Ruokarajoitukset

Keskustelun 'Heinäkuiset 2020' aloitti mangustimamma, 7 marras 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. amandatt Tuttu foorumilla

  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 4
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 2. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Äh, tuli eilen mokattua. :sorry: Laitoin toastin väliin chorizoa, mutta ei kyllä tullut grillattua leipiä sisältä mitenkään kiehuvan kuumaksi, vaan sillä tavalla lämpöisiksi että juusto juuri ja juuri suli. En kyllä enää laita mitään listeriakiellettyä grillileipiin, tai sitten ainakin käristän ne kunnolla. Olen vähän semihysteerinen näistä listeriajutuista etenkin nyt kun sitä on nyt hiljattain löytynyt joistakin elintarvikkeista. Riski on toki hirveän pieni, mutta sitten jos sen infektion saa niin ruvetaan puhumaan jo ihan todellisista riskeistä isoihin komplikaatioihin. Vrt joku lakukielto - worst case scenario että lapsi opettelee Ä-kirjaimen piirtämistä viikon kauemmin, jos nyt syön kilon lakuja (en toki syö). :wacky:

  Ai niin, mä varmaan join vahingossa pph:lla sitä samaa piparminttu-lakritsiteetä mistä tuolla aiemmin oli puhe. :bag: Mutta tuskin se kuppi tai pari mihinkään vaikuttaa, tuo yrttikielto nyt lienee lähinnä siksi että olisi liian vaikeaa tehdä jotain kattavaa listaa kaikista maailman yrteistä ja mennään kuten näissä raskausruokavaliojutuissa muutenkin - kielletään varmuuden vuoksi ihan kaikki.
  • Tykkää Tykkää x 3
 3. Dafni Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020

  Minä olen muutamia salmiakki- ja lakritsipastilleja kyllä syönyt nyt silloin tällöin. Huonoa omaatuntoa en jaksa kokea kun kilotolkulla en niitä kuitenkaan syö.

  Koskenlaskijaa laitoin eilen ruokaan ja hokasin sen jälkeenpäin vasta, mutta melko sokea luotto minulla on suomalaisiin tuotteisiin kuitenkin vielä.
  • Tykkää Tykkää x 2
 4. Holly Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Helmimammat 2018

  Onkohan tollanen purkissa oleva Hyvä Apajan jäämerensalaatti ihan ok syödä? Vai onko jotai listeriariskiä :eek:

  Ainesosat

  Majoneesi [rypsiöljy, vesi, etikka, sokeri, kananmuna, suola, soijaproteiini, mausteet (valkopippuri, sinapinsiemen), säilöntäaineet (E211, E202)], surimi 36 % [valkokalanliha 47 %, vesi, vehnätärkkelys, perunatärkkelys, suola, riisiviini, sokeri, raputiiviste, soijaöljy, rapuesanssi, väriaineet (E160c, E120)], vesi, katkarapu 2,4 % (katkarapu, vesi, suola), sipuli, cavi-art 0,6 % [merileväuute, vesi, suola, mausteet, väriaine (E172)], tilli, säilöntäaineet (E211, E202).
 5. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  En kyllä välttämättä söisi..
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 6. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Kuumennettavaan ruokaan voi huoletta laittaa mitä vaan juustoa. :) Ja Koskenlaskija on mun käsittääkseni vasta-avatusta paketista turvallista ihan sellaisenaankin, se pakataan niin kuumana ettei listeria pääse pakettiin. Valion juustoista kai lähinnä Aura on kiellettyä (ja sekin toki kuumennettuna ok).
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 7. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Joo mäkään en tuota Hollyn mainitsemaa ehkä söisi. Kaupan kalatiskin jokirapusalaatteja pohdin itsekin joskus aiemmissa raskauksissa - ekassa en syönyt kun rinnastin jotenkin virheellisesti raakaan kalaan, tokassa aluksi söin kun joku mainitsi että ravut on kyllä ok, mutta lopetin kun törmäsin raporttiin jossa näistä oli löydetty listeriaa. Olen sen jälkeen ollut hyvin varovainen syömään mitään merenelävää kuumentamatta.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 8. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  Joo juurikin noista syistä en suosittele tuota salaattia..
 9. amandatt Tuttu foorumilla

  Mä on myös jättänyt nyt sellaset kaupan kylmät valmissalaatit yms. ostamatta varsinkin sen jälkeen, kun luin sen artikkelin että niistä on löydetty listeriaa jossain.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 10. Holly Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Helmimammat 2018

  Joo jää kyl multakin syömättä nyt, en uskalla mitää riskiä ottaa!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 11. Azzeliini Peruskäyttäjä Heinä-äidit 2020

  Perhana, kun huomasin siinä vaiheessa kun viimeistä haarukkaa vetelin, että lasagnen päälle oli raastettuna parmesaania... kyllä se vähän oli kuumentunut. Hope for the best.
  • Tykkää Tykkää x 3
 12. Kaino-Vieno Aloittelija

  Mihinköhän sarjaan leipäjuusto kuuluu? Otin eilen pienen palan ja sitten vasta tajusin miettiä että onkohan se kielletty...
 13. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  Muistaakseni on ihan ok koska pastöroitu maito.
  • Tykkää Tykkää x 2
 14. EnkeliRinkeli Aloittelija Heinä-äidit 2020

  Kotimaisia juustoja voi kyllä melko huoletta syödä ainakin valion tuotteet taitaa olla melkein kaikki pastöroituja . (Valion sivuilla on raskaus"sivut" jossa tarkemmin juusto inffot jne ) t: Juustohiiri
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
 15. Piitula79 Peruskäyttäjä Heinä-äidit 2020

  Mitenkä nuo majoneesit? Niissähän on vissiin raakaa kananmunaa? Vai onko ne tehty jostain jauheesta? Siis esim. Hampurilaismajoneesit ym. Minä oon kyllä syönyt paninia ja hampurilaisketjujen hamppareita. Jotenkin tuntuu, että eihän oikein missään kodin ulkopuolella voi syödä, kun jokapaikassa on riski, että on jotain pöpöjä jossain. Oon myös käynyt kiinalaisessa tosin minä en voi syödä kalaa, niin mihinkään sushi juttuihin en ole koskenut. Mietin sitäkin, että mitenkähän puhtaita kaikki välineet ym. On noissa, kun leikkaavat salaattijuttuja ym mitä ei kuumenneta? Ei ole vielä tullut mitään, mutta nyt kun luin tuon artikkelin listeriasta ja täällä olen flunssassa, niin iski pienoinen paniikki :nailbiting:
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Mä olen törmännyt monilla foorumeilla sitkeään majoneesikieltoon, vaikka sitä ei mun nähdäkseni millään virallisella listalla ole kielletty. Itse olen tulkinnut tuon urbaanilegendaksi ja syönyt majoneesia normaalisti. Mutta jos joku tietää että se on jossain virallisessa lähteessä kielletty, niin kertokoon ihmeessä, onhan se täysin mahdollista että olen jotain missannut.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 17. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Oho Googlasin vielä, ja joidenkin lähteiden mukaan raa'assa kananmunassa on toksoplasmariski. :wideyed: No, ehkä kyllä syön edelleen, kun ei Evira ole nähnyt sitä tarpeelliseksi kieltää.
 18. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  Oli ainakin kai aiemmin tutkittu ja luokiteltu riskiksi. Nyt kai uusimmissa suosituksissa ei ole luokiteltu riskiksi taas raakaa kananmunaa.

  Olen huoletta syönyt kyllä majoneesia raskauden aikana enkä aio lopettaa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Oho. Mä muistelen tarkistaneeni ainakin viime raskaudessa enkä silloinkaan löytänyt sitä kieltolistalta. :wideyed: Mutta joo näemmä joskus sitäkin on pidetty riskinä. Samaa mieltä, aion minäkin syödä edelleen, vaikka muuten olenkin semihysteerinen näistä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. kopikat Ihastunut foorumiin Heinä-äidit 2020 Maalismammat 2018

  Ainoa riski, minkä mä oon osannut yhdistää majoneesiin, on se että ystävä sai siitä raskausaikana lievän ruokamyrkytyksen (oli päiväys mennyt). Selvisi kuitenkin lyhytkestoisella vatsataudilla, vaikka säikähtikin toki. Mä oon muutoin syönyt aika vapaasti rajojen puitteissa, mutta kiinnittänyt kans enemmän huomiota päiväyksiin ja yrittänyt syödä maitotuotteet loppuun pian niiden avaamisen jälkeen.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1

Jaa tämä sivu