Äitiysraha ja muut etuudet

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti Megara, 28 touko 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. lumileopardi Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Joo, mulla nousi 15€/pvä :D Pisteet kelalle, josta sain apua hyvin kaikkiin kysymyksiini, joita oma palkkikseni ei saanut hoidettua asianmukaisesti.
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. jnk Tuttu foorumilla

  Serkku varoitteli että monet on joutuneet maksamaan mätkyjä äitiys- ja tms rahoista. Onko tällaisesta kokemusta? Mietin että pitäiskö varuiksi nostaa veroprosenttia, ettei tuu (taas..) ikävää yllätystä.
 3. Minkki Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Mulla tuli se ikävä yllätys mammavuoden jälkeen,.. Mutta en jaksa nostaa veroprossaa nytkään.
 4. Ameeba Addikti Lokakuunmammat 2015 Huhtikuunmammat 2014 Toukokuunmammat 2014

  Mä taas sain palautuksia vauvavuoden jälkeen enemmän kuin koskaan. En tosin oo matikkanero, mut maksettu näemmä vaan liikaa. Oon kyllä onnellinen kun pitkähkön hoitovapaan jälkeen tulee äitiyspvrahat ja joulukuussa palautukset.
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Itse tarkistin vero-laskurilla miten pahasti veroprossa näyttäis heittävän. Laskuri antoi tulokseksi -4% - yksikköä pienemmän lukeman ja äitiysrahastahan lähtee +2% - yksikköä palkan veroprosentin lisäksi (ellei ole muutosverokorttia laittanut kelalle), niin uskoisin olevani turvassa mätkyiltä. Itketään sitten, jos oon itse tulot kattonut väärin. Esikoisesta jäädessä äitiysrahalle ei ollut verottaja mätkyjä laittamassa, sain kivan summan joululahja-osteluihin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Ameeba Addikti Lokakuunmammat 2015 Huhtikuunmammat 2014 Toukokuunmammat 2014

  Ihanaa kun on nää palstat, jotka muistuttavat tekemään asioita. Muistin liitolleni tehdä äitiyslomasta hakemuksen, jotta saan vapautuksen jäsenmaksuista.
  • Tykkää Tykkää x 5
 7. jnk Tuttu foorumilla

  Ai niin! Hyvä kun mainitsit asiasta!
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Minunkin pitäis tarkistaa liitossa olevat tiedot. Olen kyllä ilmoitellu muutokset, mutta ei aina ole tallentunut. Eipä ne mun perään kyselly (lehti tuli yms.) vaikka edellinen hoitovapaa pätkäkin oli jäänyt tallentumatta.
 9. jemppu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Mulla tuli viimeksi mätkyt... Reilu pari sataa muistaakseni. Nyt pitäis vuoden alusta muistaa nostaa veroprossaa, että välttyy samalta. Tämän loppu vuoden saa mennä ilman korotusta, kun kotihoidon tuesta oon nyt maksanut enemmän veroa ku olis ollut tarve...
 10. Hannah Peruskäyttäjä

  Mun päätöksessä lukee, että veroa menee 2% enemmän kuin verokortissa lukee, mutta kumminkin vähintään 20%. Omassa tapauksessa se on reilusti isompi kuin normiprosenttini.
 11. Helkku Aloittelija

  Äitiys yms tuista ei saa verotukseen työtulovähennyksiä, joten kannattaa laskea se veroprosentti kohilleen. Ja varsinkin ensivuoden prosentti, koska ehdotettu prosentti on tod.näk työtulojen mukaan ja siihen olis huomioitu työtulovähennykset. Verokorttinetissä on kohdat erikseen työtuloille ja etuuksille.
  • Tykkää Tykkää x 4
 12. Hannah Peruskäyttäjä

  Kiitos neuvosta! Tältä vuodelta saavatkin pidättää, mutta ensi vuonna on varmasti vähemmän tuloja. En oikein ymmärrä näistä asioista, eli Kelaanko sitten käymään? Jos jää vielä hoitovapaalle, niin nekin tulot siis kai pitäisi laskea plus vanhempainraha?
 13. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Kelan sivuilta löytyy tieto kotihoidon tuen määrästä ja vanhempainrahapäätöksessä näkyy rahan suuruus koko sille kaudelle. Niiden tietojen avulla voi netissä hakea uuden verokortin. Verottaja jopa suoraan ilmoittaa kelalle uuden veroprosentin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. jnk Tuttu foorumilla

  Mä en vaan tajuu mitään noista kelan jutuista. Ei kyllä maisterin paperit siinä auta :D Ajattelin et soitan verottajan veroprosenttipuhelimeen ja pyydän et ne laskee mulle sopivan prosentin. Vetoa raskausaivoihin :D
  • Tykkää Tykkää x 3
 15. M&S Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Soitto on "helppo keino", jos vaan saa etukäteen laskettua arvion koko vuoden tuloista!
 16. jnk Tuttu foorumilla

  Voi kana. Enhän mä sitä osaa arvioida mut mulla on kova luotto verotyyppeihin! :D Viimeks kun soitin niin siellä oli kyllä hyvinkin auttavainen tyyppi ja laskettiin yhdessä näitä juttuja
  • Tykkää Tykkää x 2
 17. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Verkkopalvelu on minusta siksi kiva, kun voi vähän yläkanttiin ilmoittaa tulot ja niin ollen mätkyjen saamisen riski pienenee. Kerran oon verottajan kanssa kasvotusten asiasta keskustellu ja tulot oli kyllä tasan sen mitä kerroin niiden olevan (työmarkkinatuki) ja silti laski täti mun prosentin niin, että tuli mätkyjä. Siksi aina itse korotan työnantajallekin menevää verokortin prosenttia...
  • Tykkää Tykkää x 3
 18. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Miten muuten toi lapsilisä menee? Siis, kun en taaskaan ymmärrä kelan tekstejä. Onko kahdesta lapsesta lapsilisä n 105€/kk vai 95€ + 105€/ kk?
 19. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Mulle ei oo lapsilisästä tullut mitään päätöstä että paree ois 23.10 rahaa tilille tupsahtaa. Joka on siis tän kuukauden maksupäivä.
 20. Justiina Tuttu foorumilla Toukomammat 2018 Lokakuunmammat 2015

  Kahdesta tuo 105+95

  Mulle tuli päätös ihan parissa päivässä lapsilisästä kun hain.
  • Tykkää Tykkää x 2

Jaa tämä sivu