Puhetta isistä

Keskustelun 'Laskettu aika huhtikuussa 2015' aloitti rondine, 28 marras 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Maatunen Tuttu foorumilla

  Täälläkin yhtenä iltana naurettiin, että me ollaan just sellasia urpoja ja hönttejä, että varmasti lasta hävettää tuoda kavereita käymään kun vanhemmat pelleilee :D siitä sitten tuleva isukki pääsi näihin tuleviin poikakavereihin. Kyllä alkoi hymyilyttämään, kun toinen tosissaan alkoi miettimään.
  Mä en ole edes ajatellut asioita sen kummemmin, lapsesta tulee omanlaisensa ja me tehdään sellaisia juttuja, mistä meidän tyttö tykkää, oli ne sitten teekutsut rinsessa hepenissä tai mudassa möyrimistä traktoreiden kanssa. Itse tykkään molemmista, joten ehkä lapsikin oppii nauttimaan useista erilaisista leikeistä ja tekemisestä. En ole koskaan pitänyt leikkejä, värejä tai muutakaan sukupuolisidonnaisina asioina. Kai sekin on pitkälti kiinni siitä, mihin kotona oppii :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. pookkana Naimisissa foorumin kanssa Huhtikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  käpynen: Itse olin aivan samanlainen!:D En tykännyt yhtään vaaleanpunaisesta. Tykkäsin olla sinisiin mekkoihin pukeutuva soturiprinsessa. Lapsuuden toiveammatitkin olivat agentti, keksijä ja arkkitehti. Ei niin kovin perinteisiä tytölle:)
 3. käpynen Rakastunut foorumiin Huhtikuunmammat 2015

  Mua ei saanut mekkoon kuin juhlapäivinä pakoittamalla :p Hiukset leikattiin lyhyeksi kolmannella luokalla. Nukeilla en leikkinyt, paitsi jos ne hoiti eläimiä.
  Lapsi saa olla omanlaisensa, kunhan toivottavasti itseluottamus on kohdillaan.
 4. Nannuli86 Aloittelija

  Meillä kun mies kuuli että, on tulossa perheenlisäystä niin se meni onnesta sekaisin. Neuvolassa mies on ollu kaks kertaa mukana. Aluks miestä jännitti aikas paljon mutta ei enään. Nykyään välillä iltaisin mies juttelee tulevalle vauvalle ja silittelee mahaa. Kovasti se musta on ruvennu pitää huolta esim. en saa kantaa mitään painavaa ja ulkona pitää liikkua varovasti.
 5. Lillukka Ihastunut foorumiin Huhtikuunmammat 2015

  Meillä mies ei aina muista, että mun tahti ei ole enää samanlainen kuin ennen. Meillä on karjatila ja miehen kaverina kuljen tuolla hommissa milloin enemmän milloin vähemmän. No kun tuo vatsa tästä vielä vähän kasvaa niin ei unohtele enää :) navettahommat tuntuu muuten kevyemmiltä kuin vanhustyö, kun saa itse aikatauluttaa ja nojailla talikon varteen jos siltä tuntuu. Väsyttää se silti, mutta mukava puuhastella välillä.

  Ja nuista kiinnostuksista. Meillä minä olen enemmän autojen perään, kelkkaa ja mönkijääkin kaipaisin aina välistä. Miehelle on ihan sama millainen auto, kunhan eteen päin kulkee ja tarvittaessa taakse päin. Mies on sitten enemmän traktoreiden ym maatalouskoneiden perään. Mun veli ei ole pätkääkään kiinnostunut autoista sen sijaan rassaa tietokoneiden parissa. Jokainen me ollaan yksilöitä.
 6. pookkana Naimisissa foorumin kanssa Huhtikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Meillä mies on alkanut jutella vauvalle. Toisaalta huulet ihan kiinni vatsan ihossa, että ääni kuullostaa enemmän epämääräiseltä muminalta kuin puheelta:D Vitsailen aina, että vauvalle tulee ihan vinksahtanut käsitys iskän äänestä ja ruotsinkielestä! Hän myös ihastelee minua kun olen alkanut laulaa/hyräillä kehtolauluja itsekseni puuhaillessa, että vauva oppii ne. Tulee aina halaamaan ja sanoo, että minusta tulee niin hyvä äiti:hug003
  • Tykkää Tykkää x 3
 7. Butterfly Tuttu foorumilla Maaliskuunmammat 2015

  Pookkana, kiva, että pystytte juttelemaan vauvalle :) Tiedän, että tulevalle vauvalle olisi hyvä jutella ja laulaa yms, mutta multa se ei onnistu. Tunnen itseni ihan typeräksi, jos alan "itsekseni" höpöttämään saatikka laulelemaan. Pitää varmaan alkaa lukemaan kirjaa ääneen tjsp :grin
 8. pookkana Naimisissa foorumin kanssa Huhtikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Kyllä se minustakin oudolta aluksi tuntui. Aloitin hyräilyllä aina kun vauva potki. Silloin tunsi itsensä vähiten tyhmäksi. Nykyään ihan laulan, mutta yleensä teen sitä kotitöitä tehdessä. Mitä enemmän sitä tekee sitä luonnollisemmalle se tuntuu. Suuresti kannustaa myös ajatus, että vauvaa voisi olla helpompi rauhottaa laululla, jonka hän muistaa masuajoista:)
 9. Krisunita Peruskäyttäjä

  täällä kans yks joka ei oikeen osaa vielä jutella masulle :D kyllä aina alan silittelemään jos pikkunen ilmoittaa ittestään tökkimällä kylkeen yms..
  Meillä kans mies ei oikee ymmärrä että tää liikkuminen alkaa pikkuhiljaa hankaloitumaan.. esim.autossa muutaman kerran olen onnistunut vesipullon korkin tiputtamaan lattialle tai penkin väliin.. ja sitten melkein tehny mieli alkaa itkemään ku enään ei vaan taivu sitä ettimään.. ja talvella vielä kun on vaatekerroksia päällä yms.. nii mies on aina tässä tilanteessa hokenut jotain tän tapaista "yritä yritä! kyllä sä pystyt siihen" tämmönen draama pullonkorkin takia :D
  niin ja tossa pari päivää sitten se tais tajuta että mä tosiaan alan pyöristymään ku takki pamahti auki ku istahin autoon.. :grin
 10. fashionhunny Tuttu foorumilla Huhtikuunmammat 2015

  Minä olen joka raskaudessa soitellut tuttua soittirasiaa masun päällä. Sama soittorasia sitten vaunulenkeillä vaunuissa tai omassa sängyssä. Toimii, :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 2
 11. pookkana Naimisissa foorumin kanssa Huhtikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Hyvä vinkki fashionhunny! Kyllä vauva nyt äidin äänen luonnostaan oppii vaikka vauvalle ei puhuiskaan, joten ei kannata sitä stressailla:)
 12. Nodde Ihastunut foorumiin Helmimammat 2018

  Hyvä vinkki toi soittorasia!:wink rupeempa testaamaan, ku tuo "itsekseen" puhuminen ei onnistu ollenkaan. Autossa hoilotan musiikin mukana ja yksin kotona jos kuuntelen musiikkia. Mies välillä puhuu masulle, mutta se on joku 5min sessio, ei oikeen ymmärrä sitä....
 13. Butterfly Tuttu foorumilla Maaliskuunmammat 2015

  Pookkana, itse en ainakaan stressaa, että vauva ei ääntäni tunnistaisi. Enemmänkin on kyse siitä, että monissa tutkimuksissa suositellaan puhumaan ja soittamaan musiikkia jo raskausaikana vauvalle, koska sillä on hyviä vaikutuksia kielen oppimiseen yms. Varsinkin kaksikielisessa perheessä olisi hyvä kuulla jo raskausaikana kumpaakin kieltä.
 14. rondine Rakastunut foorumiin Huhtikuunmammat 2015

  Me miehen kanssa jutellaan joskus ihan vain jokusen lauseen vauvalle, mutta ei me erikseen mitään juttelusessioita pidetä. Itse haluan välttää kaiken mahdollisen stressin, joten en ole erikseen miettinyt, että pitäisi puhua. Laulelen muutenkin silloin tällöin, kun olen yksin kotona ja pianoa soitan omaksi ilokseni, mutta tottakai on kiva, jos vauva tottuu siihen jo nyt. Kuuntelen nykyään melkein vain klassista musiikkia, mutta en ole miettinyt musiikkivalintoja vauvan kannalta. Jostain olen kuullut, että vauva rauhoittuu sitten tulevaisuudessa samasta musiikista mitä on kuullut jo vatsassa, joten pitääpä muistaa sitten kokeilla schubertin kvartettoja. :p Uudenvuoden aattona eräs kaveri sitten soitti tuntikausia kaikenlaista suomalaista iskelmää ja ysäriteknoa, toivottavasti ei jäänyt vauvan muistiin! :eek::p
  • Hauska Hauska x 1
 15. Maatunen Tuttu foorumilla

  Ei meilläkään kauheasti masulle jutella, muutama sananen silloin tällöin. Laulettua tulee yksin muutenkin :P Hah, mun musiikkimaku on tuolta raskaammasta päästä, että ehkä pitääkin laittaa sitten vauvalle hevit soimaan tuutulauluksi :D Tiedänpä muuten yhden vauvan, joka nukahtaa vain föönin ääneen ja toisen, joka ei nuku ilman koiran haukuntaa :D Hassua, kuinka hyvin vauvat ehdollistuvat ääniin jo mahassa olessaan!
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 16. Ahomelskaaja Tuttu foorumilla

  Meijän 2v nukahti kitara musiikkiin vauvana ja nyt sitte isompana tykkää katella ja kuunnella ku iskä soittelee ja joka paikassa ekana huomaa kitaran jos jossai näkyy. Ensin ei tajuttu et mistä se nii kitara friikki on mut sit muistettiin et ensimmäiset 3-4kk nukkui kitara musiikkia kainalossa.. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Maatunen Tuttu foorumilla

  Voi miten suloista :) Saas nähdä periikö isänsä musikaalisuuden! Meillä voi olla sama juttu, sillä mies on joka päivä enemmän tai vähemmän kitara kädessä. Tai syntikan kimpussa :) mutta toisaalta siinähän pääsee helpolla kun tietää, mihin vauva nukahtaa parhaiten.
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Ahomelskaaja Tuttu foorumilla

  Jep pitäs oma pikku kitara hommata ni sais alkaa harrastaa jo pienestä pitäen.. :)
 19. yllätys15 & 16 Naimisissa foorumin kanssa Huhtikuunmammat 2015 Lokamammat 2016

  Meillä mies juttelee ja suukottelee masua pari kertaa vkossa. Yleensä iltaisin silittelee ja tunnustelee potkuja. Oon viime aikoina huomannut et masuasukki rauhoittuu kun mies laittaa käden vatsalle. Usein pyydän miestä laittamaan käden masulle, kun masuasukilla on kova meno päällä.
 20. Nannuli86 Aloittelija

  Meillä täällä kans toukka heti rauhoittuu masussa kun mies laittaa käden mahan päälle mut, auta armias jos minä laitan sitten se potkiminen vasta kiihtyy :D Mies tossa eilen multa kysy että mennäänkö naimisiin ja vastasin myöntävästi.
  • Tykkää Tykkää x 10

Jaa tämä sivu