Vauvojen neuvolat

5kk neuvolassa 6380g, 63cm. Onko muita yhtä pieniä? Meidän tyttö taitaa olla muita ikäisiään paljon pienempi..
Meidän neiti siis pari sataa grammaa painavampi mutta 1.5cm lyhyempi. :)
 
Illu85: kiva että on muitakin minivauvoja :) me mennään miinuskäyrällä, mutta se ei kuulemma haittaa kun olemme miehen kanssa molemmat niin lyhyitä että lapsen oletuspituus on muutenkin lyhyempi. Vaikka minusta saisi olla vähän enemmän massaa pituuteen verrattuna. Aina välillä joutuu miettimään että saako tuo lapsi ruokaa tarpeeksi :eek:
 
Juu välillä kyllä miettii kun nuoremmatkin on jo reilusti ohi kasvussa että mitä tekee väärin.. Mutta kasvua tulee suht tasaseen niillä miinuskäyrillä niin neuvolassa eivät ole huolissaan. Meillä siis isi on 180 cm ja minä oon sen 153.ja se kun vertaa omiin mittoihin mitä vauvana ollu niin vähän mietityttää välillä kun on pienempi ku ite ollu.
 
Eileen oli 5kk neuvola ja mitat oli 9030g ja 69cm :)
rokotteet otti reippaasti! Rotavirus rokote oli niin hyvää että hymy nousi huulille. Ekalle piikille vähän aluks ihmetteli ja sitte alko kauhee hekotus :hilarious: toiselle piikille sitten vähän itki,mutta oli taas iloinen kun pääsi syliin. :rolleyes:Neuvola täti kehu että harva 5kk vanha on noin reippaasti ku saa piikin :smug:
 
5kk neuvolassa oli pituutta 71,2cm ja painoa 8645g. Jännittää jo puolvuotisneuvola! Poikavauva on pitkä ja hoikka, pituus kulkee +2 käyrällä, paino -5pros. Vaatteissa on 74 käytössä, osin silti 68 ja muutamia jopa 62. Kokoajan saa hommata uusia vaatteita! Tiiä sitte kauan noi 74:tkaan menee...
 
Meillä pojalla 6 kk neuvolassa painoa 7675 g ja pituutta 66,7 cm :) Neuvolasta jäi vähän huono maku suuhun, tuli semmonen tunne että vauvan "pitäisi" jo tehä asioita ja meillä vauva on jotenki poikkeus kun ei tee, esim kääntyminen ei kiinnosta.. no saatiin lähete fyss.terapiaan. Ja sanottiin että kyllä puolivuotiaan pitäis nukkua vähän pitempiä pätkiä yöllä ja ei tarvi imettää yöllä niin paljoa :wacky: mut pakko imettää ku en jaksa kuunnella huutoa tai koittaa vielä mitään unikoulua. Sannottiin jopa et on mahdollista päästä ensikotiin unikouluun.. mutta ei kiitoso_O
 
6kk neuvola, eikä päästy sitten vieläkään yli 7kg... 6.995kg painoa ja 67,8cm pituutta.
Kaikki menee miinuskäyrillä, pituus otti nyt vähän kiinni taas sitä missä "pitäis mennä". Terkkari ei ollut huolissaan vielä tuosta painosta, kyseli miten vanhemmat on kasvaneet ja me ollaan kyllä oltu molemmat samanlaisia siroja vauvoja. Saatiin silti mun pyynnöstä 7kk neuvola-aika.
Fyssarilla ollaan käyty jo kolme kertaa, ja se on oikeastaan ihan kivaa. Meillä poika on "ylijäntevä", mikä on vaikeuttanut sitä kääntymistä. Tää kuitenki sitten taas istuu jo selkä suorassa ja seisookin hienosti tukea vasten. Tänään tosiaan sitten kääntyi ekan kerran selältä vatsalleen .. :D

Taas yksi "hyväntuulinen, iloinen ilopilleri" -merkintä lisää, vaikka poika oli ihan kauhean väsynyt, kun neuvola sattui juuri päikkäriaikaan. :)
 
Meillä pojalla 6 kk neuvolassa painoa 7675 g ja pituutta 66,7 cm :) Neuvolasta jäi vähän huono maku suuhun, tuli semmonen tunne että vauvan "pitäisi" jo tehä asioita ja meillä vauva on jotenki poikkeus kun ei tee, esim kääntyminen ei kiinnosta.. no saatiin lähete fyss.terapiaan. Ja sanottiin että kyllä puolivuotiaan pitäis nukkua vähän pitempiä pätkiä yöllä ja ei tarvi imettää yöllä niin paljoa :wacky: mut pakko imettää ku en jaksa kuunnella huutoa tai koittaa vielä mitään unikoulua. Sannottiin jopa et on mahdollista päästä ensikotiin unikouluun.. mutta ei kiitoso_O

Me käytiin ennen joulua neuvolassa normi 6kk tarkistuksessa eikä neiti kääntyny sillon. No uuden vuoden jälkeen terkkari soitti, että häntä oli jääny vaivaamaan ko meijän neiti ei käänny. Että mitä mieltä oisin fyssarilla käynnistä. Mulle ihan se ja sama, joten käytiin loppiaisen jälkeisenä torstaina. Siellä oli mukava täti ottamassa neidin vastaan ja leikitti sitä kauheesti. Ihmetteli vaan että mitä siellä tehtiin, koska kääntyminen on ihan hilkulla. Siitä meni pari päivää ja neiti käänty itekseen mahalleen eikä nyt malta olla enää selälleen! Eli ei se fyssarilla käynti ainakaan haittaa tee :)
 
Meillä oli tänään 6kk neuvola ja mitat oli 64cm ja 6910g. Pituutta oli tullu noin sentti enemmän ku mitä odotin ja paino oli suunnilleen siinä.. Mutta minuata oli outoa kun se terkka kysy että haluanko 7kk neuvolaan noiden mittojen takia vai en. Tuli sellanen tunne että pitäskö minun nyt sitten olla huolissaan vai.. Tuo oli kyllä sijainen jolla käytiin niin kaikki piti melkee alusta kertoa..
Varsinaisesti ei vielä lupaa saatu istuttaa. Mutta sekin tuli vähän silleen että varovasti.. Jotenkin tuli tunne ettei se oikein osannu sanoa mitään..
 
Meillä oli 6kk neuvola 6710g ja 64,6cm. Eli Illu85: vieläkin hoikempaa kuin teillä. Tosin mä en oikein usko noihin pituusmittauksiin kun on niin epätarkkaa. Meillä pituus sahaa ylös-alas käyrällä.

Meille terkka sanoi (ei siis kysellyt vaan määräsi) että 7kk kohalla käydään avoneuvolassa punnituksessa. Eli jo ensi viikolla. Häh, justhan vasta oli 6kk neuvola :eek:
 
Tänään 6kk neuvola ja mitat oli 71.8cm ja 9190g. Vähän piti vierastaa tällä kertaa neuvola tätiä, mutta loppua kohden oli tosi reippaana ja neuvola tätikin niin kehui kun on tyytyväinen ja liikkuvainen poika :) kehotti laittamaan pinnasängyn tason alas asti (tällä hetkellä keskitasolla), kun on niin jäntevä että pian hyppää yli laidan. Olvanansa justiin laskettiin sitä niin nytkö jo taas!o_O kaippa se on pakko :rolleyes:
 
7kk ylimääräisellä neuvolakäynnillä mitat 7380g ja 66,6cm. Vihdoinkin paino- ja pituus käyrä näyttää ylöspäin! Me on menty tasaisesti alaspäin koko ajan ja kauemmas keskiviivasta. On kiinteiden lisäämisellä ollu tehoa :) tähän asti painoa on tullu vain 300g/kk mutta nyt kuukaudessa tuli yli 600g eli tuplasti! :D tällä menolla saadaan kohta muut ikätoverit kiinni, wuhuu!!
 
Takaisin
Top