Äidin terveyshuolet raskausaikana

Keskustelun 'Laskettu aika huhtikuussa 2016' aloitti Lise, 17 elo 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. April-16 Oman äänensä löytänyt

  Meillä ottaa koko perhe influenssarokotteen.. Eli mies ja 4v poika ens neuvolakäynnille mukaan :) tosiaan mun pojalla infektioastma ja kuulemma kannattaa samalla rokottaa koko perhe. Lisäks opiskelen hoitoalalle joten siitäkin syystä rokotteen ottaisin
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 2. Eleanora Kommentoinnin ninja

  Mää taas en muuten oo ottanu (paitsi yo-keväänä) mutta nyt oon ajatellu ottaa kun oon käsittäny että antaa vauvallekin suojan. Ja oon miettiny että pojallekin (2v) ehkä sitten ottais kun on nyt aloittanu kerhonkin ja varmaan siis törmää enemmän pöpöihin.
 3. Viena Puuhakas puhuja Huhtimammat 2016

  Mä en ole ikinä ottanut, en ole kokenut jotenkaan tarpeelliseksi. Tosi harvoin tulee muutenkaan sairasteltua. En ota varmaan nytkään.
 4. Pöllönen Kommentoinnin ninja Maaliskuiset 2021

  Minäkään en ole ottanut itselle koskaan, enkä oo aikonu lapsillekaan. Jotenkin hirvittää kaikki rokotukset ja mitä niistä seuraa. Eli en ole lapsilleksan ottanut kuin rokotusohjelmaan kuuluvat tavalliset.
 5. Iirai Sukkela juttelija

  Itse en ole koskaan vielä influenssarokoitetta ottanut, enkä tällä hetkellä tunne siihen tarvetta. Yleensä minulla on tosi hyvä vastustuskyky eikä taudit ole muilta hirveämmin tarttunut. Yksi flunssa on tälle raskaudelle jo koettu ja uskon toisen tulevan kuitenkin oli rokotus sitten otettu tai ei.
 6. Ginger Kunnioitettu kommentaattori Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Mulla on nykyään ihan hervoton juurikasvu (onneks ei oo hirveetä sävyeroa mut omaan silmään häirii) niin mietiskelinkin että miten uskaltaisin toimia. Värjäämään tavalliseesti en ryhdy, mutta mites noi sävyttävät hoitoaineet? Esim. color mask? Niitä käytin ennen raskautta aika usein ja jo silloin alkanut juurikasvu pysyi aika nätisti jemmassa pelkällä sävytyksellä, mutta viittisköhän nytkin käyttää? Eipä noi ainakaan voimakkaasti haise tai sillä tavalla aiheuta epäilystä että olis kauheesti kaikkea haitallista sisältäviä. Hiuslakkakin haisee pahemmalta :D
 7. siripiri_79 Sukkela juttelija

  Mä olen käyttänyt color maskia säännöllisesti raskausaikanakin. Ei ole edes käynyt mielessä, ettenkö voisi sitä käyttää. Ja ajattelin kyllä edelleen värjätäkin kuontaloni, näin tein esikoisenkin aikana.
 8. Pähkinä80 Keskustelun kolmiottelija Huhtimammat 2016

  Samoin, olen käyttänyt color maskia ja hopeashampoota viikottain. Tuskin niistä on mitään haittaa, kun ne eivät sisällä voimakkaita hapetteita.
 9. Millier Sanavalmis juttuseppä

  Mä istun just tässä väriaine päässä :oops: Tosin sävytteellä värjään, mut kuitenkin.. Värjäsin viime raskaudenkin aikana hiuksia varmaan jonku kolme kertaa..ja vielä kestovärillä. Tuolloin mulla ei kyllä käynyt mielessäkään, ettei sais värjätä :eek:
 10. satunen90 Asioista perillä oleva Huhtimammat 2016 Maalismammat 2018

  Mäkin värjäilin hiukset kestovärillä alkuraskaudesta, mutta valitsin sävyn läheltä omaa sävyä, ettei juurikasvu näy niin herkästi. Vähän aikaa kyllä mietin että uskallanko, mut tulin siihen tulokseen, että uskallan koska en usko et siitä mitään haittaa olis kun ei mene mihinkään verenkiertoon tms. Syynäsin jopa ohjeet läpi eikä niissäkään puhuttu mitään raskaudesta. Uskon että jos siitä olis jotain haittaa sikiölle olisi se myös mainittu pakkauksessa..
 11. Ginger Kunnioitettu kommentaattori Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Multa terveydenhoitaja nimenomaan kielsi värjäyksen, mutta en sitten älynnyt kysyä että entäs sävytteet. Mutta ehkäpä uskallan käyttää noi tuolla kylppärissä nököttävät sävyaineet siis ihan huoletta :)
 12. Millier Sanavalmis juttuseppä

  Itse jotenkin oletin kun tuossa ei ammoniakkia ole, niin ei ois vaaraksi? En sitten tiedä.. :)