Salaiset ryhmät

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Salaisten ryhmien säännöt ja ohjeet 1.6.2021 alkaen

1) Kuinka pääset salaiseen ryhmään?
2) Mitä sitten, kun pääset salaiseen ryhmään?
3) Selitys, miksi kriteerit ovat olemassa.
4) Miten ryhmästä poistaminen tapahtuu?
5) Suljetaanko salainen ryhmä?
6) Milloin salainen ryhmä tulee?

Lasketuilla ajoilla on omat salaiset ryhmät Laskettu aika tammikuussa 2014 -ryhmästä eteenpäin. Salaisiin ryhmiin on pääsy vain aktiivisilla käyttäjillä. Ryhmässä voi siis keskustella yksityisesti ilman pelkoa, että ulkopuoliset pääsisivät lukemaan keskusteluja tai että viestejäsi lainattaisiin juttuihin. Kukaan ryhmän ulkopuolinen - ylläpitoa lukuunottamatta - ei pääse lukemaan ryhmässä käytyjä keskusteluja!
clear.png
Myöskään ylläpito ei lue salaisen ryhmän viestejä ellei siihen ole aihetta mahdollisesti keskusteluun puuttumisen vuoksi.

Otamme säännöistä ja kriteereistä palautetta vastaan ja tarvittaessa muokkaamme niitä jälleen jotta käytännöt palvelevat teitä jäseniämme vieläkin paremmin!:)

VINK! Myös keskenmenon kokeneille ja lapsettomuudesta kärsiville on omat salaiset ryhmänsä! Lue keskenmenon kokeneiden salaisen ryhmän ohjeet ja säännöt täältä ja lapsettomuudesta kärsivien täältä! Nyt myös erityisperheissä eläville on oma salainen ryhmänsä. Ryhmän säännöt löytyvät täältä!

HUOM! Salaiset ryhmät ovat ryhmiä foorumilla, eivät Facebookissa. VAU.fi tai vaufoorumi eivät ylläpidä keskusteluryhmiä Facebookissa. VAU.fi:n ainoat Facebook-sivut ovat nämä: https://www.facebook.com/vaufi. Luethan myös foorumin Facebook-säännöt!

1. Ennen kuin pääset salaiseen ryhmään mukaan sinun täytyy täyttää seuraavat kriteerit:
- Sinun tulee olla rekisteröitynyt foorumille ja sinulla tulee olla nimimerkki
(nimimerkin vaihtamiseen löydät ohjeet täältä).
- Olet kirjoittanut lasketun ajan ryhmässäsi vähintään 30 viestiä. (Eli jos haluat joulukuisten 2020 salaiseen ryhmään, kirjoita 30 viestiä Joulukuiset 2020 -ryhmään.) Myös odottajaryhmäsi leikkihuoneeseen kirjoitetut viestit lasketaan - kätevää!
- Sinut on listattu lasketun ajan ryhmäsi lasketut ajat/odottajat -listaan .

Pääset tarkistamaan lasketun aikasi ryhmään kirjoittamasi viestit näiden ohjeiden avulla!

Jos täytät kriteerit ja haluat mukaan ryhmään, ilmoita siitä Vargynjalle yksityisviestillä - muistathan ilmoittaa viestissä myös, mihin ryhmään haluat! (Lue yksityisviestien lähettämisohjeet täällä!)
clear.png


HUOM! Uudet ryhmäläiset lisätään salaisiin ryhmiin maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Lapsiperhearjen muuttujien vuoksi en pysty tekemään sitä aina samoihin aikoihin. Lisäykset saattaa siis tapahtua niin päivällä kuin illallakin.

2. Kun sinut on lisätty ryhmään:
- Profiilikuvasi alle ilmestyy ryhmä-palkki (banneri).
Huomioithan, että normaalisti uudet jäsenet lisätään ryhmiin tiistaisin ja perjantaisin päivällä tai myöhään illalla.
- Salainen ryhmä näkyy sinulle lasketun aikasi keskustelujen yläpuolella.
- Sitoudut olemaan levittämättä salaisessa ryhmässä puhuttuja asioita ryhmän ulkopuolelle.
Muiden salaisessa ryhmässä kirjoittaneiden asioiden levittäminen ryhmän ulkopuolelle on kielletty. Tällaista toimintaa harrastava ryhmäläinen voidaan poistaa ryhmästä.
- Odotusaikana sinun tulee kirjoittaa salaisessa ryhmässä vähintään 10 viestiä kuussa.
Ryhmä on tarkoitettu aktiivisimmille kirjoittelijoille, joten vähemmän aktiiviset käyttäjät poistetaan ryhmästä. Viestien lukeminen ja reaktioin arvioiminen (esim. tykkäys) eivät ole sitä aktiivisuutta, mitä tässä haetaan, vaan kirjoitetut viestit.
- Lasketun ajan kuukautenasi ja vauvavuoden aikana sinun tulee kirjoittaa vähintään 5 viestiä kuussa salaiseen ryhmääsi. Synnyttämässä ja vauvan kanssa ei ole välttämättä yhtä hyvin aikaa tai energiaa olla foorumilla, mutta ryhmä on edelleen tarkoitettu vain aktiivisille käyttäjille ja silloin ei viesti tai joskus kaksi viikossa luulisi olevan ihan mahdotonta.
clear.png

- Kun lasketusta ajasta on yli vuosi sinun tulee kirjoittaa vähintään yksi viesti kuussa kyseiseen ryhmään. Kun vauvavuodesta on selvitty yhdessä ryhmäläiset tuntenee toisensa kyllin hyvin ja keskustelu luonnollisesti vähenee lasten kasvaessa. Kokonaan hiljentyneet käyttäjät kuitenkin voidaan poistaa ryhmästä pyynnöstä.

3. Miksi salaisella ryhmällä on säännöt?
"Ovatko kriteerit kiveen hakattu? Enkö pääsisi salaiseen ryhmään, jos lupaan olla aktiivinen?" Tätä kysytään aina välillä. Salaisten ryhmien kriteereihin on hyvä syy, ja siksi niistä pidetään kiinni. Joten ei, valitettavasti sinua ei voida lisätä salaiseen ryhmään, jos et täytä kriteereitä.
smiley-happy118.gif


Salaisten ryhmien säännöistä pidetään kiinni. Keskustelu salaisessa ryhmässä tuntuu mielekkäältä ja turvalliselta, kun on säännöt, joihin on sitouduttu. Ryhmään liittymällä jäsenet sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä.

Säännöt on luotu takaamaan, että käyttäjät saavat myös keskustella salaisuuksistaan rauhassa salaisissa huoneissa. Jos ryhmiin päästettäisiin kaikki, jotka ryhmään haluavat, eikä sääntöjä otettaisi huomioon, pääsisi kuka tahansa lukemaan salaisia ketjuja - eikä ryhmä enää olisi salainen. Ja mitä järkeä salaisissa ryhmissä silloin olisi?

Harva salaisen ryhmän keskustelija myöskään haluaa, että heidän salaisia keskustelujaan pääsee lukemaan jäsenet, joihin he eivät ole ollenkaan päässeet tutustumaan aiempien viestien kautta.

Yleiselle puolelle, myöskään lasketun ajan julkisiin ryhmiin, ei ole edelleenkään mitään kriteereitä, ja sieltä saa varmasti myös vastaavaa vertaistukea, jos kriteerit salaiselle puolelle eivät vielä täyty. Jäsenet lisätään hetimmiten salaiselle puolelle, kun lähetät liittymispyynnön ja täytät kriteerit!
clear.png


4. Miten ryhmästä poistaminen tapahtuu?
- Salaisen ryhmän jäsenillä on vastuu ilmoittaa ei-aktiivisista käyttäjistä ylläpidolle. Voit tarkistaa ryhmäläisen viestimäärän
näiden ohjeiden avulla! Ylläpidolla ei ole aikaa tarkkailla kaikkien viestimääriä, joten admin (Vargynja) tarkastaa hänelle ilmoitettujen käyttäjien viestimäärät ja tekee tarvittavat toimenpiteet.
-Jos sinut poistetaan ryhmästä, sinulle lähetetään ilmoitus yksityisviestillä.
-Epäaktiivisuuden suhteen seurataan edellistä kokonaista kalenterikuuta, mikäli viestejä kuitenkin on kirjoitettu yksi tai enemmän
  • Jos käyttäjä on kirjoittanut kahden edellisen kuun aikana liian vähän hänet poistetaan ryhmästä.
  • Jos käyttäjä on kirjoittanut kuluvana tai edellisenä kuuna tarpeeksi monta viestiä, häntä ei poisteta vaikka hän olisi aiemmin ollut epäaktiivinen.
  • Jos jäsen ei ole edellisenä kuukautena kirjoittanut yhtäkään viestiä, hänet poistetaan salaisesta ryhmästä välittömästi.
Admin muistuttaa säännöistä pyydettäessä, mutta jos jäsen on hiljentynyt kokonaan, siis jos edellisenä kuukautena ei ole tehnyt yhtään postausta ryhmään tai on ollut epäaktiivinen kaksi kuukautta, seuraa suoraan ryhmästä poisto.

- Jos sinut poistetaan salaisesta ryhmästä vähäisen viestimäärän takia ja haluat takaisin ryhmään, sinun tulee kirjoittaa ryhmästä poiston jälkeen 5 postausta foorumin julkiselle puolelle ennen kuin pääset takaisin. Adminilta tulee pyytää takaisinlisäystä kuukauden kuluessa näiden viestien kirjoittamisesta. Viestit voi kirjoittaa mihin ketjuihin hyvänsä, poislukien mahdolliset muut lasketun ajan ryhmät. Kun olet kirjoittanut tarvittavat 5 viestiä, lähetä pyyntö adminille.
- Jos sinut on poistettu ryhmästä kun olet esimerkiksi ollut sairaalassa kaksi viikkoa kerro siitä adminille. Tarkoitus on olla inhimillinen foorumi ja ymmärrämme jos tällaisesta syystä ei voi kirjoittaa foorumille. Tapauskohtaisesti voidaan siis lisätä käyttäjä takaisin ryhmään samantien. Emme vain voi tietää asiasta ellei siitä kerrota. Sama pätee siihen jos ei ole esimerkiksi päässyt kirjautumaan foorumille teknisten ongelmien vuoksi.

5. Suljetaanko salainen ryhmä?
Laskettujen aikojen listoja ei tästä lähtien enää suljeta, vaan ne pysyvät auki. Huhtikuisten 2021 ja sitä vanhemmat lasketun ajan listat pysyvät yhä suljettuina.

6. Milloin saadaan salainen ryhmä?
Kunkin kuukauden salainen ryhmä luodaan, kun kyseisen kuukauden ryhmässä on yhteensä 500 viestiä.
 
Muokattu viimeksi:
Haluamme parantaa, sekä helpottaa foorumimme toimintaa ja tarjota myös uusille juuri foorumin löytäneille jäsenille vertaistukea ja mahdollisuuden liittyä lasketun ajan salaiseen ryhmään samaan aikaan kuin vanhemmatkin jäsenet. Tuoreet jäsenet eivät ole voineet päästä salaiseen ryhmään ennenkuin ovat olleet jäsenenä 4 viikkoa/28 päivää. Jos laskettu aika on loppukuusta tai on liittynyt foorumille ja keskusteluun sen jälkeen kun salattu ryhmä on avattu, keskustelu on saattanut hiipua julkiselta puolelta ja arvokas ja toivottu vertaistuki on ollut vähäisempää, mikäli valtaosa keskustelusta on siirtynyt salaiselle odottajien puolelle.
Kannustamme mielekkääseen ja aktiiviseen keskusteluun. Koska uudet jäsenet pääsevät uusien sääntöjen myötä salaiseen ryhmään ennen kuin ovat olleet jäsenenä 28 päivää, tulee kaikkien salaiseen ryhmään haluavien kirjoittaa 30 viestiä lasketun ajan ryhmänsä julkiselle puolelle. Näin tulee jutusteltua enemmän toisten kanssaodottajien kanssa ja tultua entistä tutummiksi ennen salaiseen ryhmään siirtymistä.
Tämän entistä korkeamman viestimäärän johdosta valmiita ketjuja odottajaryhmiin ja niiden leikkinurkkiin on lisätty. Leikkinurkan leikkimielisiin ketjuihin on helppo ja nopea vastata.

Nämä säännöt ovat uudistettu silmällä pitäen foorumin jäsenten toiveita. Valitettavasti kaikkien toiveita emme voi toteuttaa, mutta pyrimme aina parhaaseen kompromissiin!
pompus.png


Otamme säännöistä ja kriteereistä palautetta vastaan ja tarvittaessa muokkaamme niitä jälleen jotta käytännöt palvelevat teitä jäseniämme vieläkin paremmin!:)
 
Mikä on siis muuttunut:
Salaiseen ryhmään päästäkseen jäsenen ei tarvitse enää olla kuukautta jäsenenä foorumilla. Salaiseen ryhmään pääsee heti seuraavana tiistaina tai perjantaina, kun tarvittavat 30 viestiä lasketun ajan ryhmän julkiselle puolelle ovat koossa ja muutkin kriteerit täyttyvät, salaisen ryhmän ensin avauduttua tottakai. Salainen ryhmä avataan kun ryhmässä on 500 viestiä. Eli koska foorumin jäsenenä ei enää tarvitse olla 4 viikkoa ennen salaiseen ryhmään pääsyä, viestimäärää korotetaan ja täten salainen ryhmä perustetaan isommalla viestimäärällä. Valmiita ketjuja on lisätty odottajaryhmiin, myös leikkinurkkiin.

Uusimpia lasketun ajan listauksia ei enää suljeta Toukokuisten 2021 listasta lähtien eli sinne voi listautua lasketun ajan kuukauden jälkeenkin.
Huhtikuisten 2021 ja sitä vanhemmat lasketun ajan listat pysyvät suljettuina, eikä niihin enää oteta uusia jäseniä.

Salaisista ryhmistä poistetaan kokonaan hiljentyneet jäsenet jo kuukauden jälkeen - salaiset ryhmät ovat vain aktiivisimmille jäsenille! Ryhmään takaisinpääsyyn vaaditaan 5 postausta foorumille, poislukien viestit mahdollisiin salaisiin ryhmiin.
 
Tarkennuksia:

-Tilanteessa, jossa käyttäjä on poistettu salaisesta ryhmästä epäaktiivisuuden vuoksi, ryhmään voi päästä takaisin kun kirjoittaa ryhmästä poiston jälkeen 5 postausta foorumin julkiselle puolelle ja pyytää takaisinlisäystä adminilta kuukauden kuluessa viestien kirjoittamisesta. Viestit voi kirjoittaa mihin ketjuihin hyvänsä, poislukien mahdolliset muut lasketun ajan ryhmät.

-Salaiset odottajaryhmät ovat vain aktiivisimmille kirjoittelijoille. Viestien lukeminen ja reaktioin arvioiminen (esim. tykkäys) eivät ole sitä aktiivisuutta, mitä tässä haetaan, vaan kirjoitetut viestit.
 
Muutos ryhmiin lisäämis -aikataulussa.

Tästä lähtien lisään jäseniä ryhmiin maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Seuraava lisäysajankohta on siis tänään. Kellonaika tulee vaihtelemaan päivästä toiseen. Joskus ehdin päivällä, joskus illalla. Tänään lisään todennäköisesti vasta iltasella.
 
Takaisin
Top