Raskausajan ruokavalio

Tohon a-vitamiiniin liittyen jätin pois käytöstä retinoidi kasvoseerumin. Jostain luin, että ihon kautta voi sitä käytettäessä imeytyä liikaa A-vitamiinia.
Enpäs tätä ookkaan aatellu. Pitää tarkistaa omat kaikki purnukat. 😳
 
Enpäs tätä ookkaan aatellu. Pitää tarkistaa omat kaikki purnukat. 😳
Kosmetiikka kannattaa muutenkin tsekata läpi, on paljon aineita/ainesosia joiden käyttöö ei suositella raskausaikana :) ite löysin googlaamalla aika hyvin tietoa!
 
Mä oon melkeen koko yrityksen ajan käyttänyt donafertyä, kun mulla PCOS ja sitä lääkäri suositteli sillon. En nyt ole jotenkin sitä viittinyt lopettaa, kun oon ajatellut, että voishan siitä edelleen olla hyötyä. Enkä oo löytänyt mistään, ettei sitä sais käyttää Siinä on myös foolihappoa. Sen lisäksi syön D-vitamiinia 50mg päivässä, kalsiumia ja rautaa joka toinen päivä. Mulla taustaa raudanpuutteesta ja olin keväällä infuusiossakin.
 
Mulla kans Sanasolin Mama-vitamiini ollut käytössä jo vähän ennen kuin aloitettiin yrittäminen. Nyt kyllä pitää ehkä vaihtaa se johonkin toiseen, kun maistuu niin pahalta nyt raskaana ollessa🤢 Eikä auta, vaikka se käväisee vain hetken suussa ennen nielaisua.
 
Mulla on käytössä foolihappo + B12, D-vitamiini ja rauta + C -kapselit. Pitää ehkä tuota kalkkia ja omegaa vielä miettiä, olisko tarpeellinen.
 
Mistä ootte ostaneet näitä sallittuja salmiakkeja ja lakuja? Kävin just Prisman hyllyt läpi enkä löytänyt.
 
Joo noita namituvan salmiakkeja löytyy ainakin joistakin Citymarketeista. Meinasin myös yks päivä ostaa mut piheys iski myös 😂
 
On kyllä hinnoissa nuo. 😬 Tutkin Salta katteneiden saatavuutta kun olis mukavampi kilohinta ja törmäsin Fazerin sivulla tällaiseen infoon:
 

Liitteet

  • Screenshot_20250315_122235_DuckDuckGo.jpg
    Screenshot_20250315_122235_DuckDuckGo.jpg
    205.9 KB · Katsottu: 26
Ihmismieli on kyllä mielenkiintoinen. Kauhea tarve nyt yhtäkkiä tehdä tähän tilanteeseen soveltuvaa sushia, esim kypsästä lohesta, tonnikalatahnasta, vihanneksista. Ikinä en ole sushia kotona tehnyt enkä sushia montaa kertaa vuodessa syö ravintoloissakaan 😂
 
Multa jäi kahvi heti alussa pois. Yleensä rakastan, mutta nyt rv 16 edelleen hajukin ällöttää.

Sushi on vaikein paikka mulla! Kerran olen syönyt kasvissusheja ja tonnikalatahna nigiriä. Maistui niin hyvälle. Ja kyllä vaan Japanissa odottajat syö merilevää.. että aion muutaman kerran raskaana uskaltaa syödä. Eri asia syökö joka viikko vai esim kerran kahdessa kuussa. Pyrin pitämään maalaisjärjen kaikissa suosituksissa.

Olipa kiva tieto täältä, että on olemassa salmiakkia ilman glykyrritsiiniä! Aion ostaa 😋 pari kertaa olen syönyt pienen sitruunalakupatukan. Eli tässäkään en usko, että pieni määrä harvoin vois oikeesti mitään haittaa tehdä.

Mä oon raskaana tosi tarkka siitä, että just pesen kädet ja kasvikset hyvin ym..että liharuuat ja leikkeleet olis mahdollisimman tuoreita kun kokkaan.
 
Mä juon kahvia entiseen tyyliin eli kaks pientä kuppia päivässä, siis semmosia vanhan ajan desin vetosia pikkukupillisia. ☕ En oo huomannut et maku ois mitenkään muuttunut mut eipä oo ollut pahoinvointiakaan☺️

Vihannekset koitan pestä hyvin ja puutarhahommia teen hanskat kädessä vaikka oudolta tuntuu. Todennäkösesti oon kyllä altistunu toksoplasmoosille jo aiemmin elämässä joten ei ois tarvetta nyt vältellä, mut mieluummin pelaa varman päälle.

Oon jättäny ilta-alen lohet ostamatta ku en uskalla riskeerata viimesen käyttöpäivän kanssa, ja tää on ollu ainut tapa saada lohta opiskelijabudjetilla, joten oon sit kokonaan ilman. Lihaa en syö oikeestaan muutenkaan joten ei oo tarvinnu miettiä. Raudanpuutteen takia oon kyllä välillä syöny hyvin haudutettua possua tai kanaa.

Salmiakki on ehkä pahin välteltävä omalla kohalla mutta sallin pienen pienet poikkeukset kuitenkin☺️
 
Sushia tekee älyttömästi mieli ja mietin, että missähän voisi turvallisin mielin syödä ”äitiyssushia” vai pitääkö itse ryhtyä kokkailemaan. 🧐
Rullaan voi laittaa vaikka kypsää lohta, surimia tai katkarapua, tonnikalaa ei vissiin elohopean vuoksi. Mutta sitten on avokado, kurkku ja muut vihannekset.. 😋
 
Sushia tekee älyttömästi mieli ja mietin, että missähän voisi turvallisin mielin syödä ”äitiyssushia” vai pitääkö itse ryhtyä kokkailemaan. 🧐
Rullaan voi laittaa vaikka kypsää lohta, surimia tai katkarapua, tonnikalaa ei vissiin elohopean vuoksi. Mutta sitten on avokado, kurkku ja muut vihannekset.. 😋
Omatekoisilla susheille iso peukku, ja jos jos haluaa vielä helpommalla päästä niin poke bowl ;) Mun ihan ehdoton raskausajan soija-wasabi-sushihimon taltuttaja!
 
Takaisin
Top