Viime raskaudessa vedin kaikkia kaupan pastoröituja juustoja niinku ennenkin, suoraan paketista tai sitten salaatissa yms. Hyvin harvat on pastöroimattomia, siis niitä ei vaan löydä. Eli kaikkia tuorejuustoja, homejuustoja ym. söin enkä todellakaan kuumentanut.
(pihvi)Lihat söin niinkuin ennenkin: medium tai medium-miinus. Hirvenlihaakin söin, vaikka sitäkin kuulemma pitäisi varoa lyijyn takia. Inkivääriä jos käyttää ruuanlaitossa palasen, niin enpä usko siitä haittaa olevan. Ilmakuivattu kinkku on herkkua ja sitäkin söin.
Mitään erikois-rasva-valmisteita en suosittele kenellekään. Oliiviöljy ja voi ovat meillä peruspilarit, joitten rinnalla käyttäisin myös kookosöljyä. Mitä pidemmälle prosessoitu, sen huonompi valinta.
Muutoin meillä käytetään mahdollisimman paljon luomua ja riistaa ja oman pellon säilöttyjä tuotteita.
Oon kans miettinyt tota pellavansiemenjuttua, kun ite käytän kans jugurtin seassa pellavasiemenROUHETTA (sekä muita siemeniä), joka on eri asia imeytymisen kannalta kuin siemenet. Pitänee tosta vielä neuvolasta kysyä. Ruuansulatus pysyy jokseenkin hyvässä kuosissa tuon rouheen ansiosta, etten siksikään sitä haluaisi lopettaa...
Kauheesti kielletään kaikkea, mitä nyt ei oo tutkittu, ni varuiksi kielletään. Eri asia joku alkoholi ja tupakka. Niitä en käytä raskausaikana, enkä kyllä tupakkaa muutenkaan polta, etten nytkään kyllä alota ;D