Hampaista

Keskustelun 'Laskettu aika maaliskuussa 2015' aloitti Tasse83, 26 marras 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Tasse83 Tuttu foorumilla

  Meille puhkesi vihdoin ja viimein kolmas hammas. Ylähampaita onkin tehty pitkään ja hartaasti. Alahampaat tuli niin, että humpsis vain. Ien ollut toista kuukautta aivan paisuksissa ja lapsi on oireillut muutenkin (lämpöä, kuolaa, kaiken kalvamista). Katsotaanpa, milloin se neljäs ilahduttaa meitä unettomalla yöllä.

  Paljonko hampaita muille maaliskuisille on ehtinyt ilmestyä? Näistä ollut kai siellä täällä juttua, mutta jos saataisiin tänne kerättyä hammaspäivityksiä, niin voidaan yhdessä pohtia oireita yms.
 2. Martza_91 Peruskäyttäjä

  Meillä ei ole vielä yhtäkään. Nyt on parin viikon ajan ollu sellasia oireita et saattas olla tulossa, kuolaa tulee iha hirveet määrät, väliin on bodykin märkänä kuolasta ja kauheesti raapii alaikeniään ja kalvaa kaikkea. Saa nähdä koska tulee ensimmäinen.
 3. ellinorsu Tuttu foorumilla Elomammat 2016

  .
  • Tykkää Tykkää x 1
  Last edited: 9 heinä 2016
 4. Nodde Ihastunut foorumiin Helmimammat 2018

  2 ekaa hammasta alas on tullu valmiiks ja ne tuli hups vaan 4,5kk iässä. Ylös on tullu 4 etuhammasta ja niitä on tehty hartaasti, ei oo läheskään valmiit, puhkasu on yleensä kestäny 5-7pvää ja on ollu huonoja öitä.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 5. pookkana Naimisissa foorumin kanssa Huhtikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Meillä on alhaalla 3 ja ylhäällä 2 vampyyrihammasta eli yhteensä 5 :cat:
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Aqqu84 Peruskäyttäjä

  Meillä kaks alahammasta joiden tulo kesti ja kesti.Unettomia (katkonaisia) öitä,ruokahaluttomuutta,kiukkua ja itkua kunnes se eka tuli läpi,toka tuli ettei mitää muutaman päivän kuluttua ekasta,siinä oireiluna muutama päivä löysää ulostetta. Johonki on kehkeytymässä,kun kuolaa taas niin hirmuisesti ja tykkää jäytää kaikkea.Ruoka ja maito onneks maistuu,sekä nukkuu hyvin pitkät unet. Vielä....
 7. Senni_ Ihastunut foorumiin Joulumammat 2016

  Meillä ylhäällä 4 hammasta ja alhaalla 3 hammasta. Eli 7 hammasta yhteensä. Vaikeesti tuli, neljä hammasta tuli kerrallaan ylös ja heti perään alas yks hammas. Nyt ollut tauko yli kuukauden et kaiketi kohta alkaa tulee seuraavi.
  Muokkaan: Ensi viikolla tulee 9kk täyteen
  Last edited: 29 marras 2015
 8. Sanoja Ihastunut foorumiin

  Meillä tulee ensi viikolla täyteen 8kk ja vasta nyt on eka hammas puhjennut :)
 9. Sanoja Ihastunut foorumiin

  Onko teillä muilla vauvoille noussut hampaisiin liittyen lämpöä? Ja jos, niin millasia lukemia? Meillä kun pärähti mittariin parissa tunnissa 38,6 eikä mitään muuta asiaa selittävää oiretta...
 10. Senni_ Ihastunut foorumiin Joulumammat 2016

  Meillä ei ole noussut hampaisiin lämpöä. Toissapäivänä tyttö oli kovin itkuinen ja mittasin kuumeen niin kuumetta sil oli eikä mtn muuta oireta, seuraava aamu oliki flunssa alkanu :/
 11. Tasse83 Tuttu foorumilla

  Meillä on lämpöilty pitkään, mutta korkeimmillaan ollut kai 37,6, eli ei ole noussut kuumeen puolelle. Neuvolassa ainakin sanoivat, ettei ole kuumetta, kun on alle 38. Panadolia olen kyllä antanut, jos on ollut lämpöä ja kipeän oloinen. Normaalisti lämpö ollut aina 36,9. Käsittääkseni hampaiden puhkeamisen ei pitäisi aiheuttaa varsinaista kuumetta. Mut toisaalta kaipa siinä puhjetessa voi tulla joku tulehdus, joka aiheuttaa kuumetta..? Meillä kyllä lämpö palautui normaaliksi suht pian puhkeamisen jälkeen.
 12. Sanoja Ihastunut foorumiin

  Mäkään en ole kuullut, että varsinaisesti kuumetta aiheuttaisi, mutta ihmetyttää tämä. Lämpö on laskenut ja nyt 37,0, edelleenkään ei ole muuta oiretta. Syöminen tökkii, eli periaatteessa voisi olla kurkku kipeä, mutta mistäs noita tietää... Se eka hammas on ollut meillä nyt viikon jo tuossa ikenen puhkaisseena, mutta ei ole noussut vielä yhtään enempää näkyviin. Tämäkin kai on yksilöllistä...
 13. Tasse83 Tuttu foorumilla

  Hammas numero neljä on nyt suussa. Luultavasti pukkaa vielä viereiset ylähampaat piakkoin läpi... sen verran kovalta tuntuu yläien etuhampaiden vieressä.

  Kyllä meillä ainakin kesti hampaiden varsinainen esille tuleminen aika kauan. "Näkyvyys" riippunee myös siitä, miten turvoksissa ien on siinä ympärillä. Lilliputti teki alahampaat jo elokuussa ja nyt vasta tulivat legot ylös. Ilmeisesti aikataulu on täysin yksilöllinen. Jotenkin olisi helpompaa, jos niitä hampaita tulisi tasaiseen tahtiin sen jälkeen, kun ekat ilmestyy.
 14. pookkana Naimisissa foorumin kanssa Huhtikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Meillä nous ekasta hampaasta 40 asteen lämpö :sad001 Käytiin ihan sairaalassa näyttää tyttöä, mutta sinne päästyämme lämpö oli jo laskenut normaaliin (tämä siis keskellä yötä ja annettiin juuri ennen lähtöä panadolia). Tuli kunnon sellainen yliherkkävanhempi olo, kun käytiin siellä turhaan. Onneksi sairaanhoitaja lohdutti että mielummin kerta liikaa kuin liian vähän :) Tytöllä on kauheeta kitinää se aika ennen uutta hammasta :/ En tykkää yhtään ja meillä lääkitään panadolilla aika plajon vaikka en yleensä lääkkeitä tykkää käyttää.
 15. Aqqu84 Peruskäyttäjä

  Meillä taas alkanu oireilemaan kitinällä ja levottomilla öillä pikku neiti kuolaamisen lisäksi, jotta kaiketi sieltä jotain johonkin tulee.
  Tulis vaan useampi kerralla ja nopsaan, niin ei tartteis taas viikko kaupalla valvoo.
 16. Nodde Ihastunut foorumiin Helmimammat 2018

  Pojulla on menny vatsa kovalle jokaisesta hampaasta ja hirveellä itkulla ja ähinällä on saatu lopulta vaippaan täytettä. Luumu on nyt ollu säännöllisesti käytössä. Ekalla kerralla menin ihan paniikkiin ku poju yöllä heräs huutaa ja huusi aivan järkyttävästi, haisi aivan hirveelle ja siitä tajusin laittaa lavuaariin istumaan ja sinne tuli ja tuli kovaa kakkaa....itku loppu heti sen jälkee. Aluks syytin banaania joka olis kovettanu noi pahasti. Että on noita oireita voikin olla vaikka millasii...
 17. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Onko teillä muilla oikomishoidon tarvetta? Vai ihanko suorat rivistöt?
  Pallerolla on kaksi hammasta alhaalla ja ne on vähän vinksallaan, sillein että keskilinja on painunut aavistuksen verran sisäänpäin.
 18. Tasse83 Tuttu foorumilla

  Nyt on hampaita viisi. :smug: eiköhän se kuudeskin sieltä tule samaan syssyyn muutaman päivän sisään. Hurjaa on, kun viikko sitten suussa vasta kaksi. Raasu puree huulta ja kokeilee kielellä hampaita jatkuvasti.

  Meillä alahampaat suht suorassa, mutta rako niiden välissä. Eiköhän nämä tasoitu vielä ennen kuin uudet tehdään sitten muutaman vuoden päästä.
 19. ellinorsu Tuttu foorumilla Elomammat 2016

  .
  Last edited: 9 heinä 2016
 20. Kitty Tuttu foorumilla

  Meidän pojalle tuli ekat hampaat 7 kk täytettyä. Yhtäkkiä viikon sisään 3 hammasta alarivistöön niin että 2 on kunnolla esillä ja se kolmas jäi nousematta mutta kuultaa selvästi sieltä ikenestä. En osaa sanoo aiheuttiko meillä jotain oireita koska meillä on säännöllisesti niin huonot yöt ja masu löysällä ja kuolataan ja jyrsitään kaikkee....
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1

Jaa tämä sivu