Joulukuun mammat 2015

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2015' aloitti Esma, 22 maalis 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Talvitintti Ei muuta elämää Lokaäidit 2020 Toukomammat 2017

  Jemina vähän oli samanlaiset fiilikset silloin etten nauttinu vauva-ajasta... Oli jotenkin pettyny olo itteeni kun halusin nauttia ja ottaa kaiken irti siitä kun toinen oli vauva/pieni, mut ei kyllä pystyny nauttimaan kun joka päivä oli niin tyytymätön ja ’hankala’ omalla tavallaan. Mut toista se on nykyään, osaan nauttia ihan erilailla nyt. :happy:

  Äippä wau, tulipa hieno saalis tytöille. :joyful: Toi kuva ei ainakaan mulle näy, herjaa virhettä kun linkkaa auki. o_O Jaksamista sinne arjen menoihin ja juoksuihin!
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. Äippä x6 Ei muuta elämää Toukomammat 2017

 3. Äippä x6 Ei muuta elämää Toukomammat 2017

  Tommosen kuvan yritin laittaa...
 4. WopWop. Tuttu foorumilla

  Moikka pitkästä aikaa taas!
  Täällä alkanu oleen aika tuskasta tän vatsan kanssa mutta ei olis enään ku 10 viikoa jäljellä!! Mihin ihmeeseen on tää aika taas menny , vastahan mä tein positiivisen testin. :eek:
 5. Jemina-87 Tuttu foorumilla Heinämammat 2018

  Voi pikku sisua! Paljon tsemppiä äippä. Ja woop wopille kans tsempit loppuraskauteen. Onks sul la heinäkuussa vai
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Äippä x6 Ei muuta elämää Toukomammat 2017

  Laaja-alainen pintaverisuonien rakennepoikkeavuus... tarkkaillaan ja 1,5 v iässä uudelleen näytille. Ei ole vaarallinen ennemmin kosmeettinen vaiva...
  seuraavalla käynnillä otetaan mahdollisesti ihosta koepala! Hienot on tilat tuolla uudessa lasten sairaalassa, siitä huolimatta ei oo kovaa hinkua mennä uudestaan:wink
 7. Äippä x6 Ei muuta elämää Toukomammat 2017

  Wop tsempit vikoille viikoille... on ne vaan raskaat...
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. Talvitintti Ei muuta elämää Lokaäidit 2020 Toukomammat 2017

  WopWop täältäkin tsempit viimesiin viikkoihin! Lopulta se odotus ja tuska palkitaan. :happy:
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Jemina-87 Tuttu foorumilla Heinämammat 2018

  No hyvä äippä ettei ole vaarallinen! Itekkin ollu tosin lasten sairaalan päivystyksessä, ja se oli mun mielestä ihan hanurista. Ei yhtään viihtysä, muutamat tuolit,ei imetysrauhaa ja liukuovet mistä tuli porukkaa sisään ja kylmä ilma tuli joka kerta. Ei ollu hyvin aateltu se
 10. WopWop. Tuttu foorumilla

  Mulla laskettuaika 26.06 :)
 11. Tytsy78 Rakastunut foorumiin Joulumammat 2018

  Jemina, voimia teille! Kuulostaa ihan samalta kuin meidän joulukuisen kanssa. Eka puoli vuotta jatkuvaa itkua ja käveli tukea vasten 7kk ja kävely (juoksu) 10kk. Päiväitkut loppuivat jossain kohtaa ekaa vuotta muistaasenki, mutta jokaöinen kurjanoloinen yöitku loppui vasta kun täytti 2 v. edelleen itkahtaa pikaisesti melkeinpä joka yö, mutta yleensä nukahtaa heti uudelleen. Mutta 2 vuotta tosiaan kesti meillä semmoinen selittämätön itkuilu, mistä lääkärit mitään osaa sanoa. Sit muu kiukkuitku on jatkunut kyllä ihan tähän päivään asti. Mut neuvo: yritä löytää joku lääkäri joka tutkis esim. refluksin, allergiat, risat, kielijänteen, jne mikä nyt voisi kenties syynä olla? Meillä edelleen tämä vaiheessa, kun ei ole mitään selkeitä oireita. Ja voisiko osteopaatista tai vyöhyketerapiasta olla apua? Koita pari kertaa, vaikka tuntuis ettei jaksaisikaan.

  Ja siksi mekin tätä kakkosta pohdittiin todella kauan, että uskaltaako ja jaksaako. Mutta meidän pikkuinen pian 4kk on maailman ihanin ja niin helppo esikoiseen verrattuna! Itkee vain selkeistä syistä ja saa rauhalliseksi kun syyn keksii (nälkä, väsy, vaippa, tylsää). Luulin että en pidä vauva-ajasta esikoisen kokemuksella, mutta nyt olen ihan rakastunut tähän! Kolmattakin vähän haaveilin jo, mutta esikoisen takia ei kyllä jaksettaisi sitä järjissämmme ja ajankäytöllisesti. Ja koska ikäkin tuo riskejä niin paljon.

  Ollaan siis ihan helisemässä tuon joulukuisen kanssa, kun on oikeasti ihan kauhukakara. Ei usko mitään, ei hyvällä eikä pahalla, huutaa, potkii, sylkee, lyö, nipistelee. Meitä vanhempia, tarhan kavereita ja aikuisia ja ventovieraita, jos sattuu tuleen sopivasti vastaan, kun herra haluis jotain, mitä ei saisi. Tai vaan kävelee ohi muuten vaan samalla jalkakäytävällä. Ei oo auttanu sosiaaliohjaajan neuvot ja nyt sekin meni vaihtumaan ja uusi henkilö on ihan turha. Ja tärkein ohje olis et huomaa hyvä, koska selvästi hakee tällä huonolla käytöksellä koko ajan huomiota, mutta on se hemmetin vaikee huomata hyvää, jos toinen tekee koko ajan pahojaan ja vaatii huomiota koko ajan. Ja pakko sitä välillä on tehdä muutakin kuin katsoa tyyppiä silmiin, kun se haluu taukoamatta selittää ja näyttää jotain. Olis toinenkin lapsi ja koira ja ruokaakin pitäis joskus tehdä. Ah, oon niin poikki just tänään, ei hetken rauhaa. Kun olin oikein päättänyt että tänään tehdään kiva päivä, ettei toiselle tule ihan paha mieli ja jo jotain itsetunto-ongelmia, kun koko ajan kielletään tai hermostutaan, vaikka toinen ei selvästi kykene tunteitaan hallitsemaan yhtään. Mutta ei, kyllä oli aika riehumista koko päivä kotona ja kylässä ja oli pakko komentaa noin sata ja yksi kertaa. Pysähdy hän ei koskaan, ei edes unissaan, kun silloinkin pyörii sängyssään ja nukkuu mitä ihmeellisimmissä asennoissa ja seilaa oman ja meidän huoneen välilläkin usein. Vauvan kanssa ei uskalla hetkeksikään jättää kaksin, kun käy tekemässä jotain jäynää, vaikka siihen onkin ihan rakastunut ja myös halailee ja pussailee sitä koko ajan. Eiköhän sillä adhd todeta vielä ja mitä muuta. Voi kun toivon, että tästä vielä normalisoituisi, kun saadaan tätä tasaista arkea tähän nyt pidempi jakso kaikkien muutosten jälkeen.

  Äippä, onneksi ei mitään vakavaa tuo ihojuttu, vaikka kuulostaa kyllä aika hurjalta! Paraneeko se vanhemmiten? Ja toiv. kasvukin siitä piristyisi joko itsestään tai avustetusti. Tuo kyllä varmasti paljon lisästressiä terveyshuolet :sad001 Meillä menee esikoinen -2 käyrällä, mutta ilm. sitä pidetään vielä ”normaalina” ja ei ole puhuttu mistään kontrolleista edes.

  Wopwop, onnea viimeisille kuukausille, ihanaa!
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. Äippä x6 Ei muuta elämää Toukomammat 2017

  Tytsy voimia sinne :Heartred saattaahan se olla että hän oireilee muutoksia tai muuten vaan tulisielu... neuvoja tms en kyl osaa antaa, kuulostaa sen verran rajulta tää hänen käytös! Siiri meinaa olla samaa kastia mut vihansa purkaa minuun tai Sanniin(raasu) ja jättää muut vihansa/turhautumisuutensa ulkopuolelle.

  Ei toi sisun iho tosta ns parane. Ihomuutokset saattaa ajankanssa tummua mut pois ei mee... laserilla voi sit aikanaan yrittää tasoittaa ihon väri maailmaa. Onneks ei oo kasvoissa...
  Toivon että nyt kun sisu syö tosi hyvin että alkais kasvukin siitä kiihtymään! Ens viikolla(?) olis muistaakseni neuvola. Saa nähdä sit...

  Sanni muuten on ollut nyt perjantaista asti (2vanhinkoa lukuun ottamatta) kuivalla vaipalla!!! Jospa sekin kohta puoleen tajuis homman:wink
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Jemina-87 Tuttu foorumilla Heinämammat 2018

  Kiitos tytsy. Mut kamalaa kuulla et yöt helpottais reilu vuoden päästä.. tsemppiä teillekki arjessa!
 14. Tytsy78 Rakastunut foorumiin Joulumammat 2018

  Eiköhän ne helpotu koko ajan :) Meillä ainakin lyheni ne itkut koko ajan ja oli vaan siinä 12 maissa illalla ja lopun yötä nukkui ok eli oma yöuni meillä aikuisilla ei juuri häiriintynyt. Jospa teilläkin nopsaa menee paremmaksi!
 15. Talvitintti Ei muuta elämää Lokaäidit 2020 Toukomammat 2017

  Tytsy tsemppiä joulukuisen kanssa! Mut kiva että tää vauva-aika on ollu ns. korjaava kokemus sulle ja osaat nauttia erilailla. :)
 16. Tytsy78 Rakastunut foorumiin Joulumammat 2018

  Joo, todellakin :) Jos eka olis ollut samanlainen, meillä olis varmaan jo 3 lasta :) Tää joulukuinen nro 2 on niin ihana hymypoika :Heartred Vaikka onhan tuo esikoinenkin maailman ihanin huipputyyppi. Kun vain oppisi hillitsemään tunteitaan ja vähän edes rauhoittuisi, niin helpottaisi vähän tämä elämä. On se jännä miten lapset voikin olla niin eri luonteisia, vaikka on sisaruksia!
 17. Jemina-87 Tuttu foorumilla Heinämammat 2018

  Hyvää äitienpäivää ihanat!
  • Tykkää Tykkää x 3
 18. Talvitintti Ei muuta elämää Lokaäidit 2020 Toukomammat 2017

  Hyvää äitienpäivää täältäkin kaikille joulumammoille :happy:
  • Tykkää Tykkää x 2
 19. Äippä x6 Ei muuta elämää Toukomammat 2017

  Äitienpäivä onnitteluja täältäkin ihanille äideille:Heartred
  Meillä täällä muutto menossa... että semmonen äitienpäivä tällä kertaa :D
  • Tykkää Tykkää x 2
 20. Jemina-87 Tuttu foorumilla Heinämammat 2018

  Ohho äippä. Muutto isompaan mutta samalle alueellekko? :)

Jaa tämä sivu