Soseet ja vellit, kiinteiden aloitus!

Keskustelun 'Laskettu aika heinäkuussa 2015' aloitti Nannaniina, 7 syys 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Jee normaalista soseuttamattomasta puurosta ei lentäny enää laatta! :D kyllä irvisti ja sylki osan ulos mutta vähän meni mahaanki asti :wink
  • Tykkään Tykkään x 2
 2. AnniPanni Näppärä viestien naputtelija Marrasmammat 2017

  Paljonko te annatte hapanmaitotuotteita kerralla/päivässä? Ja kuinka monta kertaa päivässä? Meillä syötäisiin varmaan koko raejuustopurkki kerralla jollen vähän säännöstele. Onkohan tähän olemassa jotain virallista ohjetta?
 3. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Itellä ajatuksena sama ku kiinteisiin siirryttäessä että totutellaan pikku hiljaa :) en tiiä sitte onko "oikea" tapa tää :D
 4. Jebsu Piirimestaruustason postaaja Tammikuiset 2021 Heinäkuunmammat 2015

  Ensin taisin antaa ihan vaan teelusikallisen tai kaksi päivässä ja pikkuhiljaa enemmän ja erilaisia on maisteltu. Kaikki kyllä on tähän asti maistunut oikein hyvin eikä suurempia vaivojakaan ole tullut. Ehkä alkuun hiukka enempi on piereskellyt... :D
  • Hauska Hauska x 1
 5. Tirppa81 Piirimestaruustason postaaja Heinäkuunmammat 2015

  Maanantaina tuli 10kk täyteen. Turkkilaista jogurttia on nyt saanut parina päivänä marjojen kanssa. Pari ruokalusikallista sai ekalla kerralla, ja kerran päivässä oon antanu. Niin, ja eilen sai mummolassa maistaa piimää, kun meillä ei sitä paljon juoda, mies on ainoa joka sitä juo.

  Kumpikin on maistunut hyvin, eikä edes irvistyksiä tullut :p
 6. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Joo en antais minäkään joka ruualla vaan yhdellä kerralla x-määrän. Elimistö kumminki totuttelee siihe
 7. MiisaS Kommentoinnin ninja Heinäkuunmammat 2015

  Meil on maisteltu viiliä, jogurttia, piimää ja raejuustoa. Paria ruokalusikallista enempää ei oo kerralla vielä saanut. Mut päivässä on saattanut kolmellakin aterialla saada jotain. Puoltoista viikkoa ollaan nyt noita maisteltu.
 8. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Tytön isotäti halus antaa jätskiä. Annoin antaa, onneksi täti tajus itekki et ihan pieni määrä riittää. Tyttö tykkäs , vaan kukapa ei jätskistä nauttis.. :D
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Meilläki on naama oikein loistanu ku antaa vähä huulille jätskii :D
 10. marsupilami Päivystävä dosentti Toukomammat 2017

  Ihanaa kun mekin saadaan aloittaa noi hapanmaitotuotteet, kun huomenna tulee 10kk täyteen :) en vaan tiedä millä aloittais ja paljon sitä sitten antaas...? :confused: neuvola täti sanoi että voi laittaa lehmänmaitoa puuroon tai esim. perunamuusiin, mutta oon ymmärtänyt että oikein lehmän maidon käyttö vasta 1vuotiaasta eteenpäin? :eek: oon nyt sitten ihan sekaisin :dead:
 11. Tirppa81 Piirimestaruustason postaaja Heinäkuunmammat 2015

  Ruoanlaitossa voi jo alkaa pikkuhiljaa käyttää tavallista maitoa, mutta ite käyttäsin vaan niissä joissa se kypsennetään.

  Maustamaton jogurtti, viili, rahka, raejuusto ja piimä vois olla sellasia, joilla vois alotella.
 12. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Kypsennettäviin ruokiin maitoa tai kermaa, muuten hapanmaitotuotteet.
 13. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Meillä maistettiin tänään piimää, ei ollu hyvää:grin
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. alicee Sukkela juttelija Heinäkuunmammat 2015

  Meillä on aika laiskasti aloitettu hapanmaitotuotteiden maistelu. Ilmavaivoja ainaki poitsulle tullu. Pitää vähän kerralla antaa että massu tottuu :) muutenki meillä on menty vähän liikaakin kaupan ruuilla. Huoh. Ei vaan oo jaksanu paneutua asiaan. Huonoja tekosyitä keksin vaikka kuin monta. Enitenhän se on miehestä kiinni kun hän pojan kanssa on nyt päivät ollut. Kai mun pitäis laittaa pojalle valmiiksi pöperöt niin sitten se syöttäis...
 15. marsupilami Päivystävä dosentti Toukomammat 2017

  Tänään sai aamulla 2 pientä lusikallista maustamatonta jogurttia, oli ilme sellainen niin kuin olisi aina syönyt, ei siis ollut mitään mieltä :grin ei tosta määrästä ainakaan tullut mitään vaivoja. Huomenna sitte vähän enemmän :)
 16. Jebsu Piirimestaruustason postaaja Tammikuiset 2021 Heinäkuunmammat 2015

  Meillä kanssa vähän laiskasti on syöty hapanmaitotuotteita, kun en oikein oo keksinyt muuta paikkaa niille, kuin välipalat, ja nyt kesällä ollaan niin paljon oltu jossain ulkosalla, ettei oo viitsinyt sinne ottaa maitotuotteita mukaan.
  Mutta nyt keksin laittaa läjän turkkilaista jugurttia aamupuuron sivuun, ja sehän olikin hyvää! Toimi vähän hillosilmän tapaan :)
  Mies totesi, että "enpäs ole tiennyt että noinkin voi tehdä.." ..en minäkään, mutta jos se toimii, niin miksi ei. :D
  • Hauska Hauska x 1
 17. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Harmi ku itellä (ja ukolla) aika suppea ruokavalio. Meiltä ei löydy kaapista hirveästi maitotuotteita, lähinnä maitorahkaa maitoa ja skyriä. Ei viittis ostaa isoa purkkia esim piimää sen takia että tyttö maistaa lusikallisen.. onneks täällä sukulaisilla voi käydä jääkaapit läpi ja antaa sieltä maistella kaikkea mitä kotoa ei löydy :D raejuustopurkin ostin ihan vaan tytölle, sinne se jäi loppupurkki jääkaappiin ..
 18. marsupilami Päivystävä dosentti Toukomammat 2017

  Meillä onneks monipuolistuu ruoka valio nyt kun poika saa jo syödä kaikenlaista! :) ei pelkästään itelle ja miehelle tuu kokattua kuin 1-4 kertaa viikossa ja aika pitkälti samanlaisia juttuja, mutta nyt on mukavempi kokeilla kaikkea kun on yks tärkeä suu lisää ruokittavana :happy:
  Maustamatonta jogurttia en olisi koskaan ostanut muutoin kuin nyt pojan takia. Sehän on tosi hyvää kun ite laittaa vaikka marjoja lisäksi!
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Meillä syön ite pääosin maustamatonta jugurttia mutta se on nyt pannassa ni sai tyttö oman purkin turkkilaista. Raejuustoki säilyy vaikka kuinka kauan ja maitoahan voi ruokiin laittaa ni tulee sitä käyttöä.
 20. marsupilami Päivystävä dosentti Toukomammat 2017

  Nyt on ollu pojan ruokahalu kateissa. Syöny jo muutaman päivän puolet vähemmän kuin normisti.. Eilen tein mustikkakiisseliä jospa se olisi maistunut, mutta ei. Rintamaitoa on sitten mennyt senkin edestä, kun rinnat on kuin yli puol vuotta sitten ja nälkä on itellä ihan hirmuinen :cool: maidolla siis ajatteli kasvaa jonku aikaa.. ei vaan oo kiva tarjota ruokaa kun ei kummiskaan maistu, vaan pitää huijaamalla laittaa lusikkaa suuhun. Jospa huomenna panostaisi enemmän sormiruokailuun, se on yleensä maistunut paremmin.