Korona ja raskaus

Keskustelun 'Elokuiset 2021' aloitti Vargynja, 19 marras 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Huolettaako teitä koronan leviäminen? Käytätkö maskia käydessäsi kaupassa? Saako puoliso tulla mukaan neuvolaan? Ja kaikkea muuta keskustelua koronasta.
 2. CherryRed Sukkela juttelija

  Meillä siirtyi juuri huomisen varhaisultra koronaepäilyn takia. Onneksi testiin pääsee nopeasti (kahden tunnin päästä ilmoituksesta) ja tuloksenkin saa nopeasti (päivässä).

  Kävin Elokuussa myös testissä ja satuin siihen ruuhkapiikkiin, kun koulut oli alkaneet viikkoa aikaisemmin. Ajan sain 4 päivän päähän ja tuloksen sain 5 päivän päästä, eli olin 9 päivää karanteenissa.

  Me ollaan oltu keväästä saakka maskit päällä aina kun poistutaan kotoa, sekä todella tarkkoja missä edes käydään maskit päällä, koska asutaan Helsingissä ja täällä on ollut enemmän tapauksia kuin muualla. Jos minulla on korona niin en oikeasti keksi mistä se on tullut! Meillä on käytössä ns. kansanmaskit, mutta 2-suodatuskerrosta, joten suojaus pitäisi olla n.80%. Onhan siinä se pieni virhemarginaali.

  Vaikka virallisia tuloksia koronan haitallisuudesta alkuraskauteen ei kauheasti ole, niin minkälaisia tunteita tämä pandemia-aika teissä muissa herättää?
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. Nipanderi Luottohahmo langoilla Elokuiset 2021 Joulukuun mammat 2017

  Kyllä herättää tunteita. Saatan joutua töissä altistamaan itseni koronalle, vaikka varsinaisesta koronatyöstä voinkin kieltäytyä:mad:
 4. CherryRed Sukkela juttelija

  Voi ei... henkisesti raskasta kun joutuu pelkäämään töissä.
 5. Fleurette Oman äänensä löytänyt

  Oletteko miettineet otatteko koronarokotteen raskaana ollessa jos Suomessa sitä raskaana oleville edes tarjotaan? Briteissähän sitä ei anneta alussa ollenkaan raskaana oleville tai lapsille. Itse en heti rokotetta halua ottaa, ennen kun on enemmän tutkittua tietoa, mitä haittavaikutuksia siitä voi mahdollisesti olla sikiölle...
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 6. Plumeria Hyväntuulinen höpöttäjä Elokuiset 2021

  Jos en olisi raskaana, ottaisin rokotteen varmasti, koska mulla on töissä suurehko todennäköisyys saada korona.
  Nyt raskaana ollessa odotan viranomaisten ohjeistusta. Jos tulee ohje että ei rokoteta, päätös on aika helppo. Jos rokotetta taas tarjotaan pitää punnita sen mahdollisten haittavaikutusten tai koronan aiheuttamien haittojen välillä... o_O
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. CherryRed Sukkela juttelija

  Samoilla linjoilla @Plumeria sun kanssa, että jos ei suositella raskaana oleville, niin en ota. Jos/kun sitä suositellaan, aion punnita tilannetta sen hetkisen parhaan tiedon mukaan. Sitäkin kertyy koko ajan, nyt kun rokotukset etenee,
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 8. Nipanderi Luottohahmo langoilla Elokuiset 2021 Joulukuun mammat 2017

  Minä en ole aikeissa ottaa korona rokotetta raskaana ollessa. Työn puolesta sitä meille varmasti tarjotaan. Olen kertonut töissä raskaudesta ja nyt on suunniteltu niin, että jos tulee tarve koronatyöskentelyyn, niin se en missään tapauksessa ole minä, kuka sitä työskentelyä joutuu tekemään. Altistus tietysti voi töissä tapahtua milloin tahansa, kun asiakastyötä tehdään.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 9. Repo Luottohahmo langoilla Elokuiset 2021 Joulumammat 2018 Maalismammat 2017

  Voihan korona. Ollaan maskijuttujen takia siirrytty kauppakassipalveluun. Miehellä on astma ja itseä ahdistaa käyttää maskia jo pelkästään sen vuoksi että en pysty kuitenkaan olemaan aseptinen sen kanssa. Eli toisin sanoen kerään sillä näppärästi itselleni kaikki pöpöt :rolleyes:.
  Tästä syystä ostin sitten itselleni sen halvatun kalliin kuparimaskin. Se oli mulla eilen viisi minuuttia kaupassa, alkoi ahdistaa tosi paljon, ei ollut pyörtyminen kaukana. Taitaa jäädä muille maskit :confused:. Onneksi asutaan periferiassa, täällä on tilaa hengitellä ilman maskia.

  Rokote jää myös muille, melko haipakkaa sen tekaisivat :nailbiting:.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 10. _Maya_ Näppärä viestien naputtelija Elokuiset 2021

  Nipanderi,
  mulla samantyyppinen tilanne, paitsi että en ole vielä kertonut töissä. Olen sitä tässä pähkäillyt, ja varmaan kerron pian kun pahoinvointikin yltynyt niin pahaksi, että taidan joutua ottamaan saikkua. Eipä tule sitten arvuuttelua, että onko mulla korona vai mikä. Tilanne on siitä ikävä, että aloitin just uudessa työssä. :meh:

  Oma kantakin on tällä hetkellä, että en halua rokotetta ottaa, koska sitä ei ole tutkittu raskaana olevilla.
 11. Nipanderi Luottohahmo langoilla Elokuiset 2021 Joulukuun mammat 2017

  En mäkään olis halunnut vielä kertoa, mutta oli aika hilkulla tää koronatyöskentely. Työpaikalla ovat kyllä tienneet meidän käyvän lapsettomuushoidoissa, koska olen joutunut käyttämään siihen työaikaani, niin ehkä aika luonnollinen oletus, että näin saattaisi jossain kohtaa käydä:hilarious:
  • Tykkään Tykkään x 2
 12. jannn Seurustelun sensei Toukokuiset 2022

  Kyllä pelottaa korona, käytän maskia julkisissa ja kaupoissa, sekä ajoittain töissä. Rokotetta en ainakaan raskaanaollessa ottaisi.
  Näillä näkymin saa puoliso tulla varhaisultraan ja neuvolaan, mutta tulee varmaan korkeintaan ultraan mukaan.
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. Avelin Hyväntuulinen höpöttäjä Elokuiset 2021

  Meillä oli jo korona puolison kanssa joten enää ei niin ahdista mutta toki pidetään maskeja ja etäisyyttä ja pysytään lähinnä kotona. Rokote otetaan heti kun voidaan mutta ei raskaana ollessa
 14. Agnés Sukkela juttelija Elokuiset 2021

  Sama täällä. Työskentelen lähihoitajana vanhusten parissa. Saas nähdä mihin tää homma etenee, en halua riskeerata vauvaa mutten myöskään asiakkaita ja entäs jos työnantaja määrää rokotteen kaikille?
 15. Repo Luottohahmo langoilla Elokuiset 2021 Joulumammat 2018 Maalismammat 2017

  Luulis että työnantaja siinä kohtaa on velvoitettu löytämään sulle muuta työtä. Ja toisaalta eilen kyllä telkkarissa joku tärkeä henkilö (katsoin sivusilmällä) ilmoitti että rokote tulee olemaan kaikille vapaaehtoinen, hän sitä oikein painotti. Vauvan turvallisuus kaiken edelle :).
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. Ciara Näppärä viestien naputtelija Elokuiset 2021 Maalisäidit 2020

  Koronarokotetta en ota.

  nyt raskaana ollessa ahdistaa maski ihan hulluna. Alkaa oksettaa 5min käytön jälkeen ja viimeisimmät kertismaskit jotka ostin, haisee kummallisille ja kun on hajuaisti herkkänä niin tekee todella ällöä :hungover:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 17. Agnés Sukkela juttelija Elokuiset 2021

  No nythän se selkis ettei raskaana oleville edes suositella koronarokotetta. Huh.

  Mua kans töissä ahdistaa maskit ku puuskututtaa ja hengästyttää muutenkin. Onneks voin hengittää välillä ilman maskia et ei ihan 8 h yhtä kyytiä tartte olla mut silti ahdistaa.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 18. _Maya_ Näppärä viestien naputtelija Elokuiset 2021

  Sama homma maskin kanssa, joudun töissä sitä pitämään ja nyt raskaana ollessa se tuntuu jotenkin tukalammalta kuin ennen. Olen nyt ottanut tavaksi, että vessassa käydessä otan maskin hetkeksi pois naamalta, toki puhtain käsin. Toisaalta maskissa on se hyvä puoli, että se blokkaa vähän vahvoja hajuja :grin
 19. AnniV Hyväntuulinen höpöttäjä Elokuiset 2021

  Minä olen sen verran onnekkaassa tilanteessa, että teen etätöitä. Kontakteja on siis mulla tosi vähän, miehellä sen sijaan paljon. Rokotetta en raskausaikana ota, ellei nyt ohjeistukset muutu jotenkin tosi ratkaisevasti.

  Maskia käytän aina kaupassa ja muissa julkisissa paikoissa, mutta mullakin se pahentaa tätä alkuraskauden kuvotusta ja huimausta.
 20. Matryoshka Jostain jotain jo tietävä Elokuiset 2021

  Meille tämä korona-aika on ollut lähinnä vain hyvä asia. Esikoinen syntyi maaliskuussa niin, että rajoitteet eivät vielä vaikuttaneet osastolla oloon, saatiin perhehuone. Nyt ollaan saatu olla kotona ihan rauhassa vauvakuplassa ja mies on saanut tehdä paljon etätöitä, niin yhteistä aikaa on enemmän kun lounastetaan yhdessä eikä työmatkoihin mene aikaa.

  Nyt kun olen raskaana, niin hieman enemmän mietityttää, mutta käyn niin harvoin missään, että oikeastaan ei pelota.
  • Tykkään Tykkään x 1