Neuvola

Keskustelun 'Kesäkuiset 2018' aloitti mymmeli35, 4 loka 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. m-inski Ihastunut foorumiin Kesämammat 2018

  Neuvolassa käyty.. pissa puhdas :) paineet Ok, mut pulssi taas 100 luokkaa. :sad001 vauva oli niin mahassa ettei varmuutta oliko pää alaspäin. Mutta sf mitta putos yläkäyrältä keskikäyrälle ja vauva on liian matalalla lantiossa viikkoihin nähden.. nyt oottelen jos lääkäri kattois jossai välissä kohdunsuun kun paineen tunnetta tulee välillä supistaessa.. painoa kertyny +575 / vk
 2. konna86 Tuttu foorumilla Kesämammat 2018

  Juuri neuvolasta kotiuduttu. Nyt oli vain pikainen visiitti ( ehkä hyvä kun piti ottaa kuumeinen esikoinen mukaan), ensikerralla yli tunnin aika jolloin käydään imetys ym läpi.
  Nyt 28+5
  painon muutos +185g/vk ( koko aikana +10kg)
  verenpaine 116/80
  sf mitta 27
  Liikeet ja turvotus ++ :)

  Ei saatu selville miten päin pätkä on mahassa, mutta ainakin esikoinen heitteli vielä 2 viikkoa ennen syntymään kuperkeikkoja, joten ei tarvii huolestua.

  Jos menkkajomotus jatkuu rasituksessa niin pitää olla enemmän vuodelevossa, mutta nyt sain vielä luvan tehdä töitä tämän 1,5vk

  Huomenna on vielä sokerirasitus edessä :/
 3. Ketterä Tuttu foorumilla Lokakuun äidit 2019 Kesämammat 2018

  Onko moni käynyt jo perhevalmennuksessa? Ohjeistuksissa luki että 2kk ennen la aikaa... Ensimmäinen kerta, miehelle uutta ja itselleni kertausta (jo työni kautta tutuksi tullutta). Tosin jouduin kiekan jättää välistä, kun itselläni on kemikaaliherkkyys. Seuraavalla kerralla päivystytän ovella ja tutkailen pystyykö sisään tulla. Oli kiva oireilla loppu ilta.:sad001
 4. Miiwuska Peruskäyttäjä Kesämammat 2018

  Nvolassa käyty. Painoa tullut ''hurjat'' 4,7kg koko raskauden aikana nyt joten ihanaa ettei sen enempää... Liikaa on jo omasta takaa :arghh:Hemo 117, aika paljon laskenut viikossa kun viime viikolla oli vielä 122. Ens viikolla lääkärin tarkastukseen kohdunsuuntilannetta tsekkaan supparien ja paineen tunteen takia, näkee uskaltaako ammeessa enää kölliä. Nostelu kiellettiin :wideyed: Vauva poikittain mahassa, joten Sf oli vain 25. :bored: rv 29+2
 5. Ketterä Tuttu foorumilla Lokakuun äidit 2019 Kesämammat 2018

  Painoa tullut viime käynnistä +60g, yhteensä 8kg nyt painoa.
  Vauvalla kaikki hyvin, ja pää alaspäin laskeutuneena.
  • Tykkää Tykkää x 2
 6. khl Peruskäyttäjä Kesämammat 2018

  Verenpaineet olleet läpi raskauden hyvät, mutta hemo pääsi vuoden alussa laskemaan (alimmillaan 92), vaikka rautakuurikin oli jo alotettu.. Nyt ollaan onneks taas normaaleissa lukemissa. Voinnissa ei tapahtunut muutosta vaikka laski noinkin alas. Sf-mitta kulkee keskikäyrällä, tällä hetkellä 30cm. Liikkeet ja sykkeet hyvät. Tulokas ollut helmikuun alusta lähtien käynneillä aina raivotarjonnassa ja th näkikin aika epätodennäköiseksi sen vaihtoehdon, että kääntyisi enää väärinpäin. Parin viikon päästä onkin sit aika lääkärille synnytystapa-arvioon ja siitä viikon päästä alkaa viikottaiset th:lla vierailut. Vähiin käy ennen ku loppuu! :love2

  33+5
  • Tykkää Tykkää x 3
 7. Tiitu90 Ihastunut foorumiin Kesä-äidit 2020 Kesämammat 2018

  31+5 neuvola suoritettu. Verenpaine ja pissa ok. Hb laskenu...101.. rautaa napaan ny sit vaan. Sf 26cm... eli alakäyrällä mennään tällähetkellä... se vähän huolestutti vaikka neukkutäti meinas et vielä ok ku pysyy käyrillä.:oops: Sykkeet 135-140.
 8. MaryJane Aloittelija

  36viikon lääkärikäynti takana. Painoarvio 3300g nyt. Lapsivettä runsaasti. Lääkäri epäilee radia. Joudun kolmanteen sokerirasitukseen. Toivottavasti sokerit ois edelleen ok. Taitaa meille tulla toukokuun vauva. Tätä tahtia jos kasvaa niin todennäköisesti käynnistetään.
 9. Ketterä Tuttu foorumilla Lokakuun äidit 2019 Kesämammat 2018

  Täällä myös mennään alakäyrillä, ei tarvitse huolestua, sanotaan meilläkin.
 10. linella Tuttu foorumilla Jouluäidit 2020

  Täällä viikot 33+2 ja tänään neuvolassa sf 28, että alakäyrällä täälläkin, ei tosiaan huolta Ja täälläkin kuukaudessa 120 hb laskenu 102! Neukkutäti kyllä epäili tulosta, kun en itse mitään eroa ole olossa huomannut. Antoi kuitenkin rautatabletteja kokeiluun ja katsotaan kahden viikon päästä lääkärineuvolassa sitten uusiksi
 11. khl Peruskäyttäjä Kesämammat 2018

  Neuvolalääkärillä käynti sekä synnytystapa-arviointi takana. Vauvan pää on alhaalla hyvin ja tänhetkinen painoarvio 2700g. Kohdunsuu kiinni, mutta pehmennyt ja kaulaa jäljellä 2cm. Lääkäri epäili että syntynee ennen laskettua aikaa. Ja lantio on hyvänkokoinen, joten kuulemma voin huoletta lähteä kokeilemaan alateitse synnyttämistä. Tämä tieto oli helpotus, kun vähän mietiskelin mahtaako olla ahdasta, aika sirorakenteinen kun olen. Nyt sit vaan jännityksellä odotellaan millon pienokainen haluaa maailmaan tulla. :dance008

  35+6
  • Tykkää Tykkää x 2
 12. Mimi83 Peruskäyttäjä Kesämammat 2018

  Neuvolalääkärissä käyty! Rautaa pitää tankata mut muuten kaikki hyvin. Paikat jo vähä pehmentyny mutta kiinni. Asento jäi hieman kysymysmerkiksi, todennäköisesti pää alaspäin. Parin viikon päästä katotaan uudestaan. Toivottavasti nyt olisi oikein päin. Kohta rv 34 täynnä joten kyl se viä kerkee kääntymäänki..
 13. danoneon Aloittelija

  Loppuraskauden lääkärineuvola (35+3) takana. Mukana oli kaksi kandia varsinaisen lääkärin lisäksi, joten kolmen ihmisen voimin kurkittiin ja kopeloitiin sikiötä ja sf-mittaankin saatiin 3 eri tulosta. Kohdunsuu hyvin epäkypsä ja takana vielä: sikiö liikkuu hyvin ja on raivotarjonnassa, painoarvio n.3 kg.
 14. Ketterä Tuttu foorumilla Lokakuun äidit 2019 Kesämammat 2018

  Tänään oli neuvola, oli painoa tullut viime käynnistä (3vk sitten) 2kg eli yhteensä 10kg. En kovin ole huolissaan, kun nyt olen niin turvonnut ettei tosi. Mutta karvas maku jäi. Meillä vaihtui neuvolatäti, kun oma joutui muuhun tehtävään. Ei ainakaan tällä kertaa saatu yhteyttä. Eikä esim. kertonut suuremmin mitä merkkaa neuvolakorttiin. Sf-mitta on 29.5 ja RV 33+2
 15. -pallokala- Rakastunut foorumiin Kesämammat 2018

  Mulla on kans vaihtunut useasti terveydenhoitaja tän raskauden aikana. Tuntuu tosi tylsältä, etenkin kun jos jonkun kanssa on saanut hyvän yhteyden ja sit taas vaihtuu :sad001. Mulla tuli pari pelkopolikäyntiä tähän raskauteen, eikä ollut yhtään helppo alkaa puhua uuden terkkarin kanssa noista peloista ja pyytää lähetettä. Raskaus on naisen elämässä yks henkilökohtaisimmista ja ehkä jopa jännittävimmistä asioista, niin ei olis mun mielestäni liikaa vaadittu, että jokaiselle pyrittäisiin järjestämään sellainen terkkari joka hoitaisi koko raskauden.
 16. Tiuski Ihastunut foorumiin Maaliskuiset 2021 Kesämammat 2018

  Mulla kans ollu monta kertaa eri terkka, oma ollu useesti poissa yks kaks ja sit saanu ajan jonnekin muuhun neuvolaan ja sit just lääkärineuvoloita edeltävät terkka-ajat saanu aina vaan jollekin random terkalle. Toisaalta eipä tuo haittaa, mut välillä ärsyttävää kerrata samoja asioita.
 17. Muusa79 Aloittelija

  Meillä on ollu melkein joka kerta eri terkka (34+1) Oma terkka ollu 2 kertaa
 18. Muusa79 Aloittelija

  Meillä oli tänään neuvolalääkäri rv 34+3. Kuulemma muuten kaikki hyvin, mut tyyppi on perätilassa. Yritetään kääntää kuulemma, kun kohdunkaulaakin on hyvin jäljellä. Jänskää.. Sf 30,5.
 19. MaLinn Tuttu foorumilla Kesämammat 2018 Toukomammat 2016

  Sielläpä oli yllätys... lisäjännitystä kerrakseen. Hyvin ehtii pieni vielä kääntyä, eikä perätilasynnytyskään mikään outo juttu ole. Vaikkei tietty kaikkein toivotuin jo muutenkin jännittävään tilanteeseen. :)

  Tulehan välillä kertomaan väliaikatietoja. :)
 20. MaryJane Aloittelija

  Tänään vauvan painokontrollissa kävin. Painoarvio 3800-3900g, joten varattiin käynnistysaika torstaille, silloin 39+0.
  Nyt alkoi jo hieman jännittää. Olisiko joillain jakaa hyviä käynnistyskokemuksia? Kauhutarinoita löytyy netistä jo tarpeeksi.
  Eniten jännittää miten lähtee käynnistymään, kun paikat ei olleet vielä kypsyneet. Nyt vielä pari päivää aikaa ottaa kaikki keinot käyttöön et lähtisi itsestään käynnistymään.
  • Tykkää Tykkää x 2

Jaa tämä sivu