Liikunta ja raskaus

Keskustelun 'Elokuiset 2020' aloitti iloinenodottaja, 7 joulu 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Talvitintti Ei muuta elämää Lokaäidit 2020 Toukomammat 2017

  Mä kävin tänään hölkkäämässä, pitkästä aikaa tuntu hyvältä. :) Aikasemmin hölkkä/juoksu alkanu ikävästi pistämään mahaan ja muutenkin kohdussa alkaa tuntumaa niin epämiellyttävältä että pakko lopettaa lyhyeen. Mut tänään hölkkäsin melko pitkänkin matkan eikä mitään! :happy: Hengästyminen on kyllä syvältä tän raskauden myötä. :confused:
  • Tykkää Tykkää x 2
 2. Babyhei Aloittelija Eloäidit 2020

  Kävin just spinningtunnilla. Aah se tuntui kans niin hyvältä. Vaikka en ihan täysii vetänyt mutta kuitenkin hyvillä sykkeillä niin että tuli hiki ja hengästyi.
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. Kotikisu Tuttu foorumilla Eloäidit 2020 Helmimammat 2018

  Mä olen lähinnä käynyt harvakseltaan kävelylenkeillä ja sitä ajattelin jatkaa päivittäisenä. Lisäksi välillä voisin käydä uimassa. Viime raskaudessa kävin melko myöhäänkin uimassa ja se sujui hyvin.

  Avantouintia itsekin pohdiskelen. Olen paritse talvessa yleensä käynyt, mutta nyt pohdin riskejä ja pitäisikö vaan jättää väliin.
 4. Äitykkä-77 Tuttu foorumilla Toukokuiset 2021

  Mulla liikunta vauvan syntymän jälkeen painottunut vaunulenkkeihin, päivittäin kärrytellään 5-10km. Lisäksi teen kotitreeniä vauvan kanssa ja vauvauinissakin saa kivasti kerta viikossa itsekin vesiliikuntaa.
  Nyt jo huomaa ettei reipas kävely enää olekaan niin huoletonta kun heti hengästyy ja tämä pahaolo velloo välillä hyvinkin voimakkaana joka hidastaa menoa kummasti
 5. Jenskutin Peruskäyttäjä Eloäidit 2020

  Uiminen on tuntunut viimeaikoina hyvältä:happy:
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. naps Ihastunut foorumiin Eloäidit 2020 Huhtimammat 2018

  Mulla oli eilen spinningohjaus ja ai että hävetti ku hengästyin jo alkulämpässä niin että en tiennyt miten oisin puhunu :facepalm:
 7. Tipz Aloittelija

  Mun liikunta on jäänyt aika nolliin koko raskauden aikana poislukien koiran kanssa kävelyt. Tuntuu, että syke nousee tosi nopeasti ja alkaa hengästyttää ja sit mulle tulee pahoinvointia liikkuessa. Oon varmaan aika näky kun kävelen koiran kanssa ja samalla yökkäilen jatkuvasti
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 8. bello Ihastunut foorumiin Eloäidit 2020 Elomammat 2016

  Raskaus ja salitreeni. Mitä aiotte tehdä loppuun asti, mitä kevennellä? Mä olen toistaiseksi jättänyt suorat vatsat pois, muuta teen.
 9. naps Ihastunut foorumiin Eloäidit 2020 Huhtimammat 2018

  Oon aina joutunut jättämään kyykyt pois jossain vaiheessa raskautta kun se ikävästi kasvattanut painetta keskivartalossa. Samoin selällään tehtävät liikkeet, ei sen takia kun tulis huono olo vaan siks ku en päässyt sieltä enää ylös kun lonkkaan sattunut niin paljon :facepalm: bodypumpissakin jouduin lopuks skipata rintakappaleen kun olis ollut liika noloa pyytää ohjaajaa nostamaan :woot: viime raskaudessa en kevennellyt, tein samoilla painoilla ja lihasmassa olikin sama raskauden jälkeen ku sitä ennenkin. Sama treenisuunniyrlma on nytkin. Tietenkin joutuu sitten asiaa erikseen miettiä jos tulee jotain oloja
 10. bello Ihastunut foorumiin Eloäidit 2020 Elomammat 2016

  Neuvolasta sanottiin jättää mave pois ja sitä itsekin mietin, kun on selälle kova rasitus ja selän notko voi muuttua yms. Ehkä kevennän sitä ja teen vaikka käsipainoilla :think005
 11. naps Ihastunut foorumiin Eloäidit 2020 Huhtimammat 2018

  Mää en oo hetkeen lähes tehny, ku vihaan sitä :woot: viikko sitten kokeilin, mutta tosi varovaisilla painoilla, varmaan 1/3 niistä millä tuota ennen oon tehny. Mutta hyvä tietää etten lähde sillä revitteleen:)
 12. Arielle Tuttu foorumilla Eloäidit 2020 Elomammat 2017

  Mä ostin just lisää uintikertoja liikuntahallin kortille, tarkoitus olisi ainakin kerran viikossa päästä uimaan tässäkin raskaudessa. :) Muuten varmaan lähinnä vaunulenkkejä esikoisen kanssa ja kotijoogaa ja -treenejä tiedossa.
 13. tildanen Tuttu foorumilla Eloäidit 2020

  Mulla jäi ”omat lajit” vähälle kun testi näytti positiivista. Ratsastus jäi heti tauolle ja mies saa lasketella tämän kauden ilman minua. Moni ottaa näissä riskejä, minä en. Hevonen on tuttu mutta vaativa ja tulinen ja vaikken ole koskaan tullut alas asti, on hurjia tilanteita ollut joten minulle tämä on selvä ei. Samoin laskettelu vaikka olenkin kokenut.

  Sen sijaan jooga ja pilates saavat jatkua mukautetuilla liikkeillä sekä koiralenkit tietysti. Juoksu ei ole toviin tuntunut hyvältä, se on pitänyt laittaa tauolle. Itse yritän pitää kiinni siitä että käyn joogassa ja pilateksessa viikottain, niistä saa sekä fyysistä että henkistä apua ja hyvää ohjausta muuttuvaan ryhtiin ja keskivartalon tukeen. Hengitys auttaa varmasti myös synnytyksessä ja loppuraskauden kivuissa sekä ylipäätään joogan opettama kyky olla keskittymättä kipuun.
 14. wetspets Aloittelija Eloäidit 2020

  Mä jouduin kans jättämään oman lajin, se oli vauhdikas fyysinen täyskontaktilaji. Aika ikävä sitä on, kun tuli sitä harrastettua n. 3 krt. viikossa. Mutta kai tähän tottuu, pitää vaan etsiä endorfiinit nyt muualta. Olen nyt alkanut käydä bodypumpissa ja bodybalancessa ja sain miehen suostuteltua tanssikurssille (!) :dance008 Elokuun jälkeen voi olla hankala löytää yhteistä aikaa tuollaselle... Ja tietty koiran kans tulee läpytettyä.
 15. bello Ihastunut foorumiin Eloäidit 2020 Elomammat 2016

  Mulla alkaa huomenna raskauspilates, jee :) Kiva päästä pilatekseen pienen tauon jälkeen.
 16. Oman elämäni sankaritar Tuttu foorumilla Eloäidit 2020 Elomammat 2017

  Oman kehon painoharjoittelu ollut mulla aiemmin kova sana, mutta nyt kokeilin pitkän tauon jälkeen oksentelun vihdoin helpottaessa ja huomasin, että haastavaa on. Erkauma pullottaa jo nyt ikävästi ja se rajaa vatsalihasliikkeitä, lankkuja, selkä liikkeitä ja punnerruksia jne... Eli kaikki mun lempparit. Plääh. Minäkin vetäsin spinningiä ja sekin oli tuskaa. Kahvakuula oli tuskaa. Venyttely oli tuskaa! Palautuminen hidasta... Sitä se teettää, kun oksentaa 5vkoa monta kertaa päivässä ja makaa sohvalla ja menee kroppa ihan jumiin. Ehkä se tästä vielä... Baby steps.. :p:grin
 17. naps Ihastunut foorumiin Eloäidit 2020 Huhtimammat 2018

  Eilen tunnustelin ite että missä vatsalihakset menee kun oon pystynyt niitä tekemään vielä ilman mitään ihmeellisiä oloja. Täytyy jättää kyllä nyt vatsalihakset rauhaa:eek::eek: 4 sormea meni heittämällä alavatsalla lihasten väliin:wideyed:o_O hiukka olin järkyttynyt kun ei oo tosiaan mitään kummallista ollut
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 18. NAom Aloittelija Eloäidit 2020

  Ekassa raskaudessa treenasin läpi raskauden ja toivon, että tälläkin kertaa voinnit sen sallisivat! Salilla teen edelleen viikottain 4 treenit. Nyt olen muuttanut sarjoja pidemmäksi ja tiputtanut painoja. Sykkeitä en ole vielä alkanut seurailemaan. Olipahan muuten tullut rajoituksia sitten 2017 jälkeen :sad010”ei suositella” -listalla oli paljon sellaisia liikkeitä mitä tein vielä loppuraskaudesta viime kerralla..
 19. naps Ihastunut foorumiin Eloäidit 2020 Huhtimammat 2018

  Nyt on pakko kysyä että mistä löysit liikkeet joita ei suositella. Ite en oo löytänyt kuin sen raskaana olevan likkujan lehtisen, jonka saa neuvolasta ja siinä kaikki on ympäripyöreästi..
 20. bello Ihastunut foorumiin Eloäidit 2020 Elomammat 2016

Jaa tämä sivu