Vastaanpa sitten omaani. :) Eilen tyttö sit kävi mummon kanssa (jota joku oli luullut äitiksi..! Ikää 60 v, vaikka onkin nuorekas) hammashoitajalla.
Siellä oli tutkittu suu, ts hampaiden lukumäärä, kyselty syömistottumuksista, allergioista, käyttääkö sokeripitoisia ruokia, xylitol karkkeja (häh, 9 kk??), janojuomaksi mehua (täysmehutkin kielletty ilm fruktoosin vuoksi, vaik me tosi satunnaisesti annetaankaan), mitä saa välipalaksi, millaista ruokaa syö..
Hampaiden pesusta oli juttua ja vanhempien omasta hampaanhoidosta. Muistutuksia, ettei käytetä vaik samaa lusikkaa vauvan kans. Jos tuttia/tuttipulloa käyttäisi, niin pitäis 2 ikävuoteen mennessä hankkiutua eroon.
Etukäteen kannattaa valmistautua muistelemalla koska eka hammas puhkes ja hahmottelemalla nykyisen ja tulevan makeidensyöntipolitiikan ja puolusteltava sitä.
Ja totuteltava suun avaamiseen ja käpälöintiin.. Meidän neiti oli ensimmäisenä karjaissut EI kun hammashoitaja oli yrittänyt katsoa suuhun. Oli se sit rauhottunu ja lopulta sai kehuukin kuin reipas ja kiltti tyttö on.
Meille ei tainnu onneks tulla noottia mistään. :) Mukaan sai jotain ohjeen tapaista lappusta, hammastahnaa näytepakkauksen ja hammasharjan. Neidille oli annettu vaihtoehdoiksi vaaleensininen ja vaaleenpunanen ja hyvin tomerasti oli valinnut vaaleenpunaisen. Myös "reippaustarran" oli saanut valita muutamasta vaihtoehdosta ja neiti oli nopeasti päätynyt vaaleenpunaiseen possuun, jota kotonakin kohteli kuin suurta aarretta. :'D Ei tullu epäselväks mikä on tytölle mieleinen väri. :)
Kotona annoin vanhan hammasharjan tytölle omatoimiseen tutustumiseen ja se vietti pitkän aikaa se suussa.. Konttasi ympäriinsä hammasharja kädessä ja aina välillä pysähtyi 'harjaan' hampaitaan ja taas matka jatkui. X) Illallakin olin jo sitä mieltä, että eiköhän tää ollut tässä, niin tyttö veti vielä harjan takas suuhun.
Pitäispä vanhempanakin yhtä hyvää huolta!
Seuraavan kerran täällä kutsutaan 3 v katsastamaan suu. :)