Ruokarajoitukset

Keskustelun 'Heinäkuiset 2020' aloitti mangustimamma, 7 marras 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Turvonnut Tuttu foorumilla Toukomammat 2018 Jouluäidit 2020

  noniin ja tuli varmaan ostettua väärää lohta kaupasta.
  viljelymaa suomi. saiko syödä?
  ja niin vaan unohtui tuorejuustokieltokin

  tänään, mutta vissiin creme bonjour olikin sallittu.
 2. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  Saa lohta syödä. Sisävesien kaloja vältellään elohopean vuoksi.
 3. Turvonnut Tuttu foorumilla Toukomammat 2018 Jouluäidit 2020

  jep, täällä vain jossain oli keskustelua (en muista oliko tässä heinäkuisissa) et kaikkea lohtakaan ei saisi syödä. mut löysin netistä vastauksen ja tätä kyseistä juuri saa syödä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Holly Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Helmimammat 2018

  Joo on, tietty mielellään aina juuri avattu purkki.
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Suklaapehmis Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Helmimammat 2017

  Ravintolassakin joka pizzassa oli ties minkälaista juustoa täytteenä, no otin sit jonkun ja tuudittauduin että sehä kuitenki paistetaan uunissa :grin mies totesi että eikö sitä mitään saa raskaana syödä :grin
  • Tykkää Tykkää x 4
 6. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Samaa mieltä. Itse olen syönyt parin päivän ajan omasta jääkaapista, mutta en mitään viikkokausia jääkaapissa lojunutta enkä myöskään mistään yleisestä leipäpöydästä esim. ravintolassa tai työpaikkaruokalassa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Dafni Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020

  Onko meetvusti pizzassakin kiellettyä kuumennettuna? Entäs feta :eek: luin kyllä noita ruokarajoituksia, mutta varsinkaan tuo juustojen maailma ei auennut.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 8. kzu_ Peruskäyttäjä Joulumammat 2016

  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 9. kzu_ Peruskäyttäjä Joulumammat 2016

  Edellisessä viestissä mainitsemani THL-suosituksessa lukee, että metukkaa voi syödä kuumennettuna, joten tilasin eilen himoitsemani salamipitsan. Se ei kuulu mun normiruokavalioon muutenkaan, niin ajattelisin et silloin tällöin10 siivua pitsan päällä paistettuna on ok.
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Hauska Hauska x 1
 10. Dafni Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020

  No hyvä! Itselläni myös pizza on ainoa missä sitä tulee syötyä.
  • Tykkää Tykkää x 2
 11. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  Joo itselläni myös ladattuna uusimmat suositukset THL sivuilta suoraan puhelimeen. Helppo tarkistaa vaikka olisi jossain muualla kuin kotona.
  • Tykkää Tykkää x 5
 12. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Lähtökohtaisesti kaikki mikä on sikiövaarallisten mikrobien riskien vuoksi kiellettyä on kuplivan kuumaksi lämmitettynä sallittua. Tämä koskee ainakin pehmeitä juustoja, pastöroimattomasta maidosta valmistettuja juustoja ja homejuustoja (listeriariski) sekä raakaa lihaa ja kalaa mm. meetvursti, parmankinkku ja graavilohi (toksoplasmariski, listeria). Sen sijaan mahdollisesti sikiölle vaarallisten kemiallisten aineiden takia kielletyt tai rajoitetut on kielletty tai rajoitettu myös lämpimänä esim. maksa (ei sillä että kukaan raakaa maksaa söisikään :grin).

  Mutta tuo on mun mielestä aika hyvä nyrkkisääntö, että mikrobien vuoksi kielletyt ruuat on kuumennettuna ok ja myrkkyjen vuoksi kielletyt ei. :)

  Edit: Muokkasin vähän kun olin muistellut vähän omiani kalatuotteista.
  • Tykkää Tykkää x 1
  Last edited: 16 marras 2019
 13. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Oletko huomannut ohjeissa uusia muutoksia? Täytyy toki itsekin tarkistaa, mutta voi olla että helposti missaa jonkun yksittäisen uuden jutun, jos kieltolista on kuitenkin lähes ennallaan. :wideyed: Tulee helposti luettua tyyliin "juu juu näin se oli viimeksikin" ja sitten jää jotain huomaamatta. :nailbiting:
 14. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  En oo huomannut eroja tosin en niin tarkkaam niitä vielä lukenut. En muista oliko viimeksi itämeren kaloista (2016) mainintaa mutta nyt oli selvästi että sisävesien isot petokalat. Ja esim haukea ei suositella lainkaan raskauden aikana.
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Mä huomasin, että leikkeleisiin oli kirjattu että listeriariskin vuoksi syötävä hyvissä ajoin ennen päiväystä. En muista että tuota olisi ollut aiemmin ja kuulostaa jotenkin tosi epämääräiseltä. :wideyed: Mitä tarkoittaa "hyvissä ajoin ennen päiväystä"? Saako sitä syödä avatusta paketista kaksi päivää, kolme päivää, viikon? Miten se listeria yhtäkkiä hyppää sinne päiväystä edeltävänä iltana jos se on aiemmin ollut turvallista? Noin epämääräisellä ohjeella jäisi leikkeleet helposti kokonaan kauppaan, kun ei meillä pakettia kuitenkaan 1-2 päivässä syödä, mutta ne on harvoja helppoja proteiinipitoisia pikavälipaloja jotka mulla ylipäänsä menee alas joten pakko niitä on varmaan ostaa jatkossakin. :sorry:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 16. Turvonnut Tuttu foorumilla Toukomammat 2018 Jouluäidit 2020

  tämä juuri! todella epämääräisiä. eilen jäi leikkeleet kauppaan mutta mies ei niitä kauppaan tule jättämään ni eiköhän tuu myös popsittua. eli meetwursti ainut leivänpäällisleikkele mitä ei saa syödä ellei kuumenna kunnolla. tämän kun olisi tiennyt ni olisin mättänykaksin käsin ennen raskautumista
  • Tykkää Tykkää x 3
 17. kzu_ Peruskäyttäjä Joulumammat 2016

  Jossain kohtaa luki, että hyvissä ajoin on kun on joko 2/3 tai 1/3 päiväystä jäljellä. Anteeksi hyvin epämääräinen vastaus :D
  • Hauska Hauska x 2
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Juu tuo kuulostaa suunnilleen siltä mitä olisin odottanutkin. Tuntuu vaan jotenkin hassulta, että jossain tuotteessa on vähän listeriariski muttei sitten kuitenkaan. Kun kaikki muutkin tuotteet on luokiteltu simppelisti joko listeriaturvalliseksi tai -vaaralliseksi, eikä tuolla tavalla ehkä vähän listeriavaaralliseksi jos sitä syö 3,822 vrk purkin avaamisesta täysikuun aikaan kaislahame päällä. :shifty:
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Hauska Hauska x 2
 19. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  Joo noi on kieltämättä aika epämääräisiä.. :sad001
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 20. Dafni Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020

  Tulee ihan mieleen, että jos jotain sattuu niin sitten voidaan sanoa, että "kyllähän siitä oli varoitettu" :rolleyes:

  Olisi mielenkiintoista kyllä nähdä myös tilastoja, että paljonko niitä komplikaatioita on ollut ennen näitä varoituksia. Terveydenhuoltoalan ihmisenä minua ne kiinnostaisi kyllä :grin
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 4

Jaa tämä sivu