Enpähän taas toviin ole mitään kirjotellut kun ei sitä jotenkin aina tiedä mihin sitä mitään kommentoisi :)
Tohon sokereiden nousemiseen sen verran, että tyypin 1 diabetesta sairastaava laskee karkeasti niin, että 10g hiilaria nostaa verensokeria kahdella, en tiedä kuinka hyvin pätee sitten muihin ihmisiin, kun on omaa inskantuotantoa kuitenkin.. Syöty hiilari nostaa aina saman verran sokeria, mutta syödyn ruuan imeytymisnopeus vaikuttaa ja ravinnon mukana syöty rasva. Vaalea leipä esim nostaa sokerit tappiin nopeasti, koska kaikki hiilari on nopeasti imeytyvää, mutta sokerit kyllä romahtavatkin nopeasti. Tumma leipä taas ei imeydy yhtä nopeasti ja kuiduthan eivät imeydy ollenkaan, joten verensokeri nousee tasaisemmin ja siten myös laskee tasaisemmin. Rasva myös tasaa sokeripiikkejä, mutta sitähän ei yleisesti suositella.. Rasvasta kun muistaa sen, että solut (kasvava vauva) tarvitsee rasvaa ja vähärasvaisenkin ruokavalion tulisi sisältää rasvaa n.30% kokonaisenergiasta. Jos kiinostaa/ei ole ennestään tietoa, niin Gl-indeksi on yksi hyvä googletusaihe tai sitten ihan fineli.fi, josta löytyy ruokien ravintoaineet tarkasti. Itse tässä sivusta seuraan mieheni syömisiä ja sokeritasapainoa, välillä tuntuu olevan semmosta rakettitiedettä, että planeettojen asentokin tuntuu vaikuttavan :D V***umaistahan toi mittailu varmasti on, mutta miettikää niin, että onneks joudutte vaan raskausajan sitä tekemään! :)
Kyllä täällä jopa pientä ahdistusta pukannut kun aika menee niin vauhdilla! Ekaa odottaessa meni aika kirjastoa kolutessa, kun tuli kaikki mahdollinen ja mahdoton luettua, kuten netistäkin :D Toka raskaus meni sitten matelemalla kun kaikki oli jo tuttua ja ei oikein mitään voinut tehdä kipujen ja lopulta rasituskiellon vuoksi.. Nyt aika vaan menee johonkin, kohtahan se on joulukuun tosiaan :)
Miehellä ois enää tää viikko töitä ja sit alkas kolmen viikon kesäloma. Kesäloma alkaa viikon reissulla Helsinkiin, saas nähdä mitä kaikkea tekemistä sitä kesii :) Toivottavasti kelit pysys viileinä, en oo kyllä yhtään kesäihminen! Rusketuksestakin kun oli puhetta, niin minä kuulun niihin ihmisiin joilla on rusketusrajat kun vähän ajatteleekin aurinkoa :D
Pitäs varmaan vähän useammin kirjotella niin ei tulis aina kerralla näin kamalasti tekstiä, eikä tässä kyllä muistakkaan ikinä, että mitä kaikkea oli tarkotus kirjotella...
EDIT:Lisätään sen verran vielä tosta paastoarvosta, että monesti kun iltapalalle lisää hiilaria, niin aamullakin on sokerit aisoissa. Kyse on aamunkoittoilmiöstä, jossa verensokeri laskee öisen paaston aikana ja maksa alkaa pukkaamaan sokeria, jotta sokerit ei pääsis liian matalalle. Joten illalla kun tankkaa vähän enemmän, niin kropan ei tarvitse alkaa sokereita korjailemaan ja pysyvät matalammalla :)