Keskenmeno

Keskustelun 'Enkeleiden vanhemmat' aloitti Riskiraskautuja, 3 loka 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. amandatt Rakastunut foorumiin

  Olen todella pahoillani :sorry: Paljon voimia! :Heartred
  Toivottavasti saat osastolla mukavat hoitajat, itseäni helpotti keväällä kun sattui niin mukavat ja ymmärtäväiset hoitajat ja hyvä lääkäri, kun kokemus oli muuten niin raskas. Meillä oli keskenmeno viikolla 19+6 niin sairaalassa piti synnyttää.
 2. Merelda Tuttu foorumilla Huhtimammat 2018

  Kiitos :Heartbigred
  Kovia oot sinäkin kokenut ja ollut jo pitkällä odotuksessa.
  Eilen sattui ainakin hyvät hoitajat ja lääkärit, toivotaan, että myös huomenna kun varsinainen koitos alkaa.
  On tää kyllä ihan hullua, miten nopeasti voi ilo kääntyä suruksi ja elämä ja kuolema liikkua niin lähellä toisiaan. Luin, että 1-5% keskiraskauksista päättyy. Aika hurjaa, että kuuluu näin harvinaiseen porukkaan.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 3. amandatt Rakastunut foorumiin

  Niinpä, jonkun tilaston mukaan noilla minunkin viikoilla keskenmenon riski oli enää jotain 0,01% ja niin vain osui omalle kohdalle :sorry: Kovasti tsemppiä huomiseen! :Heartred
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 4. Naala Ihastunut foorumiin Marraskuiset 2021 Syyskuun äidit 2019

  Miten surkeaa, olen tosi pahoillani :sad001 Tsemppiä, toivottavasti kaikki menee hyvin.
 5. Menninkäinem Ei muuta elämää Elokuiset 2021 Huhtimammat 2017

  Voi kamala Merelda, olen niin pahoillani :sad010:Heartred
 6. Benelobe Peruskäyttäjä

  Eilen syntyi rv 17+3 meidän enkeli poika. Toissa päivänä sain vielä ultrasta katsoa pienen reipasta liikuskelua. Maanantaina soitin neuvolaan oireista ja olivat sitä mieltä, että oireet kuuluvat raskauteen ei mitään hätää. Dopplerilla kuuntelin kotona normaalia sykettä 145 taajuudella tiistaina ennen yksityiselle sairaalaan lähtöä ja ajattelin, että vauvalla on kaikki hyvin. Vauvalla olikin, mutta lääkärin tutkimuksessa selvisi kohdunkanavaa ei ollut yhtään jäljellä ja kohdunsuu oli 3cm auki, lapsivettäkin pääsi tihkumaan jostain. Todella huonot ennusteet selvitä ja pahoittelujen määrästä jo arvasin mikä lopputulema tulee olemaan. Raskaampaa tässä vielä tekee se, että kaikkialla toitotetaan hyvää uutta vuotta ja niinhän tämän tulevan 2021 vuoden pitikin olla parasta, mitä 4v lapsettomuuden jälkeen voi kokea. Mutta nyt se muuttuikin aivan painajaiseksi.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 17
 7. Solros Tuttu foorumilla Elokuiset 2021 Syyskuun äidit 2019

  Benelobe, voimia sinne niin paljon. :Heartred Mulla myös kokemusta yhdestä myöhäisestä keskenmenosta, ja tuo on kyllä yks niitä elämää muuttavia kokemuksia. Yhden keskenmenoista koin myös vuoden juuri vaihtuessa ja se tuntui kyllä niin irvokkaalta, muut iloitsee tulevasta, kun itse on aivan surun murtama.

  Toivottavasti sulla on siellä rakkaita ympärillä joiden kanssa surra ja purkaa tapahtunutta. Älä myöskään epäröi hakea myöhemmin ammattilaisen apua, jos vähänkään siltä tuntuu. Voimia!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 8. Benelobe Peruskäyttäjä


  Raskastahan tämä on katsoa uutena vuotena, kun muut tuovat ilmi uusi raskauksiaan. Onneksi on hyvä tukiverkosto olemassa.

  Mikäli haluat kertoa oletko raskautunut uudelleen kokemasi jälkeen ja sujuiko seuraava raskaus ongelmitta? Löytyikö mitään syytä myöhäiselle km:lle?
  • Tyhmä Tyhmä x 1
 9. Solros Tuttu foorumilla Elokuiset 2021 Syyskuun äidit 2019

  Mulla myöhäisen km:n viikoilla 18+1 aiheutti lapsivesipussin ja sikiökalvojen tulehdus, jota ei tutkimuksista huolimatta havaittu ajoissa. Seuraava raskaus mulla sujui ongelmitta, olin tosin tiiviimmässä seurannassa sen aikana. Ultria oli usein, joten se rauhoitti mieltä.

  Tuonne salaiselle puolelle kannattaa liittyä, jos yhtään siltä tuntuu. Siellä on saman kokeneiden kirjoituksia paljon, niistä sain itse ainakin vertaistukea.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 10. Benelobe Peruskäyttäjä

  Tuota olen itsekin pohtinut pääseekö sitä tiiviimpään seurantaan, koska nyt en saanut neuvolasta apua vaikka pyysinkin vaan jouduin hakeutumaan yksityiselle oireiden vuoksi. Normaalissa raskaudessa se rv12 rajapyykki on yleensä se etappi jota odottaa ja niin minäkin tässä ajattelin. Tiedän jo etukäteen, että seuraavassa se rajapyykki tulee olemaan vähintään rv24 jolloin tiedän vauvalla olevan edes mahdollisuuksia selvitä. Meillä taustalla on vielä useamman vuoden lapsihaave ja lapsettomuushoidot, jotka tekee tästä vielä rankempaa kun mitään taetta tulevasta ei ole, vaikka 2 km raskautta tuo tietysti toivoa raskautimisesta.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 11. Merelda Tuttu foorumilla Huhtimammat 2018

  Lämmin osanottoni :Heartbigred

  Tiedän mitä nyt käyt läpi. Menetin oman lapseni 2,5 viikkoa sitten rv 16+5.
  Minäkin voin länpimästi suositella salaistaryhmää. Sieltä olen saanut paljon vertaistukea kokemaani ja suruni käsittelyyn.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 12. Benelobe Peruskäyttäjä

  Osanottoni myös teidän suruun. :Heartbigred Surullista, että moni joutunut vielä kohtaamaan kaiken kukkuraksi näin juhlapyhien aikoihin tälläistä. Vaikka eipä se arkipäivä tuo sen enempää lohtua asiaan.
 13. _rosegold Tuttu foorumilla

  Täällä myös uuden vuoden toiveikkuus ja ilo raskaudesta sai tänään täyskäännöksen varhaisultrassa. Sikiöpussi tyhjä eikä merkkejä elämästä :sad010 takana nyt kolme keskenmenoa, eikä vielä yhtään onnistunutta raskautta. Kyllähän tämä on raastavaa ja niin epäreilua, ihmetyttää miten jotkut ylipäätänsä saa terveitä, eläviä lapsia :sad001 miten muut, oletteko kokeneet onnistuneen raskauden usean keskenmenon jälkeen?
  • Sympatiaa Sympatiaa x 11
 14. Ihmemaanlapsi Ihastunut foorumiin Syyskuiset 2021

  Paljon voimia kaikille, sympatiani on teidän kaikkien puolella :sad001:Heartred kaipasin pientä tietoa kun täällä on tosiaan useampi keskenmenon kokenut. En ole itse vielä ikinä sellaista saanut, mutta tänään klo 13.50 kävin vessassa ja tuli verestävä lima pyyhittäessä. Mitään ei oo sen jälkeen tullut ja kipuja ei oo. Sormella kokeilin niin tuli sormeen edelleen mutta huomattavasti haaleampaa. Miten teillä km alkanut? Nyt vasta rv5+4
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 15. PK Tuttu foorumilla Heinäkuiset 2021

  Ruskea tuhru on mulla ollut merkkinä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. Kaiq Tuttu foorumilla Lokakuiset 2021

  Mulla alkoi varhainen km rusehtavalla vuodolla yhtenä aamuna. Vuoto loppui parin tunnin sisällä mutta palasi seuraavana aamuna kirkkaan verisenä selkeänä vuotona kipujen kanssa. Mutta alussa pieni vuoto on käsittääkseni täysin normaalia, eikä läheskään aina tarkoita mitään ikävää :) Eli ei varmastikaan mitää hätää, jos ei ala kovin runsas vuoto ja kovat kivut. Kaikki peukut pystyssä, että kaikki on sun maksussa hyvin :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. _rosegold Tuttu foorumilla

  Mulla kaksi ekaa km alkanut haalealla rusehtavalla vuodolla, jota jatkui satunnaisesti useamman päivän. Sen jälkeen holahti veret kunnolla ja sitä sitten tuli, ettei kyllä epäselväksi jäänyt. Nyt tää viimeisin ei oo oireillut mitenkään, tuulimuna huomattiin varhaisultrassa ja nyt sitten viikonloppuna lääkkeellinen tyhjennys. Alkuraskauden niukka vuoto tuntuu kyllä olevan tosi yleistä, ilman että mitään häikkää edes olisi. Eli älä vielä menetä toivoasi, hyvin voi olla asiaan kuuluvaa :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Fiarlán Peruskäyttäjä Helmikuiset 2022

  Eilen todettiin että syyskuulle odotettu raskaus on mennyt kesken. Viime viikonloppuna tuli pyyhkiessä ruskeaa vuotoa paperiin ja maanantaina aamulla soitin omalle terveysasemalle ja neuvolaan. Vastaus oli että odotellaan - toki rusehtava vuoto saattaakin kuulua asiaan . Minulla oli kaikki raskausoireet kadonneet ja tiesin maanantai-iltapäivänä kun kivut alkoivat ja vuoto muuttui kirkkaan punaiseksi. Edelleenkään en tiistaina meinannut päästä lääkäriin puhelimessa tehdyn hoitotarvearvion perusteella ja aika varattiin keskiviikolle. Lääkäri onneksi katsoi tietoni ja soitti ja pyysi tulemaan. Tutkimuksen jälkeen hän lähetti minut samantien Naistenklinikalle.

  Nkl ultrassa todettiin keskenmeno mutta raskauden sijaintia ei enää voitu todentaa eli voi olla myös kohdun ulkoinen. Kohtu kuitenkin on alkanut tyhjentyä joten nyt siis seurataan hcg-verikokeissa että km päättyy ja sain lisäohjeiksi olla sinne yhteydessä jos olo oleellisesti huononee ja sitten katsotaan seuraavia toimenpiteitä.

  Oma tuntemus oli siis viikonlopusta alkaen oikea ja tuntuu kuin terveydenhuollossa ei olisi kuunneltu asiakasta. Ja samalla sisäinen järjen ääni taustalla toitottaa että tilastoihin perustuen sielläkin olisi voitu olla oikeassa. Kova tunteiden myllerrys on siis päällä, eniten odotan että kivut loppuu.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 11
 19. CherryRed Ihastunut foorumiin

  Pahoittelut keskenmenosta :Heartred
  Meillä on täällä myös salainen puoli, jossa jaamme tunteita, jos haluat tulla sinne juttelemaan.
  • Tykkää Tykkää x 2
 20. Fiarlán Peruskäyttäjä Helmikuiset 2022

  Kiitos, nyt alkaa helpottaa - fyysisesti ainakin. Onneksi sain loppuviikon sairaslomaa.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1

Jaa tämä sivu