Avuttomien ensiodottajien tyhmien kysymysten palsta

Keskustelun 'Raskaana' aloitti Rouva L., 1 kesä 2011.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. liljatar Naimisissa foorumin kanssa Elomammat 2018

  Mun mielestä popilla oli ainakin viime talvena kypärämyssyjä. Bredenillä kans jotain, en tiedä kokoja. Me saatiin lahjaksi Ruskovillan myssy ja oli ihan paras! Meidän neiti on niin hikoileva, niin toi oli hyvä ja pidettiin pitkälle kesään sitä pelkästään. :)
 2. AnnMariii Tuttu foorumilla

  Noita kalliimpia löysinkin muutaman googlailemalla.Joissakin oli koko ilmoitettu 0-1v, minkä kyllä veikkaan olevan aivan mahdottoman liian iso ekat puoli vuotta :hilarious: Varmaan pitää vähän investoida tähän(kin) ja ostaa just joku merinovillainen, sillähän pärjääkin sit jo melkein yhdellä. Ehkä alan katselemaan myös huiveja/kaulureita lisäksi..
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Jos päätyy tähän ratkaisuun, kannattaa valita sellaiset vaunut joissa on irrotettava koppa, joka laitetaan ratasosaan. Meillä oli tällainen ja ihan näppärästi sai irti ja kannettua vauvan siinä kolmanteen kerrokseen. Asuttiin silloin tosin niin levottomalla alueella että mies raahasi loppuosankin ylös meidän eteiseen. Pyörävarastosta on siellä lähtenyt pyöriäkin. :meh:
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. liljatar Naimisissa foorumin kanssa Elomammat 2018

  Meillä oli sen kypärämyssyn kans äp:n pipo ja oli hyvä niin. Tosin syyskuussa syntynyt, mut aika pian me sitä komboa alettiin käyttää :)
 5. Beisla Naimisissa foorumin kanssa Maalisäidit 2020 Lokamammat 2016

  ManyMonthsilla on myös kypärämyssyjä. (Ainakin Ipanainen myy.) Ei ehkä halvimpia, mutta todella laadukkaita. Voihan niitä katsella myös kirpparilta.
 6. Tankki199 Aloittelija

  Hei onko antaa suositusta pinnasängystä? Meille olisi sukulaisella kaupattavana stokke sleepi bed, mutta mua mietityttää pitäisikö kuitenkin olla sellainen sänky josta saa laidan laskettua/nostettua tarpeen mukaan? Sisko aikoinaan hehkutti kuinka näppärä se josta laidan sai alas on, kun voi laittaa sängyn viereen ja vetää vauvan unipesässä viereen tissille, niin ei tarvi itse juurikaan nousta yöllä :laughing002. Siskon vauva-ajasta on kuitenkin jo se 10v niin en ihan sen perusteella oo valmis hylkäämään tuota stokken sänkyä.
 7. liljatar Naimisissa foorumin kanssa Elomammat 2018

  En tiedä mikä meillä on, ostettiin käytettynä. Mut oon tykänny, kun pohjan saa kolmeen korkeuteen ja yhden seinän pois kokonaan. Meillä on vauva nukkunut koko ajan pinniksessä ja seinä ollut pois. Pinnis siis sivuvaununa meidän sängyssä kiinni. Alussa pohja korkeimmalla ja sitä mukaa laskettiin, kun liikkuminen lisääntyi.

  Nyt pohja alimmalla, mut neiti nukkuu jo omassa huoneessa. Sänky menee useamman vuoden. Kun alkaa kiivetä reunan yli, niin otetaan vaan seinä pois, pohja matalimmalle, niin ei tipu korkealta. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. AnnMariii Tuttu foorumilla

  Milloin ootte siirtänyt lapsen omaan huoneeseen nukkumaan? Meillä on nyt alkuun tarkoituksena pitää se suositusaika 6 kk meidän makkarissa omassa pinnasängyssään, ja siitä siirtyä sitten omaan huoneeseen.
 9. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Poika oli muistaakseni 2v 3kk kun omaan huoneeseen siirtyi. Olisi siirtynyt aiemminkin, mutta asuttiin kaksiossa tuohon asti.
 10. Suski75 Addikti Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Lapsi on nyt 3,5-vuotias, ei ole vielä siirretty omaan sänkyyn. Koska nukkuminen toimii loistavasti näinkin, ei ole mitään syytä muuttaa mitään.
 11. Tips Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Täältäkin suositus Many monthsin kypärämyssyille!

  Pinnasängyssä tärkeintä on että yhden laidan saa laskettua/pois, samoin pohjan edes kahdessa tasossa, muuten ihan sama (en edes tiedä mitä merkkiä meidän käytettynä hankittu on...)

  Meillä esikoinen nukkui kuopuksen syntymään asti ja vähän sen jälkeen makkarissamme, oli joku 3,5v kun pikkusiskon hälinät alkoi häiritä ja halusi muutenkin vielä leikkiä ja mekastaa ennen nukkumaanmenoa. Yritettiin siirtää jo jotain 2v iässä, nukkui jotain öitä mutta alkoi hivuttautua makuuhuoneeseen eli ei ollut vielä valmis. Kuopus nyt 1v ei ole lähiaikoina siirtymässä.

  Yleensäkin niin kauan kuin yöimetys jatkuu ei ole mitään järkeä siirtää toiseen huoneeseen. Ja toisekseen on se minusta vähän hassua että aikuiset saa nukkua yhdessä mutta pieni lapsi jätetään yöksi yksin. Lapsi kyllä ilmaisee kun haluaa omaan rauhaan, se on ollut meille se paras tapa. Kuten monen muunkin siirtymäriitin kanssa. Myös vanhempien viitseliäisyys (esim yöimetyksen lopettamisessa) tai sen puute ovat meillä vaikuttaneet asiaan.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
 12. liljatar Naimisissa foorumin kanssa Elomammat 2018

  Noin 10kk oli, kun siirtyi omaan huoneeseen. Ihan aikuisten itsekkäästä syystä: yöt oli niin rikkonaisia, kun heräiltiin kaikkiin vauvan asennon vaihtoihin. Lapsen yöt on pysyny heräämisten suhteen samanlaisina kuin meidän makkarissa, aikuisten yöt parani.

  Mä en tykkää imettää öisin meidän sängyssä. Aluksi vanha sänky oli liian pehmeä enkä sektion jäljiltä ja rikkinäisen selän vuoksi pystynyt nostelemaan vauvaa helposti. Ja kun uusi, kovempi sänky tuli, oli jo opittu yöimetykselle yläkerran aulan sohvasängyllä. Toiminut meillä, en oo oikeestaan kokenu raskaaksi siirtyä yöllä eri paikkaan imettämään :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. elaffy Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Minäkin haluan suositella ManyMonthsin kypärämyssyä! Parhaan mallinen ikinä!

  Kaksoset siirtyivät 8kk iässä omaan huoneeseen, kun eivät enää mahtuneet yhteen sänkyyn nukkumaan ja meidän makkariin ei mahtunut kahta pinnistä. Nuorin on nyt 2v ja nukkuu edelleen meidän kanssamme. Ehkä jossain vaiheessa voisi alkaa suunnitella johonkin muualle siirtämistä.

  Meillä on ollut ikean pinnasängyt lapsilla ja ovat olleet varsin hyvät. Alkuun olivat ilman toista laitaa kiinni meidän sängyssä, sitten tavallisena pinnasänkynä ja pitkän aikaa vielä juniorisänkynä.
 14. Chimichanga Peruskäyttäjä

  Moikka pikkuhissilliset!

  Millaiseen ratkaisuun ootte päätyneet vaunujen suhteen? Talveen sopivat renkaat olis oltava kuitenkin..

  A. Vaunut kasaan ja vauva syliin ja vaunut hissillä joka kerta ylös.

  B. Vaunut jätetään vaunuvarastoon ja vauva syliin tai irralliseen kantokoppaan

  C. Sellaset vaunut joista helposti saa sen vaunukopan irti vauvoineen ja sillä hissiin ja muu vaunu osa jää varastoon alas tai ylös hissillä. Mitkä tällaiset vaunut on?

  D. Joku muu ratkaisu
 15. Peuraida Peruskäyttäjä

  Meillä ei ole hissiä ollenkaan, mutta vastaanpa silti. Asutaan 4. kerroksessa. Vauva on nyt 7-viikkoinen ja toistaiseksi ollaan tehty niin että vaunut jää vaunuvarastoon ja kannan kopassa kotiin. Ärsyttävästi vaan vaunuvarastokin on viereisessä talossa ja on muuten yllättävän raskasta ja epäergonomista kantaa vauvaa tuossa kopassa, vaikka ei tuon vanhempi olekaan. Ja kasvaa koko ajan! :woot: Saattaa olla että kohta joutuu suosiolla ottamaan pelkän vauvan syliin. Toki jos olisi edes se pieni hissi, niin helpottaisi kummasti eikä olisi niin raskasta.
 16. elaffy Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Meillä kannettiin kaksoset ja myöhemmin kolmaskin vaunukopassa hissittömän talon toiseen kerrokseen. Tuplilla oli kantokassi ratasistuinten päällä - oli kevyemmät kantaa. Kolmannella oli ensin vaunukoppa, jota raahattiin ylös ja kun siirtyi rattaisiin, vedin rattaat ylös ja alas ensin lapsi kyydissä ja kun oppi itse kulkemaan rappuset, vein rattaat tyhjinä. Tuplarattaat jätin alas varastoon, mutta pienet ja kevyet yksösrattaat on ollut helppo tuoda sisällekin. Rattaat siinä toki vähän aina kärsivät, mutta se on ollut meillä tietoinen valinta.
 17. RadioGaGa Tuttu foorumilla Huhtiäidit 2020

  Jatkan vähän samaa aihetta, kun on mietityttänyt. Meillä on iso hissi kyllä mutta pieni eteinen ja keskikokoinen parveke. Miten noiden vaunujen kanssa olisi kätevintä toimia, jos ajatuksena on joskus nukuttaa lasta parvekkeella mutta parveke on ihan toisella puolella asuntoa ulko-oveen nähtynä? Jätetäänkö vaunut alas varastoon ja nukutaan pelkässä kopassa, tuonko vaunut sisälle ja kannan ne eteisestä parvekkeelle vai miten? En ummikkona hahmota tätä :D

  Ja toinen kysymys: millä perusteella joutuu sokerirasituskokeeseen? En syö lainkaan valkoista sokeria (karkkia, makeita juomia, pullaa, jne.) ja sokeriarvot ovat aina olleet ok. Isävainaalla kuitenkin oli 2. tyypin diabetes ja aivan erilaiset elintavat. Onko tuo syy joutua kokeeseen? Oksettava ajatuskin juoda makeita litkuja kun en niitä juo muutenkaan.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 18. Suski75 Addikti Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Sokerirasitus on vauvan parhaaksi. Jos siis on riskitekijöitä, kannattaa sokerirasituksessa käydä. Isän 2. tyypin diabetes on riskitekijä ja siitä kannattaa neuvolassa mainita, jotta varmasti pääset sokerirasitukseen. Terveellinen ruokavalio tai aikaisemmat hyvät sokeriarvot eivät tarkoita ollenkaan etteikö voisi saada raskausdiabetesta, se kun kulkee geeneissä ja voi siksi tulla kenelle tahansa terveellisestikin elävälle.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 19. AnnMariii Tuttu foorumilla

  Meillä (varmaan käytäntö muuallakin) sokerirasitukseen joutuu kaikki yli 25v ensisynnyttäjät, kaikki yli 29 painoindeksillä (tai 30 tms), jos aiemmin on ollut raskausdiabetes tai jos on lähisuvussa diabetesta. Sokerirasitus einollut ollenkaan niin paha kuin minä kaikki siitä puhuu. Toki sitä litkua on paljon ja se on makeeta, mutta kerran se vaan kirpaisee. :) on sitä pahemmankin makuisia asioita tullut joskus juotua :D
 20. Mamiii Rakastunut foorumiin Helmiäidit 2020 Toukokuiset 2021

  Yksi kysymys olisi. Myydäänkö missään sellaisia vauva/pinnasänkyjä, joissa on vahva, sänkyssä kiinteästi oleva vetoketjullinen kissasuoja? Meidän aikuinen kissa on pienikokoinen ja viekas, pentuluonnetta löytyy edelleen. Siksi epäilen, että se repisi ohuemmat kissanverkot/temppuilisi niillä ja mahtuisi pinnojen välistä kolonaan tai tassuilla kopeloisi pinnojen välistä. Se on sen luontoinen, että hakeutuu ihan varmasti vauvan sänkyyn, jota en pidä hyvänä ideana :) Kissamme on hypännyt mm. ikkunaverkkoon, joka irtosi ja kissa pääsi välistä omakotitalon katolle. Toisekseen pinnasänkyihin vahvempaa verkkoa kehyksellä ja onko sellaista työlästä availla öisin?

  En kuitenkaan mielellään haluaisi mitään muovista tehtyä kemikaalisänkyä. Mietin myös riittäisikö matkasänky pelkästään, mihin ikään asti niitä voi käyttää? Ovatko matkasängyt matalampia ja siten vaarallisempia, kuin kunnolliset pinnasängyt. Onko verkollisia matkasänkyjä olemassa? Tulikin useampi kysymys :grin Yritin etsiä, mutten löytänyt.
  • Luova Luova x 1
  Last edited: 2 syys 2019

Jaa tämä sivu