Neuvola- ja Ultrakuulumiset

Keskustelun 'Laskettu aika maaliskuussa 2013' aloitti Ainola, 18 heinä 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Miblio Uusi käyttäjä

  Nyt on käyty hakemassa niitä positiivisia kokemuksia neuvolasta (35+3) :)
  Oli oikein miellyttävä nuori naislääkäri, kommunikaatio oli mutkatonta.
  Sanoi kaiken olevan hyvin. Kohdunkaula lyhentynyt, pehmenemään päin mutta kiinni oli. Vauvan pää kuulema tuntui aivan alhaalla, liekö siitä johtuu että oma olo kohentunut kun vauva laskeutunut?! Selkä ei vihoittele eikä rintalastan alunen ole ollut iltaisin arkana. Toivottavasti olo pysyykin näin kivana :)
  Enköhän mä ole taas naama näkkärillä seuraavan neuvola käynnin jälkeen kun on "vaan" th:n luona käynti.
 2. Ofelia Aloittelija

  Kyllä Miblio tuo olon helpottuminen varmaan johtuu just tuosta vauvan laskeutumisesta. Itelläkin närästys helpottanut jonkin verran, kun baby on alempana.

  Ja Janet, toivotaan nyt sitten, että teidän pieni päättäisi tulla itsekseen ennen laskettua aikaa, että voisit kokeilla sitä alatiesynnytystä. Olisi varmasti ns. parantava kokemus noiden rankalta kuulostaneiden sektioiden jälkeen.

  Meillä oli miehen kanssa tosi kiva äitiyspolikäynti :). Tällä kertaa oli nimittäin 4d-ultralaitteet ja kaikki! Satiin pikku mönkijästä kaksi 4d-profiili-/kasvokuvaa. On se tekniikka ihmeellistä, kun saa ns. reaaliaikaista kuvaa oman kohdun sisältä. Siellä se ihana muru imi peukkuaan ja yritti saada jopa koko nyrkkiä suuhunsa ;). Kaikki oli hyvin ja painoarvio sen kun laskee, nyt lääkäri sanoi, että saattaapi olla, että tämä vauva jääpi alle 4 kilon. Tuntuu ihan ihmeelliseltä, kun nuo kaksi ekaa ovat kerran olleet reippaasti yli 4 kiloisia jötkäleitä :). No toivottavasti tietäisi myös hieman helpompaa synnytystäkin.

  Niin ja tämä lääkäri sanoi, että sukupuoli näkyy selvästi, ja että tyttö olisi tulossa :). Mies häippäsi huoneesta ennen kuin lääkäri sukupuolen sanoi, koska hän ei halua sitä etukäteen tietää. Nyt pitää olla lipsauttamatta tätä salaisuutta eikä saa ostella mitään vaaleanpunaista, hih. Onneksi odotus on jo loppumetreillä!
 3. yosa81 Peruskäyttäjä

  Tänään (rv 38+1) oli viimeinen äitiysneuvola ennen sektiota. Verenpaine oli kohonnut hiukan, mutta oli vielä normaaleissa rajoissa. Hemoglobiini oli vihdoin noussut. Nousu oli huima, sillä 2 vko sitten arvo oli 114 ja nyt 136! Olen nyt syönyt Retaferia, se vaan laittaa minulla mahan täysin sekaisin.   Paino oli pudonnut kilon viime kertaiseen, olenkin tuntenut turvotuksen vähenneen, johtunee siitä. Sf-mitta menee keskikäyrällä ja vauvan syke oli taas 145 pintaan.

  Ofelia onnea tyttölupauksesta :)

 4. muksis Peruskäyttäjä

  Mulla oli vihdoin tänään lääkäri ja olinkin jo 2 cm auki.. Eli munkin tarvii varmaan tässä jo myöntää, että ehkä sitä sairaalakassia vois alkaa pakkaamaan :D.. Tämänhetkinen kokoarvio oli piirun alle 3 kg. Jos laskettuun aikaan menisi, niin n. 3,5 kg olisi odotusarvo painolle. Kaikki oli oikein hyvin, joten hyvillä mielin voi jatkaa odottelua.
 5. Leelan Aloittelija

  Neuvola oli täälläkin tänään. Nopea ja mukava käynti, kaikki kunnossa niin masukilla kuin äidillä. 

  Paino +382g ( alusta 13kg )
  Turvotus +  reilusti alkaa näkyyn niin sormissa, mahassa kuin jaloissakin. 
  RR 116/75 
  Hb 125
  Sf 33
  Tarjonta  RT edelleen
  Syke  134-150

  Näyte oli puhdas ja sain liikkeidenlasku-lappusen mukaan, vaikka tää veijari on kyl melko vilkasliikkeinen. Varuilta silti laitto ohjeen mukaan, jos tulee tunne et kaikki ei ole ok. 
  Ens viikolla taas neuvolaan ja seuraavalla oiskin se synnytystapa-arviointi. Jännittää jos silloin tosiaan ultrataan et näkyiskö vihdoin sukupuoli :) 
 6. Mettiäinen Aloittelija

  Mä olin keskiviikkona (37+0) ultrassa edellisen raskauden verenpaineongelmien takia. Eli siis ihan varuiksi tsekkailtiin lähinnä vauvan vointia. Ja hänhän voi oikein hyvin. On jo syvällä lantiossa, RT:ssa. Painoarvio oli jonkin verran alle 2 900 g, joten jos syntyy laskettuna aikana, niin syntymäpaino on arviolta 3 400 - 3 500 g. Esikoinen painoi syntyessään vähän alle 3 400 g (40+5), joten aikas samankokoinen tyyppi sieltä on odotettavissa.

  Vauva ei suostunut liikkumaan ultratessa eikä tekemään hengitysharjoituksia, ja jommatkummat lääkäri halusi nähdä. Laittoi mut sitten KTG-käyrälle liikeseurantaan. En kyllä ollut yhtään huolissani, sillä vauva liikkuu paljon, mutta hetkittäin on tietenkin ihan rauhassakin. Ja just silloin oli tietty rauhallinen hetki, kun lääkäri häntä tutkaili. Nooh..pillimehu teki tehtävänsä, ja johan alkoi kaveri viuhtoa ja saatiin lääkärille hyvää käyrää. :)
 7. SueC Peruskäyttäjä

  Täälläkin oli tänään neuvolakäynti. Tehtiin perustutkimukset ja puhuttiin synnytyksestä. Vielä vauvan pää liikkui vähän, joten laskeutumistilaa on vielä. Maanantaina on ylimääräinen ultra, joten sieltä saadaan vielä lisäätietoa mm. uusi kokoarvio. Ajatella, että sunnuntaina on viikko laskettuun aikaan!
 8. Am87 Uusi käyttäjä

  Ei oo hyvin tullut itse kirjoteltua tänne lähinnä lukijan roolissa ollut, mutta nyt oli pakko rueta kyselemään seuraavanlaista eli onko kukaan törmännyt tässä raskaudessa tai aikaisemmissa raskauksissa vauvan vatsanympärysmitan poikkeaviin lukuihin? Itsellä oli ensimmäinen painoarvio ultra rv 33+1 jossa painoksi saatiin neidille 2265g ja vatsanympärysmitta 95% eli reilusti yläkäyrällä, noh kahden viikon päähän uusi aika rv 35+1 jossa paino 2850g ja vatsanympärysmitta edelleenkin samoissa prosenteissa ja yläkäyrällä. Lääkäri laittoi sitten sokerirasitukseen uudelleen kun voi kuulema tuon mitan korkeat lukemat viitata raskausajan diabetekseen jossa kävinkin heti seuraavalla viikolla ja arvot oli sallituissa rajoissa niinkuin oli jo 26 viikollakin. Lääkäri myös sanoi että jos sokerirasituksesta ei löydy mitään niin sitten olisi "syynä" geneettiset tekijät eli vaan pulskempi vauva, jatkoja asian suhteen ei tullut muuta kuin vielä 39 viikolle yksi painoarvio käynti. Lähinnä nyt kiinnostaa tosiaan et onko muilla sattunut tälläistä eteen ja pitääkö nää mitat yleensä paikkaansa? Ja onko puututtu asiaan sen kummemin?
 9. Emilia -82 Peruskäyttäjä

  Itse muistan yhdeltä neuvola-lääkäri käynniltä, että oli juuri henhitysharjoitukset vauvalla menossa kun yritti ottaa vatsanympärysmittaa vauvalta niin sanoi siinä että ei aina ole niin luotettava mitta jos on hengitysharjoitus menossa. Tämä  nyt vain itsellä tuli heti mieleen. 
 10. Am87 Uusi käyttäjä

  Joo, no tämä kävi kyllä myös itsellä mielessä et miten paljon voi mitta valehdella kun on hengitysharjotukset meneillään kun molemmilla kerroilla harjotukset ovat olleet täydessä vauhdissa ja siihen päälle vielä erittäin liikkuvainen vauva, mutta jostain syystä lääkäri tuntui tämän asian sivuuttavan, lie sitten ajatellut että ei voi kahta kertaa peräkkäin mennä mittaus päin prinkkalaa
 11. SueC Peruskäyttäjä

  Eilen meillä oli aika äippäpolille, jossa ultrattiin ja tehtiin sisätutkimus. Vauva sai tämän hetkiseksi painoarvioksi 3400 g. Lapsiveden määrän lääkäri arvioi olevan vähäinen, mutta normaali. Silti mieleeni jäi, että AFI olisi ollut 28, mikä olisi googlailun perusteella taas runsaanpuoleinen. Vauva oli alhaalla, mutta silti pää vielä liikkui hieman. Kohdunsuu oli edelleen pehmeä, mutta tällä kertaa jo hieman auki ja pituutta oli 1–2 cm. Jotakin siis selvästi tapahtuu, vaikken supistuksia olekaan huomannut. Toivottavasti synnytys käynnistyisi itsekseen tällä viikolla, kun kuulemma viikolle 42 ei raskautta enää mielellään päästetä. Sisätutkimus tehtiin hieman kovemmin ottein, jos se vaikka nopeuttaisi synnytyksen alkua. Saatiin kuitenkin uusi aika 4.3. mutta toivottavasti sitä ei tarvitse käyttää.
 12. vuononvaltiatar Ihastunut foorumiin

  Tällä eilen käyty neuvolassa ja turvotukset jatkavat meikäläisen kehon valloitusta... kahdessa viikossa tullut viitisen kiloa nesteitä :o Olin ihan maassa, kun paino ollut niin hienosti kurissa... Mutta neukkutäti edelleen vannotti tämän olevan vaan sitä turvotusta eikä lihoamista... Verenpaineet olivat entistä enempi koholla ja turvotuksia runsaammin... Maanantaina on synnytystapa-arvio ja sitten ensi perjantaina uusi punnitus neuvolassa. neukkutäti puhui, että kummalla tavalla tahansa vauva sitten saatetaankin maailmaan, näiden oireiden vuoksi synnytystä saatetaan aikaistaa vaikka jo viikolle 38...
 13. SueC Peruskäyttäjä

  vuononvaltiatar, Tsemppiä turvotusten kanssa kamppailuun. Muista juoda paljon vettä ja nostaa jalat koholle useasti päivässä. Lohduttavaa on ainakin se, että pääset noista nesteistä kertyneistä kiloista nopeasti eroon synnytyksen jälkeen. :)
 14. totoro Peruskäyttäjä

  Vielä pääsin neuvolaan asti. Ei tullutkaan vielä lähtöä synnärille...
  No pieni oli vihdoin kiinnittynyt ja pää niin alhaalla, että sai ultralla etsiä. Lähtöä tekee siis hänkin!
 15. vuononvaltiatar Ihastunut foorumiin

  Täällä tänään vaan ultrattiin sairaalassa synnytystapa-arviossa, olisin luullut heidän jotenkin lanteita kopeloivan enempi, ett mahdutaanko sieltä ulos... Tyttöveikkaus edelleen. Painoarvio 3kg. Kanavaa jäljellä 3cm ja istukka oli siirtynyt 1,7cm päähän kohdun suulta (8vkoa sitten istukka oli 0,5cm kohdunsuun päällä), joka ei vielä ole täysin turvallisen matkan päässä. Lääkäri vaan totesi, että sen näkee sitten synnytyksessä, täytyykö vuodon alkaessa leikata. Itseäni rupesi nyt kyllä järkyttämään toi alatiesynnytyksen kokeilu näillä lääkärin puheilla... Toisaalta tuo vanhempi mieslääkäri taisi edustaa sellaista vanhempaa koulukuntaa, jotka eivät turhaa noista vuodoista hötkyile etukäteen... täytyy perjantaina neuvolassa jutella hoitsun kanssa, etten ihan paniikissa synnäriä odota...

 16. Mettiäinen Aloittelija

  Neuvolasta kotiuduttu juuri ja tänään 38+6. Sais tulla jo, puuh!
  Nyt nää viikottaiset neuvolakäynnit alkaa jo hiukka puuduttaa, kun sinänsä mitään kovin ihmeellistä ei ole. Tietty omaksi - ja vauvan - parhaaksi joo.

  Sokeri ja protskut: -/-
  Paino + 1 200 g/vk (yht. 12,3 kg)
  Turvotus: +
  Hemppa: 120
  RR: 115/93 (kotona lähtiessä 102/65 :) )
  SF: 32 cm
  Syke: 120-140

  Kaikki siis ihan jees. Maha on jo valahtanut alaspäin, ja tuo SF-mitta ei ollut enää kasvanut. Terkka tunsi vauvan niskaluut, mutta muuten pää jo tosi alhaalla. Ja sen kyllä tuntee. Pyrstö on aikas hellänä: sellainen tunne koko ajan kuin olis kaatunut ja lyönyt takalistonsa kunnolla. Iskiashermo myös tuikkii tämän tästä, ja siks ei kotoa kauheesti uskalla liikkua. Niin. Sais tulla jo!!
 17. Tähtipöly Aloittelija

  Maanantain neuvolassa (rv 38+3) neukkutäti kertoi vauvan laskeutuneen! Pissanäyte ok, paino -0.1kg, verenpaine olikohan 111/74 ja vauvan syke reilu 150. Kaikki siis kunnossa, mut ei tää nyytti vielä oo mitään merkkejä antanut että ulos haluais vielä vähään aikaan tulla... :P 
  Tässä ootellessa ehtii miettiä ja jännittää tulevaa synnytystä, joka tulee siis olemaan ensimmäiseni. Tosi paljon pyörii mielessä nekin kivunlievitykset, että miten sitä kestäis vaikka ilman epiduraalia, mitä vaihtoehtoja ne suosittelee jne. huooooooh, jospa tää kohta haluis tähän maailmaan tulla niin ei tarviis enää sottailla. :)
 18. Leelan Aloittelija

  Synnytystapa-arviointi ohitse. Täällä otettiin sydänkäyrää pikkusesta puoli tuntia (olis ollu tylsää ilman juttukaveria pikkusessa kopissa) ja normi pissanäyte sekä verenpaine äipältä. 
  Ultrassa piiku oli edelleen raivotarjonnassa, muttei vielä laskeutunut eikä kiinnittynyt. Painoarvioksi saatiin n. 3,1kg ja lääkäri sano sen olevan kuulemma keskikäyrällä. Hyvä niin, koska oon jännännyt tuota arviota jonnin verran ettei siellä mikään amatsoni majaile :)
  Alatiesynnytykseen ei mitään estettä, totesi minun olevan "hyvä" synnyttäjä. Liekkö mitä tuollakin sitten tarkoittanut. Kanava oli lyhentynyt hieman ja oli sormelle auki. Mitään supistuksia ei edelleenkään kuulu, ainoat tuntemukset on nuo alakerran vihlonnat. 

  Ai niin ja miehen ja minun etiäiset sai taas vahvistusta, kun lääkäri totesi " tytöltä vaikuttaa" :D 
  Mies on nyt sit höpissy pikku-prinsessasta kovasti. Kai se hänellekin taas konkretisoitui ihan eri tavalla ku pääsi neljään kuukauteen kurkkaan piikua ja sai jopa sukupuolen tietää. 

  Ensi viikolla taas neuvola. Aika menee vaan jotenkin odotellessa, kun ollaan virallisesti täysaikaisia. Olo on mitä mainioin, yöt saan nukuttua ja liikkeellekin pääsee mainiosti. Mökillä käytiin kelkkaileen tällä viikolla useaan otteeseen ja äsken pihalla pukkasin lumityötkin :) 

  Sormet ristissä et kaikki menisi sit säpäkästi kun piiku päättää maailmaan tulla. 
 19. RiikkaJ Peruskäyttäjä

  Tiistaina oli neidin eka nla, paino oli jo 3500g, syntymäpaino ylitetty, ja seuraava nla vasta parin viikon päähän. Kaikki menee mukavasti, pituutta oli tullut 2 cm lisää, suoristunu koivet siis =) Iho siisti, napatynkä irtos jo lauantaina, ei mitään vatsavaivojakaan. Syö kauheen tiuhaan, mutta niinhän nää tekee sit viikon ikäsenä.. Kaikenkaikkiaan menee siis hyvin, kunhan muistaa itse nukkua kun vauva nukkuu. Meillä tilannetta helpottaa myös vinkvink!! Neulottu kapalo, sellanen tuubi missä Sofia rauhottuu tosi helposti nukkumaan. Suosittelen erittäin lämpimästi kaikille, nää tuppaa heräilemään herkästi sylistä pois siirrettäessä, ja toi tuubi estää sen lämpötilanvaihdoksen, sekä raajojen "aukeamisen" mikä säpsäytti ainakin esikoisen joka ikinen kerta hereille. Kapalointi tietty ajaa saman asian, mutta meillä ne tuppasi aina löystymään liikkuvaisen tiitiäisen meuhkaamisen takia, neulottu on parempi. 
    Omat olot: maidon nousu oli tuskaaaaah! Mutta siitä kun selvisi, ja nännit parani, niin johan on eri meininki. 10 kg on jo jäänyt matkan varrelle, jälkivuotoa tulee vähän, vatsalihaksien väli on jotain 4cm luokkaa, ja kävelyillä käyminen on tosi jees. Tsemppiä loppurutistukseen niille joilla vaavi on vielä kyydissä! Kyllä se palkitsee sitten!
 20. Emilia -82 Peruskäyttäjä

  Täällä kauan odotettu rv 40+0 alkoi tänään, eikä ole mitään merkkejä synnytyksen käynnistymisestä. Tänään oli neuvola ja sain uuden ajan ensi viikon torstaille ja laittoi myös lähetettä TAYS:iin niin sieltä pitäisi tulla kirjettä sitten jossain vaiheessa jos ei vieläkään ole syntynyt. Anopille lauantaina syömään jos ei ole muuta tekemistä. Tykkään paljon ruoasta, mutta en laittais pahitteeks jos olis muuta tekemistä vaikka synnytyksen parissa. 
  Tätä päivää on vielä paljon jäljellä, mutta näyttää nyt aikas paljon siltä että ei ole tänäänkään syntymässä. 

Jaa tämä sivu