Napatynkä lähtee n. viikossa, jos vauvalla on antibioottikuuri, se sattaa vähän pidentää sitä irtoamiseen kuluvaa aikaa (meillä oli antibioottikuuri, lähti muistaakseni kahdeksan tai yhdeksän päivän iässä).
Itse sain sairaalassa varmaan jokaiselta hoitajalta erilaiset ohjeet navan puhdistukseen, mutta ihan hyvin se sitten silti meni, vaikka kammosinkin sitä! Pelkäsin ihan kamalasti, että se tulehtuu (meitä peloteltiin lastenosastolla tyylillä 'meille aina tulee vauvoja, joilla on verenmyrkytys, kun napa on niin huonosti putsattu'). Toiset hoitajat sanoi, että kuivalla pumpulipuikolla putsataan ensisijaisesti, vedellä kostutellulla vasta, jos on jotain märkää eritettä, ja sitten taas kuivaus kuivalla puikolla. Toiset sanoi, että aina ensin märällä ja sitten kuivaus kuivalla puikolla. Septidinillä kostutetulla pumpulipuikolla tms. jos on punoitusta tai haisevaa eritettä (ja taas kuivalla päälle). Osa sanoi, että ei saa kylpeä ennen kun tynkä on irti, osa sanoi että saa, kunhan kuivaa tyngän kunnolla sen jälkeen... En sitten tiedä mikä olis ollut loppujen lopuksi oikein, mutta meillä ei kylvetty varmuuden vuoksi, ennen kun tynkä oli irti! Ja napaa putsasin ensisijaisesti kuivalla puikolla, märällä, jos ei kuivalla lähtenyt (ja sitten kuivaus). Septidiniä käytin, kun kakkaa oli navassa asti!
Kietaisubodyja en tiedä mistä löytyy, mutta munkin mielestä ne on helpoin pukea, mutta osa malleista tuntuu jättävän rintakehän tosi paljaaksi! :O Meillä on varmaan 99% vaatteista muilta saatuja, joten en valitettavasti oikein osaa kertoa aina edes merkkiä, kun lappuja on leikattu irti jne. Meillä nyt on käytetty kuitenkin kaikennäköistä vaatetta! Pään yli vedettäviä bodyja, kietaisubodyja, haalareita, potkareita, sukkiksia, puolipotkareita, 'onepieceja' (en tiiä miksi muuksi niitä nyt kutsua, 'hihallisia potkareita' ja samanmoisia avolahkeilla), sukkia, mekkoja, housuja...