Kesän kujeet

Nebula, nukahtaako teidän muksu syliin? Entä päivällä? Jos, niin siitä varmaan voisi yrittää lähteä liikkeelle, ainakin omat voimat riittää paremmin päivällä tai illallakin kuin yöllä. Eli jos muksu oppisi nukahtamaan itsekseen, se voisi viedä öitäkin parempaan suuntaan. Ja sitten voi yrittää mitä tapahtuu, jos laskee aina alas kun lapsi rauhoittuu, ja nostaa aina takaisin syliin, jos alkaa itsemään. Todennäköisesti alkuun saa tehdä tämän sata kertaa, mutta ehkä lapsi kuitenkin luovuttaisi jossain kohti? Onko tilanne ihan sama, vaikka nukuttamassa olisi kumpi tahansa vanhempi?

Unihommat on vaikeita ja tuntuu että aivan herrassakin. Me tehtiin jos jonkinmoisia muutoksia pitkin talvea, lopetin yöimetyksen pääosin jo tammikuussa ja poika on nukahtanut yksin jo varmaan lokakuusta, eikä koskaan syliin. Eli kaikki periaatteessa "oikein", ja silti muksu heräili pitkään kevääseen monta kertaa yössä. Ja sitten yhtäkkiä, ilman mitään selkeää muutosta, nyt on jo kesän ajan yöt olleet hyviä, viimeisen parin viikon aikana on tainnut tarvita yhteensä 1-2 kertaa rauhoitella yöllä! Joten toivoa on!

Edit. Paitsi viimeisin käänne hyvään tapahtui kun taas lopetin yöimetyksen, mihin olin vähän taas lipsahtanut. Imetän nykyään vain aamuin illoin, eikä poika edes yritä rinnalle muulloin, ehkä se on hänellekin selkeä, kun tietää koska maitoa saa? Tai sitten tähdet vain oli oikeassa asennossa.
 
Nebula, kaikki lapsethan on erilaisia, mutta meillä toimi piipahtamismenetelmä, ettei otettu lasta ollenkaan sängystä pois. Piipahdettiin n. 5 min välein silittämässä ja toivottamassa lyhyesti hyvää yötä. Sitä ennen "pehmensin" unikouluun siirtymistä sillä, etten nukuttanut ollenkaan tissille vaan jollain muulla konstilla. Kun siihen oli tottunut, niin pyrin siirtämään tytön heti syliin nukahdettuaan sänkyyn. Tässä aina havahtui, mutta yritin joko tassutella sänkyyn tai otin uudelleen syliin. Kun tähän oli tottunut, niin sitten tein lopullisen piipahtamisunikoulun. Minä koin sen näin lapselle paremmaksi, että vähä vähältä opetin lasta itsenäiseen nukahtamiseen. :) Nyt meillä nukutaan täysiä öitä tai herätään välillä kerran yössä, jolloin tassuttelen tytön uneen. Ja tyttöhän siis nukkuu omassa huoneessaan pinniksessä.
 
Näitä lukiessa tuntuu jotenkin todella kaukaiselta ajatukselta, että meidän pieni herramme joskus nukkuu kokonaisia öitä omassa sängyssä omassa huoneessa. Kaveri raivostuu aivan totaalisesti jos koitan tassutella uneen...
 
Yöunissa on vielä tekemistä, mutta päikkäreille mulla on uusi menetelmä.

Tyttö söi lounasta vähän huonosti, mikään ei oikein meinannut kelvata. No, annoin lopuksi leipää, kun se aina menee. Poimittuaan huolellisesti viimeisenkin leipämurusen suuhunsa tyttö sulki silmänsä ja nukahti syöttötuoliin :wideyed:. Arvelinkin, että tyttö on aamupäivän ulkoilun ja melko aikaisen heräämisen jälkeen jo vähän väsynyt, mutta että noin väsynyt...
 
Salme, meillä ihan sama homma! Ei sitä rääkymistä voi kuunnella. Suvitus ja kuukiurustakesään,kiitos vinkeistä. Hienoa, että on toiminut teillä :) Meillä poika nukahtaa syliin ja vaunuihin..muuten ei ollenkaan. Ei meillä toimisi ollenkaa että jättäisi hereillä huoneeseen ja kävisi 5 min välein. Rääkyisi itsensä ihan tikahtumiseen asti ja riehuu niin että pää paukkuu pitkin seiniä.. Ehkä tuo Suvituksen kikka saattaisi toimia, jostain vaan pitää kerätä voimia, että jaksaa alkaa siihen rumbaan pojan kans :)
 
Nebula, sama täällä.. Siis ei mitään toivoa että yksin nukahtaisi. :sad001 eikä nyt ole edes isi kelvannut moneen kuukauteen. Rankkaa on kun pikkuinen ei koko elämänsä aikana ole nukkunut hyvin eikä miehestäkään oo apua ollut. Täytyisi ottaa nyt miehen loma hyödyksi ja yrittää unikoulua. Viime yönä tyttö heräsi ekan kerran klo 04 kun yleensä eka herätys on klo 01. Ja sitä ennen kuin itse olen ehtinyt nukkumaan niin saattaa siis herätä kerran tai kaksi. Joten toivoa kai on? :D nniiin ja päivisin nukkuu siis rattaissa unet
 
Meillä nukkuu tyttö vieressä, siis omassa isommassaan sängyssä joka on meidän sängyssä kiinni. Hyvin siihen nukahtanut on ja nukkuu tosi hyvin, joskus tulee viereen.
Nyt vaan on taas hoidon alettua itkenyt kauheasti nukkumaan laittaessa niin päiväunilla kuin yöunille mennessä. Pyrkii syliin ja haluaa nukahtaa meidän sänkyyn ja viereen. mutta siis oma sänky nukkumaan mennessä on nyt kirosana. Siirsin nytkin sit omaan sänkyyn ja siinä tuhisee ja luultavasti nukkuukin hyvin aamuun asti. Mutta kunhan taas päästään hoito kunnolla näin loman jälkeen aloittamaan niin jospa se oma sänky ei olis niin hirveän kauhea :)
 
Hei vaan pitkästäaikaa! Ei meinaa joutaa edes lukemaan enää juttujanne, saati kirjoittamaan. Huhtikuussa aloitin osa-aikatyöt kotoakäsin, lähinnä teen töitä kun vaavi nukkuu. Niin vaavi :rolleyes:
Ihan hurjaa miten nopeesti se eka vuosi menikään, meidän tyttö on nyt 1v2kk2vkoa, hän lähti kunnolla kävelemään 1v1kk ja siitä lähtien onkin menty lujaa :hilarious:
Kahdet päikkärit meillä nukutaan edelleen, aamusta ja iltapäivästä, yöt ovat levottomia edelleenkin ja tyttö on kuin onkin niin tempperamenttinen kuin antoi ensimmäisenä elinvuotenaan ymmärtää, hän tahtoo ja kovaa. Imetän edelleen lapsentahtisesti eikä isä vieläkään saa häntä yöunille, onneksi isä on koko kesän ollut lomalla eli aivan puhki en ole.
Täällä pohjoisessa on ollut hyvä kesä luojan kiitos, sillä tyttö turhautuu sisälläoloon ihan niinkuin äitinsäkin, ulkona on hienoa ihmetellä kaikkea uutta, syödä mustikoita suoraan metsästä, laskea liukumäkeä, juosta nurmella ja tehdä hiekkakakkuja. Tänään toivottavasti lähdemme ensimmäistä kertaa hiekkarannalle.

Mukavia kesäpäiviä kaikille!!! :Heartred:Heartred:Heartred
 
Kyllä nyt taas ketuttaa! Kaks päivää kerettiin loman jälkeen olla hoidossa niin neiti kuumeessa :shifty: Minusta tuntuu että tuolla päiväkodissa on sisäilma ongelmiakin...uuden päiväkodin rakennukset alkavat 2017. Kuukausi sitten saatiin kuuri korvatulehdukseen ja nyt sitten huomenna mies jää kotiin ja käyttää tytön lääkärissä...siinähän ne korvatkin tulee samalla kontrolloitua. Paljon on kyllä nyt sairasteltu kun hoito alkoi :mad:
 
Paranemista Iltatähden neidille! Sisäilmaongelmiin pitäisi kyllä kuntien puuttua nopeammin, kun niitä tuntuu olevan joka toisessa päiväkodissa ja koulusssa. Murr!
 
Kiitos ! Kuurihan sieltä tuli ja entinenkään tulehdus ei ollut ilmeisesti mennyt ohi, liimakorva toisessa ja toisessa tulehdus. Jos ei tällä kuurilla mene ohi niin seuraavaksi vuorossa korvien putkitus. Meidän vanhimmallakin oli tämä sama ja olikin aika pelastus jatkuvaan korvakierteeseen! Missään nimessä nuita sisäilmaongelmia ei saisi ottaa liian löysästi, suututtaa kyllä! :mad:
 
Meidän neitokainen lähti reilut pari viikkoa sitten kävelemään ja nyt sujuu jo aika hienosti :Heartred. Äidillähän tämän kävelyhomman kanssa oli enemmän kiire, tyttö pääsi hienosti kontaten ja peppukiitäenkin kohteesta toiseen. Vieläkin korkeammat esteet ylitetään kontaten.

Nyt ollaan myös yritetty yöimetyksestä eroon. En tiedä, oliko tämä helle ihan paras aika testata tätä ideaa. Viime yönä eka herätys 0:50 ja siitä se hulinointi sitten lähti. Tyttö kiskoi kovapäistä äitiä aamusella hiuksistakin hereille, että josko tuo vihdoin tajuaisi antaa maitoa :shifty:. Ennen hoidon aloitusta toivoisin voivani vähentää imetyksen minimiin, joten pakko oli nyt ryhtyä toimeen, kun viikot käyvät vähiin. Tytöllä on nyt kyllä silmäkulmakin turvoksissa, kun joku öttiäinen ilmeisesti eilen pisti/puraisi uimarannalla. Sekin ehkä häiritsi unia.
 
Jes, hyvä Corianderin typy! Käveleminen muuttaa vauvan kyllä lopullisesti taaperoksi, elämä muuttuu hurjasti. :) Meidän tyllerö hulinoi helteiden ja nuhan takia. Itsekin nukkuu kuumassa huonosti, ja kun vielä pikkuinenkin herättelee niin väsymys on taattu... Tsemppiä yöimetyksen lopetteluun, alku on aina raskain!
 
Ihanaa coriander, siitä se pieni ihminen aloittaa tepastelun ja maailma oottaa pientä kulkijaa ❤
Helle ja flunssa, ei ihan hyvä yhdistelmä ollenkaan! Meille tuli sit hikinäppyjäkin selkään sekä niskaan niin on ollu kuuma nukkua. Mutta olemme siis nauttineetkin kesästä ja lämmöstä :happy:ihanaa kun on kesä ja paljon kivaa tekemistä!
Meillä onkin nyt pojan synttärit sunnuntaina ja viikonloppu täynnä touhua siis.
 
Oijoi miten mieltä piristää, kun tekee hyviä löytöjä kirpparilta :happy: Poitsulle värikästä vaatetta ja ihan kuin uusia olisivat olleet. Sitten kaupassa meni perään hermo, kun oli sadetakit tarjouksessa, mutta ei sitten mistään koosta ollut tarpeeksi pientä kokoa :shifty: Rukankin sadeanorakki -40%, mutta pienin koko tais olla 98, johon poitsu tietty vielä hukkuis kokonaan :p

Multa pääsi poru, kun äsken järjestelin poitsun "tulevaisuuden laatikkoa" vai millä nimellä lie sitä kutsuisi :joyful: Kumminkin sinne rullasin just äp:n makuupussin ja käärin 1-vee kuvausvaatteet, ajattelin antaa tyypille sitten, kun ehkä joskus saa omia lapsia. Juu, vähän etukäteen touhotan :wink MUTTA! Siis nyyh... siellä oli pari 1 koon vaippaa ja sitten vaatteet, joissa poitsu oli kasteen jälkeen. Niin pieniä! Niin kamalan pieniä... :dummy:
 
Ihana idea tuollainen tulevaisuuden laatikko :Heartpink. Mää vähän pelkään, että meillä ei kyllä jää mitään säästöön, toivottavati valokuvat sentään. Tälle toiselle lapselle ei ole tullut täytettyä edes vauvakirjaa, joten ainakin valokuvakirja vauvavuodesta olisi kiva saada aikaiseksi. Askarteluja, synttärikortteja ym. varten on kyllä muistojen laatikot.
 
Mitäs kaikille kuuluu? :) Foorumi hiljentynyt.

Minä oon tänään tehnyt valokuvakirjaa jätkän ekasta vuodesta ja voi apua... SE ON OLLU NIIN PIENI :shy: Ihan vähän pitänyt itkeäkin, kun on muistellut niitä ekoja hetkiä... ekaa kertaa äiti ja kaikki niin uutta.
 
Hiljaista on tosiaan täällä foorumilla nyt ollut. Arki on alkanut ja ilmatkin muuttuneet jo aika syksyisiksi.

Meillä isompi aloitti viime viikolla eskarin ja neiti taapero on nyt ollut tutustumassa päivähoitopaikkaan. Molemmilla on sujunut hyvin. Tosin pienempi on nyt ilman vanhempia ollut vasta aamupäivällä hoitopaikan pihalla leikkimässä. Seuraavaksi hän jää myös lounaalle ja loppuviikosta päikkäreillekin. Pehmeä aloitus siis. Isoveli sen sijaan ei arvostanut yhtään mun suunnitelmaa pehmeästä aloituksesta, kun hain hänet jo yhdeltä ja kaverit jäivät vielä iltapäiväkerhoon :grin.
 
Tosiaan nyt on hiljaisempaa ollut, itselläkin on niin paljon kaikkee. Työt ja lasten kanssa puuhailut. Vuorokaudessa ei tahdo tunnit riittäkään ☺
Mekin on saatu jo yks wee kuvat kotiin ja iiiiso taulu koko perheestä :happy:
Päiväkodissa menee tytöllä hyvin, tykkää hoitajista, eikä enää itke yhtään sinne jäädessään! Reipas tyttö :Heartred ISommilla alkaa huomenna koulu, tsemppiä kaikille pienille eskarilaisille ja isommillekin :happy:Tästä se arki alkaa ihan kaikilla!
 
Takaisin
Top