Joulukuun mammat 2015

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2015' aloitti Esma, 22 maalis 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Tytsy78 Rakastunut foorumiin Joulumammat 2018

  Onko teidän joulukuiset jo kiinnostuneita kirjoittamisesta ja numeroista? Meillä poika haluaa nyt kirjoittaa mallista nimiä ja sanoja ja numeroita ja onnistuu siinä yllättävän hyvin. Osaa pieniä yhteenlaskuja ja kirjoittaa oman nimensä. Piirtää ihmisiä, autoja, kukkia, autoratoja, tuulisia puita jne. Ihan älyttömän taitava ainakin äidin mielestä :wink Piirtää pian paremmin ku mä itse :D
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 2. Äippä x6 Ei muuta elämää Toukomammat 2017

  Numeroista/kirjaimista ei niinkään, mutta lukemisesta/tarinoiden keksimisestä ja piirtämisestä on :)
  Piirtäminen/askartelu on kyllä täysin ikätasoista:wink
  Meilläkin alkoi kerhot tällä viikolla(ja eskari/koulu) ja on hiukan hulinaa ollut että saa taas arjen pyörimään... ihanan arjen:)
  Ajattelin Siirinkin laittaa kerhoon vuoden alusta pariksi päiväksi ja sit kun täyttää 3v laitan hänetkin 4 päiväksi/vko... saa nähdä miten sekin sujuu:oops:
 3. Äityli86 Tuttu foorumilla Syysmammat 2018

  Tytsy tutulta kuullostaa. Meillä kuitenkin poika on tosi hellyyden kipeä ja tykkää, että häntä hoidetaan. Tilanne ehkä hieman rauhoittunut pahimmasta kun poika on oppinut puhumaan tunteistaan. Toivon, että tuo kerhossa käynti auttaisi, ainakin alku on lupaava.
  Ei meillä vielä kirjaimia ja numeroita tehdä. Eihän tuo malta olla edes paikoillaan, saati sitten piirtää tms. Tai no jos silmä välttää, niin itseään kyllä värittää siskoilta rosvotuilla tusseilla hyvinkin taitavasti..
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Tytsy78 Rakastunut foorumiin Joulumammat 2018

  Heippa ihanaiset! Mitä kuuluu? Joko olette 4-vee synttäreitä pohtineet? Voitteko kuvitella, että nämä mussukat täyttävät jo 4?! Kutsutteko te pk-kavereita ja jos kyllä, niin millä periaatteella, kun ei 20 lasta oikein voi... Ja missä kemut pidätte?
 5. Äippä x6 Ei muuta elämää Toukomammat 2017

  Tosiaan, 4v:nailbiting: meillä juhlitaan ihan vaan kotona eikä vielä ole varsinaisia kaveri synttäreitä... muuten ei ole asiaa edes tulli mietittyä:wink
  Kaverinsynttäreille ollaan pyydelty vaan ne lapset kenen kanssa kemiat toimii parhaiten ja keiden kanssa leikkii...
  mitäs tänne muuten kuuluu? Meillä vaan arkea... sisukin on jo yli vuoden ja kehittyy hurjaa vauhtia, Siiri on jonossa kerhon aloittamiseen ja Sanni nauttii kerhoilusta kovin. Kuivaksi ei olla vieläkään opittu vaikkakin suuria edistys askeleita on vihdoin otettu siihen suuntaan:joyful:
 6. Talvitintti Ei muuta elämää Lokaäidit 2020 Toukomammat 2017

  Aatella, jo 4v... En oo valmis, mihin tää aika menee?! :arghh: Meillä ei kaverisynttäreitä vietetä, esikoinen vielä kotona niin eipä noita tarhakavereita oo.

  Oon huomannu et tässä viimesen kuukauden aikana joulukuisen käytös on muuttunu... Aina ennen ollu kiltti kuin enkeli, rauhallinen ja kaikinpuolin helppo lapsi. Mut nyt on pojan käytös vähän muuttunu. Kiukuttelee päivittäin mikä ei oo pojan tapaista, näsäviisastelee, rutkuttaa ja rutisee ja pistää asioissa vastaan. Myöskään ennen ei ikinä koskenu veljeensä vaikka pikkuveli on kova puremaan/tönimään/läpsimään joulukuista, niin nyt poika on alkanu pistämään takas ja välillä ilman syytäkin saattaa tönäistä pikkuveljeään. Ja tää on meidän pojan kohdalla todella iso muutos aikasempaan verrattuna ja oon vähän huuli pyöreenä et mistähän tää tämmönen yhtäkkinen luonteen muutos johtuu? :wideyed:
 7. tseitsei Peruskäyttäjä

  Meillä pidetään muumiteemaiset synttärit ja paikalle kutsutaan vaan lähimpiä. Ei olla tultu niin tutuiksi muiden vanhempien kanssa että tulis kutsuttua synttäreille, ehkä sitten ensivuonna :) serkut saa riittää bilehileinä.

  Meillä on ollu nyt seesteisempää kun on saatu korvatulehduskierre kuriin. Ajateltiin opetella nukkumaan omassa huoneessa kun toivottavasti ensi keväänä syntyy pikkusisarus ja makuuhuoneesta loppuu tila kaikkien sängyille. Jospa tämäkin "vieroitus" sujuisi yhtä hyvin kuin tutista ja vaipoista eroon pääseminen :)
 8. Tytsy78 Rakastunut foorumiin Joulumammat 2018

  Onko teillä ollut päiväkodissa jo hyve-keskusteluja? Mitä asioita siellä erityisesti oli? En tiedä onko suomen laajuinen juttu, mutta täällä pks ilmeisesti ainakin käytössä? Meillä on pian tulossa ja mietin, et mitä kannattaisi erityisesti jutella, jotta pojan vahvuudet, mutta myös monet haasteet tulisi oikein esiin. Ja etenkin keinot, miten päiväkodissa voisivat tilanteessa auttaa.
 9. Äippä x6 Ei muuta elämää Toukomammat 2017

  Meillä oli kerhossa vasu keskustelu. En tiedä onko sama kuin hyve mut siellä juteltiin just et miten tukevat erinlaisissa tilanteissa lasta ja aika semmosta perus asioita juteltiin muutenkin. Sosiaalisista taidoista, puheen kehittymisestä, vessassa käymisestä tms perus jutuista:)
  Päiväkodissahan nää ei ole mut kunnan järjestämässä kerhossa kyllä 4xvk.
  mitäs muuta tänne kuuluu? Hiljaista kuin huopatossutehtaassa :oops: Sanni on alkanut vihdoinkin olemaan kuiva! Johan oli aikakin:wacky: typykästä tullut aikamoinen räpätäti eikä kyllä hiljaa juurikaan oo, tänäänkin laulo koko matkan kun mentiin kerhoon eli 30 min :grin hammashoitajan tarkastuksen käytiin tiistaina ja kovin sai kehua hampaista ja oli kyllä niin reipas typykkä:) on siitäkin tullut niin iso tyttö että:shy:
  Sisukin on jo yli vuoden ja vauhti on kova! Kävelee tukea vasten, kiipeilee rappusia ja muutenkin viipettää menemään koko päivän :hilarious::nailbiting:odotellan kans josko siirikin pääsisi kerhoon ensi vuoden alusta. Kiirusta meinaa olla arjessa.. :smiley-ashamed005
 10. Tytsy78 Rakastunut foorumiin Joulumammat 2018

  Joku vaihe? Jos ennen on ollut kuitenkin ok. Positiivista huomiota ja leikkiä kaksin aikuisen kanssa lapsen ehdoilla enemmän (hetki joka päivä), jos auttaisi?
 11. Talvitintti Ei muuta elämää Lokaäidit 2020 Toukomammat 2017

  Varmaan joku vaihe joo, en oikein muutakaan keksi. Nyt kyllä huomannu et alkanu helpottamaan, muistuttaa taas enempi omaa itseään. :smiley-angelic003
 12. Tytsy78 Rakastunut foorumiin Joulumammat 2018

  Hyvää isänpäivää! :)
 13. Äippä x6 Ei muuta elämää Toukomammat 2017

  Hyvää isänpäivää täältäkin:) tänään tehtiin joululahjat valmiiksi... lasten lahjatkin on tulossa postin mukana:D hyvin valmiina siis jouluun :wink meillä pistetään sannin juhlat 30.11 (synt 1.12) joten niihin mennessä pitäis olla kaikki lahjat paketoituna ja valmiina lähtöön :D mitenkäs muiden synttäri/joulu suunnitelmat?
 14. Tytsy78 Rakastunut foorumiin Joulumammat 2018

  Huh, ei ole joulua vielä ehditty pahemmin miettimään. Ihailtavaa tuo sinun organisointitaitosi tässäkin asiassa. Sulla ei ainakaan ole ad(h)d-taipumusta, kun hommat sujuu :D
 15. Äippä x6 Ei muuta elämää Toukomammat 2017

  Yritän pysyä kelloa edellä:hilarious: olen myöskin armoton joulu ihminen joten ihanaa kun saa pikkuhiljaa alkaa fiilistelemään joulua:wink
 16. Talvitintti Ei muuta elämää Lokaäidit 2020 Toukomammat 2017

  Apua kohtahan nää meidän joulukuiset täyttää jo 4v! :nailbiting: Me vietetään joulukuun puolessa välissä synttäreitä. Poika on kovasti toivonu suklaakakkua synttäreilleen, saas nähä mitä mä keksin. :joyful: Yleensä oon synttäreille aina leiponu kaks kakkua niin eiköhän se suklaakakku passaa :)

  Missä vaiheessa meinatte ottaa turvavyöistuimen käyttöön? Vai onko jo käytössä?
 17. tseitsei Peruskäyttäjä

  Meillä on jo turvavyöistuin käytössä, siis semmonen missä on kuitenkin ne sivutörmäyssuojat. Mua hirvittäis laittaa tuo tinttara pelkälle korokkeelle kun tuntuu että lähtee pienimmästäkin pompusta lentoon.

  Synttärit pidetään itsenäisyyspäiväviikonloppuna ja teemana on kuulemma ravut. Kuuli kun isänsä puhui rapulasta eikä aio viettää seuraavan päivän rapujuhlia pitkään aikaan :D mutta äiti ehkä järjestää kuitenki ne toiseksi parhaat eli muumijuhlat :)
 18. Äippä x6 Ei muuta elämää Toukomammat 2017

  Joo, sunnuntaina Sanni täyttää 4v :nailbiting: Juhlat on vasta 15 päivä... ajattelin taas tehdä joulun herkkuja, pipari-suklaakakku, torttuja, pipareita, karjalanpiirakkaa, saaristolaisleipää, lohta, kinkkua ja aurajuustoa:p
  Sanni istuu edelleen turva istuimessa kun ei ole ollut tarvetta siirtää sitä siitä poiskaan... sit kun sisu ei enää kaukaloon mahdu niin sit siirretään Sanni turvavyöpenkkiin... just semmoiseen missä on hyvät sivutörmäyssuojat:wink
 19. Talvitintti Ei muuta elämää Lokaäidit 2020 Toukomammat 2017

  Joo ihan kunnon turvavyöistuinta tarkotin, en pelkkää koroketta. :) Meillä joulukuinen käyttää viel turvaistuinta, mut aattelin että ehkä kohtapuoliin vois siihen turvavyöistuimeen siirtyä.
 20. Äippä x6 Ei muuta elämää Toukomammat 2017

  Meidän esikoinen (n135cm/8v) istuu muuten kans turvavyöistuimessa:shy: pitäiskin vähän katella että olisko jo aika muutella istumis järjestelyjä :pompus:

Jaa tämä sivu