Neuvolaseuranta

Keskustelun 'Syyskuiset 2020' aloitti Nannu, 29 joulu 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Lillukka80 Aloittelija Syysäidit 2020

  Me päätettiin, ettei varhaisultraan mennä ellei sitten tule komplikaatioita niin sittenhän ultraavat kunnallisellakin. Minua olis kyllä kiinnostanut mutta kumppani-isän kanssa päätetty,, että keskustellaan yhdessä asioista. Hänen toive on 3/4D-ultra, joka ei taas minua kiinnosta mutta sen suhteen ei päätetty mitään, kun ei ole ajankohtainen asia.
  Varmaan on 100 ja 1 kysymystä ekalle neuvolakäynnille, ja siks on kiva kuulla teiltä mitä noilla käynneillä tehdään.
 2. Eem Aloittelija Syysäidit 2020

  Meillä neuvola vasta parin viikon päästä, silloin viikkoja 9+5 ja neuvolatäti lupaili että koitetaan saada sydänäänet kuuluviin :angelic: hauskaa miten erilaisia käytäntöjä paikkakunnilla on, sillä viime kerralla raskaana ollessani ei sydänääniä kuunneltu kuin vasta nt-ultran jälkeen. Nyt siis asutaan eri paikkakunnalla kuin viimeksi kun olin raskaana.
 3. Sierra Iris Tuttu foorumilla Maalismammat 2018 Syysäidit 2020

  Mä oon käyny jo kahdesti :rolleyes: neuvolassa. Ekan ajan sain ns. lyhyen ajan ja samalla konsultaatio ajalla lääkäri ultrasi jotta saatiin viikot selville. Toka käynti oli sitä varten että käytiin loput asiat läpi, vaikka niitä ei kyllä jäänyt joten aika turha 10min käynti.
  Ensi viikolla lääkärineuvola ja varhaisultra. Seuraava th nt-ultran jälkeen.
 4. Ritva S Peruskäyttäjä Syysäidit 2020

  Aika äkkiä on lääkäri neuvola:rolleyes:? Mulla menee muistaakseni maaliskuulle.... Np on helmikuun lopulla.... Mut nää tietty vaihtelee paikkakunnasta ja tilanteesta riippuen..
 5. NassuRessu Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018 Syysäidit 2020 Helmikuunmammat 2016

  Mulla on huomenna (5+4) eka neuvola ja eka neuvola lääkäri/ultra 17.2 ja sillä on 8+3 :smiley-bounce013
 6. Zeero Peruskäyttäjä Syysäidit 2020

  Eka neuvola käyty, eihä siel paljoa uutta tietoa tullu :grin. Huomenna saa soitella jo ultran perää.
  Hb 110 ja lisärautaa pitäs ruveta syömää.

  Muoks. 8+6 tänää.
  Last edited: 27 tammi 2020
 7. Wellu Aloittelija Syysäidit 2020

  Tässä on tosiaan jotain alue- ja tapauskohtaisia eroja. Oma eka neuvolani on vasta tän viikon perjantaina ja silloin on 8+5, eikä ultran ajankohdasta ole vielä aavistustakaan:dontknow
 8. bumby Peruskäyttäjä Eloäidit 2020

  Mulla kanssa nyt huomenna vasta eka neuvola ja viikkoja 9+4 eika myoskaan mitaan tietoa ultrasta. Tuntuu kuitenkin itesta ihan sopivalta ajankohdalta--
 9. Sun89 Tuttu foorumilla Syysäidit 2020 Syysmammat 2017

  Sama täällä! Eka neuvola vasta 9+3. Toisaalta voi olla, että mulla aikaan vaikutti myös se, että pyysin nimenomaan perjantaille kun en oo silloin töissä.
 10. Sierra Iris Tuttu foorumilla Maalismammat 2018 Syysäidit 2020

  Vaikuttaa olevan tosiaan paikkakuntakohtaisia eroja. Liekkö pienen paikkakunnan etuja että pääsee jo aikaisin lääkärille.

  Aamulla kävin varhaisultrassa (8+3) ja siellä tyyppi köllötteli hienosti kasvaneena. Seuraavaks sitten nt-ultra kuukauden päästä.
  • Tykkää Tykkää x 2
 11. Hansski Peruskäyttäjä Syysäidit 2020

  Meillä eka neuvola ensi viikolla, silloin 8+3.
  Last edited: 2 helmi 2020
 12. Mandar Uusi käyttäjä

  Minulla ensimmäinen neuvola vasta 1,5 viikon päästä rv 9+3. Verikokeesta/nt-ultrasta ei vielä tietoa. Varhaisraskauden ultrassa kävin 6+3, yksi sydän sykki.
 13. Hubbalo Peruskäyttäjä Syysäidit 2020

  Mulla neuvola tiistaina ja sillon 9+0.. Jännää kun tavallaan aika mennyt aika äkkiä, mutta toisaalta sit vasta 9+0 :joyful: Näiden kahden aiemman kanssa touhutessa ei ehdi käydä aika pitkäksi laughing7
 14. Minttuuu777 Aloittelija

  Verikokeisiin ei mun tietääkseni tule kutsua vaan pitää varata itse aika lähilabrasta. Lähetteen tekevät eka neuvolakäynnillä, samoin ultraan.
  Kun soitin neuvolan ensikäyntiaikaa, mulle neuvottiin lataamaan Maisa-sovellus puhelimeen. Sen kautta kuulemma varataan nykyään ultra-ajat. En kyllä ole varma koskeeko koko HUS aluetta .
 15. VauVe Aloittelija

  Mulla eka neuvola vasta 19.2. Jäin miettii kun se neuvolan hoitaja sanoi et soittele jos tulee pahoinvointia tms. Et mitäpä se sille voi tehdä vaikka soittaisin ja ilmoittaisin asiasta että hei nyt muuten yrjö lentää. :D kun eikös se saikkukin haeta ihan omasta työterveydestä jos tarvetta ilmenee?
  • Hauska Hauska x 2
 16. Kilppari83 Aloittelija

  Eka neuvola oli eilen ja ai että meillä on ihana neuvolatäti!! Pelkäsin tosi paljon nillitystä mun painosta mutta ei se maininnut siitä mitään. Muutenkin sanoi, että maalaisjärjellä pääsee pitkälle. Ja sain vielä luvan syödä vahvempia kipulääkkeitä, joten nukuin ensimmäisen kerran kuukauteen sängyssä ja heräsin vain 3-4kertaa!
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Takkutukkainen Aloittelija

  Tänään ensimmäinen neuvola. Jännitti todella paljon mutta onneksi neuvola-"täti" oli oikein lämminsydäminen ja aisti että on oikeasti kiinnostunut asioistamme, otti myös puolisoni hyvin huomioon. Toivoin niin, että sama henkilö pysyisi koko raskaudenajan yllätyin myös kuinka paljon helsingin kaupunki on panostanut ensimäistä lasta odottavaan perheeseen.
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. NassuRessu Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018 Syysäidit 2020 Helmikuunmammat 2016

  Tuosta tulikin mieleen, että puoliso otettu hyvin huomioon, niin meidän neuvola terkkari kysyi "Miten sinulla tulee puoliso mukaan näille käynneille?" niin sanoin, että just ja just isyydentunnustukseen tulee. :laughing021eli siis puoliso ei tule mukana, vaan jos sattuu olemaan kotona kun neuvola niin jää isompien lasten kanssa kotiin. Koska Muutenhan tää kolmikko kulkee mulla mukana aina kaikessa ja kaikkialla. :excited001

  Ihana kyllä kun neuvolassa ottaavat nykyään puolison lämpimästi vastaan. Silloin 6v sitten ei juuri ees kyselty koko puolison perään. Toiveissa taisi olla, että jos yhdessä neuvolassa ainakin olisi mukana:think005
 19. Hubbalo Peruskäyttäjä Syysäidit 2020

  Kävin tiistaina ekaa kertaa neuvolassa ja Varasin verikokeet ens tiistaille ja ultran 26.2 :nailbiting:Vajaa 3vk vielä odottelua :bored:
  Lääkäri aikakin varattiin nyt ja se on maaliskuun alussa. Molemmat vanhoja tuttuja kun lääkäri ollut jo nuoremman ajoilta ja terkka hyppäs remmiin viime syksynä. Ehtinyt ola sit jo molempien lasten vuosi käynneillä. Ihan mukava terkka vaikkakin edellinen oli ihan super :gen053
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. Pikku tiikeri Aloittelija Syysäidit 2020

  Täällä myös oikein positiivinen kokemus ensimmäisen neuvola käynnin jälkeen. Mies otettiin kivasti mukaan ja vaikka moni juttu oli jo entuudestaan tuttua kun on tässä ehtinyt koluta kaiken mahdollisen netistä läpi niin tuo käynti oli kyllä hyödyllinen ja toi tätä raskautta taas vähän konkreettisemmaksi. Kahden viikon päästä ois sit eka ultra, jännää!
  • Tykkää Tykkää x 2

Jaa tämä sivu