IVF/ICSI-HOIDOT 2021

Keskustelun 'Lapsettomuus' aloitti Kosmos, 1 tammi 2021.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Pupsis Peruskäyttäjä

  Sumuttelu aloitetaan kp21 (joillekin saatetaan määrätä toinen aloituspäivä esim kp23), mielestäni ei ole väliä onko kierrossa ovuloinut vai ei. Klinikka antaa ajan 0 ultralle mutta se lykätään jos kuukautiset eivät ole vielä alkaneet. Itselläni kävi niin ja 0ultraa siirrettiin viikolla eteenpäin, eli sumuttelin viikon pidempään kuin mitä normaalisti. Tarkoituksena 0 ultralle on että on sumutellut jonkun aikaa ja asettanut munasarjat lepotilaan sekä että on vuoto alkanut/tapahtunut, sen jälkeen saa luvan aloittaa pistokset.

  NewMoon toki kirjoitti että sai käydä 0 ultrassa vaikka vuoto ei ollut alkanut, itselläni HUSilla he olivat aivan ehdottomia asian suhteen.

  Pitkässä kaavassa voidaan manipuloida punktion ajoitusta, venyttämällä sumuttelua yms sekä tiedetään paljon aikaisemmin mille viikolle punktio sijoittuu jolloin kalenterissa on vielä tilaa varauksille. Lyhyemmässä kaavassa punktio tulee melko pian ja voi olla ettei ole enää tilaa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. jannn Addikti

  Kiitos! Toivottavasti pääsen sitten heti aloittamaan sumuttelut, mikäli on liikaa ruuhkaa lyhyttä kaavaa ajatellen :) ja ettei viime kierron inssi vaikuta..mietin kerronko edes siitä vai mitä tekis..tai jos sanon että km jälkeen oli yksityisellä inssi, niin jää nähtäväksi kysyvätkö, oliko viime kierrossa (mikäli sillä edes merkitystä on)..
 3. NewMoon Naimisissa foorumin kanssa Syysäidit 2020

  Joo, mulla tiputteli kyllä, muttei kunnolla ollut alkanut. Oliskohan tämä ollut torstai ja tiistaina oli uusi ultra. Jos silloin ei olisi ollut alkanut niin olis keskeytetty, kun joulunpyhät tuli vastaan. Hyvin tiukoille vetikin, kun punktio oli 18.12 ja siirto pe 20.12. Olin ainoa jolle tehtiin punktio tuolloin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Mep Aloittelija

  Ei kukaan varmasti ole kieltämässä, jos käyt yksityisellä testissä. Kannattaa ehkä ottaa puheeksi hoitopaikassasi, että mitä olisivat asiasta mieltä ja varmistaa, että ovatko valmiita muuttamaan alkionsiirron ajankohtaa, mikäli testi antaisi poikkeavan aikaikkunan.

  Kysyin siis itse julkisella, että olisiko hyötyä jos kävisin yksityisellä era-testissä ja tähän vastattiin, että kyllä testiä julkisellakin tehdään ja annettiin ymmärtää, että jos jäljellä olleet pakastealkiot eivät tartu, niin voidaan era-testaus tehdä julkisella. Alkiot eivät tarttuneet, mutta eivät sitten kuitenkaan olleet halukkaita era-testiin.

  Yksi lääkäri mainitsi, että kun on kaksi kemiallista taustalla, se kertoisi aikaikkunan todennäköisesti olevan oikea. Pisti korvaan sana todennäköisesti, eli ei asia ole ehkä ihan yksiselitteinen. Siksi olisi kiva kuulla tarkempaa tietoa tuosta aikaikkunan merkityksestä ja muiden lääkäreiden mielipiteitä. Hoidoissa tosi moni lähestymistapa tuntuu olevan nimenomaan lääkärin mielipide asiaan, ei fakta.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 3
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Dreamer21 Peruskäyttäjä Marraskuiset 2021

  Sellaista mietin, että tietääkö kukaan mikä on julkisella ikäraja pakastetun alkion siirrolle? Onko se silloinkin 40 v (nainen)? Mitäs jos pakastettuja alkioita jää tämän jälkeen pakkaseen - tuhotaanko ne vai voidaanko "siirtää" yksityiselle? Ja sama kysymys jos onnistuisikin saamaan 2 lasta alkioilla (julkisen puolen raja) - voidaanko pas silti tehdä jos alkioita olisi jäljellä?
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Ylliste Peruskäyttäjä Elokuiset 2021

  Mun mielestä kaikki omat alkiot saa käyttää, vaikka ikä tulisikin niin sanotusti vastaan.
  Korjatkaa, jos olen väärässä.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 6
  • Informatiivinen Informatiivinen x 3
 7. Kosmos Tuttu foorumilla

  Kyllä kannattaa kertoa että oot käynyt inssissä. On sitten ainakin heillä oikea tieto sun tän hetkisestä tilanteesta ja hoitoa varten kaikki 100% kunnossa.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. CherryRed Ihastunut foorumiin

  Valitettavasti näissä hoidoissa ei aina ole olemassa täysin tutkittua faktaa. Sen huomaa mm. siinä että meillä on niin hurjan erilaisi ahoitopolkuja. Kustomoidut hoitopolut on toki hieno asia, kun ollaan kaikki erilaisia, mutta kun meidän kehon toimitoja on vaikea tutkia, niin ei ole kaikesta luotettavaa tutkimustulosta. Mutta tästä sinunkin hoidosta voi päätellä, että pitää itse pitää kiinni tosi kovaa omasta tahdosta ja siitä että hoito toteutetaan kunnolla.

  Itse taivuin myös viime vuonna kahteen turhaan 3-päiväisen siirtoon, mutta en enää, kun meni hermot silloiseen hoitavaan lääkäriin, joka ei mun mielestä ottanut iän tuomaa kiire aspektia huomioon hoidoissa. Onneksi vaihdettiin paikkaa ja lääkäriä!
  Julkisella ei tietenkään voi tehdä tällaista vaihtoa, mutta aina voi vaatia sitä hoitoa ja muistuttaa, että kuinka monta turhaa siirtoa on tehty ja että mennyt data edellisistä hoidoista ei herätä luottamusta uusiin hoitoihin, jos ei testata muuttujia tai muuteta jotain. Muutenhan hoidot toistaa itseään.

  Se on harmi, että potilaalle jätetään vastuu omista hoidoista, mutta olen huomannut monessa paikkaa asian olevan näin. Eli jos alkaa tulla montaa turhaa siirtoa, niin ihmeessä vaikka inttäkää että lisätestaukset kirjataan heti lähetteellä tehtäväksi. Älkää taipuko kyseenalaistamatta lääkäriä. Säästää oikeasti kaikkien aikaa, turhautumista, sydänsuruja ja rahaa. Myös säästää sen lääkärin aikaa, kun ei tehdä jatkohoitoija tuloksettomalla kaavalla.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 9
  • Tykkää Tykkää x 4
 9. Tammenterhotar Peruskäyttäjä

  Joo, näin tosiaan meni minulla! Ja tarkennan vielä siis tuohon ovulaation vaikutukseen sumujen aloitusajoituksessa (siihen mun suunnittelukäyntiin perustuen): jos sumut aloittaa liian myöhään, on riski siitä, että seuraavan kierron johtofollikkeli on jo aloittanut kasvunsa. Siksi se, että ovis oli kp 15 (eikä aikaisemmin) oli hoidon aloituksen kannalta positiivinen asia. Tosin täytyy sanoa, että lääkärin pohdinnoista päätellen olisivat todennäköisesti tehneet saman päätöksen, vaikka minulla ei olisi ollut oviksesta tietoa, mutta tuossa tilanteessa tämä seikka tuki sumujen aloituspäätöstä. Sanoi muistaakseni, että sumuja on joskus aloitettu vasta menkkojen alkamisestakin. Mutta jos ehditään aloittaa "nollaus" ennen johtofollikkelin valikoitumista, niin sen parempi. Eli uskoisin kyllä, että jos teillä tuo pitkä kaava aikataulujen puolesta natsaa, niin on varmasti hyvät mahdollisuudet päästä aloittamaan heti :)

  Täällä vaikuttaa siltä, että tuoresiirrosta ei tullut tärppiä. Viime viikolla oli kyllä kaikennäköisiä lupaavantuntuisia nippailuja alavatsassa ja nännit olivat tosi arat. Nyt on kuitenkin kaikki ihan perusmenkkaoireet pamahtaneet päälle päänsärkyineen ja nippailut kadonneet sekä tissit normalisoituneet. Tein eilen aamulla (dpo11) negatiivisen raskaustestin herkällä testillä. Tänään en testannut, enkä varmaan testaakaan enää ennen kuin virallisena testipäivänä (9.4.). Voi toki olla, että dpo11 oli liian aikainen, ja tästä voi vielä tulla iloinen yllätys, mutta kyllä ajatukset ovat jo vähän karanneet tuonne ensimmäiseen PASiin.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 10
  • Optimistinen Optimistinen x 2
 10. Beebi Tuttu foorumilla Tammiäidit 2020

  Mä sopisin julkisen kanssa etukäteen eran tekemisestä että varmasti ottavat sitten tuloksen huomioon. Me tehtiin niin (meillä tulee aina olemaan vain pas). Luonnonkiertoon ja letrozol kiertoon suostuivat mutta kokonaan lääkkeellisessä kierrossa eivät olisi suostuneet vaan silloin kuulemma heidän biologi olisi laskenut oikean siirtohetken. Siellä yksityisellä sanottiin että he suosittelee aina eraa kun tehdään alkiodiagnostiikkaa koska alkioille tulee niin paljon hintaa että halutaan olla ihan varmoja ettei ns heitetä hukkaan niitä väärään ajoituksen takia.
  Yksityisillä on tietysti aina eri kannustimet heidän toimintaan mutta sitten taas julkinen ottaa uusia menetelmiä käyttöön vasta kun niistä on tarpeeksi tutkimusnäyttöä ja hoito on kustannustehokasta.
  • Tykkää Tykkää x 3
 11. Pupsis Peruskäyttäjä

  Minuakin kiinnostaa tämä! Hyvä Dreamer21 kun kysyit. Minä en ole Omapolusta tai muualta löytänyt vastausta näihin kysymyksiin

  1. saako alkiot käyttää loppuun julkisella vaikka täyttänyt 40? eli onko se ikäraja vain että uutta hoitokiertoa ei aloiteta.
  2. jos on saannut 2 lasta ja pakkaseen jää alkioita, tuhotaanko ne vai saisiko yrittää kolmatta tai vaihtoehtoisesti siirtää alkiot yksityiselle klinikalle yrittämään kolmatta lasta?
  3. kun julkinen tarjoaa 3 IVFää niin alkaako lasku uudestaan toisen lapsen kohdalla? eli jos ensimmäiseen lapseen menee 2 IVF hoitoa niin onko seuraavaa lasta yrittäessä 1 vai 3 IVF hoitoa käytettävissä?
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 12. Fliber Aloittelija

  @Tammenterhotar harmi jos ei napannut nyt, mutta voihan olla ettei vielä näy testissä

  on: tänään käväisin päivystyksessä kun hyperin oireet taas vahvistuivat, mutta päädyin silti kotiin lepäämään. Samalla vahvistui positiivinen raskaustesti:joyful:. Mutta varmasti kuten monet muut kauan lapsettomuudesta kärsineet ja km kokeneet tietävät fiiliksen ettei tästä uskalla vielä iloita:nailbiting:
  • Voittaja Voittaja x 13
  • Optimistinen Optimistinen x 3
  • Tykkää Tykkää x 2
 13. jannn Addikti

  Onnea kuitenkin plussasta, ja toivotaan että tarraa lujaa kiinni :Heartpink
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 4
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. --- Vieras

  Osaisiko täällä kukaan sanoa, aiheuttaako sairastettu koronainfektio puolen vuoden esteen ivf-hoidoille?
 15. CherryRed Ihastunut foorumiin

  Kannattaa soittaa huomenna heti hoitavalle tasolle ja kysyä riskeistä/esteistä ja mahdollisesta jatkosta.
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. Anselmiina_ Tuttu foorumilla Marraskuiset 2021

  Kysyin tätä omassa hoitopaikassani ja vastaus oli, että omia pakastealkioita siirretään 45-vuotiaaksi asti. Kun pakastesopimus päättyy, voidaan sopia, että alkiot hävitetään, annetaan lääketieteen tutkimukseen tai annetaan jollekin hoidoissa olevalle parille.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 7
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 17. Martta82 Aloittelija

  Moikka kaikille! :woot: Mahtuisinkohan vielä mukaan keskusteluun? Olen seurannut tätä ja muita samantyyppisiä foorumeita jo reilut kaksi vuotta. Nyt olisi vertaistuki enemmän kuin tervetullutta. :nailbiting:
  Meidän tilanne on, että ollaan tunnettu mieheni kanssa vasta reilut pari vuotta, ollaan naimisissa. Miehellä kolme teini ikäistä lasta. Yhteistä ollaan haluttu jo melkein alkumetreiltä asti.. Tämä siksi, kun itse olen myöhäisherännäinen tähän lapsi asiaan ja ennen miestäni en edes halunnut lapsia.. Mutta iän puolesta kohta alkaa olla jo myöhäistä..
  Viime vuonna meille tehtiin 4 tuloksetonta inssiä, nyt on menossa 1. IVF-hoito. Synarelaa sumutellut jo 23.3. asti, huomenna olisi ultra ja selviää pääsenkö pistelemään. Selittämättömiä ollaan.
  Nyt mietityttää, kun tyhjennysvuoto alkoi 1.4. ja kesti normaalisti reiluna pari-kolme päivää, mutta outoa on, kun vieläkin tiputtelee vaaleanpunaista/ruskeaa tuhrua. o_O Aina ennen menkkojakin tiputtelee monta päivää ja kierto vain 25 pvää.
  No huomennahan voin lääkärissä kysyä onko normaalia vielä tiputella kunnon vuodon loputtua, minulle tämä on uutta, mutta voi tietysti johtua synarelastakin..
  Mutta tässä nyt nopeasti ja tiivistettynä meidän tarina. :oops:
  • Tykkää Tykkää x 9
 18. Martta82 Aloittelija

  Niin ja hirmuisesti onnea plussanneille :Heartbigred ja muille pettymyksiä kokeneille tsemppihalit :love7 !

  Tuntuu hassulta kirjoittaa tänne, kun kaikki tunnutte jo niin tutuilta, kun olen myötäelänyt kanssanne jo niin pitkän aikaa.. Ja samalla luoneet toivoa itselleni, että IVF:llä voisi onnistua.. :happy118
  • Tykkää Tykkää x 5
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 19. elo Tuttu foorumilla Tammikuiset 2022

  :smiley-angelic003 Keskustelemaan vain. Ja tsempit hoitoihin!:)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 4
  Last edited: 6 huhti 2021
 20. Tammenterhotar Peruskäyttäjä

  Tervetuloa mukaan Martta82! :)
  Minullakin synarela aiheutti sen, että vuoto jatkui tavallista pidemmälle ärsyttävänä tiputteluna.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1

Jaa tämä sivu