Vauvojen neuvolat

Keskustelun 'Laskettu aika heinäkuussa 2015' aloitti Zeni, 21 heinä 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Zeni Tietävä tietäjä Kesäkuun äidit 2019 Tammimammat 2017

  Laitetaas uuteen ketjuun pikkuisten neuvola kuulumisia :)

  Meillä oli viikko sitten maanantaina reilu viiden viikon kypsässä iässä painokontrolli neuvolassa. Pieni oli jo 2650g ja 46cm :) Syntyessään oli 1955g ja pituutta oli 10 vuorokauden iässä 42cm (heti syntymän jälkeen ei katottu). Huomenna olis lääkärineuvola.
  • Tykkään Tykkään x 3
 2. Minttulainen Jostain jotain jo tietävä

  Meillä neiti oli 1kk neuvolassa kasvanu hyvin! Syntymäpaino oli 3880g niin nyt oli 4460g ja senttejä tullu muutama lisää. Mulla on pitänyt jo ensimmäisiä vaatteita laittaa syrjään ko ovat pieniä!! Jotain lempparivaatteita ajattelin säästää tulevaisuutta varten ja neidille itelle muistoksi. Ens kuussa olis just ristiäisiä ennen 2kk neuvola ja mun jälkitarkastus..
  • Tykkään Tykkään x 2
 3. MammaMaria Päivystävä dosentti Huhtikuunmammat 2014

  Meillä oli 8 päiväisenä punnitus ja 3670 (3400). Refleksit ym. Ok. Seuraavaks neuvola 3 viikon iässä.
  • Tykkään Tykkään x 2
 4. Tirppa81 Piirimestaruustason postaaja Heinäkuunmammat 2015

  Eilen oli neuvolan kotikäynti. Vauvalla kaikki niinku pitääkin, syntymäpainokin on jo ylitetty! :wideyed: Ikää siis tänään 8 päivää.
  • Tykkään Tykkään x 4
 5. Jebsu Piirimestaruustason postaaja Tammikuiset 2021 Heinäkuunmammat 2015

  Kotikäynti ja yksi ylimääräinen painokontrolli takana. Syntymäpaino saavutettu 1vko 3pv kohdalla ja kaikki muutenkin hyvin. Päänympärys oli pienempi kuin syntyessä :wideyed: .. Taisi olla turvoksissa imukupista...

  Maanantaina seuraava neuvola ja tavataan vihdoin se oma vauvanevolatäti:)
  • Tykkään Tykkään x 3
 6. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Vauva 8pv, eka neuvola takana :) oikeestaan jäi mieleen lähinnä että paino on noussut vain 15g . En kyennyt keskittymään neukkutädin (sijainen taas) selityksiin kun tarkkailin vauvaa joka äänteli kaukalossaan :D

  Se mikä oli siistiä tuossa käynnissä oli se että mies intoutui kertomaan näistä ensimmäisistä päivistä vauvan kanssa! Annoin hänen puhua, kertoa ja kuvailla fiiliksiä jne kun ei niistä kotona niin saada keskustelua aikaiseksi. Neukkutäti ehkä odotti minun kertovan enemmän mm. Imetyksestä, mutta näin oli minun mielestä parempi :p

  Kaikin puolin sopusuhtainen ja täydellinen vauva (suurella luonteella :D) oli neukkutädin mielipide. painoa tarkkaillaan nyt, jo perjantaina uudestaan :eek:
 7. hannanna Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Kesämammat 2017

  1 kk neuvolassa käyty, jätkällä painoa jo 3850 g, eli noin 800 g tullut 2,5 viikossa :eek: ilmankos on poika tuntunut rotevoituneen! Eipä tarvitse miettiä, riittääkö tissimaito :D Nyt selkeästi otetaan isompia vauvoja kiinni, kun niin pikkuisena syntyi.
  • Tykkään Tykkään x 2
 8. Jebsu Piirimestaruustason postaaja Tammikuiset 2021 Heinäkuunmammat 2015

  Tänään oli se eka varsinainen vauvaneuvola (tosiaan, käytiin eilen kääntymässä neuvolan odotustilassa, kunnes tajusin että eihän se neuvola maanantain ollutkaan, vaan tiistaina).
  Kaikki oli hyvin ja poika valpas ja tarkkaavainen ym. hyvää. Ainoa mikä jäi itseä harmittamaan oli punnitus. Painoa oli toki tullut neljässä päivässä 80g, mutta se ilmeisesti on vähän.. Että pitää nyt reilusti tarjota sitä korviketta vaan..
  Torstainahan painoa oli tullut kolmessa päivässä 140g, ja silloin ohje oli että pitäisi jättää korvike kokonaan pois...

  Ärsyttää vähän sekin, että joka kerta on ollut eri terveydenhoitaja. Samoin tietenkin eri vaaka. Kotikäynnillä yksi, kontrollikäynnillä toinen ja nyt sitten vielä kolmas. Joka kerta tulee ihan eri ohjeet ja joka kerta painon kehitys on joko tosi hyvää tai tosi huonoa...

  Ehkä se tästä helpottaa, kun tästä eteenpäin pitäisi olla sentään sama tätsy...
  Last edited: 28 heinä 2015
 9. Windy87 Piirimestaruustason postaaja Joulumammat 2016 Syysmammat 2018

  tuli aluksi väärään ketjuun, joten laitanpa vielä tännekkin:

  tänään käytiin neuvolassa, vauva 4 viikkoa. painoa oli tullut taas kahdessa viikossa yli 700g, joten oikein hyvin tekee rintamaito tehtävänsä. 5,5kg nyt painoi. hirveen hyvin ottaa jo katsekontaktia ja päätä kannattelee pois tiekseen. parasta puuhaa onkin maata vatsallaan isän rinnan päällä ja sieltä kurkotella ja katsella pää pystyssä maisemia :>
 10. Naks Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Tammimammat 2017

  Kaksiviikkoisneuvolassa käyty, tytöllä kaikki hyvin. :) Painoa tullut täysimetyksellä viikossa 200 g ja syntymäpaino on nyt ylitetty. Pituutta venähtänyt syntymän jälkeen 2 cm.

  Neuvolatäti oli sitä mieltä, että syöttöjen väli pitäisi olla ainakin kaksi tuntia. Ajattelin kyllä edelleenkin tarjota rintaa silloin kun vauva sitä haluaa - tuttia tietty yritetään silloin jos selvästi ei syö, mutta ei kai näin pieni vauva kellon mukaan aterioi?
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 11. MiisaS Kommentoinnin ninja Heinäkuunmammat 2015

  Eilen oli myös meillä neuvola, tyttö 2,5 viikkoa. Paino oli reilusti yli syntymäpainon 3940g (3515g) ja pituus 54,5cm (50cm). Hyvin siis kasvaa meilläkin!
  • Tykkään Tykkään x 2
 12. MammaMaria Päivystävä dosentti Huhtikuunmammat 2014

  Hienoja kasvuja! :) meillä neuvola 3vkoa: 4330 (3400) ja 53cm (49). Suluissa syntymämitat. Kasvaa rivakasti :D taysimetyksellä mennään ja syö ihan hiton usein ja saa syödä aina kun haluaa tai luulee haluavansa. Vaikka olisikin vaan väsynyt. Pitäisi varmaan ihan kirjaa pitää, jos jotain imetysvälejä pitäisi kertoa...:D paljon puklailee, mut eiköhän tää tästä tasoitu; )
 13. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Täällä kävi tänää terkka, 6päivää neiti vanha. Paino noussut ohi syntymäpainon 3140 (syntyessä 3098) ja asiat muutenki hyvin :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Mimoza Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Täällä oli tullu painoa 300g 4päivässä :'D nyt uskallan antaa pelkkää tissiä ja testata riittääkö.
  • Tykkään Tykkään x 2
 15. Aubrey Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Mä jostain luin ihan hyvän pointin tuosta "pitää syödä vain niin ja niin usein" että koska olet itse vesilasia hakiessasi katsonut kelloa ja miettinyt, että Ei ku enhän mä vielä olekaan ollut juomatta kahta tuntia?
  • Tykkään Tykkään x 2
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 16. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Siis kyllä itseä ainakin ohjattiin syöttämääm aina kun vauva sitä haluaa, tokikin sitten jos menee maratooniksi että monta tuntia imetään ni sitte ei.. Mut kyllä täällä meininki on se et nukkuu, herää, vaippa katotaan ja tissille.. Oli sit edellisestä syötöstä minkä aikaa vaan. Eipä tuo hereillä vielä palljon muuta tee ku huutaa jos ei ole tissi suussa. En tiedä olisko tarpeen jotain aktiviteettia vai ei? Eikai noin pienellä alkuun tarvii..
 17. Windy87 Piirimestaruustason postaaja Joulumammat 2016 Syysmammat 2018

  meillä syö vauva aivan lapsentahtisesti, ainut poikkeus on että olen alkanut jättää noita päivävenkoiluja pois, eli jos on käynyt jo kahdesti peräkkäin tissillä ja edelleen hamuaa, en kaiva enää kolmatta kertaa esille vaan sitten tehdään hetki jotain muuta, sylitellään tai vaunuillaan tms niin että kerkiää oikeesti nälkä kasvaa. tää on ollut ihan toimiva kun saattoi pahimmillaan 5-6krt tahtoa tissille ja vain yhdellä tai kahdella kertaa söi, muuten nukahteli/rintaraivosi/piti tuttina. yöllä kun ei pelleile vaan syö, en kyllä kelloa tuijottele vaikka välillä tahtookin tiheään tissille. voihan se olla sitä maidon tilailuakin :)
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 18. alicee Sukkela juttelija Heinäkuunmammat 2015

  5vrk painokontrolli tänään. Syntymäpaino ohitettu eli nyt 4170g (4140g)! Saatiin lupa pitää öisin pidempiä imetys/syöntivälejä, eli jos uni maistuu niin saa nukkua yli 3h. Kunhan ainaki kerran heräis. Ihanaa ♡ turha pilata pojan yöllä nukutaan -rytmiä.
  • Tykkään Tykkään x 4
 19. helmimeri Sukkela juttelija

  me täysin lapsentahtisesti mennään.. eipä oo tullu muuta mieleenkään. joskus jos ollaan lähössä johkin nii saatam vaipankatsoa ja vaihtaa ja pikkusen rinnalle herätellä ja sit syö ja lähetää nii pärjää pidempää taas jos ei imetys mahd nii pullossa rintamaitoa, aina yleensä kyllä mahd rintaa. paino ok ja vauva tyytyväinen nii tissillä mennään.. vauva 3vk:)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 20. alicee Sukkela juttelija Heinäkuunmammat 2015

  Meillä tuo 3h välein syömismääräys tuli osastolla ollessa kun oli jotain häikkää sokereissa. Mutta seki tais johtua vain huonosta ajankohdasta.