Kesän kujeet

Keskustelun 'Laskettu aika toukokuussa 2015' aloitti kuukiurustakesään, 19 kesä 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Kesäkuulle ei ollutkaan vielä uutta ketjua ja kuu on yli puolessa! Päätin tehdä kesäkuukausille yleisen ketjun. :)

  Meidän palleroinen oppi perjantaina kunnolla kävelemään! Koko viikonloppu sitä on nyt sitten treenattu ja osaa jo useita metrejä kävellä, pysähtyä kesken kävelyn ja mutkitellakin kävellessä. Kyllä tuo vielä äidin silmää ihmetyttää, kun toinen yhtäkkiä vaan käveleekin luokse. :Heartred

  Sadekelit turhauttaa. Onneksi tyttö ei kyllästy kävelyyn, muuten saattaisi tulla tekemisen puutetta. Mitä muut olette keksineet sadepäivien kuluksi?
  • Tykkään Tykkään x 5
 2. Lamppis Puuhakas puhuja Maalismammat 2018

  Meillä nämä sadepäivät tuottavat tuskaa. Ulkona tulee vettä aivan kaatamalla joten ei kehtaa ulos mennä. Jos edes vähän ripottelisi, mutta kun kaatamalla.. Neiti ei viihdy ollenkaan sisällä ja aurinkopäivinä onkin mukava viettää aikaa ulkona :) ulkona on niin paljon kaikkea tutkittavaa. Ollaan täällä yritetty järjestää vaikka minkälaista temppurataa, mutta alkaa vanhemmilla ideat loppua :D kyllähän tämä sisällä oleminen alkaa itseäkin ahdistamaan.. Jospa ensi viikko olisi parempi sään suhteen :)
  • Tykkään Tykkään x 3
 3. Coriander Näppärä viestien naputtelija

  Me onnistuttiin vielä tällä viikolla väistelemään sadetta seurakunnan avoimessa kerhossa ja lastenkulttuurikeskuksessa, mutta nyt molemmat sulkeutuivat kesäksi. Vähemmän sadepäiviä siis toiveissa! Muuten ovat ideat vähissä. Kauppakeskus, kirjasto ja leikkitreffit jonkun kotona lähinnä tulevat mieleen.
  • Tykkään Tykkään x 3
 4. suvitus Piirimestaruustason postaaja

  Meillä on yllättävän mukavasti menneet sadepäivät, sisäleikeissäkin. Yhtenä päivänä oli asiaa ikeaan ja otettiin se sit päiväretkenä, poika taapersi ympäriinsä ihan innoissaan :D

  Poika on kävellyt ilman tukea nyt 1,5 viikkoa ja aivan hurjan hyvin kävelee jo! Käveli tänään pääosin kädestä kiinni pitäen puolet kotimatkasta lähipuistosta, noin 100 metriä! Aivan jotenkin huikea ajatus et joku päivä jaksaa vielä kävellä koko matkan :D
  • Tykkään Tykkään x 4
 5. iltatähti2015 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Ne ensimmäiset kunnon askeleet on niiiiin huippuja, ihanaa vaappumista ja toinen täynnä intoa :happy: paljon on vierailulla käyty ja sisällä koitettu keksii kaikenlaista, esim piirrelty :happy: toivon mukaan alkais ilmat parantua.
  • Tykkään Tykkään x 4
 6. Hellis Piirimestaruustason postaaja

  Voihan sadepäivät tosiaan! Ei meinaa jätkä jaksaa sisällä hillua sitten millään :wacky: Usein olen lähtenyt sitten vaan johonkin, kuten ostoskeskukseen pyörimään tai lähikirppiksen leikkipaikalle. Leikkitreffejäkin harrastanut.

  Ne ekat askeleet on kyllä suloisia :joyful: Ja se riemu lapsen kasvoilla :Heartred

  Meillä poitsu on oppinut sanomaan pamppa, eli lamppu... se on ollut aivan erityisen jännä ja suurta makustelua kaipaava sana... tänäkin aamulla tissillä kun oli, niin yhtäkkiä lopettaa syömisen, nostaa katseensa ja sanoo tietäväisesti "pamppa!" :joyful:
  • Tykkään Tykkään x 5
 7. Meridiaani Hyväntuulinen höpöttäjä

  Täälläkin kävellään! Tosi nopeasti nuo kyllä oppivat, viikossakin on haparoivista ensiaskelista jo aikamoiseen kipitykseen päästy :) Tuntuu, että selvästi tekisi mieli mennä kovempaa kuin jalat vielä vievät ja sitten sitä muksahdellaan kun tasapaino pettää. Ihana nähdä, miten innoissaan pikkukaveri on tästä uudesta taidosta :Heartred

  Meillä sadepäivät menee pääsääntöisesti ihan hyvin, talo on täynnä leluja ja nyt alkaa isosiskonkin kanssa olla yhteisiä leikkejä, niin ei tule aika pitkäksi. Tästä pikkumiehestä on tullut aikamoinen autofani. Meillä ei ole mitenkään ohjattu leikkejä tai leluja, vaan kaikki on vapaassa käytössä, nuket, autot, ponit, keittiölelut jne. Mutta tämä poika päristelee autojensa kanssa ja ihan ne oikeatkin autot tietty kiinnostaa. Toki muitakin leikkejä on. Mutta en muista, että isosiskolla olisi ollut tällaista autokiintymystä, ainakaan näin innokkaasti. Olen kuullut, että ohjaamattakin ne tytöt ja pojat voivat löytää ne perinteiset tyttöjen/poikien leikit, ja nyt täytyy allekirjoittaa, että ainakin tällä hetkellä se on meilläkin toteutunut. Saapa nähdä, miten nämä leikit tästä muovautuu. Onko muilla kokemuksia suosikkileikeistä?
  • Tykkään Tykkään x 5
 8. enough Kommentoinnin ninja Tammimammat 2017

  Meilläkin on lähdetty kävelemään tässä hiljakseen parin viimeisimmän viikon aikana. Monenlaiset leikit on kivoja, mutta erityisesti tavaroiden piilottaminen kenkiin :grin Meillä tytölle kyllä koneet ja autot on myös kova juttu. Samoin eläimet. Mutta traktori on ainoa jota matkii (pärisee) aina kun näkee ja auttavasti sanookin ("kaijkoij"). Muita sananalkuja on äiti, iti, papa (napa), pöpö (meidän lempinimi tytölle) ja nalle. Itseasiassa pari kertaa on matkinut koiraakin "vauvauvauvau".
  • Tykkään Tykkään x 5
 9. Coriander Näppärä viestien naputtelija

  Meidän tyttö on lähtenyt isoveljen perässä vahvasti ajoneuvolinjalle. Kaikilla tavaroilla pitää vaan päristää ja ajella lattialla. Bussiin ja traktoriin laittaa myös kuljettajan/matkustajia kyytiin. Pallon vieritys ja heitto on myös kivaa. Samoin frisbeen heitto: istuu tukevasti ja kiertää ylävartaloa sivulta toiselle, ennen kuin lennättää frisbeen matkaan. Lisäksi tornien rakennus, duplot ja kirjat kiehtovat. Vaatteet kiinnostavat tyttöä kyllä enemmän kuin isoveljeä aikanaan. Kovasti typy yrittää pukea vaatteita ja kenkiä ja näprää vetoketjuja.

  Eniten kiehtovat kyllä muut kuin lelulaatikot ja kaapit. Tyttö on omatoimisesti käynyt kaivamassa esille mm. viinipullon avaajan ja tamponeja... Näitä kun on levitellyt eteiseen, niin on mukavaa avata ovi yllätysvieraille :woot:.
  • Tykkään Tykkään x 3
  • Hauska Hauska x 2
 10. Hellis Piirimestaruustason postaaja

  Pakko se on täälläkin todeta, että koneet on kova juttu meidänkin pojalle, vaikka mitenkään ei ole ohjattu leikkejä. Kaivinkoneita katselee haltioituneena, kun pitkään näkyi suoraan parvekkeen alaikkunasta koneita. Ekat autot sai synttärilahjaksi nyt, niin siitä lähtien niitä on kanniskeltu paikasta toiseen ja leikitty ja päristelty. Sama homma mummolassa, sieltä lelujen seasta valikoitui autot leikkeihin. Kirjoja tykkää edelleen "lukea" ja soittaa biisejä ahkeraan, kun meillä on sellainen kirja, joka soittaa kappaleita napin painalluksesta. Koirat on kova sana kans! Dublokoirat kulkee mukana leikeissä ja kaikille vastaantuleville koirille pitää haukkua innostuneena! Palloa on kiva heitellä ja vieritellä myös. Musiikin tahtiin tanssiminenkin on kivaa!
  • Tykkään Tykkään x 2
 11. Lamppis Puuhakas puhuja Maalismammat 2018

  Meidän tytön lempipuuhia on kokeilla äidin korkkareita ja ottaa laukku olalle :D vielä jos rannekorun jostain löytää, niin tulee kunnon neitinä esittelemään hienouksia. Vastapainona sitten hetken päästä päristelee autolla menemään :D kumpaakaan suuntaan emme ole ohjanneet vaan löytyy niin autoja kuin nukkejakin meiltä. :)
  • Tykkään Tykkään x 4
 12. suvitus Piirimestaruustason postaaja

  Meidän pojan lemppareita on kirjat, keittiöleikit, autot, duplot ja pallot. Halii pehmoleluja ja ojentelee sukkia, kun opetettiin ojentamaan pyykkienripustamisen yhteydessä tippuvat pikkuvaatteet aikuiselle :D Aika sukupuolineutraalia menoa.
  • Tykkään Tykkään x 2
 13. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Suosikkeja on lukeminen, palikat, pussukoiden tai laukkujen tyhjentäminen (ja joskus täyttäminen), keinuminen, liukumäen laskeminen. Ja vesileikit! Ne on kaikista parhaimpia! Tyttö ei juurikaan osaa eikä viihdy itsekseen leikkimässä, teidän muiden taaperot kuulostaa valtavan omatoimisilta jo. :O
  • Tykkään Tykkään x 2
 14. iltatähti2015 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Meillä tykätään tyhjentää kaikki laatikot :wink no tykkää hän katsella kirjojaan ja niitä sit omalla kielellä lukea hölpöttää jopa pitkäänkin itsekseen :happy: ulkoilua neiti rakastaa, trampoliini on hauskaa katseltavaa kun veljekset siellä pomppii, itsekin on tytön kanssa siellä istuttu ja palloa vieritetty, todella hauskaa :grin joskin äidin täytyy tarkkana vahtia ettei ala yrittää siellä juosta, koska sekin olis hauskaa :grin saippuakuplat ovat tosi mukavii koittaa saada kiinni. Tyttö tykkää tanssia musiikin tahtiin ja osaa leikkiä piilostakin, menee itsekin piiloon ja etsii mielellään. Veljen nimeä koittaa lausua ahkeraan.
  • Tykkään Tykkään x 4
 15. Hellis Piirimestaruustason postaaja

  Päivän ai-luoja-miten-suloinen-tuo-mun-lapseni-on-mä-en-kestä -hetki oli äsken, kun kysyin poitsulta, että "lähdetäänkö leikkipuistoon?", niin tämä kipittää hakemaan kenkiään, tuo ne mulle ja alkaa tarjoamaan jalkaansa, että kenkä tuohon kiitos :love017
  • Tykkään Tykkään x 7
 16. enough Kommentoinnin ninja Tammimammat 2017

  Meidän neiti touhuaa hirmu paljon itsekseen. Toki haluaa, että jompikumpi vanhemmista on paikalla, mutta leikkii tosi itsenäisesti. Monesti mennään kaikki kolme lattialle vaikka rakentamaan duploja, niin 10 min jälkeen likka menee hakemaan muita leluja esim. pöydän alle ja jättää meidät leikkimään ihan keskenämme :hilarious: Jos on muita lapsia paikalla (esim. puistossa), niin hakee kyllä lapsiin kovasti kontaktia ja yhteisiä leikkejä. Ehkä aikuiset ei osaa leikkiä hänen mielestään tarpeeksi hyvin :rolleyes:
  Mutta jos yhtään harmittaa/nälättää/väsyttää, niin äidin ja isin syli on kyllä ihan must paikkoja :shy:
  • Tykkään Tykkään x 4
 17. Salme Piirimestaruustason postaaja

  Keittiön laatikosta etsitään kaikkea jännää ja varsinkin valkosipulipuristin on mielenkiintoinen. Rattaissa osoitellaan kaikki liikkuva, mutta erityisesti mopot ja moottoripyörät. Tanssimisesta tykkää kovasti ja sohvalla siskon kanssa hyppii selkänojaa vasten. Monet naurut saa päivän mittaan kaikenlaista hytkymistä seuratessa. :) Välillä menee leikkimään ihan yksin, välillä pitää olla koko ajan äiti näkösällä.
  • Tykkään Tykkään x 2
 18. iltatähti2015 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Tänää oli kyllä kaunis ilma ja oltiin vaan ulkona ja nautittiin :happy: Jotenki vaan tuntui että neiti huonosti joi, niin paljon oli touhua ettei varmaan malttanut. Nopsaan nukahti yöunillensa päivän touhuista :happy:
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. iltatähti2015 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Ja tänään käytiinkin sitten lääkekuuri korvatulehdukseen. Hoidon alettua on nenä vuotanut enemmän ja vähemmän :sad001 Nyt loman kunniaksi sitten kuuri. Mutta jospa tämä tästä, maanantaina sitten lähdetään reissuun jos ei kukaan muu keksi sairastua.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 20. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Iltatähti, voi teidän pikkuista... Äkkiä se siitä paranee onneksi. Me ollaan lähdössä juhannukseksi mummolaan, siellä on myös miehen sisaruksen perhe. Heillä on kaksi leikki-ikäistä lasta, joten vilinää ja vilskettä tulee riittämään! Onneksi me miehen ja tytön kanssa nukutaan piharakennuksessa, niin ei muiden metelit häiritse unia.
  • Tykkään Tykkään x 3