Ruokarajoitukset

Keskustelun 'Heinäkuiset 2020' aloitti mangustimamma, 7 marras 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Miriam_88 Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020

  Hirveesti tekis mieli itse graavattua lohta tänä jouluna, mutta pakko kai se on katsoa vaan vierestä, kun muut syö. Miksi just kaikki parhaat herkut on kielletty... :banghead:
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 4
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 2. Wreta Peruskäyttäjä Heinä-äidit 2020

  Graavilohen oon jo hyväksynyt, mut juustot :/ Mietin et jos pastiröityjä kuitenkin uskaltaisi.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 3. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Me ei niin perusteta jouluruuista, meillä on perinteisesti syöty pihviä jouluna. Alustavasti ollaan ajateltu vaihtaa sisäfile pippurituorejuustolla täytettyihin lehtipihveihin. Kylmäsavulohta on kyllä yleensä ollut, joten se jää väliin.

  Yritin miettiä, mitä olen syönyt aiempina jouluina, ja tajusin että olen ekaa joulua raskaana. :wideyed: Esikoinen ehti syntyä joulukuun alussa ja kuopuksesta plussasin vasta tammikuussa. Toinen raskaus olisi mennyt joulun yli jos olisi ollut normaali, mutta paljastui tuulimunaksi jo rv 9 aikaan.
  • Tykkää Tykkää x 5
 4. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  Meillä kans esikoinen kerkes just syntyä ennen joulua niin sain jouluruoat kuitenkin. Vähän siinä kyllä alkuun jännittelin että uutena vuotena sitten jouluruokia kun laskettuaika oli vasta aattona :D onneks päättivät käynnistää etukäteen.

  Nyt sit tää on eka joulu mulle ilman graavi- ja kylmäsavulohta mutta onneks anoppi sentään tekee smetanalohta. :Heartred
  Juustot on toinen paha.. voisin elää juustoilla. Etenkin savusulatejuustolla:hungry:
  • Tykkää Tykkää x 3
 5. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Mulla sama homma ekassa raskaudessa, laskettu aika joulupäivänä ja jännitin saanko jouluna pihvin ja lasin punaviintä vai en. Vedet meni sitten jo 37+3 niin hyvin ehti. :happy:

  Muoks: Ja juustoissa sama homma. Mulla taas erityisesti vuohen-, brie- ja homejuustot ne joita on raastava ikävä. Onneksi on ostettu jääkaappiin Juustoportin kovaa vuohenjuustoa, sen pitäisi olla turvallista. Sen lisäksi joulupöytään eksynee ainakin paistettua leipäjuustoa. Me onneksi tykätään muutenkin sellaisesta ylipaistetusta, joka on plösähtänyt pitkin peltiä, sen pitäisi olla ok.
  • Tykkää Tykkää x 2
  Last edited: 20 joulu 2019
 6. sonic Peruskäyttäjä

  Miten esimerkiksi Abban sillit? Onkohan ne turvallisia..?
 7. Miriam_88 Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020

  Oon käsittänyt, että purkkisilliä saisi syödä. Sitäkään ei silti suositella syötävän paljoa korkean suolapitoisuuden vuoksi.
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  Eviran listalla ei oo mut jostain muusta lähteestä ymmärsin että valmistaja ei suosittele. Että sisältää minimaalisen riskin listeriaan.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 2
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Medalia Uusi käyttäjä

  Mites, meillä on sukulaisten joulupöydässä aina sellaista itsetehtyä kotijuustoa, saakohan sitä syödä? On mun lempparini uunilohen kanssa :happy:
 10. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  Tietääkseni kotijuustokin tehdään pastöroituun maitoon. Syödäänkö se kylmänä vai kuumana?
 11. Medalia Uusi käyttäjä

  Syödään kylmänä. En valitettavasti tiedä tarkalleen miten ja mistä valmistetaan.
 12. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  Se versio mitä mamma teki kotijuustoa kävi kyllä uunissa ennen kuin olu valmista. Ja juusto valmistetaan maidosta, piimästä ja juoksutteesta jos oikein muistan :) en osaa kyllä vastata miten tuo listerian jne kannalta sit menee. Pehmeää se on ja kaiketi tuorejuustoa..
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Mä tulkitsisin kyllä valitettavasti kielletyksi, kun on pehmeää juustoa. Valion pehmeät juustot on ok koska pakataan kiehuvan kuumana, mutta en usko kenenkään pakkaavan kotijuustoa tulikuumana sinetöityyn pakkaukseen. Tai valmistavan sitä sellaisissa olosuhteissa että sen olisi valmistuksen aikana tai jälkeen mahdotonta kontaminoitua listerialla. Mutta en tiedä onko tämä asenne vähän hysteerinen. Tai varmaankin on.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
 14. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  Ite kans oon tosi hysteerinen sen listerian suhteen. Reilusti vakavampi ongelma kuin vaikka flunssa. Ite pyrin välttämään ihan kaikkea missä on pienikin riski. Vaikak Suomessa kai on muutenkin aika minimaalinen riski listeriaan..
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
 15. Eppulol Aloittelija


  Suku tulee meille jouluna ja veli tuo graavilohta ja mätiä ja mä en voi niitä syödä.. mietin että kertoisinko sille et tuo myös kypsää :D
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. Eppulol Aloittelija

  mä haluisin kans nyt metukkapizzan mmmmmm
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Eppulol Aloittelija

  olinkin jo ihan unohtanu edellisistä raskauksista tän ruoka-paranoian.. its back. Mulle terkkari vaan sanoi "nää rajoitukset on varmaan sulle jo tuttuja, älä syö mtn raakaa" okei... noinko se meni :D
  • Hauska Hauska x 2
 18. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  Oi ihanaa jos ois noin helppo.. :D mut ei se kyl ihan noin mee..
 19. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Mitäs olette mieltä itse tehdystä kanamössöstä, jossa on nyhtökanaa ja majoneesia? Periaatteessa lämmin ruoka pitäisi kai kuumentaa kunnolla uudestaan, mutta kyllähän kertaalleen kypsennettyä lihaa saa esimerkiksi leikkeleiden muodossa syödä kylmänä. Ja kyseinen majoneesi on joka tapauksessa ok koska kananmuna on jauheesta. Ajattelin, että kai tuota nyt voi ainakin tuoreeltaan syödä, mutta miten monta päivää sitä uskaltaa maistella jääkaapista?

  Toinen, että mikä on pehmeää juustoa? Siis onko pehmeät palajuustot tyyliin port salut kuitenkin kovia juustoja? Eikös ne ole lyhyen aikaa kypsytettyjä, muttei kuitenkaan täysin kypsyttämättömiä kuten tuorejuusto? Varmaan ok kuitenkin? :wideyed:
  Last edited: 24 joulu 2019
 20. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  Port salut on kova juusto. Se on tosiaan kypsytettyä. Pehmeä juusto on melkein sellasta levitettävää. Tuorejuustoa, raejuustoa, ricotta jne..
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu