Paino ja vartalon muuttuminen

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2016' aloitti lelluuu, 6 heinä 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Aphrael Naimisissa foorumin kanssa Tammikuunmammat 2016

  Mä juuri aamulla nauroin miehelle ettei ainakaan pääse liikaa kiloja kertymään kun pahoinvoinnin loputtua olin juuri saavuttanut lähtöpainon kun iski tämä vatsatauti jonka takia olen taas kolme kiloa alle lähtöpainon :D Jotain huvia pitää tästäkin vaivasta löytää :wink
 2. JMJ Aloittelija

  Mulla oli eilen neuvolassa 16+3 tullut lähtöpainoon 2,4kg lisää. Ekasta yhteensä tuli 22kg ja tokasta jotain 18kg, toivottavasti tästä kolmannesta sit viel vähemmän ☺ En kyl jaksa stressaakaan kauheesti sitä painonnousua kun kyllä se sitten pois lähtee jos syö ja liikkuu normaalisti!
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. PeanutMom Aloittelija Tammikuunmammat 2016

  Mulla paino pudonnut alkupainosta n. 2kg ja on siellä pysytellyt toistaiseksi. Sais mun puolesta pysytelläkin vielä jonkin aikaa. Neuvolassa ei oo kommentoitu mitenkään.
 4. Aile Ihastunut foorumiin Tammikuunmammat 2016

  Mulla ekasta tuli n 14 ja tokasta n 10kg. Nyt ois tavote että jäis tohon 10 tai ainaki niin et lopussa paino ois alle 60. Siihen ois varaa sit 12kg nousta painon. Mut varmaan nousee enemmän kun lähtöpaino pienempi ku esikoiselta :p ei oo sitä vararavintoa niin paljon nii luulen et elimistö alkaa kerryttää sitä nyt vähä enempi. Mut toivossa on hyvä elää :D
 5. lelluuu Peruskäyttäjä Tammikuunmammat 2016

  Huh kun pahoinvointi ja siitä aiheutuva mässyttely loppui rv 16 on painonnousukin onneksi pysähtynyt, ainakin hetkeksi. :bag: Jospa painonnousun saisi pidettyä minimissä nyt tämän toisen kolmanneksen, kun lopussa sitä kuitenki tulee teki mitä vaan. Eli herkkuja vähemmän ja järkevää ja säännöllistä syömistä. En nyt sentään dietille silti ala. :grin Onneksi liikuntakin maistuu paremmin taas.
 6. Sandrax86 Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2016

  Mua jännittää huominen neuvola, nyt on rv 19+1 ja kiloja on tullut kamalat +12kg.. Tähän on vaikuttanut tupakanpolton lopettaminen ja pahoinvointi viikolle 16 asti, mut eipä neuvolatäti kehunut yhtään savuttomia viikkoja viimeksi vaan kauhisteli silloin +8 kiloa. Tiedän et ite kannan kiloni ja voisin vähemmän herkutella, mut ei oo helppoa ollut savuttomuus, vaikka teen sen enemmän kuin mielelläni lapsen ja oman terveyden takia. Toivottavasti ne kilot sitten lähtee joskus pois.. Ja savuton elämä jää!
 7. starling Naimisissa foorumin kanssa Heinämammat 2018 Tammikuunmammat 2016

  Sandrax86, onpa harmi että neuvolatäti on tuolla tavalla kiinnittänyt noin paljon huomiota painonnousuun, vaikka osa siitä menee varmasti myös tupakoinnin lopettamisen piikkiin. Ja se kuitenkin on niin merkittävä elämäntapamuutos pikkuisen (ja itsesi) tähden, että varmasti olisit toivonut ymmärrystä ja positiivista palautetta (savuttomuudesta siis) myös neuvolatädiltä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. Aphrael Naimisissa foorumin kanssa Tammikuunmammat 2016

  Onhan tuo toki hurja painonnousu, mutta hurjan hyvä asia on, että ole pystynyt olemaan polttamatta. Kilojen kanssa ehtii taistella sitten myöhemminkin!
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. vuanne Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2016

  Onhan se tupakointi varmasti vauvalle haitallisempaa kuin painonnousu, siksi paljon parempi näin päin! Voin vaan kuvitella miten vaikeeta tupakoinnin lopettaminen on, mutta hyvä, että olet onnistunut siinä. Kurjaa ettei neuvolassa oltu oikein suhteellisuudentajuisia :/
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. Sandrax86 Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2016

  Kiitos ymmärtävistä kommenteista, ehkäpä meen reippain mielin tänään neuvolaan..!
 11. Maajo Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2016

  Kiloja ehtii murhetia myöhemminkin, ja oikein paljon onnea Sandrax86 kun olet lopettanut tupakanpolton :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. susa81 Peruskäyttäjä Tammikuunmammat 2016

  Sandrax86: Ymmärrän paremmin kuin hyvin tuon tilanteen. Kun tupakka jää pois, niin herkkuja kuluu, tarvii jotain korviketta... Mulla oli kyllä ihana neuvola täti, onnitteli kovasti, kun lopettanut heti plussaan. Mulla kyllä purkkaa kuluu vieläkin ja tupakanhimo kummittelee takaraivossa, mut päivä kerrallaan mennään. Tsemppiä neuvolaan, kyllä ne kilotkin karisee sitten aikanaan :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Sandrax86 Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2016

  Hyvin se neuvola meni, hoitaja muisti kysyä ja onnitella tupakoimattomuudesta eikä käyttänyt paljoa aikaa kiloista puhumiseen. Sanoi jopa että vähemmän nyt on tullut kuin viime kerralla. Suunta on oikea ja pahin 2kk tupakkalakkoa mennyt!
  Kysymys mitä en oo uskaltanut neuvolassa ottaa puheeks: miten raskauden ajan syöminen ja herkuttelu vaikuttaa lapsen syntymäpainoon? Tai mikä ylipäätään määrittää syntymäpainon? Kuulin et loppuraskaudessa sokerin syönti nostaa syntymäpainoa.
 14. Aphrael Naimisissa foorumin kanssa Tammikuunmammat 2016

  Suurin tekijä lapsen kokoon syntyessä on kuulemma äidin koko ja syntymämitat. Sen jälkeen varmaan eniten vaikuttaa muu perimä ja mahdollisesti äidin syömiset. Syömisilläkin suurin merkitys taitaa olla jos äidin verensokerit eivät pysy kurissa eli ilman jonkinlaista diabetesta on melko vaikea onnistua tuossa. Joskus sitten lapsi ei jostain syystä vaan kasva kohdussa kunnolla ja jää siksi pieneksi (sama riski on jos äiti tupakoi) jne. Väittäisin, että ns normaalitilanteessa syntyvän lapsen kokoon ei pysty juurikaan vaikuttamaan tekosillaan.
  • Tykkää Tykkää x 2
 15. lelluuu Peruskäyttäjä Tammikuunmammat 2016

  Juu jos äidin sokerit koholla lapsesta voi tulla isompi, mutta tuskin syömisellä muuten pystyy lapsen kokoon vaikuttamaan.
 16. Sinnna Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2016

  Onneksi olkoon Sandrax86 ja Susa81 lopettamisesta. Ei mun mielestä teillä oo syytä ruoskia itseään siitä, että on kuitenkin terveellisemmän elämäntavan valinnut. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Sandrax86 Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2016

  Selviääkö noi sokerijutut vain sokerirasitustestissä? Mulla on se 7 vk päästä. Liittyykö hemoglobiini tähän mitenkään? Oon nyt ihan ulalla täst aiheest. Kaverilla joku sokeriarvomittari sitten jos todetaan raskausdiabetes. (?)
  Sunnuntaina tulee 9 vk savuttomuutta, ehdin jo 14 vuotta sauhutella! Kyllä lapsi on meikäläiselle niin suuri motivaattori!! :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 2
 18. lelluuu Peruskäyttäjä Tammikuunmammat 2016

  No myös neuvolan pissanäyte voi antaa vihiä ongelmista sokereissa jos pissassa sokerit plussalla. Eipä niitä sokereita sitten muuten ilman mittaria tiedä. Itse olen työpaikan mittarilla ottanut noita syömisen jälkeisiä arvoja välillä huvikseni. :p Mutta ei siitä kannata hirveästi stressata.. Onnea savuttomuudesta:)
 19. Lara88 Tuttu foorumilla Kesä-äidit 2020 Tammikuunmammat 2016

  Luulin ettei mulle ole tullut painoa yhtään raskausaikana, mutta olin siinäkin asiassa väärässä luulossa. 700 g kylläkin vaan, mutta ei sitä oos tarvinnu tulla yhtään kun ylipainoa valmiiks. Täytyy vaan ruveta syömään säännöllisesti ja kunnon ruokaa. Nyt on menny mässäily linjalle kun varsinaisesti mitään ei tee mieli. Ja olen niin laidka laittamaan ruokaa.
 20. Sandrax86 Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2016

  Lara88, eihän toi 700g ole mitään, kohtukin sisältöineen painaa vissiin nyt ton?!

Jaa tämä sivu