Lokakuun pölinät

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2017' aloitti Hark, 12 loka 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Katlera Peruskäyttäjä Tammiäidit 2020 Joulukuun mammat 2017

  Oon varmaan 8 tuntia lukenu kaikkea mahdollista liittyen imetykseen, vastasyntyneen "rytmiin" ja nukkumiseen... tuli luettua liikaa, kun olo on sellanen, että tiedän entistä vähemmän :hilarious: Esimerkiksi toisessa paikassa kehutaan kapalointia ja toisessa arvostellaan kovin voimakkaasti.
  • Tykkää Tykkää x 2
 2. Nipanderi Naimisissa foorumin kanssa Joulukuun mammat 2017

  Ihan joka ikiseen asiaan on varmaan puolesta ja vastaan argumentteja. Nappaat käyttöön sellaset jutut mitkä tuntuu hyvält just teidän perheessä:) Onhan ne kaikki vauvatki yksilöitä, joku toimii yhelle ja joku toinen toiselle. Kunhan nyt mitää älyttömiä tai hengenvaarallisia ratkaisuja tee, niin eiköhän se vauva hengissä selviä:)
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. ellikki85 Rakastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017 Syysmammat 2016

  Meillä kapalointi esikon kaa toimi sillon ku imetti ja alko se ensimmäinen hulinointi vaihe, muuten ei keskittynyt imemiseen mut sitten ku laitto kapaloon ni onnistu :) Ja myös nukku rauhallisemmin kun oli ihan pienenä kapalossa kun aina muuten havahtu hereille kun kädet heilahti mut teet niinku teidän vauvalle onnistuu parhaiten, kaikenlaista kannattaa aina kokeilla.
  • Tykkää Tykkää x 2
 4. Suski.81 Tuttu foorumilla

 5. Bettie Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017 Tammikuunmammat 2016

  Kapaloinnissa kannattaa muistaa jättää jaloille tilaa, varsinkin jos paljon kapaloi niin tiukka kapalointi voi vaikuttaa negatiivisesti lonkkien kehitykseen. Ite en oo koskaan kapaloinu, ku en mukamas osaa. Esikon kohilla näyttivät kerran laitoksella miten se tehään, mut eipä se tietenkään mieleen jääny. Mut toisaalta en oo oikeestaa kyl näitten seuraavien kohalla edes kokenu kovin tarpeellikses sitä; ja esikko ei olis viihtyny siinä, kun ei viihtyny muutenkaan muussa kuin pystyasennossa.
 6. Katlera Peruskäyttäjä Tammiäidit 2020 Joulukuun mammat 2017

  Siihen lopputulokseen oon jo tullut, että jos kapaloin, niin käytän todennäköisesti kapalopussia. Tai ainakin kokeilen :wink
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Diann Rakastunut foorumiin Heinäkuun äidit 2019 Joulukuun mammat 2017

  Mulla on tuommonen swaddle up kapalopussi valmiina vauvalle. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. ellikki85 Rakastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017 Syysmammat 2016

  Joo mä hankin esikolle samanlaisen ja oottaa tuolla valmiina :)
 9. Rusina Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Mäkin nappasin sellaisen kun tuli kirppiksellä vastaan. Luultavasti esikoinen ois tolleen imetyksen aikana hyötynyt siitä ja meinaan kokeilla nyt enemmän sitä. Ja siis kaikkea voi kokeilla; nähtäväksi jää sit mistä se oma vauva tykkää.
  Munkin kokemus koliikkisen vauvan kanssa on ehdottomasti pystyasento. Myös muiden vauvojen kohdalla se tuntuu olevan kova sana jos ne hössöttää. Sen takia tuo rintareppu on nyt kans jo valmiina. Myös että saan kädet vapaaksi taaperon hoitoon ja liikkumiseen
 10. ellikki85 Rakastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017 Syysmammat 2016

  Mulla sama että aion kyllä kantaa mahdollisimman paljon että saa kädet vapautettua ja samalla vauva saa olla ihokontaktissa pitää tietty toivoo et tää seuraava ei ois koliikki tapaus niinku veljensä tai no meillä oli ns. epätyypillinen koliikki kun nukku ilman huutoa yöllä mut päivät piti pitää pystyasennossa aamusta iltaan.
 11. Katlera Peruskäyttäjä Tammiäidit 2020 Joulukuun mammat 2017

  Ärsyttävää, kun ei vaan saa unta
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 12. Jenska Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Todellakin. Nyt ollaan valvottu semmonen 2h (4:50), ja aamulla pitäs jaksaa alkaa puuhaileen.
 13. Sinikka Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Täälläkin heräiltiin viiden aikaan. Mulla on nälkä! En oo vielä noussu ylös, kun mies nukkuu viel, mut hän herää klo 5.45 nii ehkä sit käyn jotain syömässä. :p Heräsin, kun käänsin kylkeä ja piti TAAS käydä wc:ssä. :hilarious: Moneskohan kerta se olikaan tänä yönä... Ja sit masuvauva aloitti mylläämisen tottakai. :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. Bettie Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017 Tammikuunmammat 2016

  Mulla on swaddle me up 50/50, siinä saa vauvan kädet vapautettua kun ne hihantyngät saa irti :) Pojalle ostin sen, kun huomasin et tykkää nukkua just siinä asennossa minkä se pussi mahdollistaa.

  Mulla tää oli eka yö ikiaikoihin, ku ei tarvinu käydä ku vaan kerran pissalla ja sekin oli joskus puolen yön paikkeilla. Kyl mä sen jälkeenki heräilin aina kylkeä kääntäessä, mut ei tarvinu nousta kertaakaa ylös :) Vauva oli kait päättäny mennä sellaseen asentoon ettei painanu rakkoa samal taval kuin normaalisti tekee.
 15. Diann Rakastunut foorumiin Heinäkuun äidit 2019 Joulukuun mammat 2017

  Täälä kans huono yö takana. Aina sen puolen lonkka kipeyty kummalla nukkui ja ei asentoa löytynyt. Lisäksi nenä tukossa ja hankala hengittää jotenkin muutenkin.. yleensä nukun ihan hyvin, että toivottavasti ei tää jää päälle. Sit kans pissalla sai ravata, kun levottomasti nukkui niin sen pissahädän jotenkin huomasi helpommin.
 16. Kardulla Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Mullaki hirvee yö! Supisteli niin kipeesti! :'( nyt oli pakko käydä yöl ottaa särkylääke, ilmeisesti auttoi ku sai vähä paremmin nukuttuu. Nykyisin alkanu olee mul 3 kertaa yöl vessaan nousu..ja nyt iha hirveetä ku joutuu pidättelee ku neuvolaan menossa ja pitää pystyy jättää näyte :/ äitipolilta soitteli mulle maanantaina et viime viikon näytteessä oli jotain flooraa? ja pitäis uus näyte antaa pariviiko sisäl, noh onneks neuvola jo tänää :)
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 17. Ritariperhonen Aloittelija

  Alkaa olla todella vaikea olla. Masennus vaan pahenee. On tiivis kontakti neuvolaan, psykologi, psykiatri, perheneuvola... Mikään ei oikein auta. En tiedä, miten selviän loppu vuoden:sad010.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
 18. Ayla85 Peruskäyttäjä

  Ritariperhonen *voimahaleja* Mä menisin äitin luo pariksi päiväksi, jos tulisi kauhea masis. Jolleki muulle se vois tietty olla joku kaverikin.
 19. Maatuska83 Ihastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017 Marrasmammat 2016

  Itelläni kans mieliala vähän alavireinen kun joutunut luopumaan lääkkeistä. Ja psykologi laitettiin tauolle. Noh, kait sitä on vaan pakko pärjätä loppuvuoden, vaikka sitten synkistellen ja itkien jos ei muuten...
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 20. [MayDay] Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Mulla on kans viime viikkoina nukkumista häirinny toi etten saa henkee, nenä kuiva ja tukossa ja kyljellä maatessa jotenkin tosi vaikee hengittää. Usein heräänkin sitten selältäni. Viime yöksi laitoin kirjat sängynjalkojen alle yläpäähän ja vielä pari extratyynyä että sain asennon enempi pystymmäksi ja voi vitsit miten paljon helpompi oli hengittää ja nukuin paljon paremmin! :) suosittelen kokeilemaan.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu