidän perheellenne ja ottakaa apua vastaan mitä saatte.

  Twisted, onko teidän neiti jo vuoden :wideyed: siis mihin tää aika on mennyt?

  Nuppunen, paljon onnea plussasta! :Heartred onko ollut oireita?
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. twisted Naimisissa foorumin kanssa Kesä-äidit 2020

  Kyllä on, tasan viikon päästä 1v taapero :eek:
  En tajua miten nopeasti vuosi meni. Ja kun ollaan oltu vaan kotona niin tuntuu käsittämättömän nopealta..
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. twisted Naimisissa foorumin kanssa Kesä-äidit 2020

  Lambi, mun piti ostaa litra vuohenmaitoa kun meillä oli yksinäinen pupuvauva pihassa melkein pari vrk. No just ennen sitä hetkeä että meän piti alkaa sitä ruokkimaan niin pupu otti ritolat. Mitä tehdä litrasta vuohenmaitoa? Tuleeko siitä hyvä pannari esim? :D
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. lambi Addikti Toukokuunmammat 2014

  :happy: kiva kun tulen vuohenmaidosta mieleen :grin!
  Tekisin lättyjä, tai vaikka pullaa. Tietysti pannukakku käy myös, jollei ole kovin vahvan makuista maitoa.. Maista sitä ensin, nää on aika yksilöllisiä juttuja nämä makuasiat.
  Ja onneksi että lähteneet ruokkimaan sitä pupua :grin, emä hoitaa poikasia olemalla poissa näkyvistä, se yks kaks kertaa vrk tehty imetys ei yleensä ihmisille näy.
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. twisted Naimisissa foorumin kanssa Kesä-äidit 2020

  Se pupu siis juoksi torstaiaamuna hirveetä kyytiä meän pihaan lumiauran alle. Se kyyhötti siellä 1,5vrk ja me soitettiin pesun luonnonvaraisten eläinten hoitoyyypille. Meän piti ensin testata että käykö emä siellä (ripotella jauhoja suuaukon eteen yöksi) ja jos se ei ois siellä käynyt niin meän ois pitänyt tehdä yöksi sille pahvilaatikkoon lämmin pesä ja ruokkia vuohenmaidolla yhdesti. Sit sieltä pesusta ois joku tullut hakemaan sen tippaan ja hoitoon. Me siis pe sinne soitettiin kun se oli ollut jo yli vrk siellä. Luettiin juu siitä, että emä käy vain kerran vrk imettämässä poikasen ja joskus emä ajaa ne poikaset eri piiloihin jos vaara uhkaa. Mutta oli siis epävarmaa kävikö emä siellä. Perjantai-illalla pupu oli sitten lähtenyt niin ei keretty sitä jauhotestiä tekemään eikä näin ollen ees antamaan maitoa :)

  Oltaisiin tehty vain sen Pesun ihmisen ohjeiden mukaan mikäli kukaan siellä ei ois käynyt sen seuraavan yön aikana :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 11. twisted Naimisissa foorumin kanssa Kesä-äidit 2020

  Mäpä maistan sitä maitoa ja katon mihin se taipuu :D
  • Tykkää Tykkää x 2
 12. lambi Addikti Toukokuunmammat 2014

  No hyvä! Näihin vaan puututaan ihan liikaa ja liian herkästi ymmärtämättömyyttä (ei selkeesti nyt ollut siitä kyse:grin)
  Mä oon kasvattanut pupuja muutaman sataa poikasta ja aika hyvin päässyt jyvälle noiden sielunelämästä, kertaakaan ei ole edes 10 poikasen poikuetta tarvinnut lisäruokkia. Kaneilla on supermaitoa!
  Nyt mulla yks pitkään vapaana elellyt puppe joka teki yhden vahinkojemmapoikueen navettaan. Koskaan ei mitään merkkiä emo antanut poikasten sijainnista. Oli jopa lukittuna pari vrk eri tilassa. Kun poikaset liikkuu pesästä on ne mestareita selviytymään (jos nyt puhutaan villipupuista/jäniksistä). Ja löytävät kyllä toisensa kun yön rauha laskeutuu. Rusakonpoikaset vielä taitavampia! Niitäkin välillä pyörii täällä pihalla.
  • Tykkää Tykkää x 3
 13. lambi Addikti Toukokuunmammat 2014

  Lycka till :grin! Joskus vaan kuullut kaupan vuohenmaidosta huonoa, maku just ollut hirveän vahva. Toivottavasti tässä ei sellaisesta kyse. Tuoreena aivan ihanaa villiä maitoa, just päästin vuohet kesälaitumelle ja toivon että taas nousee sen myötä maitoon.. Nää on ihan ihme otuksia, harva muu eläin on niin usein neitsytlypsäjä kun vuohi!

  Sori, meni kovin ohi suurperheaiheen.. :hilarious:, vaikka liittyykin vahvasti juuri siihen omalta osaa.
  • Tykkää Tykkää x 2
 14. twisted Naimisissa foorumin kanssa Kesä-äidit 2020

  Joo, sillä mekin päätettiin että annetaan olla siellä ja kielsin lapsia menemästä kurkkimaan ettei raukka stressaannu. No kun oli mennyt se reiku vrk niin mulla heräs äidinvaistot ja soitettiin pesuun googlettelun jälkeen. Luinkin siitä että monet ottaa lemmikiksi ja poikaset kuolee juurikin stressaantumisen takia. Päädyttiin kysymään asiantuntijan neuvot.

  Sitkeitä noi puput kyllä on. Sen kun nökötti tosta vuorokautta samassa asennossa, ei ois meikästä samaan :D
  • Tykkää Tykkää x 2
 15. twisted Naimisissa foorumin kanssa Kesä-äidit 2020

  Ois kyllä niin siistiä omistaa maatila ja kasvattaa elukoita. Mies ei lämpene edes pikku kanalalle :sad001
  • En tykkää En tykkää x 1
 16. lambi Addikti Toukokuunmammat 2014

  Äh, inhottava mies:sad001! Mutta varmaan hyvä muissa asioissa :wink! Työn ja tuskan takana on meilläkin ollut tähän päästä. Vasta yli 30 v oltiin valmiita muuttamaan kunnolla maalle. Mä elän unelmaani todeksi, ukko ei yhtään innoissaan mun kanankakoista portailla tai heinäruljanssista ympäri vuoden.. Happy wife.. meiningillä mennään :p. Ei tuo toki vastusta, vaikka se alun "pari kesälammasta " onkin laajentunut aikalailla. Pitää vaan antaa toisen purnata välillä, pumpulit korvissa auttaa siihenkin :hilarious:.
  • Voittaja Voittaja x 1
 17. Pikkuvarpaat Ihastunut foorumiin

  Kyllä täälä taas työt painaa ja silmät ei tahdo pysyy auki mut juu eiku etiä päin...yhdessä välissä tytöllä oli niin auki iho ja kokeiltiin ihan kaikkii mitä määrättiin ja mitä apteekissa oli kunnes päädyttiin ystävän ehdotuksesta kokeileen vuohen rasvaa ja voi taivas mikä ihana rasva ja kyllä rupes helpottaan
  • Tykkää Tykkää x 3
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 18. twisted Naimisissa foorumin kanssa Kesä-äidit 2020

  Huli onko tilanne ennallaan?
 19. Huli Addikti Toukokuun äidit 2019 Heinämammat 2014 Tammimammat 2017

  Kyllä on, odotellaan tutkimuksia, joita aika nopeaan tahtiin kuitenkin tulee, huomenna on osastolle menossa taas johonkin tutkimukseen, toivottavasti pääsee kotiin ensi viikolla. Lääkärit yrittää kuumeisesti selvittää että miksi on sairastunut, kun mitään oireita tai altistavaa tekijää ei ole tiedossa. Ja 9 kk sitten sydän on kuvissa ollut normaalin näköinen, joten tää on aika nopeesti kehittynyt tilanne, jota lääkäritkin ihmettelevät:smiley-angry017 Siellä on tulossa geeni testejä ja mitähän muuta oli lääkäri määrännyt.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 7
 20. Lavendora Aloittelija

  Huli, jaksamista! :Heartred Vaikee tilanne kyllä teillä :sad001

  Meilläkin on haaveena pieni maatila ja eläimiä. Ainakin pari heppaa, lampaita, kanoja... Ja enköhän keksi paljon muutakin :grin Mies ei niin eläinihminen ole koskaan ollut mutta on jo innostunut tästä ajatuksesta myös tässä vuosien varrella ihan tosissaan. Yhtä paikkaa käytiin vasta katsomassa mutta aika paljon remppaa olisi ja nyt kun vauvakin tulossa... Kahdestaan jouduttaisiin tekemään ja hoitamaan lapset siinä samalla niin en tiedä nyt ihan tähän hätään... Kauempaa on katseltu myös mutta ei tule kyllä lähdettyä niitä katsomaan paikan päälle, ehkä jos oikein ihana paikka olisi. Toisaalta en just nyt haluaisi lähteä täältä pois, muutaman vuoden päästä ehkä kyllä. Vaikeeta :grin

  30+2 tänään ja ihan hyvä olo, (ellei lasketa pahoinvointia&oksentamista). Ei liitoskipujakaan, iso maha vaan. 5vk päästä äitipololla käynti missä annetaan sektiopäivä, varmaan 38+ viikoille. Tuntuu silti niin kaukaiselle asialle vielä etten osaa alkaa valmitautua vielä pitkään aikaan. Nimiä olen miettinyt ja ne aika lailla selvä tytölle ja pojalle. Eli niinku tärkein ensin, nimi vaikka vauvakaan ei ole vielä syntynyt :cool:
  • Tykkää Tykkää x 6

Jaa tämä sivu