Neuvola- ja ultrakuulumiset

Keskustelun 'Laskettu aika marraskuu 2012' aloitti PePa, 4 maalis 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. tirppunen Aloittelija

  Täällä käyty 'viimeisessä' lääkärineuvolassa tänään. Seuraava neuvola-aika on 1,5vk päähän ja jos ei siihen mennessä olla jakauduttu, varataan lääkärille samalle viikolle vielä aika kokoarviota varten. Alkaapa siis jännittää aika lailla. Kieltämättä viime päivinä on tuntunut erilaiselle, toivottavasti se olisi sitten menoa piakkoin.

  Tänään vkoja 36+2, sf-mitta oli nyt laskenut sinne normikäyrän ja yläkäyrän välille, vauva laskeutunut ja lääkärin mukaan pää tuntuu 'selvästi täällä alhaalla'. Kokoa laskeskeli, että aiempien tutkimusten mukaan kasvussa alettais olla jo 3 kilossa.. Apua, jos tässä vielä kestää! Vauvan syke huiteli korkealla (160 - 180), mutta lääkärin mukaan vielä rajoissa kuitenkin. Aiempina kertoina vauva onkin aina nukkunut tutkittaessa (syke 135 - 150), kun taas nyt monotteli oikein huolella anturia ja muutenkin.

  Lääkäri oli kovasti sitä mieltä, että toivottavasti pian pääsette synnärille.

  Hemppari oli noussut, 139
  Painoa tullut nyt vajaa 8kg yhteensä
  Pissa oli puhdas, mutta sain käskyn juoda enemmän

  Terkkarin kanssa meil olikin sit viimenen yhteinen tapaaminen, ensi kerralla tutustellaan sit uuteen neuvolatätiin, joka valitaan ensi viikolla. Kolmas meille tän raskauden aikana. Harmittaa, sillä tää nykyinen on tosi kiva ja olisi saanut mielellään  jatkaa meillä sit vauvankin kanssa. Nyt voi hyvinkin olla, että tilalle tulee epämääräiseksi ajaksi joku sijainen ja sit taas vaihdetaan. Äh.

  Olo kaikkinensa alkaa olla aika tukala, supistelee vähän väliä, selvästi supistukset on pidempiä. Vauvan laskeutumisen myötä istuminen on tullut varsin hankalaksi (seisoin tänään lääkärilläkin, kun ei kärsinyt kovalla tuolilla olla) ja kävely onnistuu vain, jos ei tarvitse nostaa jalkoja esim. rappusiin. Vauva potkii mahalaukkua niin, ettei tee mieli syödä, kun alkaa oksettaa ja nukkumisesta ei polttavien suppareitten kanssa tuu enää yhtikäs mitään. Kovin innolla täällä siis jo olon puolesta odotellaan, että pikkuinen päättäisi tulla katsomaan, miltä isi ja äiti näyttävät.

 2. Ailime. Aloittelija

  Meillä oli neuvola lääkäri viime keskiviikkona. Ultrassa näytti edelleen siltä että tyttö olis tulossa joten eiköhän me siihen jo luoteta :) Tosin luotin kyllä jo siihen rakenneultrankin tyttölupaukseen. :D
  Neuvolassa ei muuten ollut mitään ihmeellistä. Verenpaine oli vähän korkeempi mitä mulla on yleensä ollut mutta lukemat oli kuitenkin hyvät. Seuraava neuvola onkin viikon päästä maanantaina ja sen jälkeen viikon välein. Tosin eipä niitä nyt kovin montaa pitäis enää olla, ainakaan toivottavasti :D Mä niin toivoisin ettei tää menis yli lasketun ajan. Kun on kaikilta kuullut että ne päivät lasketun ajan jälkeen on niiiin pitkiä..
 3. Lejon Peruskäyttäjä

  Tänään 36+5 (edellinen neuvola pari viikkoa sitten):

  Painonmuutos: 431g/vko (yhteensä 8,5kg)

  Verenpaine: 108/83
  Hemoglobiini: 130 
  Kohdunpohjan korkeus: 31
  Sydänäänet: +150

  Kohdunsuu oli pehmeä ja sormelle auki (merkkasi korttiin 1cm). Omat tuntemukset siitä, että jotain on alkanut tapahtua, pitivät siis paikkansa. Tokihan jatkoon tarvitaan sitten kunnon supistuksia, että voi mennä pitkäänkin vielä. Oli kyllä vähän nihkeä tutkimus, kun nyt sitten kunnolla ronklattiin. Paikat alkoi vähän vuotaa ja siteen sai laittaa. Kuulemma hyvät edellytykset alatiesynnytykselle ja vauva vaikuttaa normaalipainoiselta, luultavasti reilu 3kg olisi syntyessään. Myllersi tällä kertaa neuvolassakin ja lääkärikin kommentoi, että onpa tosiaan aktiivinen, maha muutti muotoaan jatkuvasti, kun mitattiin SF-mittaa ja kuunneltiin sydänääniä.

  Rautatabletit saan nyt jättää. En muista, että mulla olisi koskaan mitattu yli 130 hemoglobiinia, että se oli kyllä mukava yllätys :)
 4. Piatta Aloittelija

  Meillä oli tänään koko- ja synnytystapa arviointi äitipolilla. Vauva oli jo nyt (rv 36+1) 3,4kg. Kahden viikon kuluttua meillä on vielä kontrolli äippäpolilla ja lääkäri jo varoitteli että saan varautua ottamaan hammasharjan mukaan, melko varmasti jään sitten osastolle käynnistystä varten. Jännää!!! Mutta onpa ainakin mahdollista kokeilla alatiesynnytystä. Jos antaisimme raskauden edetä täysille viikoille, kokoarvio oli jo 4,5kg :o

  Kun synnytys käynnisetään, niin eihän se lapsi välttämättä sinä päivänä synny??? Eikös siinä voi mennä montakin päivää??? Täytyy jo yrittää ajatella tuota, koska suunnittelimme että mies jää sit heti synnytyksen jälkeen isyyslomalle, jos töiden puolesta on ok ja meillä kun ei todellakaan ole lapsenhoitajia tyrkyllä niin täytyy suunnitella myös esikoiselle hoitoa. Naapurin ihana nainen lupasi onneksi auttaa <3
 5. kosee Aloittelija

  Itsellä tänää painoarvio ultra kun viikkoja takana 37+4. Pelkäsin jotenkin vielä paljon isompaa poitsua kun arvioksi tuli 3322g. Alko vaa vähä jännittää kun ultraaja sano et näyttäis olevan tyttö!! Ja meillä tosiaan hiiiiirmusesti kaikkia poikien juttuja :) hetken se viä siinä kivespusseja etsiskeli ja alko sittenkin kallistuun pojan puoleen. Mut elänyt ihan poika ajatuksessa niin saapa sit jännittää sitäkin :D muuten kaikki hienosti, en tahtois odottaa enää hetkeäkään. Pitää alkaa kokeilee kaikkia poppakonsteja. Onko kellään tietoa akupainannasta apuna synnytyksen käynnistämisessä? :)
 6. etuli Peruskäyttäjä

  Mietin itekin tuota synnytyksen käynnistystä/käynnistelyä, että mitenkähän pian se synnytys sitten käynnistyy? Ja onko se ihan yksilöllisestä vaihtelusta kiinni, vai tyrkkääkö ne sitten kovemmat myrkyt, jos on hoppu saada synnytys käyntiin? Serkullani meni ekasta käynnistelystä puol toistaa viikkoa siihe, että lapsi lopulta syntyi. Oli viikon siinä välillä vielä kotonakin ja sitten käynnistelivät uudelleen ja sitten tais jo jäädä osastolle ja parin päivän päästä syntyi poika... Että mitenkä sitten lie. Kun luulen, että jos meidän synnytystä päätetään ensi viikolla käynnistää, niin sitten siinäkin voi jo olla kiire, että alle neljä kiloisena saadaan poika ulos tai sit se vaan menee niin, että kokeillaan käynnistyiskö ja jos ei mitään tapahdu, niin sit leikataan. Ei varmaan oo puolta toista viikkoa aikaa odotella... Ehkä tätäkin ois pitäny älytä kysyä tarkemmin siellä ä-polilla...
 7. Marzipaani Tuttu foorumilla

  Neuvolassa kaikki ok taas. Yläverenpaine on vähän noussu taas, mut ei siitäkään viel tarvinnu huolestua. Ja sen heitto tänään vois ehkä johtuu siitä, et syötiin lakua eilen illalla. Se voi nostaa verenpainetta, mut en tiedä nostaako se nimenomaan tota yläpainetta vai miten?
 8. maminen Aloittelija

  Täällä käytiin eilen neuvolassa, rv 36+6
  Paino oli lähtenyt laskemaan ja sitte kyseltiin  mitä syön, paljonko syön, ja ihmeteltiin miksi se ei nyt nouse. Tässä  vaiheessa kun kiloja on tullut vaan  vajaa 5kg mut minkäs mä sille voin että syön kuin hevonen tai ehkä lähemmäs kuin norsu ja omasta mielestä kokoajan suu täynnä jotain eikä se nouse. Muuten kaikki oli hyvin, rr 118/64, hieman turvotusta sormissa, pissa puhdas, ja sf mitta 33.
  Pikkuinen oli nyt kovin kiinni jo siellä missä pitääkin, (jonka vähän arvasinkin koska on ollut niin paljon paineentunnetta ja JEE! Pystyn hengittämään!) josta myös hoitajan oli pakko päästä mainitsemaan että outoa kun en ole ensisynnyttäjä ja on näin kiinni. -Jaa että mitäs väliä sillä sitten on, ajattelin!?
  Uusi aika varattiin ensi vkoon mutta toivon totisesti että olisin siinä vaiheessa jo sairaalassa tai vaikkapa kotonakin pikkuinen tälläpuolen vatsaa :)
 9. etuli Peruskäyttäjä

  Tänään (toivottavasti) viimeinen neuvola takana rv 39+0. Kaikki ihan ok, verenpaine edelleen yläpaine vähän korkeella, mut terkka oli tyytyväinen miun kotimittausten tuloksiin, sain sen toisen mittauksen tuloksen aina alle sen 140 ja alapaine on kuitenkin 70-80, ei kertaakaan yli 90... Sanoi siis, ettei siitä tarvii olla huolissaan, kun ei muita raskausmyrkytyksen oireita kuitenkaan oo ilmennyt. Painoa oli tullut 1200g/vko (kilo viime torstaista) ja se vähän itseäni kauhistutti... Mut minkäs teet, sitä tulee sen minkä tulee. En usko, että pystyn sitä vauvan kasvua nyt rajoittamaan, vaikka alkaisin nälkälakkoon. Alkaa vaan se sektio tuntua yhä todennäköisemmältä vaihtoehdolta... :/ Pissa oli puhdas ja hemoglobiini 127, sf mitta oli 34cm ja vauvan sykkeet 140-150, vähän taas antoi nyrkkiä dopplerille ja päätään puski, kun terkkari mahaa tunnusteli. Naureskeltiinkin yhdessä, että onhan se toisaalta somaa, että sitten kun lapsi ymmärtää niin sille voi kertoa, että me saatiin sinun päätä silitellä vielä ihan viimeisillä viikoilla, kun se oli koko ajan tyrkyllä. :) Oli todennäköisesti viimeinen tapaaminen tämän terkkarin kanssa, jos ei nyt jotain kummaa tapahdu, että ensi viikolla vielä pitäs mennä. Jatkaa kuitenkin tuossa samassa neuvolassa lastenneuvolan puolella eri alueella ja sanoi, että kyllä hän tulee minua ja vauvaa sitten katsomaan, kun me neuvolaan tullaan. Eka neuvolakäynti täällä onkin kotikäynti 5-10 päivää syntymästä tulee täti kotona käymään, että sit kotiutuessa kuulemma vois soitella ja varata aikaa.

  Niin ja pyysin sen influenssarokotteen. Olivat eilen tulleet, niin ajattelin, että kerran tässä nyt vielä ehtii saada riskiryhmään kuuluvana ja se vauvaakin sitten vähän suojais, niin otetaan nyt! Täällä ei kuulemma THL:n ohjeista huolimatta saa rokottaa muita kuin riskiryhmäläisiä, koska muuten pitäis kuulemma rokottaa kaikki, kun kaikki kuuluu jonkun riskiryhmäläisen lähipiiriin ja niinhän se varmasti onkin... Eli ei päde täällä ohje noista alle 6kk vanhan vauvan lähipiirin rokottamisista, mies saa toki rokotteen ostamalla sen itse, jos tahtoo, mut onpahan nyt mulla ja vauvalla jonkinlainen suoja. Ei vielä edes särje kättä, onhan se toki vähän voimaton, niinkuin muistelen yleensäkin rokotuksen jälkeen olleen.
 10. Semppu Aloittelija

  Etuli, vaikka sinänsä "ei kiva", että lapsi on perätilassa, niin saatpahan tosiaan paijata vauvan päätä, etkä takapuolta :) No ei kyllä takamuksenkaan silittelyssä mitään vikaa ole :) :)

  Kävin tänään neuvolassa, ja muuten kaikki oli ok paitsi vauvalla oli todella korkea syke (170-186), eikä oikein millään laskenut, niin sain kiirelähetteen äitipolille. Siellä oltiin reilu tunti ottamassa sydänkäyrää. Sykkeet oli sen ajan ihan normaalit :) Sen jälkeen lääkäri katsoi vielä ultralla sydäntä, ja näytti olevan kaikki kunnossa. Eli turha hälytys, onneksi! Oli varmaan joku jumppa- tai jännityshetki menossa silloin neuvolassa kun oli niin kova syke. Tuolta ultraajalääkäriltä sain kokoarvion, joka oli tasan 3kg. Nyt viikkoja 37+2, eli normaalin kokoiselta näyttäisi pikkuinen :) 

  Nyt ehkä oikeasti pakkaan sen sairaalakassin... Avasi vähän silmiä tuo tämänpäiväinen, olisi voinut joutua hätäsektioon jos vauvalla olis ollu joku hätä sydämen kanssa!
 11. simpukka78 Peruskäyttäjä

  Laskettuun aikaan tasan kuukausi ja neuvolalääkärikäynti takana. Verenpaine oli vähän noussut ja oli nyt 138/93. Sen suhteen ei mitään hätää, kun paineita on nyt seurattu 2 kertaa viikossa ja samoissa lukemissa pyöriny melkein koko ajan, nyt vaan yläpainekin oli vähän kohonnut viimeisestä. Pissa kuitenkin ihan puhdas, eikä turvotuksen lisäksi muita oireita ole ollut. Seurailua kuitenkin jatketaan samaan malliin. Sf-mitta oli 32,5 eli siellä aika keskikäyrän tuntumassa mennään. Vauvan sydänäänet oli 150 ja hyvin liikkui :)

  Alkaa olla jo itsellä vähän tukala olo, vihloo tuonne alapäähän kun vauva kääntelee päätään ja möyrimiset mahassa ei tunnu enää niin kivalle. Käveleminenkin tekee välillä tosi kipeää, kun tuntuu että haarat repiää kahtia. Koirien kanssa yrittäny kuitenkin käydä päivittäin lenkillä, kun ei oikein muutakaan liikuntaa enää pysty harrastamaan.
 12. Sarah Peruskäyttäjä

  Tänään oli taas neuvola. Seuraava ensi tiistaina. Nyt viikkoja kasassa 38+3. Mua ei kyllä yhtään haittaisi, jos en enää ensitiistain neuvolaan pääsisi :D

  Vauva alkoi olla kiinnittynyt. Sf-mitat ei ole nyt neljään viikkoon kasvaneet. Alapaineet meinasi olla vähän koholla, mutta sitten kun istuttivat mua, niin ne laski. 129/86 saatiin sitten paineiksi. Oli nyt korkeimmat paineet mitä on mitattu. Paino oli nyt tippunut viimeviikon mittauksesta reilusti, nyt tullut raskauden alusta yhteensä 9,9kg. Ilmeisesti vaikuttanut tuohon tippumiseen se, kun olen ruvennut nyt syömään luumuja, kun maha ei enää toiminut, joten nyt kun taas "kulkee" niin ei tule ylimääräisiä siitä. Turvotukset on edelleen ihan kauheat, joskin nyt ei kyllä tunnu enää viimeviikkoon lisääntyneen ehkä. Crocsithan mulla tosin ei etes enää mene jalkaan, mutta nyt kun on lumet tulleet niin ei enää näytä niin hölmöltä kun kävelen noilla Kuoman talvilenkkareilla tuolla :D

 13. ddrops Tuttu foorumilla

  tänään olikin neuvolalääkäri, rv 35+6. Paikat on viel kiinni, ehkä kuulema hiukan pehmenneet ja kaulaa jäljellä 2,5cm (eiks se normaali oo 3cm). Eli ei juurikaan mitään muutoksia oo tuolla alapäässä tapahtunut, mut ei minulla oo mitään supistuksiakaan ollu mitkä ois pistäny asioita eteenpäin. Alhaalla alkaa vauva kuulema olemaan, tuntu alakautta kuulema selkeesti (??). Mistään kiinnittymisestä tms ei kuitenkaa puhunu enkä muistanu kysyäkkää, niinku en muistanu mistää koko arvioistakaan kysellä, kun se tutkimus oli niin nopee ja pintapuolisen aloinen. Mut eipä ne arviot mitään kerro, ainakaan käsikopelolla. Valkovuoto oli kuulmea vähä paksumpaa mut ei kuitenkaa viel sellast et pitäs hiivalääkkeet hakea, eli pitää seurailla alkaako kutisemaan tai tuleeks muit hiivan oireita. Verenpaineet oli vähä koholla, mut en ehtinykkää levähtää aamulenkin ja neuvolaan pyöräilyn jälkeen kunnolla, ni selittyy varmaan sillä. Kaikki siis niinku pitää. Painoo oli tullu reilus viikos se 100g, yhteensä raskauskiloi on nyt tullu n. 9kg. Tänään ekaa kertaa alko jännittää synnyttämään lähtö, kuukaus enää laskettuun aikaan :S
 14. nitamoi Peruskäyttäjä

  Mulla oli tänään neuvolalääkäri 37+0. Painoa oli tullu 720g/viikko (yht 13kg), verenpaine 126/87 ja Sf-mitta 35. Pissas oli jotain niin tarvii huomenna viedä näyte labraan, jos on vaik alkava tulehdus, mitään oireita ei oo. Kohdunsuu oli pehmenny, kaulaa oli viel se 3cm.
  Torstaiks sain ajan ultraan painoarvioon ja lapsiveden määrän taristukseen. Onko kellään kokemusta runsaasta lapsivedestä? Tuli vaan niin paska mieli siitäkin et nyt ois joku hullusti :/
 15. Piatta Aloittelija

  nitamoi, mulle ainakin sanottiin kun synytin esikoista että oli todella paljon lapsivettä viikkoihin nähden, mut ei kukaan siitä mitään sanonuet se olis mikään huono juttu tms. Sitä vaan oli reilusti.
 16. Sarah Peruskäyttäjä

  39+0 vkoja tänään, neljäskymmenes rv pyörähti käyntiin :)
  Tänään neuvolassa vauva oli kunnolla kiinnittynyt, verenpaineet pysyneet hyvänä, raskauden aikana vähän alapaineet nyt ruvenneet nousemaan, mutta edelleen oli ihan ok. 121/85 oli paineet. Hb otettiin kans pitkästä aikaa, sekin pysynyt koko raskauden hyvänä, vaikken ole rautaa syönyt. Oli nyt 120 (ensimmäisessä neuvolassa aikanaan mitattiin 123). Painoa on tullut nyt ensimmäiseen neuvolaan yhteensä 10,3kg. Turvotusta on hirveästi, joten tuosta paljon kyllä on nesteinä. Sf-mitta oli laskenut aavistuksen, nyt mennään keskikäyrällä ekaa kertaa raskaudessa :)

  Neuvolan täti tuumasi, että vauvalla olisi hyvinkin "lupa" jo syntyä :) Kaikki olisi hyvin ja valmiina ja viikkojakin varsin hyvin. Kun nyt vielä saisi välitettyä tämän pyynnön tuonne mahaankin, pääsisi pallukka vaihteeksi vuorostaan jo iskän kannettavaksi :)
 17. etuli Peruskäyttäjä

  Kyllä on jännää, kun alkaa yhdellä ja toisella viikot jo olla aika hyvissäkin lukemissa. Toivottavasti noita synnytyskertomuksia saadaan pian lisää ja tosiaan palleroiset pääsisi vuorostaan isien hoivailtavaksi...

  Mulla oli eilen SE kauan odottamani äitipoli käynti, jolla ajattelin jotain ratkeavan. Viikot siis 39+5 oli eilen. No ei ratkennut MITÄÄN! Kyllä oli pettymys. Vauvan painoarvio 3660g, kaikki edelleen kunnossa, napanuoran virtaus hyvä, poika linkkarina tulossa, lapsivettä on, hengitysliikkeitä näkyy, sydänkäyrät ja liikkeet ja sykkeen vaihtelut erinomaiset. Lapsi siis voi erinomaisesti ja viihtyy yksiössään liian hyvin!

  No sitten äitin vointi, verenpaineesta lääkärikin oli vähän huolissaan, niin mitattiin sitten sielläkin äitipolilla ja olihan se taas siinä tutkimusten jälkeen 155/81, toisella mittauksella 144/jotakin. Päättivät sitten makuuttaa vielä hetken, että mitataan sitä verenpainetta. No sitten hetken makailun jälkeen olikin jo 129/76, eli ihan ok. Kätilö kyllä sanoi, että se on se alapaine, mitä enemmän seuraillaan raskausmyrkytys mielessä ja ne mulla nyt on ollut ihan ok, yleensä 70-alkuisia tai sit just 81-82. Verenpainemittari piti käydä kotiin uudestaan lainaan ja mittailla paineita kotona. Toki hyvä, että pidetään huolta, eihän se raskausmyrkytys leikin asia ole. Kohdunsuu oli ilmeisesti pehmentynyt niiden viimeviikkoisten supistusten myötä, kanavaa kuitenkin yhä se parisen senttiä. Ei muuta kuin ensi maanantaille uusi aika ja lisää odottelua. Kyllä alkaa kypsyttää! Kertoisko joku tälle meidän lapselle, että huomenna on SE päivä, kun sinun on määrä syntyä, VIIMEISTÄÄN!
 18. Karpalomehu Aloittelija

  Voi kuinka odottavan aika on pitkä. Tänään taas yksi neuvola takana, rv 38+1, turvotusta tullut ihan mukavasti riesaksi, painoa +969/viikko (16kg lähtöpainosta -_-) Hb noussut taas vähän, 128 oli nyt, ihan ok siis. Verenpaine 97/62, aikasta alhaalla mennään. Sf mitta nyt 33cm, vaavi vähän laskeutunut muttei kiinnittynyt.
  Painoarviota olisi tehty, mutta meinasin sitten pyörtyä siihen ultraus pöydälle ja lopulta oksentelin roskakoriin kun tuli selällään makuusta niin huono olo. Paino arvio jäi siis tekemättä mutta aika siro on tämä meidän poitsu koko ajan ollut. :)
  Johan tuota lähtöä jo odottelee kovasti, vaikka veikkaan että yli lasketun saan odotella, esikoinen kun viihtyi masussa 40+6 asti.
 19. Lejon Peruskäyttäjä

  Eilen 37+6 (edellinen neuvola viikko sitten):

  Painonmuutos: 175g/vko (yhteensä 8,7kg)

  Verenpaine: 121/87
  Hemoglobiini: -
  Kohdunpohjan korkeus: 32
  Sydänäänet: +150

  Oikeastaan jopa aika turhalta tuntuva käynti. Kätilöllä oli siellä opiskelija ja tuntui typerältä kertoa jollekin muulle, miten viikko on mennyt. Pääasia kuitenkin, että kaikki kontrolleissa oli hyvin. Pää liikkui vielä, vaikka ajattelin jo viime viikolla, että nyt olisi kiinni, kun oli niin kipeitä tuntemuksia tuolla alakerran luissa. Mutta kuulemma pää ei välttämättä kiinnitykään ennen synnytystä, luulin että se kuuluu asiaan.

  Illalla tuli yksi kunnon supistus, josta ei voinut erehtyä, mutta siihen se sitten jäi. Kätilö sanoikin eilen, että eiköhän me vielä nähdä. Ei ole kyllä onneksi mitenkään tukala olo, että vielä ei ainakaan odottavan aika ole tullut pitkäksi.
 20. pötkylä Aloittelija

  Neuvolakäynti; viikkoja kasassa 39+4.

  Painoa tullut 700g/ vko. Varmaan johtunee tuosta turvotuksesta jaloissa, joka nyt on ilmestynyt.
   Hb 123
  RR 126/ 67
  Sf- mitta 37
   Vauva on kiinnittynyt (ja sen kyllä tuntee!!)

  Alkaa olla jo turhautunut olo, olis kiva tehdä jotain normaalia, kuten laittaa kengät jalkaan ilman sen kummempia ähellyksiä.. Ja vaikka kääntyä sängyssä kyljeltä toiselle alle 5 mnuutin =D

  Mutta toisaaltaan, kyllä tämän loppuajan kestää, ei kuitenkaan kolmea viikkoa kauempaa tätä jatku, sitten on uudet haasteet edessä.

  Neuvolatätikin ihmetteli, että pitääkö vauva korvillaan kiinni itseään vatsassa, kun ei ulospäin jo tule. On jo niin alhaalla, ettei päästä saa kiinni. Kamalan paineentunteen se aiheuttaa, tuntuu että olis jäätävä paskahätä koko ajan jota ei voi pidättää, eikä kuitenkaan mitään tule..

  Kysyin painoarviota käsikopelolla, arvioi n 4 kg, voi mennä yli tai hiukan alle.. Ei hitto, mitä jos kaveri viihtyykin yksiössään vielä parikin viikkoa, niin eipä ole mukava punnertaa niin isoa vauvaa ulos.. Ihan alkoi jännittämään..
   Ja painoarvio jonka tehtiin viikolla 35, oli 2800g. Silloin lääkäri totesi että pieni vauva tulossa..!! Mihin verrattuna???!?? Ehkä lääkäri viittasi vatsani kokoon, kun SF- mitta huitelee niin yläkäyrien yläpuolella..

  Vaakakin näytti jo 77kg--> 16 kg tullut jo lisää :-/ mutta kaipa niitä kohta pääsee karistamaan pois..

  Toivottavasti ei ensi viikolla tarvis enää neuvolaan mennä, vaan nähtäis seuraavan kerran vasta kotikäynnillä neukun kanssa =)

Jaa tämä sivu