Millaisia raskausoireita sinulla on?

Keskustelun 'Toukokuiset 2020' aloitti Vargynja, 14 elo 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. tiada92 Rakastunut foorumiin

  Mullakin mahaan tullut talviturkki :D
 2. Bettie Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017 Tammikuunmammat 2016

  Mulla kanssa on joka raskaudessa tullu mahaan karvoja, mut on niin vaaleita et oon antanu vaan olla. Samoin on tullu tisseihin ja rintavakoon enemmänkin karvoja. Mut ne on aina myös lähteny hiuskadon yhteydessä pois.
 3. Fantsu Ihastunut foorumiin Toukoäidit 2020

  Täällä kanssa aika komea talviturkki. Pysyy masu lämpimänä :laughing021. Mulla on tosiaan maha ihan täynnä vaaleaa haituvaa, mitä ei todellakaan ollut ennen raskautta.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 4. jeilei Addikti Toukoäidit 2020 Maaliskuunmammat 2016

  Mullaki kävi näin esikoista oottaessa ja eiköhän sama talviturkki ole taas tulossa :D
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Hauska Hauska x 1
 5. tiada92 Rakastunut foorumiin

  Oliski valkeaa karvaa vaan mullapa on mustaa!! Ja tukkaa tippuu päästä kns.
 6. Bettie Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017 Tammikuunmammat 2016

  Mulla ei juuri ole hiuksia raskauden aikana lähteny, mutta 3kk synnytyksestä iskee sellanen 3kk kestävä hiuskato. Se on aivan kamalaa. Pariiki otteeseen oon itkeny, et pitääkö nää kaikki ajaa vaan pois, ni alkais uutta kasvamaan tilalle. Raskaudessa mulla on ollu ihanan tuuheat hiukset yleensä, paitsi nyt nää ei oo kovin tuuheet, mutta hiuksia onki lähteny enemmän ku normaalisti. Syytän matalia rautoja siitä. Mut tohon raskauden jälkeisee katoo ei oikein mikään auta. Johtuu ihan hormoonimuutoksista yms.
 7. tiada92 Rakastunut foorumiin

  Mulla ollu kovana maha koko aamun olisko suoistuksia ja miks nyt niit alkais tulee täs vaihees?
 8. Jigi Ihastunut foorumiin Maalismammat 2018 Toukoäidit 2020

  Mikä viikko sulla on? Kyllä niitä supistuksia voi tulla jo tässä vaiheessa. Jos eivät ole kivuliaita se on ihan normaalia, käsittääkseni.
 9. Bettie Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017 Tammikuunmammat 2016

  Normaalia on, jos ei ole kivuliaita ja kivut kovenevia joka supistuksella. Kohtu harjottelee käytännössä läpi raskauden synnytykseen valmistautumista. Toiset huomaa supistelun herkemmin kuin toiset. Ja kaikilla ei supistele niin herkästi kuin taas toisilla voi olla todella supistusherkkä kohtu. Jos epäilyttää niin kannattaa soitella neuvolaan ja ne voi tarvittaessa varata lääkärille aikaa kohdunsuun tilanteen tarkastukseen. Voi olla myös hyvä tutkia mahdolliset tulehdustekijät pois.

  Mulla itellä on supistusherkkä kohtu, mut kertaakaan ei ole ollut ennenaikasen synnytyksen riskiä ja kaikki syntyny 41+ viikoilla. Kaikista supistelut alkanu jo todella varhain, esikosta supisti aivan alusta asti, muista rv 8-12 alkaen.
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. tiada92 Rakastunut foorumiin

  Nyt menossa 16+2 ja mah vaan kivikova ei oikeestaan satu minnekkään..
 11. Isabelle Aloittelija

  Bettie, miltä supistukset tuntuvat? Mulla ollut läpi raskauden menkkamaisia kipuja, joita lääkärikin tutkinut useaan otteeseen. Sain myös keltarauhashormonikuurin, joka tuntui alkuun auttavan, mutta nyt kuurin lopussa taas enemmän samoja tuntemuksia mahassa. Mietin, että onko ne juuri supistuksia. Olen ollut kovin varovainen liikkumisen suhteen, jos kipuja ollut ja lepäillyt paljon, plus fyysinen rasitus on ollut jo muutaman viikon kieltolistalla.
 12. +Lara+ Tuttu foorumilla Syysmammat 2018 Toukoäidit 2020

  Nyt on tullut jäätävä nälkä, voisin syödä koko ajan ja hirveitä määriä. Ja paino nousee selkeesti kohisten, onkohan vauvalla joku kasvukausi menossa ku tuntuu tarviivan nyt energiaa. Vähän painonnousu kauhistuttaa :angelic:
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 4
 13. Geysira Peruskäyttäjä

  Sama. Aiemmin oli vähän huolta jo kun paino pyrki tippumaan jopa, mut ei vaan ollu enempää nälkä. Nyt muutamana päivänä huomannu, että nyt vetää. Huomaa kyllä kun illalla on mahanahka kireällä.
 14. tiada92 Rakastunut foorumiin

  Soitin neuvolaan ja sanoi ettei ole huolta,jos ei tule aaltomaisina tai tunnu menkkamaisina.. mullakin alussa tippui paino 2 kg nyt saanut 600g takaisin ja koko aika voisin syödä! Silti ei paino nouse:/
 15. Mirkki Peruskäyttäjä Toukomammat 2018 Toukoäidit 2020

  Onko täällä jollain todella pahoja liitoskipuja? Mulla tää nivuskipu ei sitten ota laantuakseen, pahenee vaan. Kyljellään kun makaan ja nostan jalkaa, tai muuten liikutan, niin tuntuu että meinaa lähteä joku jänne nivusista paikoiltaan tai jotain.
  Myös jokaisella kävelyaskeleella koskee alaselkään ihan sikana...

  Jotenki iha uskomatonta että tää raihnanen olo on tullu jo nyt, jotenki ajatteli et sit ku paino vähä enempi nousee niin sit... onhan se kilon noussut haha
  • Sympatiaa Sympatiaa x 6
 16. Bettie Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017 Tammikuunmammat 2016

  Ne voi just tuntua tollasena menkkamaisena jomotuksena, tai poltteena nivusissa, reisillä tai selässä. Aaltoilevaa kipua. Kohtu tuntuu kovalta samalla. Mutta menkkamaisena kipuna voi myös tuntua lantionpohjan kramppi/kireys, joten olisi tärkeää saada lantionpohjaa rentoutumaan. Jos mahdollista, niin kannattaa esim. kirjastosta katsella bailamaman kirjat synnyttäneille ja raskausaikaan. Tossa ekassa on ainakin noita rentoutusohjeita ja uskon et on niin myös tossa toisessakin. Toi toka ois mulla hankintalistalla. Tai sitten kannattaa hakeutua äitiysfysioterapeutille, joka antaa ohjeet rentouttamiseenkin. Samalla voi saada vinkkiä liitoskipujen hoitoon ja synnytykseen valmistautumiseen.
  • Tykkää Tykkää x 2
 17. Jenpula Tuttu foorumilla Toukoäidit 2020

  Tuntuuko muilla vielä semmosta ns paineen tunnetta alavatsalla, ihan häpyluun yläpuolella? Minulla tuntuu usein varsinkin aamuisin, sit menee parissa tunnissa ohi. Kuin siellä olisi ilmapallo mikä paisuu, tai silleen heiluu kun kävelee. Oon tosi huono selittää mut jospa joku sais kiinni :hilarious:
 18. Fantsu Ihastunut foorumiin Toukoäidit 2020

  Mulla on kanssa välillä tuollaista hassua painon tunnetta, joka kyllä menee ohi. Maha voi olla tosia pinkeän oloinen, mutta päivän aikana helpottaa :rolleyes: Maha alkanut kasvaa siihen malliin, että alkaa tosissaan tuntua.
 19. Isabelle Aloittelija

  Hmmm, voiskohan se olla sitten lantionpohjan kireyttä. En oo mielestäni havainnut, että kohtu olisi kovan tuntuinen. Täytyykin tutustua noihin kirjoihin ja kysellä mahdollisuudesta päästä fyssarille. Olipa hyödyllisiä neuvoja, kiitos :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. Mariannaaa Aloittelija

  Tänään tuntunut vauvan potkut mahassa pitkin päivää ja illan huipennukseksi pari kertaa kämmenelle mahan päältä! Niin jännää ja että jo nyt tuntuu 19+0
  • Tykkää Tykkää x 9

Jaa tämä sivu