Hankinnat

Meilläkin on ollu yökkärit siellä pussissa paitsi kerran kun olin lämmittämyt kämpän ehkä turhan kuumaksi, niin sitten vaan pelkkä body. Ja siis sillä pussilla korvatasn peitto. Jouduin yks yö laittaa pirrelle taas peiton kun ainoa pussimme oli pesussa, niin sieltähän se löytyi sängystä taas pääpäästä poikittain jalat pinnasuojien päällä pystyssä. Tuntuu että pussin kanssa ei edes yritä möyhiä.
 
Kyllä on tuossakin erilaisia vauvat, kun meillä poika nukkuu edelleen selällään aikalailla rauhallisesti samassa asennossa, hiukan saattaa sivusuunnassa kulkeutua jonkun verran, mutta ei mitenkään erityisen paljon. Pärjätään ihan yöpuvulla ja peitolla. Enkä kyllä usko, että poika edes tykkäisi, jos laitettaisiin sellainen unipussi, jossa kädet ei pääse liikkumaan vapaasti, on jo alusta asti tottunut, että kädet on vapaana.
 
Tossa meidän unipussissa on kädet ihan vapaana, sellanen hihaton, liivimallinen pussi :) Ja muksu nukkuu sen sisällä yökkäreissä. Meillä kanssa tyttö nukkuu rauhallisemmin pussin kanssa, peittoa se riuhtoo käsillä ja potkii myttyyn ihan samantien.
 
Meillä voidaan nukkua pussin ja peiton kanssa, kumpaankin on totuttu. Yleensä kuitenkin kotona nukutaan peiton alla kun tuo meidän pussi on niin ohut. Poika nukkuu peiton alla hyvin eikä liiku öisin niin että peitto ei kestäisi päällä.
 
Unipussit käytössä täällä ja niitä on mooonta. Ihan jo senkin takia jos tulee pissalle ohivuotoja tai puklaa on yöllä helpompi vaihtaa pussi kuin lakanat :) Meillä pussissa yökkäri tai body/housut. Meillä lattialämmitys ja koneellinen ilmanvaihto niin ulkolämpötilojen vaihdellessa saattaa sisälämpö tila hetkellisesti laskea jopa 18°C asteeseen niin voi siihen heittää vielä peiton päälle :) Ihan parhaita!
 
Minkälaisia ”ensimukeja” teillä on käytössä näillä puolivuosikkailla? Toimiiko jo pilli- tai nokkamuki, tai juodaanko pullosta? :)
 
Tilasin just nokkamukin Ikeasta samalla kuin muutakin pojalle, mutta sitten luin Ylen uutisen, jossa kerrottiin, ettei sen käyttö olekaan kovin suotavaa :/ Voi olla, että jää ehkä käyttämättä. Pitäisi vaan opettaa poika tuttipullon käyttöön, kun on tainnut unohtaa koko homman :facepalm:
 
Meillä on kaikesta huolimatta aventin nokkamuki pehmeällä nokkaosalla :)
En tiedä koskeeko tuo ylen uutinen myös silikonisella nokalla olevia, osaako joku muu sanoa tästä?
 
Ei varmaan yhtä paha ole. En anna vielä maidon ohella muuta juotavaa, mutta huvikseen kokeilin kerran että saisko jotain ulos aventin pillimukista ja näköjään sai, oli aika ihmeissään vedestä. Enemmän kylläkin pureskeli pilliä.
 
Mä just tota mietin että ymmärtääköhän näin pieni sitä pillipullon konseptia ollenkaan. :) Tuttipullo on meillä ollut tosi satunnaisessa käytössä, varmaan neljä kertaa yhteensä isä antanut ämmää kun on itsellä ollut joku meno, ja mietin että kannattaako tyttöä nyt edes alkaa enää totuttamaan siihen pulloon vai olisko melkein parempi siirtyä suoraan seuraavan asteen välineistöön. :)
 
Meillä on nokkamukeja ja mam tuttipulloihin erilaisia päitä vaikka kuin. En vaan muista mikä oli mihinki tarkotukseen :) tällä hetkellä käytetään mam kolmosta tai nelosta, en muista kumpi olikaan.
 
Meillä hörpitään vedet snapsilasista kotona. On just sopivan kokoinen pikkuisiin käsiin ja suuhun. Reissukäytössä on pehmeänokkainen kahvallinen muki. Pillimukista uskon että oppisi nopeasti juomaan myös, koska ymmärsi sosepussin silikoni korkin ideankin. Oli ihan innoissaan kun sai syödä pussista ihan itse.
 
En oo antanut vauvalle vielä vettä. Pitäiskö sitäkin antaa?
 
Meille lääkäri ohjeisti että vettä pitäisi alkaa antamaan sitten kun aloittaa syömään kiinteitä.
 
En oo antanut vauvalle vielä vettä. Pitäiskö sitäkin antaa?

Ei kai se mitenkään välttämätöntä ole, mutta minä aloin antamaan samaan aikaan kun rupesi kiinteitä maistelemaan. Ihan ruokalusikallinen tai pari ruuan päätteeksi suun huuhtomiseen. Varsinainen nesteytys hoituu kuitenkin maidolla vielä pitkään.
 
Mulle ei kyllä kukaan ole vedestä sanonu mitään.. Mut eipä paljon mistään muustakaan. Pitää varmaan alkaa antamaan ruoan päätteeksi vettä jos se kelpaa. Ruokaakaan vauva ei niele, mut samapa se jos vedenkin suussaan pyörittelee :D pitäiskö sitä ksylitoliakin antaa ruoan päätteeksi?
 
Hui, ei mullekaan kukaan ole sanonut tuosta veden antamisesta :O Poika kyllä saa tissiä niin usein, ettei nyt kuivumaan pääse, mutta olishan tuo hyvä opettaa sitä vettäkin juomaan. Yritin kyllä veden avulla saada poikaa juomaan tuttipullosta, mutta se meni ihan kiville, poika vaan leikki sen pullon kanssa ja kasteli itsensä ja puoli keittiötä :D Siis kokeili kyllä kallistaa sitä pulloa omin käsin, ja oli ihan ihmeissään kun sai muutaman pisaran vettä suuhunsa, mutta ei vielä ruvennut sen enempää juomaan. Ehkä seuraavalla kerralla sitten.
 
Takaisin
Top