Neuvola- ja ultrakuulumiset!

Tänään oli rakenneultra ja pieni poikahan siellä köllötteli. ♥ Jännitti ihan kamalasti, mutta kaikki oli niin kuin pitääkin. Nyt tuntuu jotenkin paljon todellisemmalta tämä raskaus, kun np-ultrassa vauveli oli vasta ihan pikkuinen toukka. Liikkeitä on tuntunut muutaman viikon ajan ja nyt en enää ihmettele vaikka tuntuukin, niin kovasti se siellä potki menemään ja heilutteli käsiään. Nyt saa rauhallisin mielin jatkaa odottamista. :)
 
Kopioin tän tekstin tuolta toukokuun tohinoiden puolelta :)

Ultrasta kotiuduttu aavistuksen hämmentyneenä.
Kaikki oli niinku pitää, että sen puoleen ihania uutisia :) Pikkuinen on kehittynyt ihan normaalisti kaikin puolin.
Mitään tolkkua ei oikein saatu miehen kanssa koko tutkimuksesta. Lääkäri tutki sitä niin läheltä, ettei itse saanut oikein mitään selvää mistään. Kauempaa tutkittaessa se oli niin kippurassa koko ajan, ettei siitä mitään erottanu. Ei saatu kuviakaan, mutta liekö tuolla väliä, kun ei niistä ois mitään tajunnu.
Mainitsin lääkärille siitä kuinka kovia pikkuisen potkut jo on ja pelottaa vähän tulevat kuukaudet, kun ne on jo tässä vaiheessa tuommosia. Lääkäri totes, että se on hyvä merkki, jos potkut on kovia jo tässä vaiheessa. Siellä on kuulemma vahva yksilö sillon tulollaan :)
Sukupuolta kysyttäessä, lääkäri yritti tutkia pikkusen jalkoväliä ja hyvin epävarman veikkauksen heitti sanoessaan, että vaikuttaisi olevan ei-poika :D Totes perään, että ei tosiaan voi varmaksi sanoa. Eli vaikka hutera veikkaus tytöstä saatiin, niin sieltä voi silti tulla kumpi vaan.
Parin kuukauden päästä uusi ultra. Saa nähdä näkyykö sitten paremmin.
Täytyy kahtoa, että käviskö ennen sitä vai sen jälkeen siellä yksityisellä siinä 3D/4D -ultrassa.
Lisäksi pikkuisen koko antoi viitteitä sille, että olisin viikon tai pari pidemmälle, kuin luultiin. Eli 21. viikon sijaan saattaisin olla jo 23. viikolla. Ei se lääkäri kuitenkaan puuttunut laskettuunaikaan mitenkään, joten tiedä sitten...?!?!

Eli siis kovin hämmentävä käynti.
Ei muuten miehen kanssa ymmärretty, kun mulle sanottiin, että tämä rakenneultra tehdään sen takia, kun mulla on ne verenpaineet heitelly ja sain raskauden alussa siihen ne lääkkeet. Eikö muka kaikille tehdä rakenneultraa huolimatta siitä onko täysin terve tai ei?!

Äitikin tuossa jo soitteli ja kyseli miten meni ja mitä siellä sanottiin.
Mainitsin että saatiin hyvin epävarma veikkaus sukupuolesta, jota en kuitenkaan äidille sanonut, kun se ei halua tietää. Äiti sano heti, että hänestä siellä on poika, jota se on veikannu alusta alkaen. Sitten vielä kun mainitsin niistä kovista potkuista, niin se totes, että sitä suuremmalla syyllä. Jalkapalloilija sieltä on tulossa, kun isukkikin sitä ajankulukseen pelailee.
Kyllä pisti taas toivomaan sitä, että sieltä se tyttö olis tulossa. Pääsisin ilmottaa synnytyksen jälkeen äidille, että mitä minä sanoin, tyttö sieltä tuli :D
 
SweetSeptember: No olipas teillä outo rakenneultra-kokemus! Pääasia silti, että rakenteet oli näennäisesti kunnossa. Rakenneultra viikoilla 19-14 on vapaaehtoinen mutta kaikille tarjottava seulonta. Voisiko olla, että lääkärinne tarkoitti sitä seuraavaa, 2 kuukauden päästä olevaa tutkimusta sanoessaan, että ultra johtuu heittelehtivistä verenpaineista? Meillä täällä ei nimittäin enempää ultria ole yleisesti odottajille luvassa.

Meillä oli pelätty ja odotettu rakenneultra eilen. Rakenteet kunnossa, vauva liikkui kovasti ja sai kätilöltä kehuja. Kuulemma ei voi koskaan liikkua liikaa ja potkia liian lujaa! Poika näyttäisi olevan tulossa, veikkaus oli enemmän kuin aika varma :-)
 
September: Kyllä se hoitaja (tais olla hoitaja), joka meidät otti aluksi vastaan ennen lääkärille menoa (mittaili verenpainetta ja kyseli vointeja) sanoi, että juuri tämä kyseinen rakenneultra tehdään sen takia, kun ne mun verenpaineet on ollu mitä sattuu. Sano että kun sen takia raskausmyrkytyksen vaara on suurempi ja sikiön tilaa pitää seurata.
Sitten sain sen ajan uuteen ultraan, kun haluavat seurata tilannetta vastaisuudessakin (mikä on tietysti hyvä juttu!). Tiedän tuon kolmannen ultran olevan "ylimääräinen".
Oltiin miehen kanssa tosiaan hieman ihmeissään, kun luultiin että kaikki käy rakennultrassa kaikesta huolimatta ja olen edelleenkin siinä uskossa että näin on.
Tiedä mitä ne siellä sönköttää ;(
 
Rakenneultrassa käyty. Huh, että jännitti! Kaikki näytti olevan onneksi niin kuin kuuluukin. Laskettu aika pysyi samana. Jostakin syystä mulla on ollut enemmän poika-olo, ja kyllähän se pippeli sitten nähtiinkin :)
 
Rakenneultrassa juuri käyty aamulla. Siellä se polski, ja pari kertaa täräytti niin, että kuva heilahteli. Sukupuolta ei päästy näkemään. :( Miehen kanssa veikkailtiin, että olisikohan tyttö kun piti niin nätisti jalkoja ristissä vaikka kuinka yritti ultraaja pökkiä joka puolelta :)

Istukka oli kuulemma kohdunsuun päällä ja  viikolla 28 tullaan tsekkaamaan onko kuinka noussut. Onko muilla kokemuksia tästä?
 
Nyt olis rakenneultrassa käyty ja kaikki hyvin...lapsivettä on tarpeeksi,kaveri vastaa viikkoja,sydän ok,pitkä kaverista on tulossa oli jo noin 24 cm pitkä ja jalkapohja oli 27,3 mm ja poikahan sieltä on tulossa...Saatiin oikeen hieno peppu/pippeli kuva <3 Mieheni oli jo melkein varma et se on tyttö mut olen ollut alusta asti sitä mieltä et se on poika ja niinhän se oli :)
 
Terveiset rakenneultrasta;) 


Selvästi siellä kuulema poika polskuttelee;) Eli, nyt työnimi "Sohvi" joutuu vaihtoon. Olisiko teillä hyviä ehdotuksia?? ;D

Tänään on 20+2, sikiö vastasi 20+5 mitoiltaan. Sydän, jalat, kädet, pää/aivot, selkäranka, vatsa, jne. kaikki oli niinkuin tässä vaiheessa kuuluukin. *HUOH*
Miestäkin kyllä jo ultrasta tultuamme nauratti.. Heillä kun on tosiaan monessa sukupolvessa 2 veljestä peräkkäin. Tuntuu todella, että siellä on VAIN poikia. Ei siis käynyt anopin eikä äitini toiveet (viimeiset) pienestä tytöstä toteen. 

Me halusimme toki tietää sukupuolen, mutta meille se oli yhdentekevä. Klisee tai ei, mutta tärkeintä, että vauva on terve! Esikoinen on kovasti toivonut pikkuveljeä, kun on siinä iässä, että "kaikki tytöt on ällöjä* ;) Onpahan kaikille noilla nurkissa pyöriville legoille käyttäjä jatkossakin, heh!
 
Ensimmäistä kertaa päätin sitten tänne kirjoitella. Eli rakenneultrassa käyty, pikkusella oli kaikki hyvin ja vahva tyttölupaus! :) Laskettuaika olis  30.9 eli nyt on menossa 19+5 viikko. Kovasti tyttö yritti pitää käsiä naaman edessä, ettei ultratäti sais kuvaa otettua, mutta kyllä tytöstä ihan hienot kuvat sai kuitenkin otettua :) 
Niin ja ensimmäistä odotellaan.
 
Rakenneultrassa juuri käyty ja on vaikea olla hymyilemättä :) Kaikki oli niinkuin pitääkin ja selvä poikahan se siellä oli :) Oli jalat niin levällään että ei voi erehtyä, itsekin näin kyllä että pienet pallit siellä oli :)

Painoa 368g ja mittausten mukaan LA heitti 3 päivää eli 20+5 mutta ei muutosta alusta asti olleeseen arvioon eli tänään 20+2...

Ihanaa päivää kaikille! <3
 
Mekin kotiuduttiin juuri rakenneultrasta ja kaikki hyvin. Meille tulee poika!! <3 Aaawww, en malta oottaa enää syyskuuta.
 
Meillä oli kanssa tänään rakenneultra ja kaikki oli hyvin =) Meillekkin tulossa Poika =) Jasper saa pikku-veljen! Moni syyskuulaisista näyttäs saavan pojan!

Joku täällä kyseli istukasta kohdusuun päällä? Mulla todettiin istukan olevan suoraan kohdunsuun päällä ja lisäksi lääkäri sanoi että näyttäs istukassa olevassa vielä ns pieni lisäistukka. Kontrolliultra mulle rv 30 tienoilla jolloin katsotaan myös onko istukka noussut ylemmäksi. Mulle sanottiin että jos istukka ei ole noussut sitä seurataan säännöllisesti ja jos ei nousekkaan niin sitten pitää tehä keisarinleikkaus. Mutta suurimmalla osalla nousee itekseen. Ja sit lääkäri sanoi että kun istukka tuossa kohtaa niin voi EHKÄ joillakin aiheuttaa veristä vuotoa.
 
Rakenneultrassa  kaikki oli ok, normaalisti käyrillä kasvava TYTTÖ :) Toisella rakenne käynnillä vasta saatiin kaikki katsottua ja mitattua. Lootusasennossa siellä istuskeli ekalla kerralla niin nilkat jäi katsomatta. Ylähuulen ja sydämen suonet näki kunnolla vasta toisella kerralla kun kääntyi nurinpäin. Ihanaa kun saa katsoa pinkkejä vaatteita. 
 
 Eilen käytiin rakenneultrassa. Kaikki oli niin kuin pitää ja vauhtiakin riitti, sai ultraaja olla nopeena et ehti kaikki nähdä :) Olinkin jo ihmetellyt kun en oo kovin paljoo vielä liikkeitä tuntenut mutta selitys löytyi eteen siirtyneestä istukasta. Meidän taloudessa otetaan sitten vahva akkavalta kun massuasukki oli hyvin selkeästi TYTTÖ       
 
Viime maanantaina oli rakenneultra. Kaikki on pienellä hyvin, vilkaskin vielä. Ja poikaa sieltä luvattiin niin kun oltiin etukäteen fiilisteltykin. Koko vastasi viikkoja ja oli ihana nähdä sydämen virtaukset ja maha ja munuaiset ja ja ja... Ihan kaikki! Nyt voi sitte ruveta osteleen vaatteita ja muita :)
 
tänään neuvolassa käyty rv 22+1 painoo ei vieläkää oo huimasti tullu 3,5 kg mut sano et ei tarvi olla hulolissaa ku vauva vastasi viikkoja ultrassa ja oli hyvin kasvanu hemis oli 110 taas laskenu rautaa pitää syyä 2 tabletii päivässä oloki on sellanen et arvasin et se on laskenu..
 
Takaisin
Top