Eviran virallisesta suositustaulukosta: "Pastöroimattomasta maidosta valmistetut juustot sekä pastöroidusta maidosta valmistetut pehmeät juustot:
Ei suositella kuumentamattomina. Listeriabakteeri tuhoutuu yli 70 asteen kuumennuksessa, mutta ei pakastettaessa eikä suolattaessa. Kaikkia juustoja voi käyttää kuplivan kuumiksi kuumennettuina."
Valion sivu antaa vain oman ohjeensa, itse luotan enemmän eviraan mutta ymmärrän kyllä jos joku tuorejuustoa syö, riski on varmasti aivan minimaalinen :)
Ei suositella kuumentamattomina. Listeriabakteeri tuhoutuu yli 70 asteen kuumennuksessa, mutta ei pakastettaessa eikä suolattaessa. Kaikkia juustoja voi käyttää kuplivan kuumiksi kuumennettuina."
Valion sivu antaa vain oman ohjeensa, itse luotan enemmän eviraan mutta ymmärrän kyllä jos joku tuorejuustoa syö, riski on varmasti aivan minimaalinen :)