Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ulkomaisissa vadelmissa on riskinä norovirus (voi aiheuttaa ruokamyrkytyksen), ei listeria.Jotenkii mie uskon et se kala (ja toisena ulkolaiset vadelmat) on varmin listerian uhka mut muuten Suomes uskaltaa kyllä syödä mitä vaan, suomalaista :)
Tässähän lukee nimenomaan pastöroimaton maito ja siitä valmistetut.. Ei pastöroiduista puhuta mitäänTuorejuustoa ei saisi syödä kuumentamattomana, vaikka olisikin tehty pastöroidusta maidosta. Suora lainaus THL:n sivuilta:
"Listeriavaaran takia vältettäviä ovat tyhjiö- ja suojakaasupakatut, graavisuolatut ja kylmäsavustetut kalatuotteet, pateet ja mäti;
pastöroimaton maito (esim. tilamaito) ja siitä valmistetut juustot; pehmeät juustot (home-, kitti- ja tuorejuustot, kuten brie, gorgonzola ja chévre). Kuplivan kuumiksi kuumennettuina juustot ovat turvallisia."
Siinä on puolipiste, ei pilkku. Vältettäviä ovat siis pastöroidusta maidosta valmistetut juustot (kovuudesta riippumatta) JA pehmeät juustot (riippumatta pastöroinnista).Tässähän lukee nimenomaan pastöroimaton maito ja siitä valmistetut.. Ei pastöroiduista puhuta mitään
Puolipistettä käytetään lauseiden erottamiseen, tai luokkien erottamiseen luettelossa. Ihan niin kuin samassa lainauksessa kalatuotteita listaavan lauseen jälkeen.Minä ymmärtäisin tuon samoin kun yomanda. Sillä puolipisteellä tarkennetaan edellistä, jos siinä olisi tavallinen pilkku niin sitten se olisi tulkittavissa mielestäni niin että lista jatkuu ja myös kaikki tuorejuustot kuuluu vältettäviin.
Miä oon käsittäny tämän että just nimenomaan nuo brie, gorgonzola ja chevre on niitä mitä ei suositella ku kuumana, mutta että suomalainen tuorejuusto. Mutta jokainen asennoituu kuin asennoituu ja syö jos haluaa syyä.. ei se oo Naks niin vakavaa jos miä haluan tehä suomalaisesta pastöroidusta tuorejuustosta kakkua, kun nimenomaa sanottu että tuotteen tulee olla pastöroitu niin turvallisempi käyttää.Tuorejuustoa ei saisi syödä kuumentamattomana, vaikka olisikin tehty pastöroidusta maidosta. Suora lainaus THL:n sivuilta:
"Listeriavaaran takia vältettäviä ovat tyhjiö- ja suojakaasupakatut, graavisuolatut ja kylmäsavustetut kalatuotteet, pateet ja mäti;
pastöroimaton maito (esim. tilamaito) ja siitä valmistetut juustot; pehmeät juustot (home-, kitti- ja tuorejuustot, kuten brie, gorgonzola ja chévre). Kuplivan kuumiksi kuumennettuina juustot ovat turvallisia."