Raskausuutisen kertominen muille

Keskustelun 'Heinäkuiset 2020' aloitti Silk, 29 loka 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. tiitu^ Ihastunut foorumiin Heinä-äidit 2020 Joulumammat 2018 Marrasmammat 2016

  Aateltiin miehen kaa, että jouluaattona laitetaan perheillemme viestit, missä kerrotaan, että meillä on yks joululahja, mikä avataan sitten heinäkuussa!
  Naureskeltiin, että pitäiskö laittaa mahan ympärille nauha ja ottaa siitä kuva ja liittää se siihen viestiin.. Saa nähdä.
  • Tykkää Tykkää x 3
  • Voittaja Voittaja x 1
 2. tiitu^ Ihastunut foorumiin Heinä-äidit 2020 Joulumammat 2018 Marrasmammat 2016

  Lisäys edelliseen, iltaisin miun maha tosiaan on, kun oisin viimeisillään raskaana. Joten sais ihan "vauvamahasta" kuvan otettua, vaikkakin turvotustahan se vielä suurimmaksi osaksi on.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Hauska Hauska x 1
 3. Eppulol Aloittelija


  kuulin joskus hyvän vinkin, voi mennä baaritiskille ja sopia erikseen että tuovat sulle alkoholitonta juotavaa ilman että siitä kerrotaann muille.
  • Tykkää Tykkää x 2
 4. Eppulol Aloittelija

  Me ollaan kerrottu siskoille muttei vielä vanhemmille. läheiset kaverit tietää kanssa ja kerroin heti kun plussasin. Omalle äidille kerron sitten kun on ihan pakko. Se on innokas silittämään mahaa vaikka vihaan sitä ja oon sen kieltäny joka kerta mutta aina se vaan tulee lähelle ja silittää mahaa. Joten nyt saa arvuutella ja kerron vasta kun meen synnärille jos vain mahdollista :D Ei olle mitään sen erikoisempia julistuksia mietitty. Miehen siskolle jännittää kertoa kun se tuntuu vihaavan lapsia.. vaikka silläkin on omat, mutta puhuu niistä aina sävyyn "pilaavat mun elämän" joten en usko että siltä tulisi mitään vilpittömiä onnitteluja :D
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Mulla myös työnhaku sikäli ajankohtaista, että nykyinen työ on koulutuspesti ja valmistuminen ajoittuu äitiysloman alun tienoille. Realistista työttömyysuhkaa ei onneksi oikein ole, mutta eri juttu saanko sitä työtä mitä haluaisin sieltä mistä haluaisin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Azzeliini Peruskäyttäjä Heinä-äidit 2020

  Mulla jännittää kun ajateltiin kertoa isommille lapsille (8,13 ja 17) uutenavuotena. Voin sanoa, että saattaa tulla yllätyksenä eli reaktio voi olla mitä vaan:dance011
  • Tykkää Tykkää x 4
 7. sonic Peruskäyttäjä

  Ollaan nyt menossa joulunviettoon mun vanhempien luo, enkä oo yhtään henkisesti ehtiny valmistautumaan uutisten kertomiseen. Ei olla missään ultrissa edes käyty vielä. Ja toinen ongelma on se, että miten ja missä vaiheessa sen kertoo. En voi julistaa sitä ruokapöydässä kieltäytyessäni viinistä, kun ton 3v kuullen ei voi sanoa mitään mitä ei vois lehdessä julkasta.. :pompus:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
  • Hauska Hauska x 1
 8. Kaino-Vieno Aloittelija

  En oo kertonut muille kuin yhdelle kaverille (joka myös raskaana, tosin ihan viimeisillään) ja mies on myös parille kaverille kertonut. Tavallaan tekis mieli kertoa perheelle, tavallaan sit taas ei. Odotan todennäköisesti vähintään sinne nt-ultraan ellen pidemmällekin ennen kuin kerron.
  • Tykkää Tykkää x 2
 9. Kaino-Vieno Aloittelija

  Meni tuplana .
 10. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Lokamammat 2018 Joulumammat 2016

  Jos kaikki menee hyvin, niin olen kyllä tosi iloinen että meillä kaikki sai tällä kertaa tietää niin aikaisin. Monta murhetta vähemmän kun ei tarvitse miettiä salailuja ja keksiä meriselityksiä. Joulunakin oli helppo nirsoilla rauhassa kun kaikki ymmärsi miksi useimmat ruuat tökkii. Ja jos on paha olo kun on vaikka kaverin kanssa kahvilla, niin voi vaan sanoa että hyi kun on paha olo, ei tarvitse vääntää väkisin hymyä ja yrittää esittää hyvinvoivaa. Jotenkin töiden ja kahden taaperon ja raskauspahoinvoinnin ja on-off flunssan kanssa en yhtään jaksaisi selitellä tai esittää yhtään mitään. Mutta vielä on pari viikkoa siihen rv 12 haamurajaan ja nt-ultraan, vielä tässä ehtii mieli muuttua jos jokin vielä meneekin pieleen. :nailbiting: Vähän stressaa sekin. Kai se stressin määrä on sitten tavallaan aina vakio, joko stressaa paljastumisesta tai sitten siitä että käy huonosti ja kaikki tietää jo.
  • Tykkää Tykkää x 3
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 11. Eppulol Aloittelija


  Jep.. damned if you do, damned if you don't. Musta on jotenkin vaan outoa julistaa tää asia.. ja meillä on jo kaks lasta.. niin mietin et mitä jos en vaan kerro ja annan perheen tuskailla kasvavan mahan kanssa:p
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Hauska Hauska x 1
 12. tiitu^ Ihastunut foorumiin Heinä-äidit 2020 Joulumammat 2018 Marrasmammat 2016

  Me ilmoitettiin jouluaattona perheillemme viestillä ja kuvalla, että vauva on tulossa!
  Suurin osa sanoi/laittoi vastaukseksi, että olivat jo arvanneet/aavistelleet!
  • Tykkää Tykkää x 5
 13. Mathilda Peruskäyttäjä Heinä-äidit 2020

  Vanhemmille ja sisaruksille kerrottiin jo varhaisultran jälkeen ja muutama työkaveri tietää myös, kun oon ollu niin pahoinvoiva, että oli pakko varoittaa, että saatan koska vaan kesken tekemisen häipyä oksentamaan. Muuten asia piti kertoa vasta nt-ultran jälkeen, mutta isäni, josta on tullut hassu hössöttäjä asian suhteen, meni sitten puoliksi möläyttämään asian jouluaattona. Serkku sitten tajusi homman ja turha sitä oli sitten enempää salailla.
  • Tykkää Tykkää x 4
 14. Dafni Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020

  Minun oli pakko kertoa kollegalle viime yönä. Tuli niin kauhea olo ja aattelin että hän "suotta" pelästyy jos kippaan johonkin. Olo meni onneksi ohi ja onneksi kyseessä oli muutenkin yksi ns parhaista kollegoista jolle olisin muutenkin ensimmäisten joukossa kertonut.
  • Tykkää Tykkää x 4
 15. Viuhtiliini Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020

  Tämä viesti olis voinut olla minun kirjoittama! Ihan samat fiilikset ja ultra 8.1. Jos kaikki näyttäisi olevan siellä hyvin, niin oon ajatellut sitten kertoa työkavereille. Salailu on jotenkin niin hankalaa.

  Perheet tietää jo, samoin minun isovanhemmat (olivat haltioissaan ensimmäisestä lapsenlapsenlapsestaan), jotkut hyvät ystävät ja esimieheni. Esimieheni (nainen) oli kuulemma huomannut raskauden leukalinjastani.
  • Tykkää Tykkää x 3
 16. amandatt Tuttu foorumilla

  Mä myös kerroin jo omalle esimiehelle työkuvioiden muutosten takia mutta työkaverit ei vielä tiedä - jos eivät ole itse jo arvanneet. :rolleyes:
  • Tykkää Tykkää x 3
 17. Viuhtiliini Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020

  Koska nt-ultrassa kaikki näytti olevan hyvin, niin kerroin raskaudestani tänään kollegoille. Aivan ihania reaktioita tuli! Jaettu ilo on moninkertainen.:happy: :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 7
 18. kopikat Ihastunut foorumiin Heinä-äidit 2020 Maalismammat 2018

  Meillä ei tiedä vielä kuin parhaat kaverit ja perheenjäsenet, mut varmaan pikkuhiljaa ruvettava työporukallekin kertomaan - teen töitä hankkeessa, niin mulla on tietyt vastuualueet jotka jää nyt toisten hoidettavaksi, onneksi kesä on kuitenkin hiljaista aikaa... Varmaan kohta pakko kertoa myös harrastusporukalle, kun oon käynyt syksyllä soittamassa alttosaksofonia orkesterissa, niin joulutauon jälkeen kun kokeilin niin hyvä että jaksoin muutamaa nuottia soittaa kun hengästyin niin pirusti! :singing::woot: eli varmaan pakko tässä kevään aikana sanoa, että jos multa loppuu happi niin sitä tarvitsee joku toinen minun sisälläni :hilarious:
  • Tykkää Tykkää x 5
 19. sonic Peruskäyttäjä

  Me käytiin perjantaina NT-ultrassa ja aattelin esimiehelleni kertoa huomenna. Ystävien suhteen asiat meni just mutkikkaammaksi.. Sain just ennen ultraa tietää että eräs ystäväni sai keskenmenon ja tälle olin jo etukäteen ajatellut kertovani varoen. Nyt en enää tiedä miten kertoisin..
  • Sympatiaa Sympatiaa x 8
 20. Amalialainen Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Marraskuunmammat 2015

  Mä olen kans kovasti pohtunut ja välillä vähän ahdistunutkin siitä että miten monta keskenmenia kokeneelle ystävälle kerron, hän on jotenkin itse ajatellut ja päätellyt että meille ei tule muitakun yksi, vaikka olenkin monesti sanonut säilöväni tytön vaatteita talteen jos niille joskus tulisi käyttöä, mutta koska en ole halunnut tehdä ystävästä surullusta niin ei olka tästä sen enempää puhuttu. Nyt eiken kerrottiin lapselle ja huomenna kun alkaa taas arki niin myös tytön toimesta kaikki muutkin tulee tietämään,samoin tämä ystävä. Laitoin hänelle nyt ihan viestin että vauva tulossa, varoitus, huomenna sen tietää kaikki muutkin.. toivottavasti otti hyvin!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 7

Jaa tämä sivu