sista81, meillä oli tismalleen samat sävelet eka puurosatsin kanssa
Ensimmäisestä lusikallisesta irvisteli (mitä ei ole tapahtunut soseiden kanssa kuin kaupan maissin kohdalla!), mutta omenasose korjasi asian. Enkä kyllä yhtään ihmettele. Se suolaton kaurapuuro on kyllä tympeistä tympeimmän makuista, uh! Mutta nyt siis menee jo ihan suvereenisti se puurokin, eikä ole välttämätöntä lisätä sosetta siihen houkuttimeksi. Toki ehkä soseiden myötä tyttö voisi oppia siihen, että puuron kanssa on kiva syödä hedelmiä/marjoja, mitkä taas on terveellisempi vaihtoehto kuin kuorruttaa puuro esim. sokerilla tai voilla? Nojoo...
Minä tein sen puuron ihan tavan (luomu)kaurahiutaleista, en ostanut mitään "vauvan mieto kaurapuuroaines" -systeemeitä tms... vaan mittasin muutaman desin hiutaleita tehosekoittimeen, annoin surrata minuutin-pari ja ta-daa: meillä on nyt "vauvan kaurapuuropurua"
askillinen kaapissa valmiina. Tuskin se vieläkään vastaa koostumukseltaan ihan noita kaupan puurojauhoja, mutta ei ole tarkoituskaan totuttaa likkaa liikasileeseen puuroon.
Mites te muut, käytättekö noita vauvojen omia puurojauheita vai tavan hiutaleita? Mitä viljalaatuja olette ajatelleet kokeilla? Pelkästään nämä perinteiset: kaura, riisi, ohra, vehnä, ruis vaiko mahdollisesti myös muita vähän "eksoottisempia" (hirssiä, tattaria jne)? Minua kiinnostaisi kokeilla ainakin hirssiä ja tattaria likalle, saas kattoo nyt sitten, jääkö aikeeksi vain.
Lainasin kirjastosta Aurinkomaa - kasvisruokaa koko perheelle -keitto-opuksen, ihan vain huvin vuoksi ja urheilun kannalta. Että josko sieltä saisi jotain kivoja vinkkejä noihin soseyhdistelmiin. Ja saahan sieltä... kirjassa on melko kivasti tietoa ohjeiden yhteydessä, esim. ohravellin kohdalla maininta:
"Ohralla on limaa irrottava vaikutus, joten se sopii hyvin nuhaisille lapsille."