Rasitteena RaDi

Keskustelun 'Laskettu aika toukokuussa 2015' aloitti amanita, 2 joulu 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Hellis Piirimestaruustason postaaja

  On munkin veli ollu syntyessään 56 cm :) painoi kuitenkin vain noin 3700g.
 2. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Kai se on sitten uskottava, että noin pitkiä vastasyntyneitäkin on. :) Itse olen syntynyt 4 vk ennenaikaisena, painoa 2,3 kg ja pituutta 43 cm. Synnytyksen kesto äitini mukaan 4h ensimmäisestä supistuksesta laskien. Äitini oli sanonut ähisten ja puhisten synnytyssalissa lähes heti kätilölle, että "nyt se tulee!" ja kätilö oli kysynyt, että "ai mikä tulee?" ...niin mikäköhän se yleensä synnytyssalissa onkaan tulossa? Juhannus? :grin

  muoks: Enpä katsonut yhtään mihin ketjuun kirjottelin, mutta samapa tuo lienee. Ei ollut äidillä radia eikä minullakaan. Raskaushormonit on kyllä jo pehmentäneet pään ihan kokonaan! :)
  • Hauska Hauska x 2
  Last edited: 19 huhti 2015
 3. nennaemilia Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Mulla oli kaverin mukula 56cm kun syntyi, tolkuttoman pitkä jäpikkä, mut eipä se lapsen isäkää mikää tappi ole :D Kyl ne vauvat voi kasvaa pitkiksikin. Esikoinen oli tasan 50cm kun syntyi, mä olen ite ollut 50cm kun synnyin ja mies vissii 52, mun veli taas oli joku 53cm vissiin jos muistan oikein mitä on ollut puhetta äidin ja anopin kanssa.

  Mä mietin tossa, et mun ei oo kertaakaa tarvinnut mitata muita paastoja kuin se yön jälkeisen paaston arvo. Aika jännä et miten vaihtelee paikkakunnittain vissiin toi et miten noit mittaillaan. Mä siis tosiaan mittaan joka toinen päivä aamupaaston ja sitten aterioitten jälkeiset arvot, paitsi välipalaa ei tartte mitata. Onneks tää mittailupskakin on jo loppusuoralla. Mä vaan niiiin odotan et pääsen mättään melkein koko 9kk edestä naamariini ihan mitä ite tahdon! Oon tilannu jo mieheltä kotiutumispäiväksi hirveen satsin kinkkiruokaa :D Koska himottaa! Niin ja tosiaan sen kilon irkkareita osastolle :D Mies vaan tuumas et saan mennä ite ostamaan ne et hän ei ala tuomaan kun kuitenki tuo vääriä karkkeja :D Lupasin olla hänelle armollinen (kunhan hakee kaikista kaupoista mun suosikit ;D )
  • Hauska Hauska x 1
 4. amanita Näppärä viestien naputtelija Toukokuunmammat 2015 Maalismammat 2017

  Onko teillä mitään tietoa siitä miten synnytyksessä tai sairaalassa muutenki seurataan sokereita? Ei sillä etteikö vois muutamaa päivää oottaa mutta... :D Meillä oottelee kaapissa Milka minkä haluaisin korkata sairaalassa...
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. nennaemilia Sanaisen arkkunsa ammentaja

  ei kyl oo mitään käsitystä asiasta, ihan sama mitä ne sanoo niin mä syön ihan varmasti suklaata ja karkkia prkl :D (hormonihöyryjä)
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Käytettävä Käytettävä x 1
 6. amanita Näppärä viestien naputtelija Toukokuunmammat 2015 Maalismammat 2017

  Sehän synnytyski kestää ikuisuuden... pakko saaha energiaa eikä sinne voi mitään oikeeta ruokaa viiä.
 7. enough Kommentoinnin ninja Tammimammat 2017

  Sen verta varmaan hyvä seurata, ettei vauvan sokerit pääsisi kauheasti nousemaan synnytyksen aikana, ettei sitten mee syntymän jälkeen liian matalalle. Mullakin on sairaalakassissa iso dumlepussi synnytyksen jälkeen mässättäväksi. :)
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 8. nennaemilia Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Sitä mä oon miettinyt kans et mistähän sitä energiaa siihen synnytykseen repii. Alan vetelee rahkaa ja marjoja purkista keskenkaiken? En tiiä, jotai helppoa sen pitäis kuitenkin olla, mut sit kuitenkaan ei vissii hirvee sokeripitoista tartteis olla. Apua, enhän mä tiiä mitään :eek:
 9. amanita Näppärä viestien naputtelija Toukokuunmammat 2015 Maalismammat 2017

  ei hirveenä kiinnostais vedellä jotain lämmintä rahkaa ja kuivaa ruisleipää siellä.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 10. enough Kommentoinnin ninja Tammimammat 2017

  Mulla on proteiinipitoisia palautusjuomajuttuja synnytystä varten. Niissä on toki paljon sokerialan, mutta mulla ei oikeestaan kauheasti nosta sokereita, jos syö samalla protskua. Siis semmosia suklaapirtelön makuisia pillimehuproteiinijuomia.
 11. Nassukka87 Jostain jotain jo tietävä

  Mulla oli radi ja synnytys kun käynnistettiin, en saanut syödä mitään enkä saanut juoda vettäkään, sokeritipan laittoivat ja sen avulla säätelivät sokereita.. Oli kamalaa olla nälissään ja janoissaan, onkohan lie jokapuolella sama homma?
 12. amanita Näppärä viestien naputtelija Toukokuunmammat 2015 Maalismammat 2017

  Painajainen
 13. amanita Näppärä viestien naputtelija Toukokuunmammat 2015 Maalismammat 2017

  Pääh... vielä yks soittoaika 39+2. Kuulemma jos oon synnyttänyt ni ei tartte soittaa :D Mää kysyin tosta sokeritipasta että ellei oo insuliinihoitoa ni ei oo ainakaan tollasta. Tietenki jos sektiouhka ni ei saa syyä. ..
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Nassukka87 Jostain jotain jo tietävä

  mä jouduin aloittamaan iltainsuliinin 2 viikkoa ennen synnytystä. toivotaan ettei kukaan teistä joudu aloittamaankaan =) mulla meni elimistö ihan sekaisin ja jo pelkkä vesikin nosti sokerit :/
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 15. nennaemilia Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Mä toivon et nää sokerit nyt pysyis tälleen aisoissa kuten tähänkin asti. En jaksais alkaa mitään insuliineja säätämään tässä vaiheessa :angry1
 16. nennaemilia Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Kellään mitään hyviä ideoita vappuherkuksi tämmöiselle sokerirajoittuneelle? :D
 17. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Taas huutelen tähän ketjuun, mutta kun tuli niin hyvä kysymys nennaemilialta niin pitääpä yrittää vastata. :)
  Tee joku kiva hyydykekakku! Niihin saa ympättyä kivasti rahkaa ja marjoja/hedelmäsosetta ja halutessaan makeuttaa makeutusaineilla. Pohjankin voi tehdä suurimmaksi osaksi pähkinöistä ja muusta ei-valkoisesta-hiilihydraattimössöstä. Tai joku hyvä sitruunainen juusto-/rahkapiirakka tai hedelmäkermarahka. Ja simaakin saa sokerittomana. Toki makeutusaineet herättää omia kysymysmerkkejään, kuka haluaa käyttää ja kuka ei ja kuka mistäkin syystä...
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. nennaemilia Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Makeutusaineet kuuluu meillä kastiin niin vähän kuin mahdollista kenellekkään meistä. En oikein usko että jos light mehu on myrkyllistä esim. muurahaisille että se olisi myöskään mitenkään erityisen terveellistä ihmiselle. Noh, makeanhimooni olen juonut kahden viikon aikana kohta pullollisen appelsiini funlight mehua, jota meillä muuten oli usein kun olin lapsi. Tähän mennessä ainoa joka ei maistu suussani tiskiaineelle.

  Pähkinät on meillä poissuljettu vaihtoehto, koska tytär on pähkinälle allerginen. Mieluiten teen semmoista mitä koko perhe voi syödä. Toisaalta, pakkoko sitä ihmisen on niin hirveesti sitten herkutellakaan vappuna. Ainahan sitä voi grillata kaikkea hyvää ja syödä salaattia sen kanssa :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Etköhän sinä keksi varsin hienot vappuherkut kaikista rajoituksista huolimatta! :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. Guang Xi Puuhakas puhuja

  Varmaan viimeistään jälkitarkistuksessa radiin palataan ja muutamat sokrut mittailen ennen sitä. Jatkossa kai kerta vuoteen rasitusta suositellaan? Ainakin ennen vanhaan oli niin.

  Mulla siis jo alkuraskauden rasituksessa oli kaikki arvot korkeat ja dietillä mentiin raskaus. Se on vaan niin hiton jännä, että synnytykseen katkeaa huoli sokruista itsen osalta ja kaikki toimenpiteet ja seuranta siirtyy vauvaan. Edelleen tytön kantapäät kuin neulatyynyt sairaalassa mitattujen sokrujen takia.

  Mutta kyllä kannatti olla tiukkana raskausaika. Raskauskiloista ei ole vaivaa, vauvan vointi parista matalista sokruista huolimatta bueno ja kokonsa sopusuhtainen. Vaikka mua peloteltiin, että painoarvioissa megavauva tulossa. Paino jäi kuitenkin ihan reilusti alle 4kg ja pitkähän tyttö oli.
  • Tykkään Tykkään x 1