pilvimarja
Oman äänensä löytänyt
Mä menin tänään syömään pestoa, ja asiasta on toki tällä hetkellä päällä paniikki. Pestossa siis sitä parmesaania, joka taas valmistetaan pastöroimattomasta maidosta. Ei jotenkin vaan välähtänyt, paitsi jälkikäteen, mikä lie pitkä piuha.
Parmesaanihan on kova juusto, että siltä osin joissakin lähteissä pidetään turvallisenakin.
Mulle nämä ruokarajoitukset on ihan kaikissa raskauksissa olleet tosi vaikeita, aiemmin heittämällä hankalin ja eniten murheita aiheuttanut juttu (joo, muuten on ollut hyvin helpot raskaudet). Jotenkin olis ihan kamalaa, jos olis omalla toiminnalla aiheuttanut vauvalle jotain - siitä se hysteria varmaan juurensa juontaa. Eli siis ihan oman mielenterveyden kannalta, ettei tartte koko ajan vatvoa (kuten nyt tätä pesto-gatea), mun on parempi noudattaa rajoituksia just eikä melkein.
Itse en siis uskalla syödä juustoista mitään muuta kuin pastöroidusta maidosta valmistettuja, ja niistäkin pehmeitä vain just avatusta paketista. Homejuustoihin en raskausaikana koske. Joidenkin ruokien suhteen tavallaan onni, ettei niitä tee yhtään mielikään. Itse asiassa esimerkiksi raaka/kylmäkypsytetty kala ja homejuustot ovat normaalisti mun suurta herkkua, mutta raskausaikana on aina ällöttänyt ajatuskin.
Uutena kielletyt lakritsi ja salmiakki tekee kyllä eniten tiukkaa. Siis mua nimenomaan himottaa molemmat. Näistä en kyllä ajatellut ihan kokonaan kieltäytyä, koska kuitenkin riski on niin toisenlainen kuin listerian tai tokson kohdalla. Kun mulla ei verenpaineessakaan ole ollut häikkää (tai jos on, niin just niin, että paineet on liian alhaiset ja siihenhän lakritsaa aiemmin ihan suositeltiin), niin pieni määrä silloin tällöin ei varmaan haittaa. On noi kolme vanhempaakin lasta suht normaaleja, ja silloin on tosiaan erikseen vielä kehotettu syömään lakua.
Parmesaanihan on kova juusto, että siltä osin joissakin lähteissä pidetään turvallisenakin.
Mulle nämä ruokarajoitukset on ihan kaikissa raskauksissa olleet tosi vaikeita, aiemmin heittämällä hankalin ja eniten murheita aiheuttanut juttu (joo, muuten on ollut hyvin helpot raskaudet). Jotenkin olis ihan kamalaa, jos olis omalla toiminnalla aiheuttanut vauvalle jotain - siitä se hysteria varmaan juurensa juontaa. Eli siis ihan oman mielenterveyden kannalta, ettei tartte koko ajan vatvoa (kuten nyt tätä pesto-gatea), mun on parempi noudattaa rajoituksia just eikä melkein.
Itse en siis uskalla syödä juustoista mitään muuta kuin pastöroidusta maidosta valmistettuja, ja niistäkin pehmeitä vain just avatusta paketista. Homejuustoihin en raskausaikana koske. Joidenkin ruokien suhteen tavallaan onni, ettei niitä tee yhtään mielikään. Itse asiassa esimerkiksi raaka/kylmäkypsytetty kala ja homejuustot ovat normaalisti mun suurta herkkua, mutta raskausaikana on aina ällöttänyt ajatuskin.
Uutena kielletyt lakritsi ja salmiakki tekee kyllä eniten tiukkaa. Siis mua nimenomaan himottaa molemmat. Näistä en kyllä ajatellut ihan kokonaan kieltäytyä, koska kuitenkin riski on niin toisenlainen kuin listerian tai tokson kohdalla. Kun mulla ei verenpaineessakaan ole ollut häikkää (tai jos on, niin just niin, että paineet on liian alhaiset ja siihenhän lakritsaa aiemmin ihan suositeltiin), niin pieni määrä silloin tällöin ei varmaan haittaa. On noi kolme vanhempaakin lasta suht normaaleja, ja silloin on tosiaan erikseen vielä kehotettu syömään lakua.