Minun ajatus on että tyttö on tyttö ja poika on poika, ja se on nähtävissä ultrassa. Sukupuoli on geneettinen ominaisuus, ei henkinen mielentila että mihin stereotypiaan samaistuu eniten juuri sillä hetkellä.
Mutta se ei määrää lapsen mieltymyksiä eikä sitä mihin suuntaan hän haluaa kasvaa. Tiettyyn pisteeseen asti vanhempi voi pukea lapselleen päälle ihan mikä sattuu miellyttämään, mutta jossain vaiheessa lapsi alkaa itse kokeilemaan ja löytämään ne omat lempijuttunsa, kuten lempivärinsä. Siinä vaiheessa vanhempi tarvitsee sitä herkyyttä tukea lasta kasvamaan siihen suuntaan mihin hän haluaa kasvaa. Tavallaan hassu ajatus että paidan väri muuttaisi lasta yhtään mihinkään, hän on ihan oma itsensä. Mutta ehkä se vaikuttaa siihen miten ympäröivä maailma hänet näkee. Väreille, kuoseille ja malleille kun on annettu kulttuurisidonnaisia merkityksiä.
Perinteiset sukupuoliroolit ovat kovin ahtaat nykypäivän maailmaan, jossa mahdollisuuksia on monia. Sen sijaan että yritetään määritellä sukupuolia uudestaan, tulisi paremminkin laajentaa käsitystä siitä mitä kaikkea sukupuolensa kanssa ja siitä huolimatta voi tehdä. Onnellisuus lähtee mielestäni siitä että ihminen tietää mitä haluaa ja pystyy kulkemaan sitä kohti, sen tunnistamisessa vanhempi voi auttaa lastaan tukemalla häntä lapsen omissa valinnoissa. Tässä näen leikin suuressa roolissa, leikin avulla lapsi voi testata näkemäänsä ympäröivää maailmaa ja sen rooleja ja tapahtumia, ja vähän kokeilla miltä tuntuisi samaistua mihinkin hahmoon. Tai miltä tuntuu leikkiä koneilla.
Silläpä olisikin hyvä että lapselle tarjotaan monenlaisia leluja, minun tyttöjen lelukorissa on niin nukkeja, leegoja, kuin isoveljeltä perittyjä pikkuautoja, autoliukumäkejä ja jotain örkki-figuureja. Siinäpä sitten testailemaan että mikä milloinkin viihdyttää... ja kunhan viihtyvät leikeissään ja antavat joskus sen lepohetken vanhemmilleenkin.