Soseet ja vellit, kiinteiden aloitus!

Keskustelun 'Laskettu aika heinäkuussa 2015' aloitti Nannaniina, 7 syys 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. alicee Sukkela juttelija Heinäkuunmammat 2015

  Niin ja tavallista maitoa on saanut n 1.5 dl / vrk mutta nyt ajattelin alkaa laittaa joka kerralle puolet ja puolet. Tottuu makuun. Sit kohta jätetään korvike kokonaan pois. En tiiä ostetaanko enää lisää korviketta oleenkaan, sitä on kaapissa nyt about 3 litraa :D
 2. MiisaS Kommentoinnin ninja Heinäkuunmammat 2015

  Meil oli alkuun vatsa tosi löysällä tavallisesta maidosta mut nyt kun on n. kuukauden sitä saanut ni ei oo enää mitään ongelmia. Ja viimesen viikon saanut oikeastaan lähes vaan tavan maitoa.
 3. marsupilami Päivystävä dosentti Toukomammat 2017

  Meillä kans ollut maha tavallista löysempänä kun teen puurot maitoon ja aina välillä hapanmaito tuotteita välipalaksi. Vajaan 2 viikon päästä tulee vuosi ikää. Saa nähdä miten poika reakoi ruoka juomana maitoon kun tottunut samaan vain tissimaitoa suoraan tissistä. Voi olla ettei aluksi edes maistu.
 4. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Pari kertaa on puklannu vähän normi maidon jälkeen ja pierut oli alkuun pahan hajuisia. Enää ei pierut haise eikä pukluakaan tuu .. meillä enää puoli litraa korviketta kotona ja siihen jää nyt sitten tytön korvikkeen juonti :)
 5. Jebsu Piirimestaruustason postaaja Tammikuiset 2021 Heinäkuunmammat 2015

  Meillä loppu korvike (ja sen satunnainen tarjoilu) muutama päivä sitten. Ensimmäisenä täysin korvikkeettomana päivänä joi huomattavasti vähemmän maitoa, eikä iltamaitokaan maistunut. Eilen kun oltiin reissussa ja oli vain korviketta mukana (joku pikkutölkki mikä löytyi hoitolaukussa) ei poika enää siitä tykännytkään, oli jo niin tottunut tavalliseen maitoon.
  Ja kas, illalla sitten maistui iltamaitona ihan tavallinen maito.. :D

  Pierua kyllä tulee vielä enemmän kuin ennen tavalliseen siirtymistä, mutta kakka on alkanut taas kiinteytyä.. Alkuun veti löysemmälle.
 6. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Nyt ku on jo molemmissa leuoissa hammas tai kaks ni alkaiskohan köntsärikkaampi ruoka maistumaan :eek: aletaan kyllä testailemaan kotona ahkeraan että josko.. tytön serkku syö jo oikein hienosti itse ja aivan normi ruokaa, toki ikää jo melkein 2. Luin jostain että kaikki 2v:t ei syö ite :eek: toki harjotuksesta kiinni osaksi varmasti..
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. Jebsu Piirimestaruustason postaaja Tammikuiset 2021 Heinäkuunmammat 2015

  Kannattaa joo alkaa vaan harjottelemaan, helpottaa kummasti elämää kun voi syödä samaa ruokaa eikä tarvii kaikkea muussailla.

  Itse vähän yllätyin sitä, että päiväkodissa yllätyttiin pojan ruokailutavoista (kun kaikenlainen palanen menee, joko sormin tai lusikalla ja/tai syötettynä). Kuulemma joillekin yli kaksivuotiaillekin joutuu mössöämään ihan kaiken muussiksi. Mutta toisaalta tämä poika ei oo koskaan ollut mikään sihtikurkku ja lapset on erilaisia siinä suhteessakin.

  Jokainen omalla tavallaan, pääasia että saa ravintoa :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. Lyydia Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Tammimammat 2018

  Meidän tyttö syö hyvin tavallista ruokaa. Osaksi sormin ja osaksi syötettynä. :-) Hampaita on vasta neljä. Menee esim lihanpalat ( pienittynä), jauhelihakastike ja rakettispagetti...
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Ihanan taitavia taaperoita teillä! :) meillä sinällään ruokailun kans ollaan päästy helpolla että tytölle on kelvannu lähes kaikki, kunhan on tarpeeks sileetä, että on saanu syötettyä monipuolisesti terveellistä ruokaa. Täytyy tsempata sit omienki ruokien monipuolisuudessa kunhan alkaa samoja ruokia syömään ettei mee liian ykstoikkoseksi ruokavalio :D mm. Kalaa on pakko alkaa valmistamaan (vihaan sitä hajua mikä kämppään leviää sen valmistamisessa enkä kyllä juurikaan nauti ko. lihasta..) :P
 10. MiisaS Kommentoinnin ninja Heinäkuunmammat 2015

  Just eilen puhuttiin miehen kans et miten saatais tyttö syömään meidän kans samaa safkaa. Ikävä kyllä nyt lähes kaikki tytön ruoka on valmisruokaa :sad001 Enkä oo siihen todellakaan tyytyväinen, mut minkäs teet kun ei omatekemä tunnu maistuvan. Ongelma on myös se, että mies tulee niin myöhään töistä, että sit teen meille ruoan vasta kun mies on jo kotona. Ja siinä vaiheessa on melkeinpä jo tytön iltapuuron aika. Ja meil on aika suppea ruokavalio ukkelin kanssa, kun ite yleensä tehdään joko jotain makaroni-jauheliharuokaa tai sit jotain aika mausteista kanaruokaa. Mut ei täs nyt auta muu, ku alkaa totuttaa tyttöä omiin ruokiin!
 11. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  miisa meillä aika samanlainen ruokavalio ukon kans.. :rolleyes::hilarious:
 12. Tirppa81 Piirimestaruustason postaaja Heinäkuunmammat 2015

  Meillä tyttö syö pääasiassa samaa kuin muutkin. Jos on toisilla jotain erilaista, niin oma ei maistu vaan pitää saada toisten lautasilta :D
  • Hauska Hauska x 1
 13. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Vinkkinä jatkoon jos lisää lapsia tulee niin oikeesti kannattaa miettii tota sormiruokailua. Meillä syödään täysin samaa ruokaa lapsen kanssa ja puurot ja jugurtit syö itse lusikalla, muun sormineen.
 14. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Ja tasan on se kaks hammasta eikä oo haitannu. Syöminen onnistu sillo pelkillä ikenilläki :)
  Last edited: 9 elo 2016
 15. marsupilami Päivystävä dosentti Toukomammat 2017

  Meidän poju tykkää kovasti syödä samaa kuin me kun näkee että isin ja äidin lautasella on samaa :D mutta pää asiassa pojalle menee piltit ja bonat, tosi harvoin keksin mitä kokkais. Mutta suurin syy on se että tuntuu ihan mahdottomalta tehdä ruokaa jos ukko ei ole pojan kans. Pojan päikkäri aika olis tilaisuus tehdä ruokaa, mutta nukun yleensä silloin myös itse :p
 16. hannanna Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Kesämammat 2017

  Sormiruokailua suosittelen minäkin, se on ollut meidän (tai ehkä lähinnä mun hermojen :D) pelastus. Nyt kun ei suolaakaan tarvitse enää vältellä, niin ruokailu on kyllä mahdottoman helppoa. Äsken syötiin sitruunalla ja valkosipulilla höystettyä mustatorvisienipastaa, eilen lindströmin pihvejä. Ruokana on mitä milloinkin sattuu mieleen tulemaan ja pääsääntöisesti kaikki maistuu. Haarukan ja lusikan käyttöä poika välillä treenailee, mutta enimmäkseen kyllä menee edelleen sormin.
 17. MiisaS Kommentoinnin ninja Heinäkuunmammat 2015

  Riisiä ja lohta tehtiin tänään kaikille. Tyttö levitteli kaiken ruoan vaan pöydälle :banghead:
 18. MammaMaria Päivystävä dosentti Huhtikuunmammat 2014

  Siitä se lähtee! Ite oon käyttänyt sanontaa, ettei kukaan jääkaapin eteen kuole nälkään. Eli jos joku päivä syö heikosti, niin ottaa seuraavana kiriä. Ja meillä monipuolistu ruuat ekan syntymästä. Vinkkinä: tee joku laatikkoruoka tai vaikka kanapasta tms. Ja pakasta siitä sopivia lapsen annoksia. Näin lapsikin saa sitä kotiruokaa, vaikka oma syöminen menis iltaselle tai aikuiset söis tyyliin tortillaa tai tulisia kanasiipiä. Meillä on niissä pienissä muovirasioissa pakkasessa just makaronilaatikkoa, kinkkukiusausta, lihapullia (keittää vaan yhen perunan kylkeen), kanakastike (keittää esim. Nuudelia lisäksi), pastabolognese...Ja noi kaikki on koko perheen syömiä ruokia. Lapsi tottuu kyllä makuihin. On toi ruokailu meilläkin yks show välillä...
  • Tykkään Tykkään x 5
 19. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Jep, meillä kans pakastan annoksia niitä päiviä varten ku ei jaksa tehdä.. Joskus teen muffinsivuokiin esim laatikot ja sit minigrippi pussiin (minipussi) ni vie vähemmän tilaa pakkasessa. Samoin pötkylät ja pullat yms muut semmosiin
 20. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Ja mikromunakas uppoo aina. Vaatii vaan yhden munan ja tilkan nestettä kuppiin sekasi, mikroon 1-2 min ni valmis