Lokakuun löpinät

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2017' aloitti Agnés, 30 syys 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Jos vauva huutaa ihan suoraa huutoa, niin kannattaa käyttää korvatulppia tai muuta kuulosuojainta leikkaamaan pahin ääni pois. Se ei ärsytä läheskään niin paljoa kun ei kuule ihan kaikkia äänensävyjä ja taajuuksia. Väsymystähän tulpat ei tietenkään poista.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 2. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Ei mua se huuto häiritse sinänsä, siis äänenä, ja oikeastaan mulle on tärkeää kuulla ne eri vivahteet, että tiedän, missä vaiheessa se itku on sitä itkua, joka vaatii tissiä viimeisenä keinona, eikä ole enää sitä vatsankipristysitkua, joka taukoaa itsekseen aina jonkin ajan päästä.

  Ihmeen hyvin kestän pojan itkua, vaikka se onkin aika kova ääni jo. Enemmän ehkä oma kädettömyys turhauttaa siinä, kun en pysty rauhoittamaan poikaa tarpeeksi, tosin jos se nyt on koliikkia, niin saatan soimata itseäni turhaan tuosta kädettömyydestä ja riittämättömyydestä. Eiköhän tämä tästä ajan kanssa suttaannu, kun vaan maltan nukkua silloin kun siihen on mahdollisuus. Kroppa ja pää vaan tappelee päivällä nukkumista vastaan, mutta nyt olen kyllä nukkunut myös päivällä joinakin päivinä :)
 3. kullerva Peruskäyttäjä

  Kiitokset tsempeistä! Ballonki muuttuikin cytotekiksi ja jäin osastolle odottelemaan käynnistymistä, täällä sitä siis nyt lojutaan ja toivotaan että kunnon supistukset alkaisivat... Vielä ei mitään mainittavaa muutosta, mutta kyllähän tuo masu nyt on vähän enemmän kipuillut tässä viimeisen parin vrkn aikana, jospa se olisi merkki lähestyvästä synnytyksestä!
  Aamulla lisätään annostusta jos ei yöllä ala tapahtua. Vähän kyllä jännittää miten tää käynnistäminen vaikuttaa sitten synnytyksen kulkuun, kun ilmeisesti mitä enemmän pitkittyy, sitä suurempi on todennäköisyys että joudutaan sektioon...
  • Optimistinen Optimistinen x 4
 4. Niiinu Tuttu foorumilla

  Tsempit sinne osastolle kullerva!
  Toivottavasti saat nyt yöllä nukuttua ja aamulla alkaisi viimeistään supistella :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Jospa se tositoimi siitä sitten saisi alkunsa kullerva, ettei tarvitsisi kovin pitkään odotella kunnon supistuksia :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Kuinkahan nopeasti kelakortti tulee kun nimi on rekisteröity systeemeihin. Me vietiin kuponki maistraattiin maanantaina ja tiistaina näkyi nimi vrk:n nettipalvelussa.
  Esikoisen kortilla kesti puoli vuotta, mutta en muista yhtään miten muiden kortit tuli.
 7. Martta:) Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Pitääkö se kelakortti jotenki ite hakea vai miten se homma menee? Mietin tuossa että meillä on ristiäiset vasta uutena vuotena niin tarviiko maistraatti tiedon tulevasta nimestä etukäteen?
 8. Cocoa Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  1-2viikkoa syntymästä tulee kotiin postissa maistraatin paperi täytettäväksi. Jos haluaa kastaa lapsen, paperi viedään papille samalla kun menee ristiäishommia sopimaan. Jos lasta ei kasteta, niin paperi lähetetään maistraattiin takaisin. Kunhan ovat käsitelleet maistraatissa paperin jossa lapsen nimi, niin sen jälkeen menee tieto Kelalle ja lähettävät Kelasta automaattisesti lapsen kelakortin kotiin postissa :)
  • Informatiivinen Informatiivinen x 4
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 9. Tania Rakastunut foorumiin Huhtimammat 2016 Lokamammat 2017

  Tai sit voi viedä paperit maistraattii ja pitää ristiäiset kun vauva on 4kk :D Näin tehtiin esikoiselle ja tehdään nytkin; ei jaksa väsää mitää kemuja enää tänä vuonna :)
 10. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Kokeilin piruuttani ensimmäistä kertaa pojalle kestovaippoja. Ainoat, mitkä tällä hetkellä säätöjen ansiosta menee, on äitiyspakkauksen taskuvaippa. Niitä mulla on vain kolme, joten tuskin tulee vielä tätä testiä enempää käytettyä. Nuo muut käytettynä ostetut ovat vielä liian isoja, pitää odotella että poika kasvaa lisää.

  Nyt on ollut pojalla aika rauhallinen päivä. Joskus puolen päivän tietämillä oli kunnolla hereillä ehkä 1-2 tuntia, oli hieman vatsanväänteitä, en tiedä johtuiko siitä kun parilla syöttökerralla unohdin antaa Cuplattoman. Oli kyllä seurustelutuulellakin välillä mukavasti. Sen jälkeen onkin sitten lähinnä syönyt ja nukkunut. Olen ehkä vähän varovainen, kun pojalla on tuota keltaisuutta silmissä edelleen joinakin päivinä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Nimi pitää ilmoittaa maistraattiin 2 kk sisällä vauvan syntymästä. Ristiäiset voi pitää vaikka 3 vuoden päästä. Asiat ei ole riippuvaisia toisistaan. Meillä kun ei olla laisinkaan uskonnollisia, niin ei pidetä ristiäisiä, tosin ei kyllä muitakaan nimenantojuhlia.
  Kelakortti tulee tosiaan automaattisesti kun vaan ehtivät lähettää sen.
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. Cocoa Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Musta olis niin kiva ajatuksena käyttää kestovaippoja, mutta sitten se todellinen pyykäysrumba sekä muutenkin niiden vaippojen puhdistus on sellanen stop merkki, etten pääse siitä yli enkä ympäri mitenkään päin..
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 13. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Ei tuo kestojen esiputsaus nyt ainakaan maitokakan kanssa ole mitenkään erityisen inhaa. Tosin mun mielestä se kakka ei edes haise erityisen pahalle. Sehän tietysti muuttuu sitten kun kiinteät ruoat astuu kuvaan mukaan, hajukin taatusti muuttuu.

  En ole mitään pyhää lupausta tehnyt, että ehdottomasti käytän pelkkiä kestoja sitten kun ne on oikean kokoisia. Mutta aion kokeilla kuitenkin. Pyykkään joka tapauksessa harva se päivä, joten oikeastaan lisätyöksi tulee imujen sullominen taskuvaippaan ja käytetyn vaipan esihuuhtelu. Nyt ainakin kotona ollessa se ei tunnu kovin isolta asialta. Veikkaan, että öisin käytetään kertsejä kuitenkin niin kauan kuin lapsi vaippoja tarvitsee, varsinkin sitten kun lapsi nukkuu pidempiä unia. Ei tarvitse sitten tunkea taskuvaippaan montaa imua, että riittäisi pidemmäksi aikaa tilaa pissalle.

  Noissa äp:n taskuissa on se ero ainakin fuzzibunzin vastaaviin, että ne voi pestä 60 asteessa. Voi siis pestä imut yhdessä taskujen kanssa. En tosin tiedä, miten se PUL-kalvo oikeasti kestäisi, jos ne taskut pesisi aina 60:ssa, enkä usko, että kuminauhatkaan siitä tykkäisi pidemmällä aikavälillä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. Miitu Addikti Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Sama homma.. Säästäis kyllä melkoisesti. Nyt kun vaippoja saa kaksin käsin kantaa niin esikoiselle kuin juniorille. :confused:
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. Mush Tuttu foorumilla Lokamammat 2017

  Kaari, minä pesen kaikki vaipat 60 asteessa ja sillon tällön 90asteessa. Kiina vaipoissa taitaa olla pesumerkintänä 30astetta, mutta 90asteen pesut ovat kestäneet jo kahden vuoden ajan. Yhdestäkään vaipasta ei ole mennyt pul eikä kuminauhat piloille. Tarrat tahtoo kulua, mutta se ei nyt pesuista johdu. Neppareita ei oo tarvinnut vaihdella kertaakaan ja tuskin tarvitseekaan.

  Itse koen vaippojen pesun pienempänä hommana verrattuna siihen että niitä joutuisi kauppareissulta kotiin tuomaan. Kuivumaan ripustaminen on se työläin osuus ja kuivasrummun jos omaa niin välttyy siltäkin.

  Maitokakkaa on kyllä välillä pyllystä siivoilla pois, onneksi on riisipaperi keksitty helpottamaan. Sen kun nostaa kakan roskikseen. Esikolla käytin sellaisia kestoversioita niistäkin (kuivaliinoja), mutta nyt en edes harkitse. Suoraan käytän maitokakkavaiheen ajan tuota riisipaperia.
  • Tykkää Tykkää x 2
 16. Siiru Rakastunut foorumiin Huhtiäidit 2020 Lokamammat 2017

  Millaisesta riisipaperista on kyse? (en oo koskaan kuullutkaan..)
 17. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Nyt tuli muuten meille se kela kortti, jota ehdin jo kyselemään. Eli viikko taisi mennä siitä kun vietiin se nimenilmoituskuponki maistraattiin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Tänään vietiin nimilomake maistraattiin, ja siellä selvisi, ettei isyyden tunnustuksen tietoja löytynyt sieltä vielä. Pojalla ei siis vielä ole virallisesti isää, vaikka se tunnustushomma tehtiin neuvolassa jo aikaa sitten. Että odotellaan nyt sitten...
 19. Cocoa Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Meille sanottiin, että lapsen syntymän jälkeen on isyydentunnustuksen odotusaika/valitusaika. En muista monta viikkoa se oli, mutta kun se on mennyt umpeen, niin sitten vasta isyystiedot menevät maistraattiin ja päivittyvät lapsen tietoihin :)
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 20. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Ahaa, voi kyllä olla, että meillekin on tuosta sanottu, mutta ei ole jäänyt mulle mieleen. Sillä käynnillä oli kyllä paljon muutakin asiaa, joten on tosiaan saattanut mennä multa kokonaan ohi tuo tieto :)

Jaa tämä sivu