Kesän kujeet

Keskustelun 'Laskettu aika toukokuussa 2015' aloitti kuukiurustakesään, 19 kesä 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. tai yang Näppärä viestien naputtelija Toukokuunmammat 2015

  Tirlitan, meillä on tod.näk. maitoallergia ja veikkaisin että joku/jotkut tietty/tietyt viljat ja koitan just saada aikaiseksi hoitaa pojan yksityiselle puolelle testeihin. Joudutaan vaan Helsingissä asti käymään niin pitää ajoittaa ens reissuun sit..
 2. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Imetysketjussa oli vähän puhetta hampaista, ja piti ihan tarkistaa oman neiti vinkeän hampaat. Ensimmäinen poskihammas olikin yllättäen puhjennut! Kaikki etuhampaat ja kulmahampaat neidillä on jo, joten nyt hammassaldo on 13. :) Muita poskihampaita en ehtinyt kokeilemaan, kun jo sain hampaista sormeeni, auts!
  • Tykkään Tykkään x 3
 3. Aida* Sanaisen arkkunsa ammentaja

  :grin 13 hammasta kuulostaa tosi hurjalle. Meillä on vasta 6... Ja yksi etuhampaan kulma taitaa pilkistää ikenestä. Aika isoja eroja on näköjään tässäkin asiassa.
 4. iltatähti2015 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Meilläkin on jo 13 hammasta, aika rytminällä alkoi noita poskihampaita tulla :D
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Hellis Piirimestaruustason postaaja

  Meillä on 8 hammasta :grin Ja luulisin, että poskihampaat kutittelee jo, sen verran raivokkaana tuo välillä puree sormiaan :nailbiting:
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. Hellis Piirimestaruustason postaaja

  Raivosta puheenollen, niin nyt on enenevissä määrin meillä sellaisia raivokohtauksia. Tai en-osaa-käsitellä-näitä-suuria-tunteitani-sillä-olen-vasta-pieni-taapero -kohtauksia. Eilen laukesi siitä, että kotiovella laskin hänet sylistä lattialle, koska ajattelin, että haluaa varmaan itse kävellä sisälle. VIRHE! Olinpahan ihan tyhmä, kun moisia menin luulemaan! Siitä aiheutunutta pettymystä itkettiin pihalle hyvä tovi lattialla maaten. Istuin vain siinä lattialla sitten ja sanoin pariin otteeseen, että "äiti on tässä, jos haluat tulla syliin." Pariin otteeseen tuli, mutta valutti itsensä heti pois. Lopulta ryömi syliin ja pyysi tissiä, siihen sitten loppui paha mieli :Heartred

  Meillä opiskellaan ahkeraan sanoja :) Meillä on tuo Vaukirjan Ensimmäiset sanani ja sitä selaa ja osoittelee kuvia ja me sitten aina kerromme, mikä kuvassa on. On niin ylpeä pieni mies, kun oppi juuri sanomaan kissa :cat: Eli kitta/titta :happy:
  • Tykkään Tykkään x 3
 7. iltatähti2015 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Voi näitä rakkaita taaperoisia :happy: Meillä on vasta yhdesti raivottu ja siitä kun ei saanut ottaa äidin kännykkää. Hän meni pimeimpään nurkkaan huutamaan räkä valuen :hungry: siellä aikansa huusi ja syliin ei passannut tulla, lopulta äiti sai ottaa syliin ja tyttö painoi tiukasti pään äidin rintaa vasten :happy: ja parin minsan kuluttua oli täysi tohina päällä :grin eikä näyttänyt muistavankaan koko tapahtumaa ! Hetkessä eläjä:Heartred

  Noi uudet sanat on niin ihania ja kun lapsi itse tajuaa sen että nyt opin uutta :Heartred meillä on nyt äiti sana tauolla ollut monta viikkoa kun niin täytyy uutta opiskella.
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Hellis, meilläkin on noita kiukkukohtauksia. Oma tahto alkaa löytyä, toissaviikolla tyttö oppi sanomaan ei puistelemalla päätään. Siihen asti osasi vaan nyökyttää päätä. :D Tänään tyttö oppi myös karkaamisen jalon taidon: kauppakeskuksessa laskin tytön hetkeksi pois rattaista ja hetken hyllyjä tutkittuaan lähti karkuun! Ei puhettakaan, että olisi totellut käskyjä, vaan piti äidin käydä äkkiä nappaamassa karkuri syliin. Ja itkuraivarin saattelemana takaisin rattaisiin, ettei karkaisi uudelleen. Sanoin tytölle: "Äiti ymmärtää, että oli hauskaa leikkiä hippaa, mutta se on vaarallista täällä. Leikitään hippaa sitten kotona." Äkkiä ne kiukut menee ohi. :)

  Meilläkin napataan uusia sanoja kovaan tahtiin! Uusin tuttavuus on Pikku Papun orkesterin levy, jota tyttö kuuntelee mielellään. Osoittaa aina cd-soitinta ja hihkaisee: "Pappu!" kun haluaa kuunnella sitä.
  • Tykkään Tykkään x 2
 9. iltatähti2015 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Meilläkin päänpyöritys on ei :happy: hirmu paljon nää pienet kyllä ymmärtää asioita. Mahtavaa seurata. Meillä tyttö alkaa etsiä hiusharjaa kun näkee että äiti on käynyt suihkussa. Tulee harjan kanssa ja koittaa harjata äidin tukkaa :happy:Ruokaa kun tehdään tyttö etsii kauhan laatikosta ja ottaa oman kattilan ja alkaa hämmentää, välillä käy äidinkin kattilaa urkittelemassa. Lisäksi raivostuttava taito mikä on opittu...pöydälle kiipeäminen, nätisti tuolin kautta kiivetään pöydälle ja siellä sitten seisoa napotetaan :facepalm: äiti kauhusta kankeana.
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. suvitus Piirimestaruustason postaaja

  Jep, tahdonpurkaukset tuttuja täälläkin.. Onneksi tutti pelastaa :D

  Meidän pojulla on vasta kolme sanaa käytössä (kissa, lamppu ja kiikkaa, ehkä myös loppu, tippu ja äiti, mut nämä ei oo varmoja), mut ymmärtää kyllä uskomattoman paljon! Ehkä hauskin on, kun kysyy "tahdotko reppariin" ja poika kiertää selän taakse ja nostaa kädet hartioille, mistä sit napataan kiinni ja nostan lattialla istuen selkään kiikkumaan :D Ja poika nostelee auliisti kaikki tippuvat sukat pyykkejä ripustaessa.. Ja heittää pyynnöstä tutin unilelulle sängystä nostaessa. Hassu heppu!
  • Tykkään Tykkään x 4
 11. Salme Piirimestaruustason postaaja

  Meillä 12 hammasta ja numerot 13 ja 14 melkein läpi.
  Päänpyöritys = ei osataan täälläkin ja äidin laulelukin kielletään hyvin topakasti pään pyörityksellä. Syöttötuolissa noustaan seisomaan ja siinä keikutaan super ilkikurisen ilmeen kera, häh häh mitä osaan.. Raivo yltyy nollasta sataan hetkessä ja poikanen siis reistaa silmät kiinni hirveällä äänellä ja siihen ei auta mikään. Kieltämisestä loukkaantuu hyvin hanakasti. Sanoja ei vielä tule, erinäisiä tavuja lukuun ottamatta. Kova poika on pussailemaan. :)
  • Tykkään Tykkään x 4
 12. Hellis Piirimestaruustason postaaja

  On nää meidän vauvat sitten taitavia jo! :joyful:

  Meilläkin puistellaan päätä ja sen taidon myötä kaikki onkin yleensä ei :meh: Onhan se tietenkin mahtavaa, kun pystyy ilmaisemaan oman tahtonsa noin selkeästi, joten sitä on sitten kiva harjoittaa :hilarious:

  Meillä poju tykkää auttaa pyykinpesussa. Siirtää vaatteet pyykkikoneesta kuivuriin ja innoissaan painaa sitten napista kuivurin päälle. Astianpesukoneenkin tyhjennyksestä pitää kovin, mutta siinä ei pääse kovin usein auttamaan, sillä sisältö tyhjenee hyvin nopeasti pirin pärin ympäri keittiön lattiaa :facepalm:
  • Tykkään Tykkään x 4
 13. iltatähti2015 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Hellis meillä on sama juttu tuon astianpesukoneen kanssa, neiti oikein seisoo koneen kannella ja lappaa purkkii ja mukii menemään :grin siksi siis hän saa vähemmän osallistua tähän hommaan :grin

  Huomenna olen muutes menossa vauvakutsuille, jännää :happy: Varmasti tuleva äiti yllättyy juhlista !
  • Tykkään Tykkään x 2
 14. Tiukuliisa Piirimestaruustason postaaja Helmikuun äidit 2019 Toukokuunmammat 2015

  Meillä varmasti tarkoituksen mukaisesti tulee vasta "äiti". Hampaita on suussa vasta ne 7 kipaletta ja kahdeksas on ilmeisesti tulollaan. Mutt se oma tahto! Raivarit tulee 100 % varmuudella, kun joku menee parvekkeelle tai ulos eikä itse pääse mukaan ja kaupasta tullessa jos erehdytään menemään ensin sisään ja muut jää vielä perään.. Tietokoneet, puhelimet ja kaukosäätimet aiheuttaa raivarit (varsinkin, jos ei niitä saa), suihkuun ei oo yksin mitään asiaa, yks huutaa oven takana jne. Mutt yleisesti ottaen perus iloinen apina, joka kiipeilee joka paikkaan meillä.
  • Tykkään Tykkään x 3
 15. Lamppis Puuhakas puhuja Maalismammat 2018

  Hurjaa kuulla teidän hampaiden lukumääriä, meillä kun hampaita on vasta 2! :D kolmas taitaa olla aika hilkulla..

  Meillä hoetaan "äitiä" joka välissä eli taitaa olla aikalailla yleissanana. Meillä yritetään sanoa tutti, kissa, lamppu ja olikohan vielä jotakin.. Mutta nuo on sellaista koodikieltä, ettävain vanhemmat ymmärtävät :)

  Meillä myös löytyy temperamenttia. Jos jokin asia ei mene tytön mielen mukaan,on huuto varma. Kaupassakäynnistäkin on tullut aika tuskaista kun pitäisi päästä kävelemään (juoksemaan) ja sinkoilla joka suuntaan. Liikkuu jo niin liukkaasti, että saa olla tosissaan tarkkana.
  • Tykkään Tykkään x 4
 16. Emppuliina Näppärä viestien naputtelija Toukokuunmammat 2015

  Täällä on 10 hammasta läpi, nyt tuli eka poskihammas läpi. Uusia sanoja oppii koko ajan, tai matkii välillä jotain helppoja sanoja. Vakiona äiti, isi, tyttö, kakka, olikohan muita. Tentä(kenkä) tuli eteisen lattialla eilen kun ojensi äidille kenkää kun oltiin ulos lähdössä, ihana! Toinen oli ainakin se kun ojensin jotain tytölle ja sanoin "tossa" niin matki perässä. :D Täällä ei vielä kävellä, vaan vedetään karhukävelyä. Niiiin hauskan näköistä menoa! :D Omaa tahtoa löytyy, temperamenttinen tapaus. Valitettavasti tässä äitiinsä tullut, eikä tuo isäkään mikään helppo ole :wink Päivällä ei juurikaan tissiä imutella, kun nyt miehen lomalla paljon muutakin puuhaa päivisin ja ei olla koko aikaa kaksin niin on toinenkin viihdyttäjä ja huomion muualle kääntäjä. Yöllä 1-4krt herää, ne pitäisi taas saada loppumaan, kun olikin jossain vaiheessa ilman tissiä yön mutta nyt herää taas varmistelemaan että olen tisseineni paikalla yölläkin.. Huoh..
  • Tykkään Tykkään x 4
 17. Nebula Hyväntuulinen höpöttäjä

  Täällä hampaita vasta 4,mutta puhetta tulee sitäkin enemmän. Olen itseasiassa aika yllättynyt miten PALJON tuo poika osaa sanoa ja yhdistelee niitä asioihin. Oman nimensäkin osaa sanoa ja ei ole mikään helpoin nimi
  Juusto on pojan herkkua ja kun kaksikielisiä ollaan niin aina kun sanon juuston jossain lauseessa sattumalta, poika sanoo cheese hämmästyn joka kerta. Sanoja on jo niin monta etten ole pysynyt laskuissa joka päivä oppii uutta. Yksi päivä tuli läpsyttelemään mua takapuolelle ja sanoi, pyvvy tullut jopa kahden sanan lauseitakin, "anna tettä" tettä tarkoittaa vettä . Kävelemään lähti 11. 5kk iässä ja kovasti kiipeilee joka paikkaan kokoajan, onneksi osaa tulla itse alas..mutta tippumisen vaara silti on kun huomio herpaantuu. Yöheräilyjä on n 3 kertaa yössä ja yhden kerran yössä saa maidon..pitäisi päästä siitä eroon.. joka kerta vaatii kanniskelua takaisin nukahtamiseen. Mitenhän saisin opetettua pois tuosta kanniskelusta. ?
  • Tykkään Tykkään x 4
 18. Nebula Hyväntuulinen höpöttäjä

  Ja syömään on vihdoin alkanut..miten helpottaakin eloa,kun ei kokoajan tarvi olla turhaa tekemässä monia ruokia ja tuputtamassa ja stressaamassa saako tarpeeksi ravintoa.
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Nebula, unikoululla. Päätätte vaan tehdä nukutukset jollain toisella tavalla ja pidätte siitä systemaattisesti kiinni. Vajaassa viikossa teillä on hyvin nukkuva lapsi. Meillä on jouduttu jo muutamaan otteeseen unikouluttamaan, ekaa kertaa 6 kk iässä. Aina meinaa helppoina kausina lipsua yöheräilyn toiminta erilaiseksi ja se kyllä heti sotkee pakan. Meillä yöt rauhoittuivat lopullisesti vasta sitten, kun lopetin imetyksen kokonaan.
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. Nebula Hyväntuulinen höpöttäjä

  Kuukiurustakesään, oisko sulla suositella jotain tiettyä tapaa? Mä kun olen yrittänyt vaan ensin että jätetään maito pois, sit joudun hyssyttelemään sylissä miljoona kertaa yössä takaisin uneen ja sit jos yritän, että silittelen vaan enkä ota syliin, niin Rääkyy koko loppuyön ja menee jo ihan tukehtumisvaaraan.. en tiedä mikä muoto tuoton tepsis.