Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
aion noudattaa kaikkia Eviran ohjeistuksia, vaikeimpia ovat sushi, kahvi ja "energiattomat makeutusaineet", sillä olen käyttänyt lähes päivittäin välipalana proteiinijuomia, -rahkoja ja -patukoita. Yritän varmaan jatkossa syödä mahdollisimman puhtaasti, mutta melko rennolla otteella myös.
Parmesaani: enpäs ollut ajatellutkaan. RA-boikottilistalleni nyt heti lisätty. Valion Mustaleima tai Alppikreivi toimikoot korvikkeina. Keisariinna on tosi hyvää sellaisenaan, tai ainakin oli ennen näitä äklöilyjäNoudatan suosituksia kyllä tiukasti. Kahvia oon vähentänyt jo alkuvuonna raudansyönnin takia ja juon sitä max n.2-3dl/päivä. Lakritsijäätelö ja salmiakkikarkit on sellaset mitä varmasti tulee kaivattua välillä...Samoin parmesaanijuusto pastan päällä on ollut yks herkku, joka nyt pitää jättää pois. Onhan normi kermajuusto pästoroidusta maidosta ok?En juuri muita maitotuotteita käytä kuin juustoa, sekä kahvissa kauramaitoa, niin pitänee alottaa kalsiumlisä.
![]()

Parmesaani on pästöroimattomasta maidosta kypsyttämällä tehty eli voi sisältää listeriaaEikös parmesaani ole ihan sallittu? Pästoroimattomana kovat, pitkään kypsytetyn juustot on ok, mutta pästoroimattomat pehmeät ei ole paitsi kypsennettynä.
Yllättäen vähän kaipaan salmiakkiakin, täytyy varmaan hakea salta katteneita, niissä ei ole glykyrritsiiniä. Nykyäänhän sitä ei suositella sen takia että voi vaurioittaa sikiön aivoja, ei niinkään verenpaineen takia.
Listeria ei kuitenkaan pysty lisääntymään tai elämään pitkään kypsytetyissä kovissa juustoissa, koska niissä on niin vähän jäännösvettä. Näin ainakin lukee useammassa eri lähteessä. Toisaalta joissain lähteissä kehotetaan välttämään näitäkin. Ota näistä sitten selvää…Parmesaani on pästöroimattomasta maidosta kypsyttämällä tehty eli voi sisältää listeriaa
Kuulostaa loogiselle toi hengiltä kuivassa kuivuminen, mutta... itse aion olla venettä varomattomuudella kaatamattaListeria ei kuitenkaan pysty lisääntymään tai elämään pitkään kypsytetyissä kovissa juustoissa, koska niissä on niin vähän jäännösvettä. Näin ainakin lukee useammassa eri lähteessä. Toisaalta joissain lähteissä kehotetaan välttämään näitäkin. Ota näistä sitten selvää…
Se on ihan hyvä ajatus toki. Itse en kovista, pitkään kypsytetyistä juustoista oikeastaan edes välitä, joten sinänsä en menetä mitään.Kuulostaa loogiselle toi hengiltä kuivassa kuivuminen, mutta... itse aion olla venettä varomattomuudella kaatamatta
Lakritsi, juustokakku ja parmesan-raaste oli sellaiset mitä kaipasin viime raskauden aikana.Oon pyrkinyt noudattamaan mahdollisimman hyvin, oon toki muutenkin aika valikoiva ruoan suhteen niin ei oo kovin paljoa sellasia mitkä tarvis jättää poisLakritsi, juustokakku ja parmesan-raaste oli sellaiset mitä kaipasin viime raskauden aikana.