Savuista kalakeittoa +paahdettua reissumiestä;
Päöraaka-aineena, edellisen päivän savukalan loput, perunakeittokasvipussi+ kalana pakaste sei.
Lisäksi vettä, kokonaisia musta- ja punapupippuria, savupaprika maustetta, kermapurkki, tilliä.
Myös pieni+isompi kannellinen kattila +lävikkö.
1. Ota pottupussi ja sei pois pakkasesta.
1.pikkukattilaan vettä ja elisen savulohen nahka ja selkäranka. Veden alkaessa kiehumaan niistä irtoaa hyvin makua ja väriä, sekä suolaakin. Keitä muutama minuutti.
2.Kaadan ne iso reikäisen lävikön läpi isompaan kattilaan.
3. pottupussi liemeen.
4. ja kun kiehuu niin seit sekaan, sekä 3-5 mustapippurua. Tarvittaessa vähän vettä, 1/2 tl savupaprikamaustetta.
5. Jos ruodossa/päässä lihaa niin niin ne hiput kattilaan.
6. Loppu vaiheessa purkki kevyt kermaa ja tuoretta tilliä, 10-15 rosepippuria.
7. Nopea kiehautus ja kansi päälle, pöytään vienti.
7. Suolaa saa jokainen lisätä lautaselleen halutessaan.
Laiska kun oon, niin mulla leivänpaahdin jatkojohdon jatkeena ruokapöydässä ... näin kalakeitto päivänä.
Mökille mennessä pakasteet ovat hyviä kylmäkalleja, säilyvät tarvittaessa jääkaapissa 1vrk:den.