Neuvola- ja Ultrakuulumiset

Keskustelun 'Laskettu aika maaliskuussa 2013' aloitti Ainola, 18 heinä 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Emilia -82 Peruskäyttäjä

  Tänään tuli postissa kutsu Tayssiin synnytyksen käynnistämisen arviointiin. Aika on ensi ti 19.3 ja silloin olisi menossa rv 41+5. Toivottavasti syntyisi ennen sitä tai viimeistään ennen käynnistämistä.
 2. Neita Peruskäyttäjä

  Täälläkin odotellaan kutsua, lähete on laitettu maanantaina. Alkaa kiukuttaa pikkuhiljaa tämä odottaminen, varsinkin kun iskiasvaivat ovat pahentuneet parin päivän aikana niin ettei pääse enää liikkumaan minnekään. Nyt sitten vaan istutaan tai maataan kotona ja odotellaan odotellaan odotellaan... ulkona paistaa aurinko ja mieli olisi virkeä, mutta pikkuinen ei tunnu haluavan edelleenkään tulla ulos.
 3. SueC Peruskäyttäjä

  Tiistaina meillä oli äitiysneuvolan neuvolatäti kotikäynnillä katsomassa poikaa. Oli huojentavaa, kun sai esittää mieltä askarruttavat kysymykset. Olin huolissani myös painosta, koska syntymäpaino oli 3880 g ja sairaalasta lähtiessä se oli jotakin 3500 g ja risat. Paino oli kuitenkin noussut mallikkaasti. En nyt muista ihan tarkkaa punnituspainoa, mutta 4100 g ja risat kuitenkin. Yölliset syötöt eivät siis ole olleet turhia. :) Maanantaina meille tulee vielä neuvolatäti lastenneuvolan puolelta.
 4. Emilia -82 Peruskäyttäjä

  Nyt on menossa rv 41+0 ja kaikki neuvola käynnit on nyt lusittu. Tiistaina Tayssiin synnytyksen käynnistyksen suunnitteluun. 

  Omalla neuvola tätilläni alkoi tänään loma, jotenka jouduin menemään entiselle neuvola tätilleni josta en niin välittänyt. Oli kyllä aikas taitava neuvola täti kun osasi laittaa neuvolakorttiin että lapsiveden määrä oli normaali. Yleensä sen on pystynyt kertomaan vain lääkäri jos on ultrattu. No eipä tarvi sillä neuvolatädillä enää käydä. 

  Nyt vaan lisää odottelua. 
 5. Leelan Aloittelija

  Taas yksi neuvolakäynti takana. 
  Tätsy kyseli onko tullut mitään supistuksia tms. ennakoivia oireita, mutta eihän tämä muhistelija mitään oon ilmottanut. Alakertaan taas tänään juilinu muutamaan otteeseen lujasti mut ei muuta. 
  Jospa tämä olis niitä tapauksia, jossa ns. ennakkotyö tapahtuu hissukseen ja sit ku päättää tulla niin tulee nopsaan. Hope so ja ilman mitään repeilyjä kiitos :)

  Näytteet puhtaat, paineet ok, syke huiteli alkuun 160 paikkeilla kunnes käänsi kylkee ja rauhottu 137.
  Ensi viikon maanantaille ois aika taas, sunnuntainahan tuo olis LA. 
  Liikkeet rauhottunu entisestä, ku ennen ollut niitä iltavillejä yms. Nyt lähinnä asennonvaihtoja sillon tällön tuntuu. Meinasi tätsy et pää tuntuu jo melko alhaalla ja ei enää liikkuskaan niin paljon. Olisko tämä nyt sitä kuuluisaa lähtötelineisiin asettumista. Jonkinmoista painetta on ainakin alkanu tuntua lantiossa enemmän ku ennen. 
 6. RiikkaJ Peruskäyttäjä

  Neiti Sofia kävi 3 viikkoisena neuvolassa. Paino oli jo 4100 ja risat, pituutta 52cm ja pipo oli 36,5. Kasvaa kohisten, eli hyvin pyyhkii =) Syö tosin niin usein, että täti ehdotti josko kokeilisi kohta lisäksi vähän korviketta illalla, sulaa hitaammin niin jos sais edes yhden pidemmän unipätkän itse. Ellei tilanne siis itsestään rauhotu pikkuhiljaa. Viime yö meni kyllä jo ihan kivasti, sain ehkä kaksi kolmen tunnin pätkää unta, plus sitten pari lyhyempää, mikä on ruhtinaallista. Neidin rytmi alkaa hahmottumaan myös, päivä ja yö alkaa erottua toisistaan. Muuten erittäin tyytyväinen muksu, onneksi. Ei turhia huutele.
 7. muksis Peruskäyttäjä

  ^ Missä sulla nukkuu vauva yöllä? Mä huomasin että kun vauva on kotonakin yöllä ihokontaktissa, eli ollaan molemmat vierekkäin ilman vaatteita peiton alla, niin se nukkuu huomattavasti pidemmät yhtäjaksoiset unet kun jos on omassa sängyssä. Meillä syötöt ajoittuu johonkin 10-12, 3-4 ja 7-8 tienoille, eli periaatteessa tulee vaan yksi kunnon yöherääminen. 

  Meillä oli neuvolan kotikäynti alkuviikosta ja painoa oli tullut lisää 250 g neljässä päivässä :D. Syntymäpaino oltiin ylitetty jo 8 pv iässä reilusti. Taas tuli kommenttia että virkeä vauva. Vaikea sanoa, kun mulla ei ole oikein vertailukohtaa. Tarkkaavaisesti tuo kuitenkin ympäristöönsä suhtautuu. Kaikenlaista lippulappusta saatiin luettavaksi. Seuraava kerta sitten 2 vk päästä.
 8. RiikkaJ Peruskäyttäjä

  Vieressä nukkuu meilläkin, kaks viimeisintä yötä ollu vähän rauhallisemman oloisia, päivällä tosin saattaa syödä 4 tuntia putkeen jne, eiköhän se rytmi ala tulla pikkuhiljaa jostain=) Pääasia että saan nukkua edes pätkissä sen mitä tarvii.. 

Jaa tämä sivu