Päikkärit

Keskustelun 'Laskettu aika marraskuussa 2014' aloitti Lumikki, 30 marras 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Jonsku87 Tuttu foorumilla

  Meillä nukutaan vaihdellen 2-3 päikkärit, yleensä kahdet riittää. Molemmat kestoltaan 30min-1h. Aikalailla tota 30min luokkaa tuppaa sääntö olemaan, pidemmät unet on ne poikkeukset :) ekoille unille mennään 1,5-2h heräämisestä, toisille 2-3h ekoista päikkäreistä. Kolmannet jos tarvii ni parin tunnin päästä ekoista päikkäreistä. Yleensä herätään aamulla 7-8välillä ja illalla sänkyyn mennään 8aikoihin, nukahtaa puoli ysin ysin paikkeilla.
  Jos sää sallii ni päikkärit nukutaan vaunuissa, joihin nukahdetaan vaihtelevasti. Jos ei ni yleensä otan kainaloon ja siihen nukutan, samoin kun yöunille käydessä ni päikkäreillekin pitää rauhoittaa kiinni pitämällä (ei tietenkään vaunuissa), muuten ei malta alkaa nukkua. Yleensä kuitenkin pieni on niin väsynyt, että jos antaa vaan pyöriä ni lopulta homma menee väsymys itkuksi.
 2. MaMaMehiläinen Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Tää foorumi on ihan parhautta!!! Mä olen ollu niin huolissani, etä mein neiti on ihan kummajainen kun meillä päikläritouhu on vähän mitä on ja kaikki kavereiden samanikäiset lapset nukkuu 2-3h unia...

  Mutta onneks huomaan että tällainen meidän kaltainen päikkärirytmihän on enemmänkin sääntö kuin poikkeus!! Eli meillä herätään n. 7. Ekat päikyt aiitä 2h kuluttua n. 30 min. Toiset siitä n. 3h kuluttua 30-45min ja kolmannet jälleen n. 3h kuluttua 30-45min. Eli kolmet päikkärit kestoltaan 15-45min. Tosi harvoin yli tunnin päikkäreitä vaikka oltas vaunuttelemassa/autoilemassa tms.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 3. Mar-Mil Tuttu foorumilla

  Oon niin samaa mieltä MaMan kanssa!! Meillä aivan sama juttu, ja oon ottanut välillä kauheeta stressiä tästä päikkäriasiasta! Meillä herätys yleensä 07 maihin, nukkuun 09 maihin. Unet 30-50 min. Toiset päikkärit yleensä 13 maissa, jos tunnin nukkuu niin hyvä, joskus jopa puolitoista mutta hyvin harvassa on. Kolmannet unet otetaan siinä neljän pintaan, ja taas ihan maksimissaan tuntia on. Tänään esim unet olleet 30 min, 40 min ja 1h 10 min. Eikä meilläkään pidennä kävelyt sun muut. Jos, niin hyvin harvoin. Ja yöunille mennään 20.30 maissa.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
  Last edited: 23 kesä 2015
 4. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Ja täällä kanssa sama ! Et siis MaMa ole yksin :) Meillä kyllä nukutaan yöt tosi hyvin että olisko se osa syynä lyhyihin päikkäreihin ? Tuntuu et se on melkein minuutilleen se 45min :D Oon myös miettinyt että se olis se unisykli joka vauvalla kestää noin tunnin ja herää siis aina silloin kun tulee kevyen unen vaihe :eek: tooosi harvoin nukutaan päikkäreitä yli tunti nykyään.
 5. tttiuhti Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2014

  Meillä herätään lähes poikkeuksetta nykyään 7, ekat päikkärit on jo sitten 9. Nukkuu 45-2h ja toiset päiksyt sitten 13-14 riippuen miten ekat päiksyt mennyt. Tällön nukkuu taas sen 30-2h riippuen miten edelliset. 3 päikkärit ottaa vaihtelevasti, ne on yleensä sen 30min. Mutta välillä on päiviä kun nukkuu joka kerta vain sen 30min. Meillä unet saa jatkumaan vainuja heijaamalla, JOS neiti on vielä väsy. Mutta jos unta on tullut tarpeeksi ei häntä enää millään saa jatkamaan unia.
 6. JN89 Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Kiitos helteiden täällä ei millään malteta nukkua päikkäreitä. Ei ulkona, ei sisällä, ei rattaissa liikkeellä tai ei liikkeellä. Äidin lakisääteiset tauot jää todella vähelle, kun päikkäreille nukahtaminen kestää pari tuntia ja sitten nukutaan vain reilu puoli tuntia. Toivottavasti pian tottuisi näihin keleihin ja päästäisiin rytmiin takaisin.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 7. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Meillä on mennyt päikkäreille meno taas yhdeksi isoksi hulinaksi ! Sen jälkeen kun poika oppi tukea vasten nousemisen, niin alkoi nukahtamisvaikeudet. Nousee aina uudelleen ja uudelleen sängyssä laitaa vasten seisomaan ja itkemään. Huoh ! Ja suuttuu tietysti aivan älyttömästi kun siitä laskee sängynpohjalle makuulle.
  Tällä hetkellä nukutaan 2-3 päiväunet kestoltaan n. 45min. Hyvinä päivinä saattaa nukkua jopa yhdet 1,5h unet, mutta harvemmin.
 8. Lilliputtis Tuttu foorumilla

  Meillä on likka vaihtanu 3 x 20-30 min unista rytmiin 30min, n.2 h, 15-30min. Aika jees.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. velvetia Peruskäyttäjä Marraskuunmammat 2014

  Tyttö alkoi yllättäen nukkumaan vain yhdet päikyt entisten kaksien sijaan... ekoille unille nukahtanut aiemmin hyvin mut jonkun aikaa jo oli yhtä taistoa saada toiset unet oikeaan aikaan ettei vaikuta yöuniin. Maanantaina täysin yllättäen tyttö ei suostunutkaan unille ennen kuin lounaan jälkeen. Näin on nyt muutama päivä menty. No tämä rytmihän vaan passaa! :)
 10. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Meillä nukutaan edelleen kahdet päiväunet. Joskus harvoin kolmet. Vähän aikaa oli niin että poika jaksoi aamulla olla sen kolmekin tuntia hereillä ennen kun alkoi väsyttää... Nyt taas kaipaakin unet n. 1,5h jälkeen heräämisestä. :) yleensä nukkuu päikkärit n. 8-9.30 ja 13-15. Aamulla herätään 6 maissa ja yöunille mennään 19.30-20 :)
 11. Mar-Mil Tuttu foorumilla

  Meillä nukutaan edelleen kolmet, saapi nähdä koska tippuu yhdet pois. Herää 7 jälkeen ja päikyille voi tästä eteenpäin laittaa 2,5-3 tunnin välein. Vikat nukkuu vielä 18 aikoihin, ja nukkuun mennään siinä ysin maissa.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 12. Justiina89 Ihastunut foorumiin

  Mar-Mil, meillä on lähes identtinen päikkäri - ja yöunirytmi :D oon yrittäny joskus jättää nuo aamu-unet pois, huonolla menestyksellä.
 13. Mar-Mil Tuttu foorumilla

  :) Saapi nähdä kauan tällä mennään. Luulis että alkaa kohta kahdet riittään. Eipä sillä, ihan kiva se on saada pieniä taukoja päivän mittaan itekin :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 14. Mar-Mil Tuttu foorumilla

  Miten päikkärit tällä hetkellä teillä muilla? Meillä mennään edelleen samalla rytmillä. Kolmet päikkärit päivässä. Eilen nukkui aamulla 1,5 h ja päiväpäikyilläkin samat. Eilen ajattelin, että antaa nyt nukkua, katotaan kauan nukkuu. Yleensä oon yrittänyt saada hereille jo puoli neljäksi, että iltapäikyt menee vielä järkevään aikaan. Nukkui neljään ja ajattelin että kokeillaan miten menis ilta ilman päikkyjä. Menihän se jotenkuten, nukkuun 20.30. Yllättävän hyvin jaksoi. Nyt ollaan varmaan siinä rajoilla, että voi kohta mennä kahdet. Kolmisen tuntia on yleensä hereillä maksimissaan ja sitten vaatii jo unta. Eilen oli kuitenkin illalla sen 4,5 h. Tuntuu vähän hölmöltä toista päikkäreiltä herätellä varmuudeksi ja vähän niinkun ite pitää yllä tuota kolmen päikyn rytmiä. Onko siis muilla mennyt itsestään kaksiin, vai onko joutunut pikkusen totuttaan pidempään valvomiseen?
  Meillä päivärytmi ollut: herätys 7-8, ekat päikyt siinä kympin maissa, tokat kahden pintaan ja kolmannet puoli kuuden maissa. Ekat yleensä ne pitkät ja tokat ja kolmannet lyhemmät. Nukkuun ysin maihin. Kovin mielelläni en laita ennen puolta ysiä nukkuun, ysi aika hyvä. Herää muutenkin sen verran aikaisin. Tänään 6.45 kun meni nukkuun jo 20.30.
 15. MaMaMehiläinen Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Meil siirty pari viikkoa sitten itsestään kaksiin. Ekat on 1.5-2h ja toiset iltapäivällä 30-45min.
 16. tttiuhti Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2014

  Kahdet päikyt ja kesto n. 40min-1.20h. Nukuttaminen päiksyille on vaa iha hirveetä..
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 17. Jonsku87 Tuttu foorumilla

  Meillä sama homma tttiuhti. Yli päätään kaikki nukuttaminen tällä hetkellä. Mutta just saman mittaiset kahdet päikyt, ekat lounaan jälkeen, nukahtaa 11.30-13 välillä ja tokat ~16 paikkeilla.

  Muoks. Niin ja kesto riippuu siitä, nukkuuko yksin, äidin vieressä vai autossa. Yksin ei nuku ku tuon ~40min, vieressä ja autossa pidempään.
 18. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Meillä nukkuu kahdet päikkärit. Ensimmäiset n. Klo 9 ja toiset klo 13-14. Kesto vaihtelee 0,5-2,5h, yhteensä kuitenkin päikkäriunta päivässä n.3h. Meillä vaan lopetti kolmansien päikkäreiden nukkumisen. Ei suostunut enään nukkumaan.
 19. Mar-Mil Tuttu foorumilla

  No nyt meilläkin ollaan siirrytty kaksiin päikkäreihin, ainakin siltä kovasti näyttää. Illalla ei oo enää suostunut nukahtamaan, tai jos niin kauheella huudolla ja aivan liian myöhään. Ei oo kauaa, kun oli ihan max hereillä sen 3 h. Tänään nukkui ekat päikyt 10 maissa, vähän reilun tunnin ja toiset vähän kolmen jälkeen, 50 min. Näillä mennä posotti iltaan, mitä kovasti epäilin. Oli hereillä aamulla 3h, sen jälkeen 4 h ja iltapätkän 4,5 h. Ja hyvin jaksoi! Uskomatonta, kuinka ihan yhtäkkiä pikkumies jaksaakin olla näin paljon kauemmin hereillä!
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Meillä ollaan vallan siirrytty yksiin päikkäreihin jotka kestää sen 1-2,5h. Kipeänä nukkui kahdet ja se kyllä kostautui eikä olisi illalla millään rauhoittunut nukkumaan :D

Jaa tämä sivu