IVF/ICSI 2020

Keskustelun 'Lapsettomuus' aloitti Upunup, 6 helmi 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. smoothie. Rakastunut foorumiin Helmikuiset 2021

  Ei ole ollut eilen/tänään tiputtelua onneksi. Mutta oireetkin tosiaan katosi su jälkeen paitsi pari tuntia sitten oli joku pieni huimausolo. Jokatapauksessa sain juuri tulokset ja hcg noussut tosi hyvin (dpo15 76 - - > dpo23 +3500) eli olin onneksi turhaan huolissani. Oon niin helpottunut vaikka toki ei edelleenkään pitkällä olla :Heartred

  Toivon niin että sulla myt tarttuis pieni sinne! :notworthy mulla oli kans kaikenlaisia pieniä alavatsatuntemuksia piinapäivät :thumleft
  • Voittaja Voittaja x 5
  • Tykkää Tykkää x 3
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 2. Kanna Peruskäyttäjä

  Ihanaa, onnea miljoonasti! :Heartred Oi että, toivotavaan että nämä tuntemukset tarkoittaa samaa. :smiley-angelic001
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 3. Violetti Aloittelija

  Kanna, ekan siirron aikaan laitoin luget niin pitkälle kuin sormella pystyin. Sitten menkkojen yhteydessä ulos tuli lähes kananmunan kokoinen ( o_O vai muistankohan hieman väärin) valkoinen lugemöykky. Tokassa siirrossa en työntänyt ihan niin syvälle, joten päivittäistä sotkua taisi tulla hieman enemmän. En sitten tiedä kumpi parempi.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Blanca Tuttu foorumilla

  Täältä tullaan piinailijoiden joukkoon! Äsken siirrettiin 2d alkio. Kaikki meni hyvin!Meillä meni 5 alkiota pakkaseen!
  Lääkäri sanoi että on harvinaista että 8 solusta saadaan 6 alkiota eli oli hyvin tyytyväinen hoitoon niinkuin minäkin!
  Nyt vaan sitten odottelemaan. Seksiä muuten en saa harrastaa ennen hääyötä kuulemma ettei kohtu supistele turhaan nyt. :woot:
  Noni... Onpahan sitten jotain mitä odottaa. :grin
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Voittaja Voittaja x 2
  • Optimistinen Optimistinen x 2
 5. Kanna Peruskäyttäjä

  Laitoin edelliset luget Canestenpuikolla syvälle ja nyt vain sormella. Mihinhän ihmeeseen se tavara häviää? :wtf:
  No niin, mahtavaa ja tervetuloa piinailemaan! Hienon saaliin olette saaneet. :gen053 Laitettiinko loput pakkaseen kaksi päiväisinä? Miten tulevaisuudessa on suunniteltu, siirretäänkö ne kaikki tuon päiväisinä vai kasvatetaanko niitä maljalla ennen siirtoa? Miksei teille tehty siirtoa vasta maanantaina, jolloin minun laskujen mukaan alkio olisi ollut viisipäiväinen? Kauheasti kysymyksiä! :laughing002

  Minäkin olen pidättäytynyt nyt seksistä, viimeksi siirrosta seuraavana päivänä harrastaa seksiä ja nyt ajattelin ainakin sunnuntaille pitää pöksyt jalassa. Onneksi on niin kuuma, niin ei peitonheilutus ole ensimmäisenä mielessä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Anselmiina_ Peruskäyttäjä

  Täällä ilmoittautuu myös yksi piinailija :happy: Meille on IVF tehty tosin jo viime vuonna. Saatiin 8 hyvälaatuista alkiota, joita on jo nyt 6 siirretty. Yhdestä on raskaus alkanut, mutta meni kesken. Tänään saatiin 6. alkio kyytiin. Aiemmat siirrot menivät ehkä pieleen ainakin osittain kilpirauhasongelmien vuoksi. Nyt on lääkitys ja TSH saatu hyvälle tasolle. Pitkästä aikaa olo, että voisi jopa tärpätä.

  Tsemppiä kaikille piinailijoille ja piinailua odottaville :)
  • Optimistinen Optimistinen x 8
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Kanna Peruskäyttäjä

  Ihanaa, että muitakin löytyy, the more the merrier! Minullakin on ollut kilpparin kanssa ongelmia, nimenomaan TSH:n kanssa. Sain siihen lääkkeet 1,5 vuotta sitten, kun aloitimme hoitotaipaleemme. Arvot ovat olleet ekan kuukauden jälkeen koko ajan ok, mutta vielä ei ole tärpännyt. Toivottavasti sinulla on parempi ja nopeampi onni näiden lääkkeiden kanssa!
 8. Anselmiina_ Peruskäyttäjä


  Kiitos! Joo, eihän se automaattisesti tarkoita, että raskaus alkaisi, kun TSH saadaan hyvälle tasolle, mutta ainakin on yksi este vähemmän :)
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 9. Blanca Tuttu foorumilla

  Kanna Joo kaikki alkio on 2d pakkasessa. Katsotaan sitten jatkoa myöhemmin jos tämä ei onnistu. Tuo mainitsemasi lisäviljely on mahdollinen sitten. Kuitenkin lääkäri sanoi että kohtu on alkiolle optimaalisin alusta luonnollisesti kuin malja. Niin ja sanoi vielä että tutkimusten mukaan 2d ja 3d alkioilla ei ole tulosten kanssa eroa, että saman verran raskautuu. 5d on sit se seuraava etappi missä mahikset kasvaa.
  Toivottavasti ei jouduta miettimään noita vaan tämä kyytiläinen nyt nappaisi jo kiinni. :smiley-angelic001

  Kiva että täällä nyt useampi piinailija! :dance011
  • Tykkää Tykkää x 2
 10. Katariinap Aloittelija

  Kiitos vastaajille :Heartpink täytyy odottaa jos vaikka ensi viikolla näyttää viikko-testi edistystä! :shy: Kuitenkin tässä saa hetken odotella varhaisultraa :nailbiting:
  Mihin kohtaa se muuten aikataulutetaan? Onkohan HUSissa joku ohje siihenkin? :confused:

  Ihanaa nyt kun porukka on toiveikkaana odottamassa kyytiläinen matkassa! :) Jännitän teidän puolesta täällä kans kun tällä hetkellä oma elämä on aika seesteistä :grin
 11. liljatar Naimisissa foorumin kanssa Elomammat 2018


  Mun mielestä varhaisultrat on joskus 6+ viikolla, kun syke alkaa niillämain vasta näkyä. Korjatkaa, jos muistelen väärin!
 12. smoothie. Rakastunut foorumiin Helmikuiset 2021

  Just juttelin klinikan hoitajan kans tästä. Ilmeisesti oppikirjan mukaan näkyy rv 5+5 mutta voi olla pieniä poikkeuksia mutta usein suositus taitaa olla 7+0 koska normaalisti ei varmasti tiedetä milloin hedelmöittyminen on tapahtunut niin yritetään ottaa varman päälle et jos onkin hedelmöittyminen ollut luultua myöhemmin. Sanoi et ivf-alkuisilla kun tiedetään tarkasti hedelmöityspäivä niin esim rv 6+2 näkee jo 99% varmuudella sykkeen, jos kaikki siis hyvin. Niin ja riippuu myös ultralaitteista kuinka aikaisin voi näkyä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Kanna Peruskäyttäjä

  Moi kaikille!

  Minulla on vielä yli viikko viralliseen testipäivään ja tulevana perjantaina on kaksi viikkoa ovulaatiosta. Viimeksi tehdyssä PASissa ei ollut mitään tuntemuksia alavatsassa, mutta nyt on ollut aikamoiset bileet menossa jo monta päivää. Dpo 8 ja 9 tuli pyyhittäessä molempina päivinä kerran kynnen kokoinen limaklöntti, jonka seassa oli pieni ruskea hyytymä. Aamulla vessassa näytti siltä, että lugetöhnän mukana olisi aavistus punertavaa/oranssihtavaa mukana yhdessä-kahdessa pyyhkäisyssä.

  Olen ollut rauhallisin mielin tähän asti, mutta nyt aamulla iski paniikki ja ahdistus. Entä jos alavatsatuntemukset eivät olekaan olleet kiinnittymistä? Entä jos taas en ole raskaana? Tänään on dpo10, milloin uskallan alkaa testailemaan? Minulla on alkanut aina kuukautiset dpo 14-16. :hungover:

  Viimeksi minulla tuli myös lugeista kauheaa väsymystä, ruokahaluni kasvoi jne. Nyt ne eivät ole aiheuttaneet juuri muuta kuin pientä hermojen kiristymistä.

  Että pitääkin olla toiveet näin korkealla monen vuoden yrittämisestä huolimatta! :wtf:

  Miten muilla täällä sujuu? :)
  Last edited: 29 kesä 2020
 14. Blanca Tuttu foorumilla

  Kanna mä en vielä tuosta päättelisi mitään negatiivista. Tuollaista voi tulla ihan kummassa vaan tuloksessa. Mä ehkä testaisin sillon kun menkkojen pitäisi alkaa tai päivää ennen jos ei yhtään malta.
  Itse ajattelin olla tosi sitkeä ja yrittää olla testaamatta hirveästi ennen. 10.7 meille annettiin testipäivä joten ehkä mä voisin 8.7 ekan kerran.

  Täälläkin on vatsatuntemuksia mutta meillähän oli tuoresiirto joten en sitten tiedä mikä johtuu itse punktiosta ja sen jälkimainingeista ja mikä on muuta. Yritän olla rauhallisin mielin. Turvotusta on jonkin verran mitä ei ekoina päivinä ollut. Tullut nyt myöhemmin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. Ornament87 Uusi käyttäjä

  Meillä toka IVF:n tuoresiirto: nega.

  Mulla tänään testipäivä, mutta eipä tarvinnut testailla kun kaksi päivää sitten dpo12 alkoi menkat kipuineen, vaikka oli terolut-kuuri vielä päällä. Kuutisen päivää se ehti tiputellakin, vaan sehän voi olla terojen sivuoirekin käsittääkseni. Vähän toivoin, että ois ollut kiinnittymisvuotoa, mutta muistelin ihan samalla lailla tiputelleen epäonnistuneen PASin jälkeen talvella. Kylle se nega aina silti kirpaisee, itkin kun sain yksin ajella autolla tuossa, kyyneleet vaan valuivat.

  Toivon muille plussatuulia, jotka vielä piinailette. Meillä on kesätauko ja katsotaan syksyllä sitten uudestaan, onneksi on ne kaksi mahdollisuutta pakastimessa. Ihanaa kesää kaikille!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
 16. Esmeralda1 Uusi käyttäjä

  Onnea kovasti kaikille plussanneille! :Heartred

  Meille tuli tosiaan 11.6 testistä puhdas nega ja niin se pakkanen tyhjentyi taas. :sad001 Eihän me sinne saatukaan muuta kun se yksi blasto juuri ennen koronataukoa. Koska kyseessä oli jo meidän 2. ICSI ja molemmat ovat olleet yhtä huonoin tuloksin, niin lääkärit ja biologit keskustelevat tilanteestamme ja päättävät kohtalomme julkisella puolella heinäkuun alussa. Jännittää, ehdotetaanko sieltä lahjasoluja, hoitojen lopettamista vai lisätutkimuksia miehen siittiöille. Joka tapauksessa valmistaudumme pitkään odotukseen ennen kuin julkisella saamme taas hoitoja.

  Tuon negan tuloksena oli tarve myös ottaa pieni tauko täältä forumilta, joten luettavaa oli taas useamman viestin verran. :talk020

  Kyselin viimeksi täällä kokemuksia/suosituksia yksityisistä klinikoista pääkaupunkiseudulla, kiitos kovasti kaikille vastanneille. :HeartredPäädyimme suositusten perusteella Dextraan, ja menemme tällä viikolla tapaamaan Niklasta siellä. Luin myös hieman muita forumeita ja muiden kokemuksia yksityisen puolen lääkäreitä, ja Niklas Simbergia, Eero Varilaa ja Kari Ratsulaa suositeltiin kovasti. Eero Varila ei klinikan mukaan enää ota uusia potilaita vastaan ja Kari taisi olla Mehiläisessä, joten päätös oli helppo (ehkä tämä tieto auttaa muitakin). Tilasin ajan viime viikolla ja sain ajan tälle viikolle, joten asiat tosiaan etenevät nopeammin yksityisellä puolella. :whacky011 Tarkoitus mennä juttelemaan lahjasiittiöhoidoista, mutta oletan, että he haluavat silti tarkistaa meidät molemmat eka eikä hypätä heti yhdeksi viimeiseksi oljenkorreksi tarkoitettuun vaihtoehtoon. Itseltäni ei ole koskaan esim. tarkistettu onko munanjohtimet auki, joten tutkimuksista voi selvitä jotain uutta mielenkiintoistakin.

  Muutama kommentti/kysymys suoraan muille:

  @Upunup, mulla myös tavoitteena painon lasku (just sanoin uudelle personal trainerille, että 5 - 7 kg tavoite) sillä ajatuksella, että 0,5-1kg lähtee viikossa. Uskon ja toivon, että terveellisempi ruokavalio ja maltillinen painonpudotus ei voisi olla kuin hyväksi koko kropalle (ja mahdolliselle raskautumiselle). Miten sulla on tavoite edennyt? :)

  @myrtle, kylläpä siellä ulkomailla on käytössä iso määrä tabletteja ja lääkkeitä! Toivottavasti auttavat tarttumaan :)

  @kanna, muakin kiinnostaisi kokeilla vyöhyketerapiaa! Tosin kun ongelma on meillä miehessä eikä minussa niin en tiedä auttaisiko... Tosin jos päädytään lahjasoluhoitoihin niin siinä tapauksessa en näe vyöhyketerapiasta olevan haittaa mulle vaan voi jopa olla hyötyä. :)

  @mette82, meillä ihan sama tilanne, munasoluja saatu hyvin mutta siittiöitä vain muutama ja nekin ovat olleet huonokuntoisia. Varattiin nyt tosiaan sieltä yksityiseltä aika! Voin kertoa hoitojen edetessä, että miten hoidot yksityisellä sujuvat ja miten julkisella puolella niihin suhtaudutaan. :)

  @blanca, jos saan kysyä niin millä tavoin sun miehen siittiötasot on saatu nousuun?
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 17. Myrtle Aloittelija

  Moikka, pikainen päivitys tän päiväsen PAS:n jälkeen. Alkio oli alkanut kuoriutumaan ennen siirtoa, mikä ilmeisesti on todella positiivinen juttu, mitä pikaseen googletin näyttäisi huomattavasti parantavan kiinnittymismahdollisuuksia, jes! Jännä että tällä kertaa mut hätistettiin heti ylös ja vessaan, kun viimeksi sain köllötellä yksinäni ainakin 10 minuuttia siinä tuolilla. Tuskinpa tuolla vaikutusta, mutta kiinnostaisi tietää miten muilla klinikoilla on tapana?
  • Optimistinen Optimistinen x 2
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Kanna Peruskäyttäjä

  Kävin ehkä 4 - 5 kertaa viime kesänä vyöhyketerapiassa ja olihan se ihanan rentouttavaa hipsuttelua, mutta valitettavasti siitä ei ollut minulle apua. Mutta kaikki keinot kannattaa kokeilla. :happy:

  Ikävä kuulla, että teillä ei onnistunut siirto ja pakastin on tyhjänä. Toivottavasti saatte hyviä tuloksia aikaiseksi yksityisellä puolella.:smiley-angelic001 eikö teille voisi riittää pelkkä inssi lahjasoluilla, jos vika teillä on luultavasti vain miehessä? Ja miten ihmeessä sinulta ei ole tehty aukiolotutkimusta julkisella puolella?
  HUSissa taisin olla koko toimenpidehuoneessa sen 5min. Alkio sisään, housut jalkaan ja sanoivat että nyt saa käydä pissalla. Viime siirrossa oli aikataulluongelmia auton kanssa ja mietin olisinko pyöräillyt parin kilometrin matkan siirtoon. Huvitti ajatus, mutta kävisin hakemassa alkion fillarilla kyytiin. :grin kerkesin saada kuitenkin auton, niin oli rauhallisempi ja tasaisempi kyyti kotiin.

  Minulla tulee jokaisella pyyhkäisyllä ihan pieni ruskeita limahippuja joku 3 kappaletta. Vatsa on ollut hieman kummallinen ja selkä kipeä pari päivää. Mitähän tämä on? Myös ennen kuukautisia voi olla tällaisia tuntemuksia, mutta nyt ne ovat hieman erilaisempia ja ja hyyyvin pieni ruskea tuhruvuoto on uutta, mitä ei viime PASissa ollut. Ajattelin huomenna testata päivällä dpo 12.:wacky:
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 19. Blanca Tuttu foorumilla

  Esmeralda pahoittelut negoista. Toivottavasti selviää yksityisellä puolella mistä johtuu ettei tartu ja löytäisivät keinon.
  Siittiötason noususta sen verran että siihenhän ei varsinaisesti ole mitään "parannusta" mutta mieheni on syönyt terveellisesti, alkoholin käyttöä rajoittanut, tupakoinnin lopettanut ja sitten myös nyt viimeisen 3kk aikana syönyt Sermatrop Alfa valmistetta joka on tutkitusti parantanut siittiöiden laatua. Saa apteekista.
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. Myrtle Aloittelija

  Tuus heti huomenna kertomaan tulos!
  Hah, miksei vois pyörällä käydä siirrossa vaikka hassultahan se kuulostaa :happy: Meikäläinen taas kävi matkalla mökiltä kotiin ja yksi kaveri meinasi tulla kyydillä. Sanoin että toki voit tulla, mutta joudut odottamaan autossa kun käyn lääkärikäynnillä. Päätin jo että kerron sitten autossa mistä on kyse, että mä käväsen ottamassa alkion kyytiin :):) Kyseinen kaveri sai sitten kyydin joltain muulta, mutta nauratti kyllä tilanne.

  Blanca me ollaan tosi samoilla päivillä, mulla verikoe 9.7. mutta aion kyllä testata jo ehkä maanantaina.

Jaa tämä sivu